A Blot-ot egyszer lecseréltem az IT Cosmetics púderére. Hiba volt, az százszor jobban szárított.
Ismeritek ezt az oldalt? A termékek DUPE-ját adja meg, ha beírjátok a nevét az adott terméknek, összehasonlító áttekintés összetevőlista alapján.
Geek and Gorgeous is van a listában.
Az Omorovicza esszenciájának kerestem a dupe-ját , így találtam rá az oldalra:
Megvan a mai esti szórakozásom, elleszek vele.
Köszi, akkor azt nem fogom kipróbálni, bár amúgy se veszek púdert, mert bődületesen sokáig elegek.
Tudod, mi mutatott rajtam szépen? Az RCMA (ebből @Kokapu -tól kaptam mintát). Meg a Cosrx cica púdere, az gyönyörű még rajtam is.
Az RCMA-ból még van 2 dobozom, én is nagyon szeretem és mivel nincs benne keményítő, elég sokáig eláll.
Nehezen veszem rá magam, de le kellene állnom egy darabig a porpúderekkel, mert sivatagot csinálnak az arcomból. Mostanában nincs az a mennyiségű hidratáló, ami elég lenne.
Kettő is? Akkor az elég lesz pár évre.
Gondolom, végigmentél minden kombináción és felhasználási módon, setting spray, nedves szivaccsal felvinni a púdert, ilyen-olyan primer, 50 féle hidratáló összetevő, AHA hámlasztás…
Nekem eddig tényleg csak a Bioderma Cicabio és a körömvirág krém segített.
Az a bajom, hogy a mattító és a hidratáló alapozó is átfénylik, de csak a homlokomon és az orrnyergem két oldalán. Az orrtövem és az állam meg száraz, a kombinált bőr gyönyörei…
A 10g-os púderek már kispályásak voltak De amúgy igen, rengeteg, nem is gondoltam volna.
Minden praktikán túl vagyok. A másik gyanúsítottam a porpúder mellett a munkahelyi fűtés. Annyira rossz a rendszer, hogy 32-35 fok van folyamatosan (ha szólunk, akkor meg leveszik 17re). Hiába nyitogatjuk az ablakot, teljesen összeaszalódunk.
Párologtatni nem tudtok? Ha nem is illóolajjal , akár csak sima vizet, sokat segítene.
Nekem a covid után volt , hogy sokáig irritálta az orrom- torkom a fűtéstől száraz levegő az irodában, kaptam engedélyt párologtatásra attól kezdve már nem fuldokoltam.
Az simán lehet, a fűtési szezonban alapból szárazabb a levegő, hát még úgy, hogy sikerül 30 fok fölé nyomni…
Elképzeltem, hogy beviszitek a frissen mosott ruhát párologtatás ÉS szárítás céljából.
Most ki lehet próbálni mini kiszerelésben is:
Lecseréltem a micellákat.
Erre az új Clinique-re nagyon kíváncsi voltam.
https://kremmania.hu/kremek/clinique-take-the-day-off-charcoal-detoxifying-cleansing
Véleményezd majd, lécci! Nagyon kivi vagyok rá, de arra ia, hogy a banila-t honnan rendelted??
Mindenképp. Nagyon kíváncsi vagyok rá.
A Banilát a Notino-ról rendeltem.
Latszik, én a notinon sosem keresgetek kitartóan. (Az eredeti takethedayoff-nal a banila nekem még jobban bejött.)
Pedig érdemes kitartónak lenni, The Ordinary, Banila, Nars, Klairs, Smashbox, ó, mennyi érdekesség van még, felsorolni is lehetetlen…
Férj eléggé problémás bőrű és elege lett erre kerestünk megoldást az ajánlásaitok miatt G&G Jelly Joker és a G&G Hidration Station-re esett a választás (figyelem, pasikompatibilis és egyszerű dolgokat kerestem ). Két napja használja, konkrétan látható a változás. Amin ledöbbentem, hogy a Jelly Joker mennyire kipucolta a mitesszereit és a hidratáló nem képzett komedókat, illetve nem durrantak be a mitesszerek pattanásnak. Amúgy jár kozmetikushoz tisztíttatni, mert ez volt az egyetlen, amire korábban rá tudtam venni kíváncsi vagyok, hosszútávon sikerül-e fenntartani a jelenlegi állapotot. Tényleg szebb a bőrképe már 2 nap után is.
Ezen felbuzdulva én is leteszteltem a cuccokat (tudjátok mennyire neofób vagyok a bőröm miatt). A Jelly Jokerrel nem leszünk haverok, mert a szokásos arcszappanos lemosásom után vittem fel és pergamenttel vegyes mazsolává aszalt. Olyan ráncaim is előjöttek, amikről nem is tudtam, hogy léteznek cserébe a púder, amit szándékosan egy pici foltban fent hagytam, hogy mit kezd vele, az ugyanúgy ott virított
A Hidration Station meglepő módon teljesen beszívódott és még azt a filmes réteget sem hagyta maga után, amit nekem az összes hidratáló és szérum/maszk szokott. Nem mondom, hogy rendszeres használó leszek, mert úgy tűnik ez pl télre nekem kevés, de egyszer-egyszer el tudom képzelni, hogy kiegészítésnek jó lehet
Végül de nem utolsó sorban a legnagyobb meglepetés az volt számomra, hogy még a helyén van az arcom. Egyiktől sem gyulladt, dagadt, pirosodott stb.
Lehet, hogy rosszul gondolom, de a Jelly Joker pont az a lemosó, ami akkor sem bántja a bőröm , amikor az a legrosszabb állapotában van (p. ekcéma) PH miatt? Nem tudom.
Én is picit érzem azt, hogy nem tisztít rendesen. Sok krémmániás véleményt olvastam, többen írják ezt, hogy nem tisztít eléggé. Én előtte feloldok mindent előtte olajos lemosóval, így nem nagyon marad utána semmi smink a bőrömön, de igen, én is ezt tapasztaltam, amit leírtál.
A Hydration Station nálam igazi “alaphidratáló”, annak tökéletes. Alá szérum, és a kombinált-zsíros bőröm nincs agyonpakolva, de nem szárad ki. Malassezia biztos.
Összetevők nem irritálnak, még durva ekcéma esetén sem.
Az én párom ezt is elviseli magán. (Nagy ritkán)
Hámlasztást és hasonlókat magamnak sem csinálok, férjnek pláne. Egyrészt nem viselne el semmit magán, már ez is igen nagy lépésnek mondható, amit most tesz. Másrészt semmi ilyenbe nem merek belevágni Múltkor a hialuronsavas fátyolmaszkkal leégettem magam
Az én párom a “fényvédő?minek?” kategória, szóval az hattttalmas lépés, hogy ő szalilsavas szérumot egyáltalán felken magára, dehát a pattanások ellen harcolnia kell 43 évesen.
Bár ő azt feltételezi, hogy azt kenem rá, ami nekem nem válik be.