Az Unboxing képekkel topicban írtam picit részletesebben a Copper peptidekről @Niko kérdésére válaszolva. Arra gondoltam, ha esetleg van még konkrét kérdés, tegyétek fel nyugodtan, illetve a napokban megpróbálom táblázatba foglalni a részletes heti rutinomat. Plusz egy friss kep a reggeli fejemről (smink-és filtermentesen ) természetes fényben.
Ez a jelenlegi állapot 32 évesen, egyelőre semmiféle beavatkozás (kozmetikus vagy bőrgyógyász) nem történt, a tudatos bőrápolást 2017ben kezdtem el.
Gyönyörű a bőröd. Remélem 32 évesen az enyém is ilyen lesz. Gratulálok hozzá. Természetesen érdekel, hogy mit mikor hogyan használsz.
Nekem sajnos 18 évesen sem volt ilyen gyönyörű bőröm. A sminkkészletem több, mint 3/4-ét odaadnám ilyen remek genetikáért, bár szerintem az összeset is odaadnám ! Ja, és az arcformád is nagyon szép, azaz Te magad! Smink nélkül Te ugyanolyan szép vagy, a helyedben én nem vennék szempillaspirálon kívül, meg színezett ajakbalzsamon kívül semmi mást, na jó még talán egy kis arcpírt.
Ahogy a többiek írták, tényleg szép a bőröd. Irigykedek is Rajtam nagyon látványosan megmaradtak a tinikori pattanáshegek
Jaj, Nagyon kedvesek vagytok !! Igazság szerint úgy mondanám, hogy most már viszonylag jó karban van a bőröm, de a koromhoz képes soha nem volt nagy szám. Már a gimis osztálytársaim erős, egységes szép bőrét is irigyeltem, az enyém átlátszó papírvékony, igaz, hogy finom és szinte pórustalan volt, de a többi lánynak is akkor még. Barnulni képtelen, 20 perc félárnyéktól azonnal pigmentfoltosodik, de nagyon durván. 12 éves korom óta takarom az arcom a Naptól Az átlátszósága miatt pedig itt-ott lilás-szürkés, a szem alatt az erek nagyon feltűnőek, elég egy kis hőmérsékletváltozás vagy pici nyomás, átüt a pirosság, szóval pont a tipikus bőr, amit szinte muszáj alapozni. Cserébe viszont nem volt zsíros, így a pattanásokat megúsztam. 30 éves korom előtt rámjött a pánik, hogy jajj, megöregszem rátaláltam a Skinsmartra és azóta tart a munka, hogy megőrizzem, amim van, nagyon jó eredményekkel. Ez a vékony bőr nem ráncosodik túlzottan és a hatóanyagokat szerintem könnyebben felveszi, így valóban a genetika is sokat számít.
@Anheszenamon a hegekre úgy tudom, nagyon hatékony és olcsó megoldások vannak, nem reklámozni akarom, de a Skinsmartos lányok, főleg Judit igazi szakértők ebben. Az oldalukon csomó cikk van részletesen a témában, de személyesen is szívesen segítenek, nem kerül plusz pénzbe.
Nálam tíz évvel később, 40 évesen jött el a pánik (30 körül túl sok mindennel voltam elfoglalva - leginkább a gyermekvállalással kapcsolatosan).
De az biztos, hogy a rendszeres és következetes arcápolás nagyon sokat jelent. Bár én még mindig azt mondom, hogy legnagyobb hatással a genetika bír, de az arcápolás hatására nekem is sokkal szebb most, 44 évesen a bőröm, mint akár 10 éve is.
Persze a legtöbbet a szolárium és napozás mentes életmód és a dohányzás mellőzése jelenti.
Nekem a stressz a legnagyobb ellenségem, és nem csak a bőrömnek, bár én genetika szempontjából is nagyon-nagyon hátrányban vagyok. Világ életemben rossz volt a bőröm, szeplők, foltok, elszíneződések, anyajegyek, érkirajzolódások, mitesszerek, pattanások, meg minden, mai csak létezik. Tini koromban egy kozmetológus bőrgyógyász egészen szépen rendbe tudta hozni, de a szeplők anyajegyek, és később pigmentfoltok azok sajnos soha nem változtak, ja meg az érkirajzolódás sem a bal szemem alatt (itt nekem is vékony a bőröm). A hatalmas és tág, de tiszta pórusaim viszont később lettek, és kifejezetten tartósak, mert akármit próbáltam eddig semmi, de tényleg semmi nem segített. Vagyis 3 nagy problémám van, a legsúlyosabb az extra szárazságom a szememnél és arccsontomnál, amihez finom ráncok is társulnak. A hatalmas, és tág, nyitott, tiszta pórusaim, és az egybefüggő, de nem túl erőteljes pigmentfoltjaim és szeplőim. Ezekkel hiábavalónak látom a küzdelmet, mert semmi, de tényleg semmi nem segít. A szárazságot fel tudom hozni időlegesen kifejezetten szép, egészségesre, csak ennyit tudok javítani, semmi mást.
Én sem szolizok, a naptól is védem magam (bár sajnos korábban nem volt mindig így), teljesen dohányzás ellenes vagyok (szó szerint gyűlölöm!), alkoholt is nagyon-nagyon ritkán fogyasztok, újrakezdtem a sportot is (bár egyelőre vérszegény verzióban), de ami egészen biztosan a sírba fog vinni az a mérhetetlen dózisú stressz, felőröl idegileg, testileg mindenhogy, egyre jobban nem tudom kezelni, sem kivédeni.
@whitemerci Nekem is vannak szeplőim, én nagyon szeretem őket, szerintem nagyon szép az ha valakinek szeplők vannak az arcán. Nem szereted az anyajegyeidet?
Fogalmazzunk úgy, - vagyis én -, hogy nekem nem előnyös a pöttyös arc. Nálam egyáltalán nem lehet szexepil-nek sem nevezni, mert ténylegesen nem áll jól, ráadásul a napkár okozta pigmentfoltokkal egybeolvadt az arcom jobb oldalán, bár a bal oldalon is van, de valamelyest kisebb kiterjedésű. A fürdőszobai megvilágítás mindig előnyösebbnek mutatja, mint ami a szomorú valóság, mert kint, természetes fénynél (napsütés nélkül is) határozottan és sajnos erőteljesen látható, jó sok árnyalattal sötétebb, mint az eredeti bőröm. A párom múltkor megkérdezte, hogy mitől ilyen barna a bőröm?
Ráadásul nekem hamar kipirosodik sok mindentől, azaz érzékenyebb is a bőröm, így néha képes minden színárnyalatban és tónusban pompázni, ami kicsit sem előnyös, sőőőőőt.
Mostanában újfent elkezdett nagyon-nagyon zavarni ez a csúnya foltos arc, ha valaki tud valami bombabiztos módszert a bőrátültetésen kívül is, az ne tartsa magában, előre is köszönöm.
Munka miatt? Váltáson nem gondolkodsz? Tudod, van az a mondás, egészség legyen, a többit megvesszük.
Én 3 éve léptem le multitól, vérnyomás csökkentőt írt az orvos, és akkor azt mondtam, na ezt már nem…
Sziasztok! Én a segítségeteket szeretném kérni. 15 éves vagyok, a bőröm zsíros/kombinált és pattanásaim vannak. Nem annyira durva a helyzet, inkább csak zavaró. Még nem nagyon volt bőrápolási rutinom, pár hónapja jelentke meg a kis rondaságok az arcomon. Szeretnék egy jó arcápolási rutint elkezdeni, de nem tudom hogy hogyan. Vagy milyen hatóanyagokat kerüljek az én fiatal bőrömre. Sminket nem nagyon szoktam viselni, inkább csak fontosabb alkalmakkor. Nagyon érdekel az arcápolás témakör, és szeretnék sokat tanulni tőletek. A legelső dolog amit a legjobban szeretnék, az az hogx szabaduljak a pattanásaimtól. Már kipróbáltam ezt-azt de egyik se vált be. Mindenki próbál tanácsot adni hogy ne nyomkodjam stb de a bőrápolással kapcsolatban nem nagyon tudnak segíteni. Remélem, hogy tudtok nekem segíteni, előre is nagyon köszönöm!
Szia!
Tudom, hogy nagyon nehéz megállni, hogy ne ess neki a pattanásoknak, érdemes óvatosan bánni velük, mert foltok és hegek maradhatnak a helyükön (atrófiás hegek - kis lyukak a bőrön, sajnos nekem is van és kb. lehetetlen eltüntetni).
Próbálgatni kell, hogy a te bőrödnek mik a megfelelő termékek. A legfontosabb, amire te is rámutattál, hogy mit szabad, ill. nem szabad használnod, vagyis meg kell tanulni összetevőlistát olvasni, kerülni kell a potenciálisan irritáló és komedogén anyagokat, hogy ne rosszabbodjon a helyzet.
A Krémmánia blogján vagy a skinsmart.hu szakértői tanácsait érdemes olvasni. A Skinsmart egy webshop, nyilván az általuk forgalmazott termékeket ajánlják, de ettől függetlenül is remekül lehet a cikkekből tájékozódni. Videók is vannak a YouTube-on (pl. a pattanások eltávolításáról is).
Hirtelen ezt találtam, ami kiindulópont lehet:
Fontos egy jó (ami nem feltétlenül drágát jelent) bőrápolási rutin kialakítása, ahogy említetted. Mivel még nagyon fiatal vagy, és megvan a probléma (a pattanásos bőr) szerintem egy gyengéd lemosó, egy-két pattanásokra való szérum, egy jó fényvédő (ez lesz az első, amit meg fogsz tanulni tudatos bőrápolóként: a jó fényvédő mindenek felett! és egy neked megfelelő hidratáló krém szerintem elegendő. Érdemes hetekig próbálgatni ugyanazon termékeket, így mutatkozik meg a termékek hosszú távú hatása (nyilván, ami azonnal irritál, annak mennie kell a rutinból).
https://skinsmart.hu/szakertoi-tanacsok/szemelyes-borapolasi-rutin/
De a Krémmánia blogja, vagy Tajti Ildikó oldala, a Szépségreceptek is sok hasznos infót tartalmaz.
Zsíros/kombinált bőrre szerintem érdemes kipróbálni az agyagos maszkokat, az én fejemmel csodákat tesznek. A pattanásokra a BHA (tisztes magyar nevén szalicilsav) nagy segítség, mert a BHA zsírban oldódik és belülről tisztítja a pórusokat.
A drogériákban óvatosan nézelődj a pattanásos bőrre való termékek között, mert sok dugig van alkohollal (hogy csak egy irritatív összetevőt mondjak), ami további faggyútermelésre készteti a bőrt, mert szárít. Alcohol vagy denat. alcohol néven lehet megtalálni az összetevőlistában, amelyet minden terméken kötelező feltüntetni. Érdemes előbb a Krémmánián nézelődni, és tudással felfegyverkezve vásárolni, így kevesebb a baklövés esélye.
Hú, kicsit hosszú lett, bocsi az információáradatért. Nagyon előrelátó és okos vagy, amiért tájékozódsz és segítséget kérsz (ez hosszú távon is fontos, nemcsak a pillanatnyi problémák kezelése miatt), biztos vagyok benne, hogy sikerül majd normalizálni a helyzetet.
Bármi kérdésed van, nyugodtan tedd fel!
Én is a Skinsmartot ajánlom, főleg ezt:
https://skinsmart.hu/markak/paulas-choice/clear-pattanasok-ellen.html
Köszönöm! Sokat segítettél Így elsőre kicsit nehéz volt eligazodni a sok termék között, de miután elolvastam a cikket, már jobban megy. A lemosókkal vagyok bajba, mert nem nagyon tudom hogy milyet vegyek ami gyengéd. Esetleg BHA hámlasztót érdemes lehet kipróbálnom? A The Ordinary- nek vagy a Geek & Gorgeous-nak is vannak pattanásos bőrre való szérumjai. Nem is drágák, azthittem hogy nagyon nagyon drága a skinsmart de meglepődtem.
Köszönöm! Mindenképpen megnézem
Szívesen. Kicsit hosszabb idő feltérképezni a bőrápolás világát, de mire nem jó a karácsonyi szünet, lehet böngészgetni.
Nekem a géles állagú lemosók a kedvenceim, a habzóakat nem szeretem, mert engem nagyon szárítanak. A Balea Med Ultra Sensitive lemosója jó lehet, olcsó, könnyen hozzáférhető, nagy adag és ami a fő, szép az összetevőlistája:
https://kremmania.hu/kremek/balea-med-ultra-sensitive-waschgel
De ez csak az én véleményem, meg csak egy termék a sok közül.
Nem tudom, mennyire szeretsz netről rendelni, ha nem idegenkedsz tőle, a koreai termékek csodálatosak, ez is egy jó lemosó:
https://kremmania.hu/kremek/cosrx-low-ph-good-morning-gel-cleanser
Viki blogján (ohmybrush.com) rengeteg koreai termékről olvashatsz, ráadásul neki pattanásos bőre van:
https://ohmybrush.com/2019/06/kbeauty-elotte-utana-a-koreai-kozmetikumok-ereje/
A BHA-val érdemes kísérletezni, a Skinsmarton vannak mini kiszerelésű termékek és tasakos minták is. Az ebayen sok koreai eladó árul szintén tasakos mintákat hámlasztókból, így nem kell rögtön 100 ml-ben gondolkozni.
https://skinsmart.hu/szakertoi-tanacsok/hamlasztas/
https://skinsmart.hu/szakertoi-tanacsok/lemosas/
Még lemosó:
Ez nagyon jó, csak kicsit drága: https://kremmania.hu/kremek/eucerin-dermopure-melytisztito-arclemoso-zsele
Ezt szerettem, de a tonikjával együtt sok volt: https://kremmania.hu/kremek/the-body-shop-teafaolajos-arclemoso
Itt szemezgethetsz:
https://kremmania.hu/kremek/kategoriak/lemosok-tonikok/legnepszerubb
Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy viszont lehet olyan összetevő, mint pl. a cetearyl alcohol (remélem jól írtam le) ami zsíralkohol, azok viszont nem szárítanak. Szóval attól, hogy az összetevő nevében benne van a szó, még nem biztos hogy rossz alkohol. De ha jól emlékszem, a benzyl alcohol és az isopropyl alcohol is szárít, mert azok sem zsíralkoholok. Szóvan, a Krémmánia összetevőelemzője is segíthet.
Nem tudom, kedves @ViktoriaLugosi, hogy van-e a közeledben müller, de ha igen, akkor van ott egy bha, nem valami erős, de legalább nem kell rendelni, egy próbát megérhet. https://kremmania.hu/kremek/egyeb-beauty-glam-clear-skin-serum
Illetve, azt olvastam, hogy a niacinamid bőrtípustól függetlenül egy jó összetevő, plusz valamennyit segít a folthalványításban is, ha esetleg a pattanások után maradnának. Én a dm-ben találtam valamit amiben elég sok van, https://kremmania.hu/kremek/balea-koncentratum-vital-pigmentfoltok-ellen (az összetevőlistája amúgy nem a legjobb, de budget alternatívának jó lehet. A niacide gél is hasonló, gyógyszertári cucc, annak egyszerűbbek az összetevői, de drágább, és annyira nem láttam hatását. Persze, ez csak az én véleményem.)
Nekem megvolt ez a Balea termék, hatását nem tapasztaltam. A The Ordinary niája viszont mindig van itthon, nekem bevált. Nagy mennyiség, nem drágán, nem is kell ennél több.