Én most érkeztem oda, hogy a váltanék valami komolyabb vonalra a meglévő termékeim helyett.
3 lépéses nő vagyok, egy-két szérummal kiegészítve, de érzem, hogy nem a drogériában találom meg, ami a jelenlegi (és későbbi) bőrállapotomnak kell.
Amit most beépítettem, az az olaj, egyelőre csodákat tesz.
Ha érdekel titeket a tapasztalatom, hozom az Első benyomások topikba.
Én is ezen dolgozom.
Találtam egy tök szuper ajánlót, leszkenneli az arcod és ajánl egy terméksort. Virtuális bőrelemzés.
Paula’s Choice amerikai oldal, de attól el lehet vonatkoztatni vagy az ajánlót saját kedvenc márkádra átültetni.
Lényeg, hogy jól működik, gyakorlatilag ahova évek alatt jutottam el egyedül, azt most két perc alatt prezentálta.
Főmenü > Guide Me > Virtuális Skin Analyzer
lesz pár kérdés, majd jön a szkenner
ajánlom, jó móka
Mik vannak…
Első rendelésemen túlvagyok, majd mutatom, milyen lemosót, fényvédőt és krémet szereztem be. Most ezzel a hárommal elvagyok egyelőre, aztán meglátjuk.
@Luiselotte itt folytatom, ha nem baj.
A La-roche Mela B3-ról a Tranexamic-acid hatóanyag jutotteszembe. Nagyon jókat olvastam róla a Skinsmarton a folteltávolító hatása miatt.
Ezt írják róla:
“Szintetikus eredetű, talán még kevéssé ismert összetevő a bőrápolásban, de annyira ígéretes, hogy hatásában az arany standardnak számító, de az EU-ban potenciális mellékhatásai miatt kozmetikumokban nem használható hydroquinone-hoz szokták hasonlítani. Kicsit kakukktojás a többi összetevő között, mert nem közvetlenül a tyrosinase-ra, hanem egy olyan enzimre (plasmin) és enzim elővegyületre (plasminogén) hat, ami napkárosodás miatt hajlamos túltermelődni a bőrben és szintén elősegíti a bőr melanintermelését. A Tranexamic acid emiatt kifejezetten szuper a kor miatti barnás foltok halványítására.”
Ha tényleg hatékony, benevezek egy ilyen szérumra.
Köszi a leírást, én bevallom nem néztem ennek így utána, csak pont akkor jelent meg a termék amikor ilyen hatású szérumot akartam venni.
Amiket eddig használtam és nagyon jók:
Missha : C vitaminos szérum
Vichy: Glyco - C ampullák
Eucerin: Anti pigment nappali és éjszakai krém.
Ezeket már sokszor újravettem, ha mégsem hat a MelaB akkor visszatérek hozzájuk.
Köszönöm az ajánlást! Sajna a C vitaminos szérumokat nem szereti a bőröm, illetve a fémes szagát sem bírom a GG szérumának. Ezért kezdtem utánaolvasni.
Ami megtetszett, az a Cos de baha szérum .
Na majd kiderül, kíváncsi vagyok, a La-Roche működik-e nálad.
Sziasztok!
Vásároltam egy La Roche Posay Mela B3 szérumot, használtam is kb 1-1,5 hétig, viszont nagyon kicsapott a nia…
Valakit esetleg érdekel egy nagyjából 70%-ig teli üvegcse szérum? Lemérem persze, hogy mennyi az annyi benne
Gondoltam, megmutatom az aktuális bőrápolási “eszköztáramat”, mert már jó ideje csak ezeket használom. Kivétel a tretinoin, amit még csak pár alkalommal használtam, de remélem jó lesz és marad (első benyomást hozok majd).
Ezen a téren már nem igazán fog el a kísérletező kedv szerencsére, folyamatosan ezeket veszem újra.
Reggel csak hidratálót és fényvédőt használok, esetleg alá a három g&g valamelyikét. Esténként váltogatom a hámlasztókat, tretinoint és a sima hidratálót, de sosem rétegzek.
Sajnos lemaradt a képről a La Roche Posay Cicaplast, amit viszonylag ritkán használok, de ha száraz vagy irritált a bőröm, egy éjszaka alatt helyrehozza, örök kedvenc.
Korán van még, azt néztem milyen fagyik ezek
Jelenleg főleg hidratálókat és gyengéd arctisztítókat használok, mert kombinált bőröm van, és hajlamos a kiszáradásra az orcáknál, míg a T-vonal gyakran zsírosodik. Nagyon bevált például a hialuronsavas szérum reggelente, mert könnyű és gyorsan beszívódik, és utána a bőröm egész nap hidratáltnak tűnik. Este szeretek egy kicsit erősebb hidratálót használni, és néha retinolt is, de azt csak heti egyszer, hogy elkerüljem az irritációt. Kipróbálnék szívesen valami újabb antioxidánst, mint például a C-vitaminos szérumot, mert hallottam, hogy az ragyogóbbá teszi a bőrt.
Ami nem vált be nálam, az a túl nehéz krémek – ezek gyakran pattanásokat okoznak, és úgy érzem, mintha a bőröm nem lélegezne. Kombinálni szeretek könnyű hidratálót a fényvédőmmel reggel, így a bőröm védett és friss marad egész nap. Bőrproblémáim közé tartozik az időszakos szárazság és a T-vonal olajosodása, ezért mindig keresem azokat a termékeket, amik ezt az egyensúlyt tudják fenntartani.
@zalla kb. ezeket a termékeket tudom elképzelni normál bőrre, nem túl magas hatóanyaggal, így nem kell amiatt aggódni, hogy sok lesz, nem bírja a bőröd.
A C-vitamin szérum puding próbája, nekem a 25%-os van most és sajnos csak éjszakára tudom használni, nappali használatban könnyezett a szemem tőle.
A mandulasav hámlasztónak érdekes illata van, egy travelt használtam, de inkább az 5%-os aha szérumra szavazok.
BHA, a clear az egyetlen vizes állagú, szerintem szuper, az olajos bha-tól falnak megyek.
Az alábbi C-vitamin szérum nálam nyitásra vár, a többit ismerem, használtam, újravevősek.