Bőrápolási rutin

Igen, azt már egy hónapja használom, nagyon jó. A fehér, a sima verziója, extrák nélkül. Az aging verziója nagyon jól hidratál, kombinált vagy vízhiányos bőrre szuper. (Az enyém mindkettő)

2 Likes

@Gloria, ezek a PC tonerek, mennyire szuperszónikusak? Kezdek kifogyni a koreai tonerekből és kell vmi utánpótlás. Száraz, érzékeny bőröm van. Kellene vmi hidratáló krém is a fényvédő alá. Tudsz PC-t ajánlani, ha szépen kérem?
Köszönöm! :slight_smile:

Kedves @koalace, megtisztelsz, de félve ajánlok bármit is, ami nekem bejön nem biztos, hogy másnak is. A PC-nek meg elég húzós az ára. Na de azért… :slight_smile: kb. másfél éve használom, azt megírom nekem mi vált be.
Toner - ez könnyű, https://skinsmart.hu/arcapolas/tonikok/resist-advanced-replenishing-toner.html, ez a legjobb, most meg is néztem, mindet kipróbáltam. Rossz véleményt én még nem olvastam a sötétkék resist tonerről, tejszerű állag, szép összetevők. Inkább esszenciának mondanám, több, mint egy sima toner. (A Hada Labo nem jöhet szóba? Engem azzal fogott meg, hogy illatmentes. DM-ben van, 6490 Ft, vagy valahol írtam itt, hogy a forgalmazónál is lehet rendelni. Az aging verzió nagyon jó, nem olyan impozáns össztevőkkel, de nagyon jól hidratál)
Hidratáló - Leginkább a fényvédősökről tudok nyilatkozni. Az esti hidratálókat, fényvédő nélkül valahogy nem szerettem. Azok közül csak egy van amit újravennék, https://skinsmart.hu/arcapolas/hidratalok/skin-recovery-replenishing-moisturizer.html, száraz bőrre ajánlják, de az én kombinált bőröm simán elbírta. Viszont van egy új, amit még nem próbáltam, ez: https://skinsmart.hu/arcapolas/hidratalok/water-infusing-electrolyte-moisturizer.html, bár mintha @umpalumpa írta volna, hogy nagyon lightos.
Sima hidratálóból még van egy Bioderma, ami nekem bevált, felváltva használom, azzal ami itthon van, de zárókrémnek.
https://kremmania.hu/kremek/bioderma-atoderm-nutritive-krem

Fényvédő alá nem tudok jó hidratálót mondani sajnos, én is küzdök ezzel, mert igény lenne rá :slight_smile: csak mikor reggel fél nyolckor megcsúszik rajta a színezett fényvédő meg a stb., és 10 perc múlva indulnom kéne, akkor eléggé felmegy a vérnyomásom…Tegnap reggel is így jártam, mert okosan így kell kipróbálni. A Hada Labo szérumot akartam reggelre beilleszteni, de nem jött össze. :cry:

Hidratáló helyett tonert használok reggel, sokat, azzal nem szokott gond lenni.

Én mintákkal, kis kiszereléssel próbálkoznék először. Saját tapasztalatból mondom, nekem van pár bontott, amivel nem tudom mi lesz még.

Ha rendelsz Skinsmart-ról (és belefér még) javaslom várd meg az elsejét, lehet, hogy pont Resist havi akció lesz, az -10%.

Remélem tudtam segíteni. :blush:

3 Likes

:smiley: :smiley: Haha, ismerős szituáció! Még egy palettát is félve kezdek el használni már, inkább hétvégén kísérletezem, ha kibírom addig… De általában nem. :rofl: Így aztán gyakori a reggeli idegeskedés és kapkodás.

3 Likes

Huh, @Gloria nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ. Nekem is az a bajom, hogy a BB krémem vagy olykor a felapplikált alapozóm elcsúszik a fényvédő és az alatta lévő hidratáló miatt, plusz bringán leizzadok és mire beérek melóba vállalhatatlan a fejszerkezetem. :frowning:Sztem nagyon csúnyán tud mutatni ettől a smink. :frowning:Ez nyáron probléma csak, télen más azért. Púderezek pedig, de túl sokat abból sem merek feltenni, mert mikor megizzadok, az is iszonyatosan csúnyává, mozaikszerűvé válik az arcomon… Van baj. :smiley:
Hada Labo incije nem szimpi, pedig néztem, hogy ajánlottad. Lehet olvasgatok még picit PC után, aztán megvárom elsejét. Igazából koreait tudnék máshonnan is rendelni, nem csak Korából Ebay Csodaországból, de aránytalanul drágán. Akkor meg már rendelek PC-t.
Köszönöm még egyszer!

@umpalumpa tényleg nagyon gyengusz az a PC hidratáló krém, amit Gloria belinkelt?

2 Likes

Igaz, az inci nem olyan szép, de maga a termék elég jó. :smile:

1 Likes

Miért jó 3 tonikot egymás után használni, jobban beszívja a bőr utána a szérumokat?

Nem hiszem😊 de a hidratálás miatt használok sok tonert. Legjobb lenne mindennap egy fátyol maszk, de arra nem bírom magam rávenni.

4 Likes

Köszi, jó ez a cikk nagyon. Majd kipróbálom, én Cosrx Galactomyces Alkohol-Free Tonert és Tosowoong Green Tea Essencet használok.

2 Likes

Nyárra lehet, hogy elég. Nekem már most nagyjából elég az orcáimon. Vékony, de kellemes vizes érzetű. Az év nagy részében nem elég egy vízhiányos bőrnek, még rétegezve sem, de nyáron a zsírosabb bőrűeknek jó, sztem.
Ha leizzadsz és ált. lecsúsznak ilyenkor a felkent dolgok, akkor sztem egy kis mérettel érdemes próbálkozni.

2 Likes

Igen, az a bizonyos PC water infusing tényleg vékonyka krém, most nyáron viszont már jó nekem :slight_smile: Hidegebb időben kevés volt.

2 Likes

Az én bőrápolási rutinom jó ideje:
Cerave micellás víz (utálok minden micellásat, de jól lemos mindent), ha mégsem bírok ránézni, akkor TO olajos lemosója
Cerave habzó lemosó
Paula’s Choice könnyű krémek, most épp a Clear
Szérumok, hámlasztók: Calm Down és Cheer up, A-game, B-Bomb
Nem használok tonikot, még mindig nem tudom eldönteni, létfontosságú-e nekem…

4 Likes

Vettem DM-ben végül egy COSRX csiganyálas esszenciát és PC Rózsás primer szérumot. Plusz Sundance KIDS fényvédőt kenek ezek fölé. Nagyon szuper ez a hármas.:slight_smile:

6 Likes

Örülök, hogy sikerült jó kis alternatívát találni :+1: :grin:

2 Likes

Mostanában minimálban nyomom.

Reggel:

• Mixa micellás víz,
  • arcmosás vízzel,
  • Natics C vitamin + Peptid szérum
  • TO NMF
  • zárásként La Roche-Posay ANTHELIOS XL MATTÍTÓ HATÁSÚ NAPVÉDŐ GÉL-KRÉM SPF50+

Este:

• Mixa micellás víz,
  • Cerave Hydrating Cleanser
  • Natics C vitamin + Peptid szérum vagy TO Lactic Acid 5%+2%HA
  • zárásként TO NMF, alkalmanként valamilyen olajjal felturbózva
7 Likes

Másfél év után sikerült elérnem a dewy finisht esti bőrápolásban. Köszi Hada Labo :pray:
Nagyon szépen együttműködik más márkák termékeivel.
IMG_20200701_204356

13 Likes

Annyira felcsigaztal, hogy a retinolos lotiont megrendeltem. :blush:

1 Likes

Ha sorrendet kellene felállítanom, azt mondanám az a legjobb az összes közül.
De az az igazság, hogy a többi is nagyon tetszik, soha hyaluronnal még nem tudtam így összebarátkozni, pedig próbáltam párat. Valahogy nem bírta a bőröm eddig. Lehet, hogy így a teljes rendszerben működik jól. Ez a sima lotion verziója is bevált, pedig vizes állagú, amit nem annyira szeretek. A szérum meg olyan, mintha szó szerint behúzna mindent maga után a bőrbe. Nagyon elégedett vagyok.:blush:

5 Likes

Nalunk limitalt a kinalat, csupan 5-6 termek elerheto az egyik drogeriaban. Ha nekem is bevalik, tobb termeket is tervezek kiprobalni.
Orulok, hogy vegul baratsagot kotottel a hyaluronnal es ilyen jo hatasu. :smiling_face_with_three_hearts:

1 Likes

Azt olvastam, hogy ez a fajta Hada Labo kifejezetten az európai piacra lett pozícionálva. Az egyik terméken made is Japan van, a másikon USA. Remélem bővül a kínálat. DM-ben itt is csak kb. 5 termék van, a forgalmazónál több.

4 Likes