Bemutatkozás,ismerkedés :)

Ó biztos vagyok benne, már csak kettőt kell aludni és csodálhatom élőben is, mindenképp megírom, majd hogy tetszik :heart: Jó hallani, hogy a poros csillámok jobbak, nekem se a kedvencem a CP-ben a glitterek inkább színt kérek helyette :sweat_smile: Őszintén ritkán használok bármilyen komolyabb csillámot, így is elég feltűnő vagyok (a ruháim, a színes sminkek vagy vakító rúzsokkal), nem még ha csillogok mellé mint egy karácsonyfa :smiley: Partikba ritkán járok, nem is tudom máshova elképzelni nagyon ezeket a vad csillámokat, csak is valamilyen esti sminknek, te szoktál nappal is csillogni? Mondjuk a múltkor egy sima fekete ruhát vettem fel, hogy végre kipróbálhassam a Pupa wow lipstickjének a rózsaszínjét. Hát az valami álom volt! Csodás élénk pink, ciklámenes csillámokkal, elég feltűnő, a neve is ezt takarja. “Don’t be shy” Lehetett vele enni, inni, meg se mozdult, alig kopott, csak azért egy kicsit szárít 2-3 óra után, de imádtam viselni. Még az “it’s my passion” és a “marry me everyday” van meg nagyon szeretem őket, többet kéne használnom… hogy el tud feledkezni az ember mennyi szép dolga van amit nem használ eléggé…

Hú az az ABH primer elég brutálnak néz ki! Érdemes rá is gyűjtögetni :star_struck:

A bőrszín mellé az is huncutság, hogy a hideg színek jól állnak, mint ruha, de a szememhez közel nem mindig működnek, gondolom a meleg árnyalatú sötétebb barna szemem miatt. Inkább árnyalónak használom őket, az ezüstöt kicsit sajnálom, mert mint szín tetszik csak hát nem áll jól. A linkelt CP paletta bevallom nekem nem is tetszik, nem szólít meg, a Baby got peach jobban bejön, pedig nem vagyok oda az ilyen nagyon monokróm palettákért. A Tarte és az ABH viszont csodaszép!

Olyan jó, amikor így találsz egy palettát mint az MJ Steeletto, én amit ennyire imádok az a Tarte Mermaid sellős palettája, hát azt bármilyen variációban csinálom imádás a vége és ráadásul vanília illatú az a kedvenc ízem és illatom :revolving_hearts: Imádom, hogy vannak benne nude meg extra, vagányabb színek is. Szerintem emiatt is vonz Carli, mert hasonló a felépítése, csak hát ezek a gagyi netes fotók :stuck_out_tongue: A Mac-es rúzs amit írtál rajtam is tuti hullaszín lenne :sweat_smile: Annyira érdekes, hogy mindenkin másképp mutatnak a színek. Amadeától vettem egy Charlotte Tilbury (Electric Poppy) rúzst, rajta kékesbe hajló pink volt, rajtam viselve meg inkább narancsos, még csak nem is pirosas. De nagyon különleges szín, nem bántam meg, hogy elhoztam :heart:
Nagyon szép lehet ez a smink amit leírtál :star_struck:

Annyi eszembe jutott, hogy régebben olvastam a Titkok című könyvet és volt benne egy sikeressé vált Anastasia aki Beverly Hillsen nyitotta meg a szemöldökszalonját. Akkoriban kissé szkeptikus voltam ezekkel a könyvekkel (most is) szóval rákerestem a nevére és tényleg milliomos lett a szemöldökökből vagyis pontosabban a minőségi sminkjeivel és egyéb szépségápolási dolgaival. Ma kíváncsivá tett ki van az ABH mögött és lecsücsültem, hogy róla olvastam 4 éve. Valahol akkor mégis csak van vonzás törvénye :sweat_smile: akkor is tetszettek a dolgai csak még nem voltam kész egy igazi rendes márkára. Szóval nagyon nagyon örülök, hogy a kezembe foghatok valamit tőle. Kis szentimentális vagyok tudom :sweat_smile::face_with_hand_over_mouth:

5 Likes

Kíváncsian várom a fejleményeket a palettával kapcsolatban. :hugs:
Remélem tudod majd legalább annyira és annyiszor használni, mint a Tarte Mermaid palettáját! :kissing_closed_eyes:
Lehet egy kicsit félreérthetően írtam le a glitteres értekezésemet, így pontosítok, aztán leakadok róla ígérem.:kissing_heart:
Alapvetően a természetes, neutrális, naturális :laughing: sminkek nagy rajongója vagyok, a kevesebb több elvét vallom és gyakorlom is, de ugye a kivételek erősítik a szabályt, meg hát a naturális vonal mellett szeretem a színeket is. A smokey szemek minden válfaját, változatát nagyon szeretem, és talán ez az, ami a legjobban áll a szemeimhez, illetve ez emeli ki a legjobban. A mozgó szemhéj egészén alkalmazott mélyfekete alapon apró (kék) csillámos/metálos (tudod a csillagos éjszakai égboltot megidézve) nagyon füstös szemeket is nagyon szeretem, és szerencsére még mindig jól is áll.
Alapvetően a minden alkalomra tökéletesen helytálló, csillogó, csillámos, metálos szemeket nálam két márka krémes glitteres, csillámos, mesterien tökéletes állagú, és ezért mesterien gyorsan, tökéletesen használható, mesterien szép, szofisztikált eredményt adó kifejezetten krémes glittere testesíti meg.
Az egyik: https://elciecosmetics.com/collections/eyes/products/jewels-the-gold-series
A másikat meg már amúgy is sokat emlegettem: https://www.hourglasscosmetics.com/collections/makeup-eyes/products/scattered-light-glitter-eyeshadow?variant=29474658844790
Ezeket simán nappalra is, meg kb. bárhova, önállóan használva (!), mert nem tűnik glitteresnek, hanem gyönyörű fényt, ragyogást adó tünemények, persze az én színeim amúgy sem kiugró színek.
Ehhez hasonló hatást pedig az ABH Sultry palettával tudok még elérni, ezt is használtam már hétköznap délelőtt is, többször is, meg fogom is, de alapvetően ez az ünneplős, karácsonyozós palettám, és jól is működik :star_struck: https://kremmania.hu/kremek/anastasia-beverly-hills-sultry-eyeshadow-palette

Aztán vannak a nagyon szép végeredményt nyújtó (persze rajtam :sweat_smile:!!!) de kicsit-vagy néha inkább nagyon bosszankodós csillámos, csillogós, metálos szintén préselt festékek. Most megint nagyon népszerűtlen leszek itt a fórumon, de hát nem vagyunk egyformák. Charlotte Tilbury csillámos, csillogós színeiről beszélek. Színekben számomra annyira szépeket tud készíteni, hogy örömömben kezet csókolnék neki, de az első 2 használat után letapadnak ezek a csillámos színek, kifényesedik a felületük, és még ujjbeggyel is csak egy kis metálos színt lehet felvenni, nem csillámosat. Ezért kapargatni érdemes a felszínét, akkor nálam szokott működni. Tudom, hogy ennyi pénzért az emberek ezt nagyon nem bírják elviselni, - igazuk is van -, de rajtam annyira működik több szín is (azaz paletta is), és olyan szép eredményt adnak, amit sok másik nem tud. Lehet hogy hasonlót igen, de ugyanazt soha! Én azon kis létszámú táborba tartozom, akik képesek pattanásig feszíteni az idegszálaikat, és ezen CT csillogó színek használata közben sűrűn károgni, majd a smink elkészültekor fellélegezni, és elfelejteni a sok károgást, mert pontosan azt kapom, amit szerettem volna! Az Instant Eye palettánál már felszállt a rózsaszín köd a szemem elől, és sokkal többet károgok a használata közben mint eddig valaha, de a színei akkor is tökéletesek rajtam!
Akkor már megemlítem a még sokkal drágább palettát is: https://www.temptalia.com/natasha-denona-gold-eyeshadow-palette-review-swatches/
Ebben a palettában is van több károgós préselt glitter is, de feltéve ezek is megérik az applikálás közbeni károgást, persze szigorúan csak nálam! Naná, hogy egy ideális világban, -ami soha nem lesz, (nem lehet) - minimum elvárásom egy ilyen értékű palettánál az lenne teljesen jogosan, hogy TŐKÉLETES minőségű, használhatóságú, tartósságú, semennyire nem irritáló, sőt szemet hidratáló és fiatalító cucc legyen…stb…

ABH történethez: Minden ember egyenlőnek születik, csak a saját maga eltökéltsége, tenni akarása, kitartása, szorgalma, alázata… stb. amivel kiemelkedhet az átlagból, és elérheti mindazt, amiről álmodott. Persze adott területhez való affinitás, tehetség sem árt…

A loose glitter-eket nem használom, van egyetlen 1 darabom, de még csak fel sem bontottam, gyári csomagolásban kallódik. A ragasztást a meglévő préseltekhez (még a krémesebb változatokhoz is) gondoltam biztos, ami biztos alapon! Szeretem, ha a ruhám nem csillog a glitterektől, csillámoktól.

Tavaly szilveszterre is inkább ezt a palettát használtam: https://kremmania.hu/kremek/the-balm-thebalm-alternative-rock-palette---volume-2
Tudom, látszatra tripla nullának néz ki, de olyan intenzív és ütős, hatalmas szemeket varázsoltam vele magamnak, amit több hímnemű ismerősöm is megdicsért.
Ebből is látszik, hogy nálam a szemsmink szokott ütősebb, dominánsabb lenni, de itt is van kivétel, mint nálam kb. mindenhol, mert ilyen területen nincsenek teljesen kőbevésett szabályaim, minek is? (Elvégre ez csak saját önkifejezés, a saját művészetem :joy:.) Ünnepek alatt, buliban szoktam duplázni és szemre és szájra egyaránt hangsúlyt fektetni, de ezt már egyre ritkábban, hiába öregszem. A piros rúzsokhoz inkább hibátlan bőrképre törekszem és arckontúr hangsúlyra, lágy, sejtelmes, átlátszó selyemfény kerül a szemekre és nálam kell a szempillatőre ráerősítés (felül is és alul is szigorúan) nem csak szempilla hangsúlyozás. Ahhoz képest, hogy jól áll a piros, ruhában is, meg rúzsban is, mégsem igazán szoktam viselni, pedig mindenki próbálja ezt bennem erősíteni.

Olyan csillámos rúzsom, mint a Pupa wow lipstick, nincs, szájfényben van picikét hasonló, de az is beleolvad a környezetébe, csak fényt és teltséget adva az ajkaknak. Csillámos, hagyományos rúzsom több is van, de azok szerepe is az élénkítés, a csillámok önmagukban nem igazán kivehetők. Majd meglesem élőben ezeket is. :slightly_smiling_face:

Nekem is van egy CT matt finishű, de nem matt érzetű rúzsom, a Bond Girl: https://www.charlottetilbury.com/uk/product/matte-revolution-bond-girl
Természetes fényben olyan szépséges, és van két szemre való palettája is, amikhez tökéletesen passzol, együtt gyönyörűek. Ja, és ezzel a rúzzsal igazán szép fehérnek látszanak a fogaim (pedig…). Ez egy őszi-téli rúzs inkább.
Fukszia színben nekem ez nagyon-nagyon-nagyon tetszik :cupid:: https://www.lisaeldridge.com/shop/product/1825451081771/

Te jó ég, nem akartam ennyit írni, bocsi mindenkitől!!! :face_with_hand_over_mouth::innocent:

3 Likes

Írtam neked privit (nem tudtam, hogy van ilyen is itt :sweat_smile: ) már a fórumbot is szobára küldött minket :sweat_smile: :blush:

A MJ Steeletto palettán jó ideje gondolkodom már. Egyre inkább érik az elhatározás bennem, hogy januárban megrendelem Edittől. Nagyon kedvelem magamon a hideg tónusú szemsminkeket, szerintem tökéletes lenne ez a paletta, főleg, hogy elolvastam a véleményedet is, ez csak megerősített benne, hogy megvegyem.

Szia, Neked rengeteg lilás tónusú palettád van, és úgy, hogy a Viseart Liaison palettát is beszerezted, szerintem már egyáltalán nem lenne értelme megvenned a Steeletto-t. Az összes szín hasonló árnyalata egészen biztosan megvan a kollekciódban, még ha nem is teljesen ugyanazok. Nem akarlak lebeszélni, de azért ez nem egy olcsó paletta (összesen 7 színnel, amiből csak egyetlen 1 különlegesebb, csillámos szín van), és a “tizenakárhányadik” lilás paletta, már nem lesz sem különleges, sem izgalmas, így nem érdemes ennyi pénzt kiadni. Nekem nagyon-nagyon kevés lilás színem van, teljesen lilás palettám, meg csak ez az egyetlen egy, és ez az ami nekem jól is áll. Vannak a Zoeva En Taupe palettában, a Smoky palttában és a Cool Spectrum palettában is lila árnyalatok, meg van egy kifejezetten mályvás mini palettám is, ja, meg az UD Jean Michel Basquiat palettában is van lila, na ezt aztán kb. soha nem használom :pensive:.
Nagy baj az, hogy hozzánk nem engedik be a Sephora-t meg kb. semmilyen mást sem, mert én csak akkor látom már értelmét, hogy palettát vegyen valaki, ha ki is tudja előtte próbálni. Rettenetesen sok pénzt, meg idegeskedést, csalódást meg lehetne spórolni!!!

10 Likes

Köszönöm szépen az őszinte véleményedet. Jobban belegondolva tudom, hogy igazad van. Túl sok palettám van, a meglévőket sem tudom úgy kihasználni ahogy szeretném. Néha úgy vágyok arra, hogy legyen 2, max. 3 db minőségi palettám (és ugyanez igaz a pirosítókra, rúzsokra is) amiket tényleg szívesen használok, és kihasználok. De az a “baj” velem, hogy túl kíváncsi vagyok, annyi termék van a képzeletbeli kívánságlistámon, hogy sosem érek a végére. Mindig újabb és újabb sminkterméket szeretnék kipróbálni, annyira hajt a kíváncsiságom. Ha meglátok egy palettát és megtetszik, nem is gondolok bele, hogy vannak hasonló vagy ugyanolyan színeim más szemhéjpúder palettákban. Vagy ha az eszemmel tudom is, elhessegetem a gondolatot. Most viszont úgy érzem meggyőztél. Már csak azért is, mert a 2020-as évben nem szeretnék annyi pénzt elverni sminkekre, megvan mindenem, bőven több is mint kellene. Drogériás cuccokat már egyáltalán nem akarok venni (na jó szempillaspirált igen) Egy biztos vételem lesz még januárban, a Huda Mercury Retrograde paletta.
A sminkekre elköltött összegeket pedig félre akarom tenni, mert egy Philips Lumeára gyűjtök :slight_smile: Szóval köszönöm, hogy leírtad a gondolataidat, megfogadom.

7 Likes

Kedves Csajszikák, remélem mindenkinek teljesült a vágya, az volt a fa alatt, amit szeretett volna! Nagyon boldog, békés ünnepeket kívánok mindőtöknek, az aktív “júzereknek” és a zugolvasóknak is! Köszönöm, hogy vagytok! :smiling_face_with_three_hearts:

17 Likes

Drága Kislányok!
Istentől áldott, békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok!!!
(A képen szereplő smink Szenteste, a karácsonyi ajándékaim egy részének felhasználásával készült.)

22 Likes

Nagyon szép vagy és csodásan áll ez a zöld szín!

1 Likes

Màr csak a korona hiányzik a vörös loknijaidra, “Erzsèbet” , és az az antik bùtor a háttèrben , gyönyörű kép :sparkling_heart:

2 Likes

Nagyon elegáns vagy, nekem a ruha is feltűnt, hogy mennyire csinos, nagyon jól áll! :heart:

2 Likes

@Alsace, @Anheszenamon, @Isabelle és Mindnyájan, köszönöm szépen, nagyon kedvesek vagytok!!! :heartbeat:

3 Likes

kicsi

Madame Pompadour szerint, a pezsgő az egyetlen ital, amelynek elfogyasztása után a nő megőrzi szépségét. Lányok, Asszonyok! Tartsuk ma éjjel is ezt szem előtt! :wink:
Boldog új évet, szép sminkeket! :heartbeat::tada::champagne::lipstick::lips:

15 Likes

Még szerencse, hogy előtte sem vagyok szép :smiley: Szabad a vásár :smiley: Boldog új évet lányok és fiúk! :tada::fireworks::confetti_ball::sparkler:

10 Likes

happynewyear

10 Likes

Sminkekben gazdag, nagyon boldog új évet kívánok nektek! :clinking_glasses::champagne::lipstick:
happy-new-year-2020-logo-260nw-1452647432

11 Likes

Sziasztok :slight_smile:

Még soha nem írtam sehova, viszont nagyon szeretem olvasgatni az értekezéseiteket, élményeiteket.

27 éves vagyok, Budapesten élek, bankban dolgozom back office területen.

3 évvel ezelőttig én is csak szempillaspirált és tust használtam, a többi dolgot csak a csuklómon próbálgattam a drogériákban, nem vettem sosem semmit. Amíg fogamzásgátlót szedtem, a bőröm is teljesen rendben volt, ennek 15-ben véget vetettem, ami után borzalmas állapotba került a bőröm, kiderült, hogy nőgyógyászati problémáim vannak…most ezzel nem untatnék senkit :slight_smile: Próbáltam Differinnel és társaival javítani az állapoton de nem igazán segítettek. Nekem innentől kezdődött el a tudatos bőrápolás útja. Mára már úgy érzem, sikerült kialakítanom egy jól működő rutint. Aknékkal a mai napig küzdök, viszont sokkal szebb a bőröm így is, látom a különbséget. Deciem vonalon mozgok leginkább, tavaly megvettem év végén az egész éves bőrápolási készletem, idén tilos bármi újat vennem :smiley:

17-ben vettem először alapozót, betévedtem egy EL-be az Arénában, tavalyig csak szinte tőlük használtam minden sminkterméket.(Alapozó, korrektor, szempillaspirál, rúzs) Szemhéjfestékek pár hónapja kezdtek el érdekelni, szerintem a Ti hatásotokra, mert mindig olyan lelkesen írtok róluk :slight_smile:
A karácsonyi leározáson vettem egy RT-s szemfesték ecset szettet, illetve egy mini Zoeva soft sun voyager palettát, ezekkel tervezem kezdeni :D. Nagyon gyakran volt régebben kötőhártya gyulladásom, nem tudom ezzel a hajlammal mennyire kompatibilis a festegetés, de abban bízom, ha mindig szépen elmosom az ecseteket, rendben leszek.

Ruhákkal kapcsolatban én is eljutottam arra a pontra, ahová jópáratok is előttem. Idei tervem, hogy nem veszek semmilyen más ruhaneműt a fehérnemű kivételével. Tavalyig súlyos mániám volt a ruha vásárlás, ha rossz kedvem volt, mindig vettem valamit, tavaly éreztem azt először, hogy igazából mindenem megvan, sőt, van több olyan ruhám is, amit még nem is volt alkalmam felvenni, ideje megálljt parancsolni. Nem tudom hogy fogom bírni, de most úgy érzem erős bennem az elhatározás, már tavaly is alig vettem pár dolgot. :slight_smile:

Youtubon nagyon szeretek bőrápolással, sminkeléssel kapcsolatos videókat nézegetni.

Kicsit hosszúra sikeredett, örülök, hogy a közösség tagja lehetek, igyekeszem néha írni is, szemfesték témakörben pedig majd remélem számíthatok a véleményetekre is ha későbbiekben lenne kérdésem :slight_smile:

21 Likes

@Letti Szia! Örülök, hogy itt vagy :). Érdekelne, hogy mi a z arcápolási rutinod, mert sajnos nekem is hasonló problémáim vannak, tehát sajnos még keresem az utam arcápolás terén. A pattanás foltok zavarnak a legjobban. Este Laudereket használsz? Remek márka szerintem :blush:, alig várom hogy kipróbálják tőlük valamit.

Szia!

Remélem, jól fogod érezni magad (bár a magam részéről biztos vagyok benne:), de a pénztárcád biztonságát nem tudjuk garantálni.:smiley: A Zoeva és az RT biztos kezdőpontok.
A Deciemen belül miket használsz?
Bármi kérdésed van, írj nyugodtan, feketeöves ecsethasználók, színmágusok és hobbivegyészek tömörülnek itt.:wink:

7 Likes

Szia! Üdv itt a fórumon,érezd jól magad közöttünk! :slightly_smiling_face: