Áterzem…sőt, ami bevált abból meg kell egy pót (legalabb)
És ha valamiért nincs, akkor összedőlni látszik a világ. Hiába van valami nagyon hasonló még otthon, legalább három…
Esti rutin, egyedül vagyok itthon, van időm kiélvezni.
Uhh, Neked ennyi mindent képes befogadni a bőröd? Szerencsés vagy! Én is úgy szerettem volna kialakítani egy jó sok lépcsős rutint, de egy ponton túl kiizzadja a bőröm. Tisztítást nem számítva egy szérum+hidratáló, és itt ki is fújt. Reggel hidratálót már nem is kenek, csak fényvédőt, mert ha az alatt még hidratáló is lenne, a bőröm már nem bírná a kettőt együtt.
Hidratálót is muszáj vagyok tudatosan választani, és nem csábulni, mert mindentől is tömődnek a pórusaim
Pontosan ez jutott eszembe. Nekem ugyan nem tömődnek (hálistennek) a pórusaim, de érzem, hogy sok a termék. A tisztításon (sminklemosó+ vmi rendesebb lemosó) és utána az arcvíz+hidratáló, időnként egy fizikai radír és fátyolmaszkon kívül egyszerűen nem tolerál többet a fejem. Szó szerint mintha kiizzadná, úgy folyik le rólam az anyag. Szérumok vagy valami tutibb hatóanyagok teljesen felejtősek. Köpi ki a bőröm.
Nekem is mindent kiizzad a bőröm, eleve zsíros is, így esélytelen, hogy sok cuccot felvegyen. Ha hirtelen még be is szívja, én meg vérszemet kapok, és kenem, kenem, eltelik 10 perc, és olyan instant zsírréteg alakul ki a bőrömön, amivel kb könyökig lehidratálom magam. Emiatt inkább csak zselés hidratálót tudok használni, sajnos így szűkül a paletta.
Ennek megvan az előnye is, mert 36 évesen olyan a bőröm, mint egy tinié, feszes, és nulla ránc, de olyan mitesszeres is
Szerintem nem mindent használ egyszerre, hanem váltogatja a termékeket attól függően mit igényel a bőre. Nálam is kb. ennyi csücsül a fiókban, de este max. 2 kerül a buksimra arcmosás után.
2 termék azonos a listámban, a többit nem próbáltam még.
Érdekes, mert nekem nem zsíros az arcom. Inkább az enyhén kombinált (T vonalban picit csillog és olajosabb) és/ vagy (évszakfüggő, de inkább a későbbi eset) a száraz/túlérzékeny/vízhiányos és felszíni vízhiányos kategóriában mozog. Ezért is furcsa, hogy ennyire “köpköd”
Nekem azok a minimális mimikai/nevető ráncaim vannak meg, amik 16 évesen is (38 vagyok), és ami családilag kortól függetlenül mindenkinél nálunk megvan. Kivéve a homlokomon a két szemöldököm között az ún. mérges ránc, amit már a 8 hónapos babakori fotóimon is felfedeztem
Az elmult egy evben nagyot valtozott a borom. Eddig is vizhianyos, szarazabb volt, de amit az utobbi idoben produkal, azt mar nem tudom kordaban tartani. Ennyire szaraz meg soha nem volt. A befogadokepessege mint egy fekete lyuke. Allandoan szomjas.
Jonehany reteget felviszek, igyekszek alaposan hidratalni, a vegen lezarom egy bomba-zsiros kremmel es reggelre megis olyan tapintasu, mint a sivatag dunei.
Az elmult fel evben mar le se mosom reggel az este felkent mindenfelet, es egybol arra megy ra a reggeli rutin.
35 lettem. Talan a kor miatt lett ilyen szaraz?
Szerintem kb bármitől lehet. Időjárás, kor, hormonális változás, kevés ivás, stressz, akármi. Van egy fajta hidratáló krém, amit mindig is próbálgattam, évekig nagyon sok volt. Tocsogott tőle az arcom és azért tartottam minimális mennyiséget belőle otthon, hogy a vészhelyzetekre legyen. Most az esti rutinom része a szokásos hidratálóm helyett, ami mostanság estére kevésnek bizonyul. Megjegyzem, hosszú évek óta fix termékekkel “üzemelek”, mert ami bevált, azt nehezen cserélem le. Újakat pedig nem próbálgatok.
Használsz olyan aktív összetevőt, ami szárít / visszafogja az olajtermelést? A fényvédőd nem szárít (sok fizikai sivatagosít).
Munkahelyi körülmények nem játszhatnak közre?
Gondolom, alkoholos terméket és szárító hatású lemosót nem használsz.
A kemény vízre, száraz levegőre tudok még gondolni.
A hialuron mocsok kis dög tud lenni, m száraz bőrfelületen azt csinálja, hogy a mélyebb rétegekből vonja el a vizet, hogy megkösse.
Ezek jutottak eszembe.
Az Uriage-nak van egy arcpermete, ami krémes csodát permetez az arcra, szívből ajánlom.
Én is 35 vagyok, szőnyegbombázok retinollal, BHA-val, le se merem írni, mennyi mindennel, de csak minimális szárazsággal küzdök. Nálam is visszaesett az olajtermelés, de nem ennyire.
Ha szeretnéd, leírom, milyem hidratáló termékeket használok.
Ugyanazokat a termekeket hasznalom, amiket az elmult evekben, ezek nem kellene problemat okozzanak. Aktiv osszetevo, ami visszafogja a faggyutermelest, a nia, de azt is evek ota hasznalom. Hialuront inkabb nyaron szoktam es szigoruan ala- es folepermetezek pont amiatt, amit irsz.
Fenyvedobol kemiait hasznalok, mintha zsir lenne. Az nem szarit.
Az alkoholt reges reg kerulom.
Kemeny viz, szarazabb levego… nem koltoztem, nem valtoztak ezek a dolgok sem.
Ami valtozott, az a tretinoin (ez csak par honapja kerult be a rutinba, mar joval a feltuno szarazsag utan, ugyhogy nem ez a baj forrasa). De erdekes modon ettol inkabb jobb lett a helyzet. Csak az elso egy honap alatt szaritott kicsit.
Erdekel milyen hidratalo termekeket hasznalsz. Johet a lista!
Akkor marad a hormonváltozás.
Reggel (bocs a szörnyű képekért):
Este (ezeket váltogatom. A Bioderma Cicabio az örök szerelmem, nem is értem magam, miért próbálgatok annyi hidratálót. A bordó PC-ért nem rajongok, mert néha csíp):
Melyik ez a csoda arcpermete az Uriage-nak? Én a termálvízét ismerem és veszem állandóan.
Nagyon vártam a te rutinod termékeit (is), mint ahogy kíváncsian és szívesen nézegetem a többiekét is.
Ez az.
Ezek csak a hidratálást végző harcosaim, az aktív összetevősek szerényen a háttérbe vonultak (pedig kemény munkát végeznek…).
A sminkelős részleg arzenálja meg rá se férne egy képre.
Te megmutatod a rutinod?
@Amadea, köszönöm a linket erről a számomra ismeretlen permetről , ugyan az én bőröm nem száraz, hanem klasszikus normál/zsíros + bizonyos részeken érzékeny, de “felkaptam a fejem” a ‘permetre’, ami kritikus helyzetben (no meg az extra száraz bőrű nővéremnek) hasznos lehet.
@Amadea kérted a rutinomat, íme:
az aktuáis nappali (szerény) arzenálom
A többségét ti is ismeritek. Ezt a tonert nemrég fedeztem fel, kellemes érzés a reggeli (sok éve hűségesen használt) Cetaphil Foaming Face Wash arcmosásom után. A téli rutinomban a nappali aktívám a Niod réz-peptidje, ui. e hatóanyag a (gyengéden!! … a különböző savakkal) “inzultált” bőrön (esetemben az éjszakai tretinoinnal) fejti ki legjobban a hatását (ezt a ‘leckét’ már nagyon régen, még a SkinBiology Cu-peptides cuccai használatakor tanultam); jogos lenne a kérdés: de miért az “inzultált” bőrön? Azért, mert az aktívák a ‘sebgyógyulás’ elvén alapulva (sebgyógyulás → új sejtek képződése), azt “imitálva” késztetik a kötőszövet fibroplasztjait a friss kollagén és elasztin termelésére, tehát a sejtmegújulásra, az új (és remélhetőleg szép és egészséges) kötőszövet (bőr) képzésére (gyengéden “inzultált” bőr → beindul az új sejtek képződése).
A magyar G&G hialuronsavhoz is hűségesen ragaszkodom, bár itteni beszerzése nem egyszerű. Ezután jönnek, mint hidratálók (is) a General Topics Synchroline családjába tartozó Terproline EGF face cream és a Terproline eyes&lips cream (ez utóbbi csak nappalra és az EGF (-> a szemkörnyékre is) fölé, a jobb kezem gyűrűs újjával finoman a szemkörnyéki bőrömbe paskolva).
A TERPROLINE EGF egy innovatív formula amely az EGF-et (epidermális növekedési faktor) kapszulázott formában továbbítja a bőrbe, hogy javítsa a felszívódását. Az EGF egy fehérje (amely a bőrben is megtalálható, de a korral haladva egyre csökken a mennyisége), serkenti a fibroplasztokat, elősegíti az új és fiatalabb hám kialakulását, a szövetek helyreállítását, e tulajdonsága miatt az itteni kozmetológus orvosok a kémiai hámlasztások, vagy lézeres kezelések után gyakran ezt a krémet ajánlják a pácienseknek.
Lapul még a fotón egy kis tégely, a Lichtena crema, szintén patikai, a “súlyosabb” esetekre, irritáló, hisztiző bőrre (esetemben leginkább az orrszárny bőrének környéke, ha oda migrál a tretinoin … márpedig oda tud migrálni (kezemmel, párnáról), akkor jöhet ez a mentő krémecske).
A fényvédőket biztosan ismeritek, ezek egyikét dobom fel. A Shiseido Urban USA-beli beszerzés, azért kedvelem, mert abszolút láthatatlan, kozmetikai elegánssága verhetetlen, az AG minerál téli tökéletes bb-krém is, az ISDIN a saját tecnologiájú Safe-Eye Tech™ = szemcsípésmentessége miatt, különösen nyáron, nálam sosem hiányozhat.
Jaj, ennyi locsogás után gyorsan az esti, nagyon egyszerű rutinom téli, oszlopos tagjai:
Ez már nem is novella, hanem egy kisregény … × bocs!!
Köszi szépen a részletes beszámolót, reménykedtem benne, hogy új infókat szipkázhatok ki a rutinod leírásából. A magam részéről szeretek kisregényeket olvasni.
Skinsmart hírlevélből másoltam ide, hibátlan.
Megerősített, hogy nyugodtan lehet toner előtt hámlasztót, c-vitamin szérumot használni, nekem is jobban bevált így.
Így hatásosabb vagy kényelmesebb?