Bőrápolási rutin

Hatékonyabb.

3 Likes

Korán van még, lehet nem látok a szememtől, de skinsmart kivezette a The Ordinary termékek forgalmazását??

2 Likes

Igen, kivezették, volt is vmi akció. Gondolom, már nem éri meg, sok helyen lehet venni.

2 Likes

Nekem továbbra is tragikus állapotban van a bőröm. Fungal acnera gyanakodtam, ezért vettem nizoralt és mindent fungal acne safe-re cseréltem a fényvédő kivételével, de amúgyis minimál a rutinom: garnier rózsaszín micellás, gg jelly joker, gg hydration station, skin1004 fényvédő (ez nem FA safe), catrice hd liquid coverage. Újra használok alapozót, tiszta pötty az arcom.

Ez a rutin megy másfél hete, javulást nem látok. A minimál rutin két hónapja tart, csak ezelőtt más termékek szerepeltek benne + olajos lemosás.

Összességében teljesen érdes a bőröm, szinte minden második pórus el van tömődve és tele van a fejem zárt komedókkal. Kinyomhatók, legtöbből kemény cucc, némelyikből sima fehér, de nem genny. Csak akkor gyulladnak be, miután piszkáltam őket, szóval alapvetően nem tipikusan gyulladt, aknés a bőröm.

Többen mondják hormonális: jó, de akkor mi legyen vele? Pajzsmirigy, nemi hormonok, vércukor terhelés: mindegyik megvolt, minimális eltérés van, de az orvos nem mondott rá semmi extrát.

Ősszel nem múló tüdőgyulladásra négyféle antibiotikumot szedtemb+ szteroidos orrspray, szteroidos asztmaspray. Azóta meggyógyultam, lehet, hogy ez jött ki az arcomon? Decemberben kezdődött.

Van valami tippetek esetleg?

Hasonló volt velem 3 éve. Endokrinológust ajánlok, ő kinyomozta. Hormonegyensúly borulástól (inzulin, mint egy dominó döntötte a többit is) lettem tini arcú… Aztán helyretették a nagy részét. Nekem ez segített, ez tudom ajánlani.

1 Likes

Esetleg cseréld le a fényvédőt vagy csak szüneteltesd egy darabig. Olvastam a termék oldalán, hogy néhány embernél pattanásokat okozott. Egyesével cseréld a termékeket szerintem. Ha valamelyik a ludas, 1-2 hét után már sokkal szebb lesz a bőröd, ha elhagyod.
Engem minden fényvédő kiüt ha napi szinten kenem, a drágábbak is. Dupla lemosás se segít ezen. Gondolom napközben nem levegőzik eléggé a bőröm alattuk.
Esetleg elhagytad a bogyót vagy másra cserélted? Sok embernél akkor lesz ronda a bőr.
Valami probiotikus kúrát próbálhatnál belsőleg, ha erős antibiotikumokat szedtél ősszel.

Tutira nem bőrápolási vagy kence probléma. Keresnék egy jó endokrinológust, mert így látatlanban mondom, hogy a betegségtől borult a hormonháztartásod. Amire meg a háziorvos azt mondja, hogy “minimális eltérés”, az maximum az ő fogalmai szerint az. Az én esetemben az ő fogalmai szerinti minimális eltérés kb az életemet döntötte romokba 12 éve, amiből úgy ahogy mostanság kezdek kikecmeregni és nekem a bőrprobléma volt a legkisebb gondom. Rám hallgatsz, elkezdesz utána járni és időben elcsípitek, bármi is ez. Ha esetleg bármilyen hormonális fogamzásgátlót szedsz vagy most hagytál abba, az is vastagon ludas lehet a sztoriban. Ergo én nőgyógyászati vonalon is elkezdenék gondolkodni.
Nem szeretnélek rémisztgetni, de a magam kárán sajnos nagyon keményen és rögös úton tanultam meg, hogy egy háziorvosi vagy akár szakorvosi véleményből egy vélemény, az nem vélemény.

4 Likes

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, hasznosak egytől egyig.

1 Likes

Screenshot_20240222_124222_Instagram

10 Likes

Milyen jó lenne, ha mindezt egyetlen hatékony termékbe lehetne sűríteni :smiley: és nem kéne azzal vacakolni, hogy milyen nap is jön: retinoidos vagy C-vitaminos, esetleg hámlasztós? :laughing:

3 Likes

Hát ezt mind egyszerre nem lehet. Ezek a sorrendek mindig összezavarnak…
Én még ott tartok hogy vit C meg bha mehet reggelre akár egyszerre is, este meg vagy retinol, vagy aha (egyszerre ezt a kettőt ne, fáj). Vagy ugye egyik sem, mert nem muszáj mindennap használni valamit (ezek közül). Minden más - ceramidok, peptidek, kivonatok, miegymás - tulajdonképpen mindegy, csak reggel az utolsó lépés valami fényvédő legyen. Nagyon messzire vagyok?

1 Likes

Dehogy vagy messzire! Amennyire értek hozzá, szerintem jól írtad.
Még vannak ilyen turpisságok, hogy niacinamid a retinol alá és akkor nem bánt, ha jól emlékszem, de én aztán nem trükközök :laughing:
(Amikor eszembe jut, hogy nem hámlasztottam egy ideje, akkor az jön, retinoid is kábé így. Peptid van minden nap, C-vitaminom nincs most és a niát is késő tavaszra tartogatom.)

Csak viccből írtam, hogy jó lenne “all in one”, mert lusta vagyok :smiley: Tudom, hogy itt a hatóanyag párosítás volt a lényeg.

1 Likes

Ó, engem a niacinamid önmagában bánt - nem úgy hogy fáj, csak kipattogok tőle (mint egy tini… én nem tudom mi a baj velem, de a niacinamid engem utál. :crying_cat_face: ) Amúgy én is szeretnék egy all-on-one cuccoskát, de az elég lehetetlen…
Mondjuk én kiegyeznék egy reggeli mindentmegold szérummal, ami mehet a fényvédő alá, meg egy esti antiminden szérummal ami mehetne az éjjeli hidratáló alá. Most hogy látótávolságba került a 30, kezdek bepánikolni, hogy jól csinálom-e ezt az egész bőrápolás dolgot.

1 Likes

Tutira jól csinálod! Aki annyit foglalkozik a bőrével, mint itt a legtöbben és te ilyen korán teszel érte, hogy még csak alulról lesed a 30-at, semmit sem ronthatsz el!

1 Likes

Ez az utolsó év hogy alulról lesem a 30-at. Tegnap becsöngetett hozzám egy nyikhaj aki el akart adni nekem valamit, szerinte inkább diáknak nézek ki, de gondolom ebben benne volt egy jó adag hízelgés / megvesztegetés is. (Nem vettem meg a szuper akciós telefon díjcsomagot. Van wifim, azzal ugyanúgy díjmentesen hívom anyut.) Szerintem annyinak nézek ki amennyi vagyok. És remélem, hogy nem égetem le a pofimat egy rosszul választott arckrémmel :smiley:

3 Likes

Én egy hete lettem 36…bele vagyok betegedve teljesen😀
Viszont pár éve még simán elkérték a személyimet, ha piát vettem. Hosszú évek óta odafigyelek a bőrömre, mert nem akarok mazsola arcot. Most a bőröm olyan, mint egy tinié. Jó, és rossz értelemben is, mert ráncaim nincsenek, a homlokomat konkrétan nem tudom ráncolni, nincsenek barázdák, és az orcámon is alig lehet összecsípni a bőrt. Viszont cserébe zsíros és mitesszeres…
Szerintem ez nálunk genetika, anyukám részéről nagyi még 80 évesen sem volt ráncos, anyunak is csak mimikai ráncaim vannak

2 Likes

Ne legyél, a nő mindig 18 plusz áfa…
Valószínű amúgy hogy genetika, főleg ha így megjelenik a felmenőknél is. Állítólag akinek zsírosabb az arcbőre az később öregszik. Meg az arcbőr a korral gyakran szárazabb lesz, neked még úgymond “javulhat” is, ha nem “rontod” el - csak mindig találj olyan arctisztítót ami a sminket leviszi, de nem szárít egyáltalán. Ezt tapasztalatból tudom, én zsíros-kombináltból mentem át száraz-kombináltba - és nekem már eléggé mélyülő mimikai ráncaim is vannak a homlokomon, de hát a hunyorgás nem választás kérdése ha az ember szeme gyenge és fényérzékeny is.

1 Likes

Az egyik legjobb beauty tanácsot az egyik baràtnőm anyukájàtól kaptam, még 21 évesen, “ ha nem akarod, hogy ráncos legyen a szemed körül a bőr, akkor mindig hordj napszemüveget”.
Meg is fogadtam, mert érzékeny a szemem és sokat hunyorogtam, azóta erről leszoktam.
Jövő hónapban leszek 43, a homlokom már 3 éve botoxoltatom a szemem körül még nem kell :slight_smile:
Jelenleg 2 hatalmas méretű Polaroid és 1 MaxMara szemcsit váltogatok, színben lefedik a ruhatáramat, nagyon szeretem őket.
Lányok, hordjatok napszemüveget, megmondta Irén néni :slight_smile:

13 Likes

Igen, a napszemüveg is nagyon sokat számít, télen kicsit hülyén érzem magam benne, de nem érdekel.
Amit én évekig elrontottan, az az, hogy nagyon kevés folyadékot ittam. Max fél liter egy nap… Tudom, tudom, ostobaság. Meglátszott a bőrömön, vérképemen. Amióta erre odafigyelek, a bőröm sem zsírosodik olyan mértékben, ahogy korábban.
Na meg a szoli. Életemben egyszer voltam, még tiniként. Nem merek menni, ismerek olyan nőket, akik 35-37 évesen már brutál ráncosak tőle.
Én még heti 2-3 alkalommal arcolajjal csinálok egy jó alapos lifting masszázst is

3 Likes

14 éves korom óta tartom a 3 lépéses, agyonreklámozott rutint :wink: persze, némileg finomodott, kiegészült stb. Töredelmesen bevallom, a 30 viselt meg, de nem azért, mert mostantól hú de öreg vagyok, hanem az, hogy az már egy komoly számnak tűnt nekem :smiley: Minimális ráncaim vannak, a homlokomon a “mérges ránc” már 9 hónapos babaként is ott volt (tuti előző életből hoztam :smiley: ) és őszülni kezdtem el. Vékony pedig sosem voltam. Időnként így vénségemre rendetlenkedik az arcomon a bőr (mitesszer, pattanás stb) eü okokból, de viszonylag elhanyagolható másokhoz képest. Az őszülést leszámítva pedig azt hiszem, most érzem magam a legjobban életem során. Azt szoktam mondani, hogy a biológiai korom most érte utol az agyamat. 38 vagyok :smiley:

4 Likes