Mi viszonylag későn kezdünk (és későn is végzünk), olyankor már nincs csúcsidő, lement a tömeg. Néha valamiért el kell jönnöm korábban, olyankor én is csak nézek, mint Rozi a moziban, hogy miért vannak ennyien?
A legjobb a nyár, mikor már reggel az üde izzadságszagtól bűzlik a busz, vagy a metrón mellém ül egy ember, akinek a ruhájából árad a bagó vagy a kajaszag.
A hajléktalanokról nem is beszélve.
Nem kell sokszor ide kávé reggel, hogy felébredjek, elég ide a Bkv járat feeling, egyből kipattan a szemem a mámorító szagoktól.
De Budapest én így szeretlek
Szerintem én győztem: Mikor még Szegeden éltem és pár évig tanítottam is, a magániskola FÖLÖTT laktam egy szép kis polgári albérletben Előtte pedig a színház mellett közvetlenül, még a zebrán sem kellett átmenni, hamarabb hazaértem, mint a kollégák a buszmegállóba imádtam!
Nyugi külföldön nem kell nyár, hogy megtapasztald ugyanezt, ha tömegközlekedsz. Itt “idegen” szagok is szembejönnek, nem minden nemzetiség szokta meg a napi tisztálkodást (ők nem hajléktalanok, csak igénytelenek). Ez van. A tisztító/fertőtlenítő kendő és a folyékony fertőtlenítő gél/spray lesz a legjobb barátod.
Olaszországban tapasztaltam, hogy inkább parfüm, mint fürdés.
Hát meg alapjában véve ember függő az igénytelenség, sokszor semmi köze az anyagiakhoz.
Volt nem egy doktori végzettségű kollégám(férfi-nő), aki tök ápolatlan volt.
Sőt egyikük még a sörös dobozt is kivette a kukából, és doktori végzettsége volt.
Gondolom ezt a “frappáns szentenciát” , de inkább könnyelmű és becsmérlő véleményedet az olaszok tisztálkodási szokásairól a röpke 1 hetes olaszországi nyarálasod alapján hoztad meg …, én 40 év alatt ezt sohasem tapasztaltam.
Lehet ahol ő járt, abban a városban ez volt, miért lehetetlen?
Én is Molyolok ugyanezen a néven
Én is imádok olvasni, régen ki nem lehetett rángatni a könyvtárakból :D. Mostanában viszont kevesebbet olvasok sajnos :/, meg meg is válogatom mit olvasok :D, most már egyre kevesebb könyvre mondom azt, hogy nem tucat könyv volt, hanem tényleg élmény volt olvasni, és különleges volt :). Na így vagyok a Mi magyarokkal és a Böszörményi Ambrózy sorozattal egyszerűen imádom őket . Jaa és elfogult vagyok a Sissis könyvekkel .
Régen én is rengeteget olvastam, hála az otthoni nevelésnek. Nem volt tv-nk, de egy fal a földtől a plafonig tele könyvekkel, a szüleimnek jó ízlése volt. Úgyhogy 15 éves koromig rengeteget olvastam, aztán egyre kevesebbet, de még egyetem alatt is viszonylag sokat. Mióta dolgozom, nincs idom, most baba mellett pedig örülök, hogy a kötelező minimumot sikerül teljesíteni:( Közben pedig egyre hosszabb a lista, csomót meg is vettem, fogalmam sincs, mikor lesz alkalmam befejezni őket.
12 éves korom óta lettem könyvmoly akkor épp becuppantott a TV, aztán anyám kihúzta én meg nem mertem visszadugni féltem, hogy rájön Inkább beiratkoztam a könyvtárba és azóta dúl a lamúr köztünk. Ha tehetem olvasok, de a suli mellett kevesebbet mert nagyon sokat kell tanulnom és gyakorolnom így nyilván nem jut úgy idő. Milyen könyveket szeretsz amúgy? Vannak kedvenc műfajaid, íróid?
Nem szeretem a modern regényeket. Főleg a történelmi könyvek, pl. Szinuhe, Ivanhoe, de az eredeti mondák minden népcsoportnál, 10 éves korom előtt az indiános könyvek (Winnetou és társai😄), volt egy Távol-Kelet mániás idoszakom, akkor mindent elolvastam, ami Ázsiához valamilyen formában köthető volt. Aztán a középkor mánia jött:) A legnagyobb XX. századi remekmű számomra A Gyűrűk Ura trilógia. Óriási hatással lett rám, akkor kezdtem el megtanulni, mi az igazi szépség. Az arcom is megváltozott (de akkor még nagyon fiatal és fogékony voltam, a filmek előtt már másodjára olvastam el), mással is fordult elő ilyesmi?
Most a 7 kötetes cenzúrázatlan Ezeregyéjszaka jön, de már csak az utolsó négy kötet van hátra. Lehet, hogy 40 éves koromra sikerül?
Na látjátok, én ezért szeretek tömegközlekedni.
Mert olyankor van időm, és lehetőségem olvasni. És a kis Kindle-nek hála cipelni sem kell.
@noisette nekem mai napig az a kedvenc Szilveszter éjjelem, amikor egész éjjel, hajnal 4-ig A Gyűrűk Ura utolsó könyvét (még a 3 kötetes van meg) olvastam, míg vége nem lett.
De jó!! Egyébként nekem is a 3 kötetes van:) Szanaszét van olvasva :)
Hasonlóan érzek, tömegközlekedésen, ha egyedül utazom, mindig olvasok A Kindle pedig szerintem egy nagyon jó találmány… sok ismerősöm “elvből” nem vesz, mert hiányozna nekik a könyv illata, meg a lapozás hangja stb - ezek picit nekem is hiányoznak, de mindent megér, hogy nem plusz egy kilóval utazok, vagy nem kell cipelnem két könyvet (mert tudom, hogy épp útközben fogom kiolvasni az elsőt)
Én is bkv-n olvasok. Ez egy olyan kihasználatlan idősáv lenne egyébként, pedig nekem “csak” 45 perc. Most már nem tudok magammal mit kezdeni, ha véletlenül otthon felejtettem az olvasnivalóm…
Én nagyon szeretem a Kindle-t, már nem adnám oda semmiért, pedig én is idegenkedtem tőle. Viszont rá kellett jönnöm az, hogy állíthatom a betűk méretét, tipusát, sokkal többet ér számomra (főleg, ahogy öregszem), mint az, hogy van-e könyv illata. Illetve a régi kék metrón és az Ikarus buszokon néha olyan gyenge volt a világítás, hogy a könyvet alig lehetett látni, nekem meg Paperwhite II van, annak van világítása, de egyáltalán nem olyan szemrontó módon, mint egy telefonon vagy tableten.
Amíg suliba jártam, én is olvastam a vonaton és a metrón/buszon. Sokkal jobban indult úgy a napom. Ezért egy kicsit bánom, hogy már tömeg közlekedek.