Bőrápolási rutin

https://www.instagram.com/p/CIyaAe7B2EJ/?utm_source=ig_web_copy_link
Jó kis táblázat.

Ezt már néztem, de semmi új infót nem ad annak, aki már olvasott a termékekről. A gyengébbet használom, nem irritált, így nyilván jöhet az erősebb. Arról annyit írnak, hogy később lehet gyakrabban használni, de mit jelent a gyakrabb? Akár minden nap télen-nyáron évekig? Van értelme a heti 3x használathoz képest? Vagy váltsak inkább majd tretinoinra?

1 Likes

Elővettem Caroline Hirons könyvét, aki szerint a válasz: húszas években heti kétszer, harmincas években heti 3, negyvenesként heti négyszer és így tovább. Ha nincs mellékhatás, hajlamosabb lehetsz többet vagy gyakrabban használni, de felesleges.
Annyit hozzátennék, hogy az A-game 5-nél semmi gondom nem volt, átváltottam a PC 1%-ra (kb. A-game 10 erősség) és sajnos irritált, pirosság, száraz bőr, hámlás, mind megvolt. Jelenleg hanyagolom és erősen hidratálok. Az gondoltam, hogy bírni fogja a bőröm, de sok volt.
Elméletileg tisztítás után száraz bőrre kell használni, vársz 15 percet, aztán mehet a többi szérum stb.
Most lassan újra előveszem, de hidratálok majd előtte és utána is, mert nagyon szárított.
CH hidratálóként olaj bevetését javasolja, pl. másnap reggel, jojoba vagy szkvalán.
Én most megpróbálom belőni, hogy mi az elég és hogyan, mert kb. két hétre kiütötte a bőröm és mégegyszer nem szeretném. :smirk:
Szóval csak óvatosan, szerintem kb. 2-4 hét és kiderül, hogy bírja a bőröd.
Úgy tudom tretinoin nálunk nincs, vényre sem.

5 Likes

Köszönöm szépen a válaszodat :pray: Akkor így 27 évesen lehet, hogy felesleges is lenne minden nap 1%-os erősségű cucc.
Én amúgy először szoktam a HA szérumot használni (toner után), majd A-Game, és arra már csak a hidratálókrém kerül vagy esetleg plusz olaj. Nálam most TO B oil van itthon, előtte hemi-szkvalán volt, azt jobban szerettem. Ó, vagyis így belegondolva mostanában a hidratálóra LRP Cicaplast kerül és azután ritkán érzem szükségét az olajnak - hát akkor ezért fogy lassan :smiley: HA-n kívül más szérumot, pl. aPad-ot vagy hámlasztót külön napon használok.
Tretinoint külföldről rendelve gondoltam beszerezni, pl. van ez az A313 (retinol) nevű vagy a Retin-A készítmény, majd valamikor eljön ezeknek is az ideje. Vagy maradjak a kíméletesebb retinalnál? Na ez már más kérdés, de még nem aktuális :slight_smile:

2 Likes

Ezt már linkeltem egyszer, de számomra ez a legvilágosabb ábra, hogy melyik származék mennyire hatásos.
A G&G a retinaljával eléggé betalált. Van A313 itthon, szerintem nem nagy szám, de első retinolfélének jó lehet, kifejezetten száraz bőrre, nagyon balzsam állagú. Ha valakit érdekel, jelentkezzen, nem fogom elhasználni.
https://www.instagram.com/p/BuoI1_3HNYK/?utm_source=ig_web_copy_link

1 Likes

Akkor a Retin-A nyerőbb talán, mint a retinal hatásfokban? És vajon itthon azért vényköteles, mert nagyon erősen irritálhat?

A legerősebb a tretinoin (retinolsav) ő a király a családban és erősen irritál hat. Ezért szakorvos írja fel. Nem vagyok képben teljesen, de szerintem itthon vényre sincs pl Retin-A.
Rákerestem a házipatikán, találat Differin és Regaine.
Nekem egyelőre elég ami van, később lehet hogy kipróbálom külföldről Retin-A-t. Ha tudsz valami rendelős oldalt küld el légyszi.

1 Likes

Sajnos még nem néztem utána honnan lehetne rendelni Retin-A-t.

IMG_20201215_200536

14 Likes

@Gloria mondd azt pls, hogy a PC Omega Complexes termékek nem érik meg az árukat.:smiley:

Nem mondom😀

A hidratálót először vettem meg, a szérumot már használtam tavaly ilyenkor is. Az ára nekem is fáj.
A szérumot újravenném.

1 Likes

Hal Istennek, hogy nem olyan hű, de jók. :smiley:

DM férfirészlegből, szép összetevős (peptid), parfümmentes, pumpás kiszerelésű szemkörnyék ápoló. Egy próbát megér. 999 Ft.
https://kremmania.hu/kremek/balea-men-lift-effect-24h-szemkrem
IMG_20201218_130400

12 Likes

A férjem ezt használja…:face_with_hand_over_mouth:

2 Likes

Nem próbáltad ki? Kíváncsi vagyok milyen, este kiderül.:blush:

Valahogy eszembe sem jutott…de este kipróbálom és referálok. :wink:

1 Likes

Kipróbáltam, egészen jó. Gyorsan felszívódok, kellemes érzés, jól hidratál. Nyilván a többi (peptid, koffein) hatásáról nem tudok még nyilatkozni; közben a férjem halkan megjegyezte, hogy ugye veszel még egyet…? :rofl:

9 Likes

Szerintem is egész jó, egy pumpa a két szem alá bőven elég, semmi birizgálás, teljesen rendben van, a Cerave se tud többet, mindezt egy ezresért. :white_check_mark:
A pumpás kiszerelést nagyon szeretem.

3 Likes

Insta info, koreai bevizsgálás alapján a Purito SPF 28.4 jobb eredmény, de még mindig messze az 50-től.
https://www.instagram.com/p/CI5zU-xnWHX/?utm_source=ig_web_copy_link

7 Likes

IMG_20201228_203509

10 Likes