Bemutatkozás,ismerkedés :)

Juj a történelmi könyveket én is szeretem, de csak amit a kortársak írtak pl Dosztojevszkij (az orosz realizmus amúgy is :heart: ) Nem szeretem nagyon az ilyen modern korban írt múltbéli fantazmagórákat, sok benne a hülyeség, annyira látszik, hogy sokszor fogalmuk sincs az adott korról. Tisztelet a kivételnek, azért Szécsi Noémi amellett, hogy jó írónő, alaposan utána is jár a témáknak.

Régen a görög és egyiptomi hitvilágos könyveket szerettem még nagyon :slight_smile:

A Gyűrűk Urát vagy 3x is elolvastam annyira imádtam, 13 évesen kaptam kölcsönbe az angoltanáromtól, annyira lenyűgözött, hogy le se akartam tenni. Zseniálisan felépített és megírt világot tárt fel Tolkien benne.

Az a 7 kötetes Ezeregyéjszaka Meséi se lehet rossz :smiley:

3 Likes

En azota szeretek olvasni, hogy A ket lotti volt a nyari kotelezo a suliban. Azt sokszor elolvastam, mas konyvet nem is akartam. De aztan megkaptam a Kofferes kislanyt, es a Jacquline Wilson konyvel beszippantottak… aztan ment tovabb Meg Cabottal. Utana indultam neki anyukam regi Pöttyös konyveinek, aztan Szabo Magdaval es Harry Potterrel sikerult felnonom😁 most is nagyon szeretek olvasni, de most suliban annyi a kozelezo, hogy a sajat szorakozasomra nem jut ido… (pedig sorban allnak a jobbnal jobb konyvek, alig varom, hogy vege legyen a sulinak😍).

Ja egyebkent en is Molyolok, de sokszor elfelejtem bejelolgetni, hogy mit olvasok. En arra hasznalom nagyjabol csak az oldalt, hogy legyen egy digitalis listam, hogy mit kell majd meg beszereznem😅

7 Likes

A két Lottit én is nagyon szerettem, meglepett, hogy egy kötelező olvasmány élvezetes is lehet.:slight_smile: A másik, ami rémlik, hogy nagyon tetszett, a Kinizsi Pál.

3 Likes

Két Lotti nekem is kedvenc volt :), bár nálunk nem volt kötelező. Az Abigélt, Micimackót, Pál utcai fiúkat, Egri csillagokat is nagyon szerettem :).
Emlékszem az Alkonyat volt az első komolyabb úgymond “felnőtt” könyv amit olvastam :joy::smiley:
Előtte anya csíkos és pöttyös könyveit, ifjúsági regényeket olvastam Fiúk kizárva, valami delfines könyvek, aztán a vörös pöttyös, arany majd rubin pöttyös könyvek következtek. Most már inkább csak a történelmi romantikus könyvek érdekelnek, de azok nagyon-nagyon :).

2 Likes

Történelmi romantikusokat én is szeretem nagyon, főleg azokat, amik a középkori Angliában játszódnak, vagy VIII Henrik idején… :slight_smile:

2 Likes

https://moly.hu/konyvek/robin-maxwell-boleyn-anna-titkos-naploja Tiniként 1 nap alatt kiolvastam annyira tetszett. Te olvastad? :slight_smile:

2 Likes

Törtenelmi romantikusbol en most eppen ezt olvasom:

1 Likes

Zseniális ez a sorozat. Le sem tudtam tenni őket.

1 Likes

Ezzel kezdődött a rajongásom :slight_smile: Azóta szerintem majdnem az összes könyvet olvastam az írónőtől, talán egy-két kivétel van.

Akkor olvastad a másik Boleyn lányt? :slight_smile:

Nem, azt még nem :slight_smile: Múlt hónapban kezdtem az írónő Tudor és Plantagenet regények sorozatát, a másik Boleyn lány a kilencedik a sorban, remélhetőleg eljutok odáig lassan :slight_smile:

1 Likes

@macooka Én azt filmben láttam, és nagyon szerettem :), a másik Boleyn lányt.

Én is láttam filmben, még régen :slight_smile:

1 Likes

Tegnap a Napsütötte Toszkánát néztük Férjjel, és képzeljétek, megállapította, hogy: “A Diane Lane-nek is rálóg ám a szemére a szemhéja!” :laughing:
Magyarul az én férjem nem azt nézi a filmekben, hogy a női főszereplőnek lóg-e a melle, vagy nem. Hanem a szemhéja! Az a lényeg! :laughing:
Mi ez, ha nem más, mint az idomítás csodája?! :see_no_evil:

14 Likes

Egyébként amióta tisztába kerültem a lelógó szemhéjammal már én is kiszúrom és folyton nézem, hogy sminkelik, feltéve ha sminkelik :smiley:

A férjednek meg jár az Oscar :smile:

Azt a filmet amúgy nagyon szeretem olyan kis bájos :slight_smile:

2 Likes

Sziasztok! :slight_smile: Csatlakoznék én is, ha megengeditek. Régóta olvaslak már Benneteket, de eddig csak sutyiban, a jövőben szeretnék egy-két témához hozzászólni, ahhoz pedig illik bemutatkozni picit. :slight_smile:
Szóval Áginak hívnak, 35 éves vagyok, a fővárosban élek immáron 13 éve, államigazgatásban dolgozom. Megrögzött “beautymániás” vagyok kislány korom óta, ami egyben jelenti a sminktermékek iránti eszeveszett rajongást, és még nagyobb intenzitással, a bőrápolás iránti töretlen szenvedélyemet. :slight_smile: Azt vallom, hogy szép bőr az alap, aztán jöhet a smink, de semmiképpen nem fordítva.
Szabadidőmben nagyon sok mindennel szívesen töltöm az időmet, nagyon fontosak számomra a családi és baráti kapcsolataim, és az aktív életmód, futok, bringázom, kettlebellezek, röplabdázok, szeretek kirándulni, érdekel az asztrozófia, rengeteg pszichológiai témájú könyvet olvasok (mostanában sajnos kevesebbet), szeretek zenét hallgatni, filmet nézni…
Köszönöm, hogy itt lehetek! :slight_smile:

16 Likes

Szia!
De jó, hogy itt vagy, mi még élőben is találkoztunk A Beetique highlighter kapcsán :slight_smile: :wink: :heart:

1 Likes

Oh, valóban. :smiley:

1 Likes

Szia! :slightly_smiling_face:
Üdv itt a fórumon :slightly_smiling_face:
Én meg ( bár nem személyesen)de a Hohoho palettát vásároltam tőled. :slightly_smiling_face:

3 Likes

Igen, sokatok ismerős a zsibiről .:smiley:

1 Likes