Mi busszal mentünk, de voltunk Korfun is. Láttuk is elég közelről fel és le szállni repülőket. Még nézni is fantasztikus volt. Videót is csináltunk róla.
Miért volt rossz Korfun? Mi 4 éve voltunk, imádtuk. Béreltünk autót is, bejártuk a sziget egy részét.
Igazából minden összejött. Augusztus közepén voltunk, de így is az egy hétből 5 napig szakadt az eső, de annyira, hogy volt olyan nap, amikor egész nap nem tudtunk kimenni az apartmanból.
Ráadásul nekem a repülőgépen begyulladt egy fogam, úgyhogy két nap szenvedés után az orvosnál kötöttem ki (nem fogorvosnál, az csak Korfu városban lett volna, de szerencsére Sidariban is tudtak olyan gyógyszert adni rá, ami lehúzta).
Szóval az egész nagyon szerencsétlenül jött össze.
De egyébként valahogy a görög mentalitás sem a kedvencem, az olaszok életszeretete sokkal jobban tetszik.
Emlékszem, egyszer Velencében voltunk, és egy süteményboltban álltam sorba. Bejött egy középkorú, jól öltözött férfi, és gyakorlatilag 2 perc alatt végigbókolta/udvarolta a kis üzlet összes női vásárlóját és eladóját, beleértve az olaszul nem beszélő turistákat is.
Voltunk egyébként mi is Paleokastricán, a Sissi kastélynál, Kassiopin, de bennem az egész nem hagyott mély nyomot.
Hú akkor tényleg minden összejött. Nekünk az egy hét alatt még egy bárányfelhő sem volt az égen, végig kánikula. Benitsesben volt a hotel, ami a sziget keleti partján van. Mi is voltunk Sissi kastélyban (nekem régi vágyam volt) Paleokstricán és a sziget leggyönyörűbb helyén Logas Beachen. Sőt mondhatom, hogy az egyik legszebb hely, ahol eddig jártam. Egy egész napos hajóúton is voltunk, ahol a két mini szigetet néztük meg (Paxos és Antipaxos)
Nekem a legszebb talán Montenegró volt. Ott kétszer nyaraltam, a Korfu utáni években, és mindkétszer fantasztikus volt. Hálókocsis vonattal mentünk (már maga az utazás egy élmény volt), egyszer egy izgalmas belgrádi átszállással.
Csodálatos helyeken voltunk, szinte az összes látnivalót láttuk, még Albániában is jártunk, ami 14 évvel ezelőtt igazán döbbenetes élmény volt.
Még szívesen visszamennék, bár kicsit tartok tőle, hogy csalódnék. Nemrég láttam képeket, és a tengerparton sokemeletes szállodák nőttek ki a földből. Van olyan sziget, amiből mára hotel lett, és nem szabad rá bemenni, csak aki ott megszáll, mi pedig annak idején még nyugodtan sétálgattunk rajta.
Ez a látvány elképesztő (Kotori-öböl):
Uhh imádom Sissit meg mindent ami vele kapcsolatos , én Schönbrunnba voltam, nagyon-nagyon tetszett minden . Az én legszebb nyaralásom eddig talán Németország volt, van bennem német vér :D. Egyszerűen minden tetszett ott, a kedves emberek, a sok látnivaló, minőségi ételek-italok, fesztiválok nagyon jó volt
Tavaly volt lehetőségem az egyetemi kórusunkkal Franciaországba (Párizs meg mindenfelé kisebb városok), látogatni 9 napra, bár sokat kellett ,dolgozni" ( fellépni, énekelni), de rengeteg látványosságot megnéztünk ( Eifel torony, Notre Dame stb stb) francia ( nagyon kedves!) embereknél laktunk, akik direkt magyar kórusokat szoktak vendégül látni :O. Lehetőségem volt 2 napig egy nagyon gazdag családnál élni, akik villában éltek :O, elképesztő gazdagság van néhol :O, minőségi bio epret szereztek áprilisban.
A másik nagyon jó kórusos külföldi emlékem Erdélyben van, ott leginkább a Tordai sóbánya tetszett, oda annyira szivesen visszamennék , de a Királyhágó is nagyon jó volt Meg a kürtöskalács nagyobb mint nálunk, dupla akkora és nagyon-nagyon finom :).
De most lesz a legszebb, mert az első nyaralásom lesz a barátommal a Balatonra megyünk, remélem összejön .
Sissi rajongóknak érdemes Gödöllőre is elmenni, a kastély egyrészt nagyon szép, másrészt sok minden van róla is, talán még több is, mint Schönbrunnban, ahol azért Mária Terézia “lopja el” a show-t.
Nekem Bécsben a Hofburgban a kincstár tetszett legjobban. Ott van pl. a német-római császárság koronája, a Bocskai korona, és az a kép Napóleonról, ami minden történelemkönyvben benne van.
Sok szép hely van a világon, de hát - főleg családdal - sokba is kerül felfedezni.
Én sokszor irigylem a gyerekeim, mert én úgy 25 voltam, amikor először jártam külföldön (vonattal), mai napig imádok repülni, és izgalommal, élményként élem meg a repülést. A gyerekeim számára meg már szinte természetes, pedig évente csak 1-2 alkalommal utazunk így, kb. a kicsi 2 éves kora óta.
Sok ismerősöm a nagyszülőkre hagyja inkább a gyerekeit, amíg ők külföldre utaznak. Nekünk viszont ez eszembe sem jut, mert szeretném, ha a látókörük ezáltal is bővülne. Arról nem is beszélve, hogy pl. imádják a felhőkarcolókat, és idén elmentünk Londonban a The Shardba, és láttam mekkora élmény volt nekik 300 méter magasban lenni (na mondjuk az nekem is fantasztikus volt, hogy mennyire eltörpültek onnan még a többi felhőkarcoló is).
Hú de jó lehetett Londonban :). Egyik álmom még oda eljutni . Igen, voltam Gödöllőn szintén az egyetemi kórusnak köszönhetően . Sajnos Korfun ( azt hiszem ott van az egyik Sissi kastély) meg Németországban még nem láttam a kastélyait, már ezerszer láttam a filmeket, mostanában inkább eredeti hangon szeretem nézni, szerintem Romy Schneider az igazi Sissi :). Nagyon szomorú volt a sorsa szerintem a színésznőnek egyébként. Meg folyamatosan veszem a Sissiről szóló könyveket, egyszerűen nem tudom megunni . Tavaly még egy előadást is tartottam Sissiről ( töri szakos vagyok.)
Romy Schneider nekem is az egyik nagyon kedvelt színésznőm.
Hova mentek a Balatonon?
Nekem a legemlékezetesebb két nagy, háromhetes utunk, amelyet kocsival és sátorral tettünk meg. Az első úticélja Bretagne, Carnac az Atlanti-óceán partján, Ausztria-Svájc-Lichtenstein-Franciaország (Párizs és a Loire-menti kastélyok), vissza München érintésével. A másik úticélja pedig Isztambul volt, de Athénban és Korinthoszban is hosszabb időt töltöttünk közben. Isztambul ázsiai részébe is átmentünk. Ezek azok az utak, ahol már útközben annyi kalandot élsz át, és annyi látnivalót tudsz megnézni, amit egy életen át emlegetsz. Igazán kiszakadsz a komfortzónából, és egy percig nem gondolsz a munkára, a tennivalókra. Már az út megtervezése is egy felfokozott állapot, élmény. Repülővel én csak a munkám kapcsán utazom, van elég bőven belőle, de az igazi élmény az autós kalandozás. Montenegróban mi is voltunk, Kotorban, az öböl partján laktunk apartmanban, csodálatos volt, és mi is átmentünk Albániába. Azt az utat is nagyon szerettük. Bár nincs is olyan utazásunk, ahonnan ne szép emlékekkel tértünk volna vissza. Szerencsés vagyok, mert már gyerekkoromban megszoktam a kempingezést, sátorozást, a kellemetlenebb körülményeket, apukámnak köszönhetően sokszor másztunk hegyet, cipeltünk hátizsákot, benne sátrat. Bevallom, hogy az ötcsillagos luxusszállók, all inclusive ellátással nem okoztak akkora örömöt.
Lehet Siófokra :).
Uhh Törökországba is nagyon szivesen elmennék
Sejtettem. Azt mondják, az egy nagyon fiatalos kis hely, biztosan jó lesz! De mivel írod, hogy ez lesz az első közös kiruccanás, csakis jó lehet!
Siófok nagyon jó, fiatalabb koromban sokat mentünk barátokkal, és a férjemmel (akkor még nem volt az) nekünk is az volt az első közös nyaralásunk .
Nálunk idén Zalakaros az úti cél. Én most csak pihenni szeretnék (egy hétig csak aludni, olvasni), a gyerekeknek ott szuper a strand (olyan szállodába megyünk, ahonnan közvetlen átjárás van), kultúrprogram gyanánt pedig majd elmegyünk Keszthelyre.
Akkor itt leszel közel!
Nekem a Balatonon Balatonfüred a mindenem. Szerencsére itt van elég közel, akár egy délután alatt is meg tudunk fordulni, illetve évente legalább egyszer ott töltünk pár napot, ha füredi levegőt vágyunk. Mert esküszöm, hogy ott még a levegő is más! Ha megtelik vele a tüdőm, megszáll egy mérhetetlen nyugalom. A fotókon, amiket ott csinálunk, pl. sokkal szebb vagyok! Nem tudom ezt mivel magyarázni, de nem is kell mindig mindent magyarázni, mert vannak megmagyarázhatatlan dolgok.
Illetve Badacsony is egyre jobban szépül. Oda is érdemes ellátogatni!
Nekünk is Füred a kedvenc helyünk. Tavaly is ott voltunk pár napot gyerekkel. Badacsonyt is szeretjük, idén meg Keszthelyre megyünk egy hétre.
Tudom, hogy nem a Balaton, de mi Egerrel vagyunk ugyanígy Évente járunk 3-4 napra a párommal és sosem tudjuk megunni Persze a finom borok még rátesznek az élményre egy lapáttal
Nem csodálkozok! Néhány éve voltunk Egerben, az Érsekkertben a Bikavér ünnepen. Hatalmas élmény volt. Csak azért nem megyünk gyakrabban, mert nekünk messze van.