Bőrápolási rutin

Csúnyán hangzik, de kicsit vigasztaló, hogy nemcsak nekem nem segít 100%-ban.:slight_smile:

1 Likes

@typical, nem akarlak elkeseriteni, de azt hiszem @Amadea-nak van igaza. Szemelyes velemenyem, hogy genetikailag oroklunk (mint sok minden màst is) jó és kevèsbé jó bőrtulajdonságokat: száraz/zsiros/érzékeny/tág pórusú/pigmentfoltokra hajlamos … bőrt; … igy a mitesszerek ill. a faggyútermelés is “be van kódolva” az öröklött genjeink alapjan. Ez ellen nem tudunk 100%-osan tenni, vagy netan “megszuntetni”.
Ha pl. tobb faggyùtermelesre vagyunk genetikailag bekódolva, akkor bizony a már “bejáratott utakon” termeli is a szervezet (ez az én személyes tapasztalatom es “teóriam”).
Ezeket a “utakat” nem tudjuk megsemmisíteni, csak a hamlasztas által elvekonyitani a felső hamreteget, igy kevesebb agresszioval eltavolitani a mar kepzodott faggyút. Ismétlem, ez az én saját teóriám😉.

7 Likes

Én is nagyon kiváncsi vagyok majd ezekre a kincsekre. :star_struck:

Bár továbbra is nagyon vágynék az it Cosmetics CC+ púderére, mégsincs szívem kb. 12.000.- ft-ot kiadni érte. Arról nem is beszélve, hogy mi van, ha aztán mégse vagyok elégedett vele, vagy rosszul választok árnyalatot. Tulajdonképpen teljes mértékben tudom nélkülözn is. Köszönöm @Isabelle a kedvességedet, hogy egyből felajánlottad a segítségedet a beszerzésében!

1 Likes

Én is így vagyok ezzel :smiley:

1 Likes

Hű, pedig a nagyon lelkes vélemények alapján azt hittem, a hámlasztó egy használat alatt megoldja az összes problémámat, minden pórust kitisztít, összehúz és csodás bababőröm lesz. Sokáig tartott elfogadni, hogy ez nálam nem így megy.

2 Likes

Mielőtt megvettem volna az enyémet alaposan utána néztem. Elsőre nekem is ez jött le, de ahogy többet olvastam láttam, hogy nem így működik.

Gondolom, van, akinél tényleg mindent eltüntetett, ennyi ember csak nem hazudik magának.:slight_smile: Gondolom, mindenkinél egyedi, az én bőröm kb. az állatorvosi ló kategóriája.

Nagyon szìvesen, :smiling_face_with_three_hearts: őszintèn : èn sem adnèk ki 10 gr pùderèrt 12 ezret. Nekem van egy itc pùder, kicsit jobban fed mint a sima kompakt pùderek szerintem, de le is kopik ugyanùgy, ha hozzáèrek az arcomhoz. Nálam csak az àsványi pùderek bìrják alapozò nèlkül, de pl. tegnapelőtt folyt ròlam a víz, ahogy megtöröltem a homlokom, jött le a pùder is .:stuck_out_tongue_winking_eye:

1 Likes

Bevallom oszinten, ez az IT CC spf 50-es compact “hype” - elsosorban a benne levo magas es fizikai fenyvedelme miatt - nekem is megdobogtatta a szivemet.
De 2 okbol is felulbiraltam az esetleges kompulziv beruhazasomat: tanulva az utobbi szinezett fenyvedoimbol (ugy szeretnem megmutatni a roluk keszitett fotot), no meg evek ota nagy megelegedessel hasznalom a Sephora compact mineral alapozoit (telen egy vilagosabbat csak a napkozbeni “sminkfelfrissitesre”, nyaron egy sotetebb szint). Ugyan nincs feltuntetve az spf-je, de szuper az allaga :+1: (nem az a tul poros) es a fedese is :ok_hand:, egyszerűen imadom.

Most itt “tipròdok” :grin:, mert tegnap jott sms-sel egy -20%-os kuponkód a Sephoratol, es egy masik, nagyon jó profumerianal is (Pinalli) van egy -20%-os kódom, … mik azok, amik abszolut “kihagyhatatlananok”, de egy felelossegteljes (nem kompulziv) anyagi keteteken belul?

2 Likes

A helyedben én is tipródnék! :stuck_out_tongue_winking_eye:

Túléltük a nyaralást, csak a wifi nem volt tökéletes, ezért többnyire csak a hozzászólásaitok kedvencelésére-olvasására futotta.
Azt hiszem, megdöntöttem az alvási rekordomat, az érkezésünk estéjén 15 órát aludtam egyhuzamban. Igen, ennyire fáradt voltam…
@Kokapu kérdezted, merre voltunk: Dunakanyar, főleg Esztergom-Visegrád mentén mozogtunk. Egy életre elegem lett a harangzúgásból.:smiley:

A fényvédőim jól vizsgáztak, egyedül a dekoltázsomat kapta meg egy picit a nap, de kb. egy árnyalattal lett sötétebb (magyarán majdnem emberi színe lett), nem égett le.
Ezt a Biodermát kentem testre, vicces zöld színe van, de maradéktalanul eloszlatható:
https://kremmania.hu/kremek/bioderma-photoderm-kid-tej-spf50
Arcra bevetettem a Cosrx új fizikai csodáját. Nem sminkeltem rá, önmagában jól viselkedik, nem hagy fehér réteget, nem szárít, nem csíp, szeretjük egymást. Van egy kis fanyar, enyhén zöld teára emlékeztető illata, nekem bejött.
https://kremmania.hu/kremek/cosrx-shield-fit-all-green-comfort-sun-spf50-pa
Mennyire áldom az eszem, hogy vittem a harmadikat magammal! Utálom újrakenni a fényvédőt, mert ki nem állhatom a ragacsos kezeket és a törölgetést:
https://kremmania.hu/kremek/la-roche-posay-anthelios-frissito-arcpermet-spf50

Tudom, hogy nem teljesen tökéletes INCI-listával bírnak, de sokszor van az az érzésem, hogy a gyíkemberek kb. félévente kineveznek egy gyakori összetevőt főgonosznak, ami miatt mindenki szörnyű kínok között fog kimúlni, és akkor mindenkinek égnek áll a haja és ámokfutásba kezd, hogy olyan termékeket keressen, amiben ez sincs benne a másik 30 pokol tüzére való összetevő mellett. Kíváncsi vagyok, a vizet mikortól lesz ajánlott kerülni.

8 Likes

A vizet? Már most Amadea, azt olvastam egy tanulmányban hogy a ráncokkal rendelkező nők 100 %-a naponta fogyasztotta. Csak óvatosan!

3 Likes

Vagy jobb egyenesen elhagyni!

1 Likes

Nem rossz ötlet, kipróbálom, jó eséllyel a bőrömmel kapcsolatos összes problémám megszűnik három napon belül.

1 Likes

Szerintem is! A középkorban kb. havonta egyszer fürödtek, és milyen egészségesek voltak akkor az emberek, nem volt semmi kemikália!
(Juuujjj, de gonosz vagyok…)

Mi is ott voltunk, csak egy héttel ezelőtt! :grinning: Visegrád, Esztergom, Kisoroszi, Zebegény, Vác, Nagymaros.
Visegrádon volt a “bázis”, onnan kirándultunk. És én is nagyon jókat tudtam ott aludni. :blush:

3 Likes

De jó!:slight_smile:
Nálunk Esztergom volt a bázis, mert ott még nem voltunk, de Visegrádot jobban szeretjük.
A szállás nem volt valami jó, csak a fáradtság meg a gondoktól való fizikai elszakadás gyűrt le ennyire. Kicsit sírtam magamban a bejáratott visegrádi szállásunk után (ahol már 2x voltunk és nagyon szeretem).

2 Likes

Kb. 10 évvel ezelőtt jártunk arra, mi is Esztergomban szálltunk meg. Akkor ott nem volt jó a szállásunk nekünk se, most láttuk, hogy azóta be is zárt az a hotel. :relaxed:
Viszont Visegrádon nagyon jó kis helyünk az volt idén!

2 Likes

Visegrád nagyon cuki, nyugodt hely.:heart:

1 Likes