Bőrápolási rutin

Sziasztok! Ismer-e valaki csak 5% körüli niacinamide szérumot? Azt olvasom több helyen, h a 10% már sok belőle, és érzékennyé teheti a bőrt

5%-os: https://kremmania.hu/kremek/purito-galacto-niacin-97-power-essence

3%-os: https://kremmania.hu/kremek/purito-centella-unscented-serum

1 Likes

Én csak a The Ordinary szérumát ismerem, amit nem kell naponta használni, hogy hasson (lehet más termékbe is keverni, akkor nem 10% már amit magára ken az ember). Akinek száraz bőre van kenhet fölé hidratálót nyugodtan.

A B-bomb szerintem sokkal jobban van formulázva. A TO nekem is kukacosodott, a G&G-szel nincs ilyen jellegű gondom. Sokkal könnyedebb, de még géles állaga van. Pillanatok alatt beszívódik. Naponta használom, elsősorban az esti rutinban, néha reggel is. Lehet rá rétegezni.

3 Likes

Sziasztok! Újabb kérdéssel fordulnék hozzátok :slight_smile: Van-e valakinek jó alternatívája az Ordinary NMF hidratálójához? Imádom ezt a krémet, és lassan kifogyok, de sehol sem kapható jelenleg.

1 Likes

https://kremmania.hu/kremek/la-roche-posay-cicaplast-baume-b5

1 Likes

Ez a CeraVe arckrém szerintem nagyon jó alaphidratáló:
https://kremmania.hu/kremek/cerave-hidratalo-arckrem-ejszakai

2 Likes

+1 erre :slight_smile:

1 Likes

Én is ezt használom, imádom.

1 Likes

IMG_20201008_205005

11 Likes

IMG_20201009_200601

8 Likes

Jajj, nekem az arcapolasi cuccok ilyesfajta elrendezése felér egy orgazmussal! :rofl::rofl::rofl: Nah jo, azért nem egészen! :grin:

4 Likes

légyszi rakjatok fel ti is képet :pray: én is szeretnék élvezkedni :hugs:

1 Likes

Jaj, mindig akarok felrakni, csak sose jutok odáig…

20201010_181206
A reggeli rutin. Az arckrémnek használt éjszakai maszk és a fényvédő flakonja már felnégyelésre került és a nem kevés maradékot átspatuláztam a tégelyekbe.
A Bioderma az állandó micellás vizem, eddig egy se ért (sajnos) a nyomába. A G&G Liquid Hydrationt nagyon szeretem a vízes állaga miatt, hipergyorsan beszívódik, de mégis szépen megnyugtatja az arcmosás után feszülő bőrt.
A Tosowoong Pore Tight Sleeping Pack nekem éjszakára kevés volt, a pórusokkal szerintem semmit nem csinál, de reggeli hidratálónak szuper.:smiley:
Még nem tudom, mi fogja betölteni a helyét.
Az A’pieu ezen fényvédőjében van denaturált alkohol az INCI harmadik helyén, szerencsére nem okozott problémát, de inkább nem fogom újravenni.
Van még egy testre való Bioderma fényvédőből szintén tégelyben némi maradék, aminek nem zsíros az állaga, szerintem azt fogom elhasználni, ha ennek a maradéka elfogy.
A Bioderma Cicabio nálam mindenes krém, szeborreára, sebekre, pattanásnyomokra, hegekre, mindenre kenem. Sajnos a pattanás utáni foltok halványításában nem jeleskedik.

Reggelente nekem ennyi fér bele az arcápolásba, utána már a primer és az alapozó jön.

8 Likes

Egyszer én is ezt csináltam az Apieu fényvédőmmel és utána valami borzalmas állaga lett a tégelyben, nem tudom mitől :frowning: Igaz, az a rózsaszín tubusos Tone Up verzió volt. Azóta inkább egybecsúsztatom a szétvágott tubust, akkor nincs ilyen problémám… Érdekes :smiley:

Reggeli rutin:
20201005_132026
Az aPAD sajnos nem jön be annyira, mint a TO azelaic acid, úgyhogy ha lesz valahol raktáron lecsapok rá. A Mádara szemkrém borzalmas :frowning:

Esti rutin:
20201005_132420
A Skinfood Tomato essence ma el fog fogyni, úgyhogy a helyére majd az iUnik Propolis szérum fog költözni a reggeli rutinból, aminek a helyére pedig a Revox Peptid szérum megy majd.
A TO Niacinamid valamelyik nap kicsúszott a kezemből és végigpattogott a fürdőszoba kövén, össze-vissza lőve azt a szerencsétlen szérumot, úgyhogy már csak nagyon kicsi van az alján :frowning: Ugyanez megtörtént egyszer a TO AHA+BHA hámlasztóval, úgy nézett ki a fürdő, mintha vérfürdő lenne (muhahah).
Az YR Hydra Vegetal egy gyengéd bőrradír, amit nyáron használtam, nemsokára elfogy és akkor visszajön a TO Lactic Acid és az Inkey List BHA.

11 Likes

Huh, ez fura… szerencsére eddig nem volt ilyen problémám.:open_mouth:

1 Likes

A Mishha fényvédőt ajánlod? most épp a koreai vonalon nézelődök, de nem tudok dönteni

Nekem annyira tetszik, hogy most még rendeltem belőle kettőt. Van egy kis illata, de engem nem zavar, mert nem érzékeny a bőröm. Van benne alcohol sajnos, de annyira az INCI végén, hogy nem hiszem hogy túl sok van benne, úgyhogy az sem zavar.
A párom az Apieu Pure Block Natural Daily Sun Cream-et használja, a narancssárga színűt. Néha én is lopok belőle és szerintem az is szuper, annak kissé narancs illata van. Ráadásul elég olcsó és 100 ml-eset is lehet kapni belőle szintén elég jó áron.
Mindkettő szuperül beszívódik, nem marad tocsogós az arcom tőle, szóval én szeretem mindkettőt.

5 Likes