Bőrápolási rutin

Akkor azt is leírom, mert egyébként fejből csinálom:) Nagyon fontos szerintem a következetesség, a hatóanyagoknak rendszer és persze idő kell.

2 Likes

20191105_220544
Itt a hideg, néhány hete nekiálltam felturbózni a rutinomat, a bőröm amúgy se szereti a minimálprogramot.
A Holika Holika Ceramide Mistet már bőszen fúkálom, jut belőle a dekoltázsra is, egyenletes a szórása és önmagában is hidratál.
A Cerave “kis” hidratálója is beválni látszik, sűrű, de a tégelyben folyós krém, alap hidratáló, jól tudom olajokkal keverni. Hezitáltam, hogy rendeljem vagy patikában vegyem, és melyiket. Ha online veszem, tuti, hogy más is bekúszik a kosárba és kivételesen nem volt kedvem várni + ár/érték arányban ez volt a legjobb választás.

A két mini Missha Time Revolution ampulla egyikét is használom már, egyelőre nem látom az “önálló” hatását, de a méretes összetevőlistája csak csinál valamit a háttérben.:slight_smile: Vizes-géles, halványsárga anyag, hamar beszívódik, jól lehet mással kombinálni.
A Celimax jojobaolajos lemosót (évek óta ezek a lemosás első lépései, kézzel bemasszírozva), és a Thefaceshop olajos anti-aging szérumot még nem kezdtem meg, utóbbiból mintát próbáltam és elvarázsolt, nagyon puha, hidratált arcot varázsol. Van másféle verziója is, ha valaki nem szereti az olajokat.
Az Innisfree golyós szemkörnyékápolóját régóta szeretném, ha elfogy a Balea Men, bontom is ki. Szeretem a hűs golyót reggelente a szemem környékén görgetni.

7 Likes

Eau Ressourcante! :blue_heart: Imádtam! :heart_eyes:

1 Likes

Én is nagyon nagyon szeretem!

1 Likes

K%C3%A9p

Nekem most a kombinált/zsíros bőrömre ezek a termékek váltak be kb fél év kísérletezgetés után. Reggel niacinamid felváltva azelainnal, majd a fenyvedos arckrem, este pedig BHA majd ejszakai krém, igény szerint pedig mikor úgy érzem kell, akkor mindezek alá egy kis hyaluron szérum. Igazából a hideg idő miatt se szokott többet igényelni a bőröm, a hyaluron általában tök elég, max kicsit gyakrabban használom.

K%C3%A9p

Ezek pedig az arctisztítós dolgok. Ez a Cosmia micellas víz a legnagyobb kincs amit a közelmúltban találtam, azóta masmilyet nem is veszek. Az Isana lemosót glamour napokon szereztem be, de olyan semmilyen viszonyban állok vele, legközelebb Mixa géles lemosót tervezek venni. A Mixa tonik elvileg segít a bőrhibákon, és kitartóan kenegetem is szérumozás előtt reggel-este, de nagy hatását meg nem vettem észre.

5 Likes

Olyan szép (külsőleg is) a rutinotok! Egységes meg minden…
Nálam össze-vissza holmik vannak folyton. Egy kis Avon, egy kis The Ordinary, valamennyi Lauder, csipet organikus, egy kis koreai, némi francia natúr(nak mondott) :sweat_smile:

3 Likes

Az enyém is össze-vissza. :smiley: Ráadásul nem minden állandó, csak néhány dologhoz ragaszkodom igazán.

Majd megpróbálok képet készíteni.

2 Likes

Én olyat szeretnék mint a Holika mist, csak illatmentesben. :slight_smile:

1 Likes

Íme az én össze-vissza vegyes rutinom.

Reggel:
IMG_20191108_185137

Este (szemkörnyékápolóm most éppen nincs, ezt a koreait tesztelgetem, de annyira nem jött be):
IMG_20191108_185242
A Hada labo arclemosót nagyon megszerettem, talán ez az eddigi legjobb lemosóm.
A Mádara olaj is nagy kedvencem lett, pedig eddig nem szerettem az olajokat.

Időnként (ha pl előző este retinolt vagy AHA-t használtam, akkor másnap ilyenkor, ősszel is felkenem a magasabb faktorszámú fényvédőt).
A Clinique Moisture Surge Intense talán még egy alkalomra elég. Szerintem a másik változatot veszem újra, azt jobban szeretem.
A Hylamide lemosót akkor használom, ha sminkeltem (vagy a micellás vizet, sminktől függ).
A Bioderma szérumot egy ideig rendszeresen használtam, most már kevés van benne, csak utazásokra viszem magammal a SubQ helyett (nehogy eltörjön az üvege).
IMG_20191108_185314

11 Likes

Szép csomag! Nem semmi adag :smiley: Jól felépített ez a rutin! Van benne sok finomság a bőrnek!
A Revolution retinoljával elégedett vagy?

1 Likes

Köszönöm!
Nem az igazi, vissza fogok térni a TO Granactive retinoidra, azt szerettem a legjobban (a TO egy másik retinolja sem igazán jött be).

1 Likes

A hámlasztók nem irritálják ott a bőrödet, ahol ekcéma szokott lenni? Kipróbáltam pár hónapja egy hámlasztó mintát (Holika tojásos hámlasztója) de csípte az arcom azon részét, ahol szokott ekcémás folt lenni. Illetve melyiket ajánlod hiperérzékeny bőrre?

Amikor nincs ekcémám, akkor nem irritálja azt a részt, ha meg van, akkor azt a részt ki szoktam hagyni. Egyébként hideg ekcémám szokott lenni, nem tudom, ez számít -e?
Heti egyszer használok AHA-t, a BHA-t egyszer vagy kétszer.
Nyáron csak enzimes peelinget szoktam, ha úgy látom, hogy időszerű lenne.

Érzékeny bőrre úgy tudom, a PHA-t szokták ajánlani.

1 Likes

Köszönöm :slight_smile:

1 Likes

Nekem most ezek vannak a rutinomban:
IMG_20191110_215630
A fényvédőt KM-en sikerült tesztelésre megnyerni. Ebben az időszakban pont elég. Nem sok tapasztalatom van fizikaival, könnyen el lehet túlozni a mennyiséget, de ha az ember lánya óvatos, akkor szépen felvihető fehéresedés nélkül. Testre próbáltam először nyáron, arra abszolút nem jött be, de erről egy nyári eső tehet.
Az Omorovicza lemosót az Elle-hez csomagolták júniusban. Kb. arra jó, hogy megismertem a habzó arclemosókat, és rájöttem, nem szeretem őket. Szerencsére már nincs sok benne, bár nagyon pici elég, így lassan fogy.
A cosrx hámlasztót testre is használom (kar-láb), arcra egyértelműen jobban szeretem a cheer up-ot.
A sephora cinkes maszkját nyáron vettem, heti 1-2 alkalommal használom a könnyebben zsírosodó területeken. Szépen mattítja az arcom, azt hiszem olyan nagy hatását még nem fedeztem fel, de önmagában semmi nem csodaszer.
A szérumokat felváltva használom, van A, B és C nap.
Csak a rendszeresen használt termékeket fotóztam, kimaradt pár hébe-hóba használt hidratáló szérum, arcolaj, stb.
És nem került be a sminklemosó sem.

8 Likes

Kitöltöttem a G&G tesztelős jelentkezést, és ott megírtam a rutint, gondoltam idemásolom, hogy nekem is meglegyen. :slight_smile:
Ez még nem teljes, egyelőre itt tartok, ez év elejétől alakult ki. Azt már látom, hogy az extrák hiányoznak, illetve a reggeli szérumot még nem találtam meg, de van jelöltem. Tök jó így leírva látni, sokkal jobban átlátom. Képet majd akkor, ha teljesnek érzem.

REGGEL
PC RESIST Perfectly Balanced Foaming Cleanser, PC RESIST Advanced Replenishing Toner, PC RESIST Youth-Extending Daily Fluid SPF 50, PC RESIST Super-Light Wrinkle Defense SPF 30
ESTE
lemosók: PC Perfect Cleansing Oil, PC RESIST Perfectly Balanced Foaming Cleanser,
toner: PC RESIST Weightless Advanced Repairing Toner, PC Advanced Replenishing Toner, TIA’M MY SIGNATURE VITA B5 TONER, KLAIRS SUPPLE PREPARATION UNSCENTED TONER
szérum: PC Skin Recovery Super Antioxidant Concentrate Serum, PC RESIST Omega+ Complex Serum
aha: PC RESIST Daily Smoothing Treatment with 5% AHA
bha: PC RESIST Daily Pore-Refining Treatment 2% BHA
szemkörnyék: PC Skin Recovery Super Antioxidant Concentrate Serum
hidratáló: PC RESIST Barrier Repair Moisturizer, PC Skin Recovery Replenishing Moisturizer

5 Likes

G&G tesztelés? Hol találkoztál ezzel a lehetőséggel?

Oké, meg is találtam. :smiley:

1 Likes

A PCjét, neked bevált az a márka nagyon. Én csak az AHA-s, BHA-s dolgokat próbáltam.

:slight_smile:
Próbáltam mást is idén (pl. Tindigo, TO) de szépen elhagytam őket, maradt a Paula.
Tényleg bevált, de nagyon meg kell találni a bőrtípusnak megfelelő terméket. Az első félév nekem főleg minta, deluxe próbálgatással telt. Volt amit nem szerettem, pl. Calm család.
Az összes fényvédőt kipróbáltam, csak a világoskék resist jött be, a többit utáltam. Szóval nem mondom, hogy minden termék bevált, ez nem igaz, de találtam olyat ami tökéletes, pl. a reggel használtak mind ilyen. Az esti hidratálókat is cserélem majd valószínűleg, nem az igazi, érzem.
Termékajánlást szívesen fogadok, nem vagyok PC fan, de nekem csak illat- és alkoholmentes jöhet számításba (itt sok termék elbukik) és kb. max. ez az árkategória.

2 Likes