Igen, 90%-ban NIOD-ot használok. Olyasmit nem hallottam, hogy egy-egy termék rosszul működne más rutinban, egyszerűen csak rengeteget olvastam a működésükről, más márkák meg sem közelítik ezt a technológiát*. Egy alap rutinnal kezdtem 2016-ban, majd egyenként jöttek az extrák, nagyjából másfél év alatt alakult ki a mostani rutinom, de finomhangolások mindig vannak.
*úgy értem: számomra, a céljaimnak tökéletesen megfelel.
Szeretnék megint egy kis segítséget kérni tőletek. Mostanában egyre gyakrabban állok tétlenül a fürdőben, nézegetve a kis kencéimet, mert nem egészen világos, mit mivel szabad és nem szabad együtt használnom.
Amim van:
c-vitaminos szérum
szalicilsavas hámlasztó
hialuronsavas szérum
B-bomb (niacinamide)
Igyekszem egyszerre csak egyet használni belőlük, nehogy véletlenül rosszat csináljak. Aki esetleg jártasabb ebben, fel tudna homályosítani, hogy mit mivel, és hogyan kombináljak? Köszönöm, ha segítetek
Esti és / vagy reggeli rutint szeretnél összerakni?
Sorrendben két módszer van: az állag szerinti, illetve a hagyományos “hámlasztó - tonik - szérum - hidratáló”. Nem tudom, a te szalicilsavas hámlasztód milyen, én egy vízzerű állagút használok, így nekem ez mindkét sorban pipa.
A szalicilsav a hialuronsavval, niacinamide-dal biztosan nem veszik össze. A C-vitamin sem feltétlenül problémás (függ a ph-tól, a felkenés között eltelt időtől, stb.), de biztos ami biztos alapon én más napokon használnám. És a C-vitaminnal együtt is használható a másik két szérum, így igazából minden másnap tudod a szalicilsavat, vagy a C-vitamint használni, és jöhet hozzá akár minden más.
Ha van reggel 5 perced arcápolásra, akkor érdemes lehet a C-vitaminos szérumot a fényvédő előtt használni. Felturbózza a hatékonyságát. Így esténként használhatsz mindent, reggel meg mehet a C-vitamin.
Nem úgy van, hogy egyszerre nem ajánlott használni a C-vitamint és a niacinamidot? Vagy már új szelek fújnak?
Vizes állagú a hámlasztóm.
Reggel is belefér az időmbe, és igen, pont a C-vitaminos szérum volt a nagy kérdés, hogy azt hova tegyem.
De így akkor már tisztább a kép, köszönöm.
Pont az általad is említett 4-es sort igyekszem követni, de kezdőként néha elgondolkodom rajta, hogy nem csinálok-e olyan kombinációt, ami többet árt, mint használ.
Skinsmarton van egy jó cikk, a téma mit mivel: https://skinsmart.hu/szakertoi-tanacsok/hatoanyag-kombinalas/
Aha, eszerint lehet együtt a C-vitamint és niacinamidot is Bár én csak C-ben gondolkozom. A niacinamidot nem csípi a bőröm.
Köszönöm, megnézem!
Hmm, hát szerintem kicsit gyorsan fújnak új szelek, néha régi szelek nyomtalanul eltűnnek (pl. a ne keverj C-vitamin port a tonikodhoz, mert fontos a pH meg összetétel és előállítási körülmények stb. is eltűnt a TO extra finom C-vitamin porának megjelenésével). Nekem a niacinamid - C-vitamin megférhetőség nem rémlik, bár én is csak az egyikben gondolkodom általában, de ha esetleg mégis bekerül mindkettő egyszerre a rutinba, lehet inkább odafigyelek rá.
Egyetértek.
Nem vagyok vegyész, de ezt a 2 anyagot én is távol tartanám egymástól. Egyiket reggel, másikat este használnám legjobb esetben.
A The Ordinary oldalán is írnak róla:
Köszönöm, ezt is átolvasom
Jó az a táblázat!
Hű, köszi a táblázatot!
Lehet nem vagyok normális, de én minden este hámlasztok AHA-val (kivéve heti 2x, akkor 30%AHA+2%BHA), aztán megy a rutin későbbi lépéseként az Azelaic Acid 10%… Eszerint nem kéne, hát oké Mondjuk nyilván benne van, hogy “sav”, de nekem bírja a bőröm
Bár most utánaolvastam Skinsmarton és azt írták, hogy mivel nem klasszik hámlasztó sav, ezért nyugodtan lehet BHA-val és AHA-val is együtt használni. Hurrá!
Nagyon köszi ezt a linket, rengeteg hasznos infót rejt.
Szerintem lemosható hámlasztó után mondjuk fél órával már lehet nyugodtan Azelaic Acidot használni, inkább több savas kémhatású dolgot egymásra rétegezni nem ajánlott, mert a bőr pH-ja nem biztos, hogy örül neki. A Niacinamide és a C-vitamin összeférhetetlenségéről én is olvastam, mikor elkezdtem ismerkedni a Deciemmel (problémát nem okoz; elvileg csak csökkentik egymás hatását), viszont a FECC termékben mindkét összetevő megtalálható. Paula Begoun szerint egyenesen előnyös együtt használni őket.
@Szandika Tartoztam még neked a rutinommal
Jelenleg ez, de a micellás víz/toner/essence/lotion/hidratáló típusa, darabszáma változni szokott. A Niodos hidratáló az állandó, illetve minden más is A képről hiányzik még a Hylamide C vitaminos széruma, az Ordinary retinolos széruma és a Niod hialuronos széruma. Az első 2-őt most pihentetem, az utolsót pedig költséghatékonyság miatt felváltva használom a Subq-val.
Barátom kommentálta az alsó fotót: “Az arcvakaród alig látszik a képen”
“Arcvakaró”, sírok!
Kedves @Anheszenamon és mindenki, aki esetleg még kiváncsi, elkészítettem a kis táblázatot, telefonon bénáztam, bocsánat. Van ennek így értelme, vagy bonyolult összenézni a termékeket?
Fontos megjegyzések:
-2016 óta szoktatom a bőrömet a termékekhez, szinte mindent egyesével vezettem be.
-Nagyon ráérek délelőtt, mert babával vagyok itthon. Ha újra dolgozok majd, a reggeli rutinom másmilyen lesz
-Semmi különös bőrproblémám nincs azon kívül, hogy áttetsző, fehér és nagyon fényérzékeny, ezért napszemüveg és baseball-sapka vagy kalap nélkül nem megyek sehova. A cél az öregedés megelőzése.
-Mindenki bőrtípusa más, ami nekem bevált, másoknak nem biztos, hogy használ.
-Nem minden terméket ajánlok, ami most a rutinomban szerepel. Nem fogom újravenni: NIOD LBLC, TO 2% Salicylic Masque, Tatcha Violet C, CeraVe arclemosó)
-A kezdődő aprócska vonalaknak-ráncoknak semmi esélye, nincs ilyesmim, a pórusaim is normálisak és ugyanolyan puha a bőröm, mint huszonévesen (1 hónap múlva leszek 33), viszont a bőr alatti volumen csökkent sajnos, arra nem ér semmit semmiféle krém vagy szérum
-Ősztől tavaszig 7skin rétegzést alkalmaztam, a reggeli rutinomban elosztottam a szerumok között 7 réteg Niod arcpermetet.
-A Deciemnek még nem küldtem el a rutinomat, úgyhogy simán lehetnek benne hibák.
Maszkok:
The Ordinary AHA30%+BHA2%
NIOD Mastic Must
NIOD Flavanone Mud
Tatcha Violet C Radiance Mask
The Ordinary Salicylic Acid 2% Masque
NIOD Sanskrit Saponins
Reggeli rutin:
NIOD Superoxide Dismutase Saccharide Mist (SDSM)
NIOD Copper Amino Isolate Serum 2:1 (CAIS2)
NIOD Multi Molecular Hyaluronic Complex 2 (MMHC2)
NIOD Survival 0 (S0)
NIOD Fractionated Eye-Contour Concentrate (FECC)
NIOD Hydration Vaccine (HV)
NIOD Survival 20
NIOD Survival 30
NIOD Lip Bio-Lipid Concentrate (LBLC)
Lemosók:
NIOD Low-Viscosity Cleaning Ester (LVCE)
CeraVe Hydrating Cleanser
Bioderma Sensibio H2O Micellás Lemosó
Esti rutin:
NIOD Copper Amino Isolate Lipid 1% (CAIL)
Paula’s Choice Resist 1% Retinol Booster
NIOD Neck Elasticity Catalist (NEC)
NIOD Voicemail Masqe (VM)
Végül az előtte-utána képek:
2015
2020