Bemutatkozás,ismerkedés :)

Mi viszonylag későn kezdünk (és későn is végzünk), olyankor már nincs csúcsidő, lement a tömeg. Néha valamiért el kell jönnöm korábban, olyankor én is csak nézek, mint Rozi a moziban, hogy miért vannak ennyien? :smiley:

6 Likes

A legjobb a nyár, mikor már reggel az üde izzadságszagtól bűzlik a busz, vagy a metrón mellém ül egy ember, akinek a ruhájából árad a bagó vagy a kajaszag.
A hajléktalanokról nem is beszélve.
Nem kell sokszor ide kávé reggel, hogy felébredjek, elég ide a Bkv járat feeling, egyből kipattan a szemem a mámorító szagoktól.
De Budapest én így szeretlek :heart:

5 Likes

Szerintem én győztem: Mikor még Szegeden éltem és pár évig tanítottam is, a magániskola FÖLÖTT laktam egy szép kis polgári albérletben :sweat_smile: Előtte pedig a színház mellett közvetlenül, még a zebrán sem kellett átmenni, hamarabb hazaértem, mint a kollégák a buszmegállóba :relieved: imádtam!

7 Likes

Nyugi külföldön nem kell nyár, hogy megtapasztald ugyanezt, ha tömegközlekedsz. Itt “idegen” szagok is szembejönnek, nem minden nemzetiség szokta meg a napi tisztálkodást (ők nem hajléktalanok, csak igénytelenek). Ez van. A tisztító/fertőtlenítő kendő és a folyékony fertőtlenítő gél/spray lesz a legjobb barátod.

4 Likes

Olaszországban tapasztaltam, hogy inkább parfüm, mint fürdés. :grin:

1 Likes

Hát meg alapjában véve ember függő az igénytelenség, sokszor semmi köze az anyagiakhoz.
Volt nem egy doktori végzettségű kollégám(férfi-nő), aki tök ápolatlan volt.
Sőt egyikük még a sörös dobozt is kivette a kukából, és doktori végzettsége volt.

3 Likes

Gondolom ezt a “frappáns szentenciát” :speak_no_evil:, de inkább könnyelmű és becsmérlő véleményedet az olaszok tisztálkodási szokásairól a röpke 1 hetes olaszországi nyarálasod alapján hoztad meg …, én 40 év alatt ezt sohasem tapasztaltam.

Lehet ahol ő járt, abban a városban ez volt, miért lehetetlen?

1 Likes

Én is Molyolok ugyanezen a néven :nerd_face:

4 Likes

Én is imádok olvasni, régen ki nem lehetett rángatni a könyvtárakból :D. Mostanában viszont kevesebbet olvasok sajnos :/, meg meg is válogatom mit olvasok :D, most már egyre kevesebb könyvre mondom azt, hogy nem tucat könyv volt, hanem tényleg élmény volt olvasni, és különleges volt :). Na így vagyok a Mi magyarokkal és a Böszörményi Ambrózy sorozattal egyszerűen imádom őket :heart_eyes::heart_eyes:. Jaa és elfogult vagyok a Sissis könyvekkel :joy::joy:.

1 Likes

Régen én is rengeteget olvastam, hála az otthoni nevelésnek. Nem volt tv-nk, de egy fal a földtől a plafonig tele könyvekkel, a szüleimnek jó ízlése volt. Úgyhogy 15 éves koromig rengeteget olvastam, aztán egyre kevesebbet, de még egyetem alatt is viszonylag sokat. Mióta dolgozom, nincs idom, most baba mellett pedig örülök, hogy a kötelező minimumot sikerül teljesíteni:( Közben pedig egyre hosszabb a lista, csomót meg is vettem, fogalmam sincs, mikor lesz alkalmam befejezni őket.

3 Likes

12 éves korom óta lettem könyvmoly akkor épp becuppantott a TV, aztán anyám kihúzta én meg nem mertem visszadugni féltem, hogy rájön :smiley: Inkább beiratkoztam a könyvtárba és azóta dúl a lamúr köztünk. Ha tehetem olvasok, de a suli mellett kevesebbet mert nagyon sokat kell tanulnom és gyakorolnom így nyilván nem jut úgy idő. Milyen könyveket szeretsz amúgy? Vannak kedvenc műfajaid, íróid? :slight_smile:

3 Likes

Nem szeretem a modern regényeket. Főleg a történelmi könyvek, pl. Szinuhe, Ivanhoe, de az eredeti mondák minden népcsoportnál, 10 éves korom előtt az indiános könyvek (Winnetou és társai😄), volt egy Távol-Kelet mániás idoszakom, akkor mindent elolvastam, ami Ázsiához valamilyen formában köthető volt. Aztán a középkor mánia jött:) A legnagyobb XX. századi remekmű számomra A Gyűrűk Ura trilógia. Óriási hatással lett rám, akkor kezdtem el megtanulni, mi az igazi szépség. Az arcom is megváltozott (de akkor még nagyon fiatal és fogékony voltam, a filmek előtt már másodjára olvastam el), mással is fordult elő ilyesmi?
Most a 7 kötetes cenzúrázatlan Ezeregyéjszaka jön, de már csak az utolsó négy kötet van hátra. Lehet, hogy 40 éves koromra sikerül? :nerd_face:

4 Likes

Na látjátok, én ezért szeretek tömegközlekedni. :smiley:
Mert olyankor van időm, és lehetőségem olvasni. :smiley: És a kis Kindle-nek hála cipelni sem kell.

7 Likes

@noisette nekem mai napig az a kedvenc Szilveszter éjjelem, amikor egész éjjel, hajnal 4-ig A Gyűrűk Ura utolsó könyvét (még a 3 kötetes van meg) olvastam, míg vége nem lett. :smile:

2 Likes

De jó!! Egyébként nekem is a 3 kötetes van:) Szanaszét van olvasva :):slight_smile:

1 Likes

Hasonlóan érzek, tömegközlekedésen, ha egyedül utazom, mindig olvasok :slight_smile: A Kindle pedig szerintem egy nagyon jó találmány… sok ismerősöm “elvből” nem vesz, mert hiányozna nekik a könyv illata, meg a lapozás hangja stb - ezek picit nekem is hiányoznak, de mindent megér, hogy nem plusz egy kilóval utazok, vagy nem kell cipelnem két könyvet (mert tudom, hogy épp útközben fogom kiolvasni az elsőt)

6 Likes

Én is bkv-n olvasok. Ez egy olyan kihasználatlan idősáv lenne egyébként, pedig nekem “csak” 45 perc. Most már nem tudok magammal mit kezdeni, ha véletlenül otthon felejtettem az olvasnivalóm…

7 Likes

Én nagyon szeretem a Kindle-t, már nem adnám oda semmiért, pedig én is idegenkedtem tőle. Viszont rá kellett jönnöm az, hogy állíthatom a betűk méretét, tipusát, sokkal többet ér számomra (főleg, ahogy öregszem), mint az, hogy van-e könyv illata. Illetve a régi kék metrón és az Ikarus buszokon néha olyan gyenge volt a világítás, hogy a könyvet alig lehetett látni, nekem meg Paperwhite II van, annak van világítása, de egyáltalán nem olyan szemrontó módon, mint egy telefonon vagy tableten.

7 Likes

Amíg suliba jártam, én is olvastam a vonaton és a metrón/buszon. Sokkal jobban indult úgy a napom. Ezért egy kicsit bánom, hogy már tömeg közlekedek.

2 Likes