Bemutatkozás,ismerkedés :)

Nos, én se akkor veszem elő az ABH palettákat, amikor 4 percem van szemsminket kreálni.:slight_smile: De ha van 10 percem, akkor simán - máskor nincs is lehetőségem őket használni, szóval reggel kell ügyeskedni, de nem kell tőlük annyira félni, szerintem itt a fórumon kb. mindenki tudna bánni velük, senki sem vandálkodik a palettáiban.
A Jackie Aina szemfestékeinek szerintem más az összetétele, valamit változtattak a formulán, mert közel nem porol annyira, mint a korábbi paletták, de ez nem ment a színintenzitás rovására.
Szerintem nagyon jól összeállított paletták, a MR-ban, a Soft Glamben vagy a Norvinában bőven vannak olyan színek, amelyekkel szolid, világosabb sminket is lehet készíteni. Én @anon27689852 -n a MR-t vagy a Norvinát tudom nagyon elképzelni, vagy a Soft Glamet.

2 Likes

Köszönöm, így rátaláltam :blush:

2 Likes

Én is csatlakoztam :blush:

1 Likes

Drága vagy @whitemerci, hálásan köszönöm a részletes beszámolót! :kissing_heart:
Így ezentúl még inkább fogok áhítozni ezután a paletta után, de egyelőre most nem engedhetem meg magamnak, teli vagyok újdonságokkal. Ha jövő évben lesz a BeautyBay-n valamilyen leárazás, szerintem, meg fogom rendelni!
Képzeld, a Zoeva 227–ből nekem is 2 db-om van! Most rendeltem a 30%-os leárazásban a másodikat! Úgy, ahogy a Zoeva 110-ből is, hogy egész életemen át szolgáljanak! :see_no_evil:

2 Likes

Hát nekem minden reggel 10 percet vesz igénybe a szemsminkem, annak ellenére, hogy nem ABH palettákból dolgozok. :see_no_evil: Igaz, hogy minden este elhatározom, hogy másnap max. 2 színt dobok fel a szememre, aztán reggelente elkap a hév és 5 db lesz belőle. :laughing:
@Amadea, az összes általad felsorolt ABH paletta tetszik! A MR-t és a Norvinát is nagyon sokat nézegettem, a Soft Glam jön be a legkevésbé a 3 közül. Tetszik még a Riviera is.
A legesleginkább azonban továbbra is a Carli Bybel. :smiling_face_with_three_hearts:

1 Likes

Nagyon szívesen! :kissing_heart:
Akkor már több közös kedvencünk is van a Zoeva-tól, nekem még a megemlített 230-as is a kedvencek között szerepel.
Azt hiszem tegnap említetted a Guerlain bronzosító paletta színeinek felvételi nehézségeit. Ha kifejezetten kemény, nagyon szilárd felületről kell porterméket felvenni, nálam egy drogériás, szintetikus púderecset muzsikál majdnem a legjobban, a Makeup Factory 26967,1 ecset. A hivatalos oldalukon először nem találtam meg, de csak azért mert a képen nem teljesen úgy néz ki, mint a valóságban. https://www.makeupfactory.de/hu/termkek/kiegsztk/ecsetek/powder-brush.html

Ez egy közepesen tömött és sűrű szőrű, kissé kemény szálú, de teljesen elfogadhatóan puha ecset. :blush: Nálam a létező legkeményebb állagú pirosítót is szépen felveszi, és le is adja, annyira kemény a pirosító állaga, hogy ecsettel való sepregetésnél sem porzik semennyire sem, úgy tűnik, mintha semmit nem venne fel az ecset, de már 1 húzásánál látszik a szőrszálakon, hogy elszínezte, és nagyon szépen le is adja.
@anon634695 kolleginának is akartam már a múltkor ajánlani, amikor kifejezetten porpúderhez keresett szintetikus ecsetet. A szintén nagyon kemény Sisley Blur Expert kompakt púdert is gyönyörűségesen felveszi és leadja. Azt nem mondom, hogy a legcirókamirókább ecset a világon, de a kialakítása például helyi eldolgozásra, azaz pirosításra, bronzosításra vagy T-zóna púderezésére, különösen a homlokon, állon kifejezetten tökéletes, és azért kellemes is egyben. A pirosítót (is) mesteri precizitással lehet vele felapplikálni. :rofl::stuck_out_tongue_winking_eye:

Az ecset a valóságban kb. ilyen:

IMG_20191204_190000

Szerintem ennek a nyele már nem teljesen ugyanolyan, mint a korábbi változatú 26929-es blending ecseténél, ami már nem is kapható. A Müllerben nem tudom, hogy ki lehet-e esetleg próbálni.

4 Likes

Úgyis meg akartam nézni a Müllerben a másik topikban emlegetett alapozót, köszi az újabb ötletet! De előtte azért teszek még egy próbát ezzel az ELF ecsetemmel: https://kremmania.hu/kremek/e-l-f-selfie-ready-powder-blurring-brush. Ez is elég tömött, ugyanakkor kellően puha is, majd meglátom, hogy boldogulok vele.

2 Likes

Sajnos e.l.f. Cosmetics-től nincs egyetlen 1 db ecsetem sem, ez valahogy kimaradt a szórásból. Remélem működni fog vele, és akkor nem kell újabb adósságba verni magad, de ha ki lehet a Müllerben próbálni ezt a Makeup Factory ecsetet, akkor azért érdemes lehet ezt is kipróbálni szimplán csak az összehasonlítás kedvéért. Majd tudósíts róla, hogy beválik-e az e.l.f. ecset.

1 Likes

Igen, ebből a fajtából is van 2 db. :see_no_evil:
Én már az életem végéig szolgáló kollekcióra gyúrok. :laughing:

1 Likes

Én véletlenül szoktam csak duplikázni, vagy esetleg +1-et ajándékba kapni, mert ilyen is volt (csak sajna nagyon-nagyon ritkán). Persze a leges-legből nincs duplázás, mert az 1 is arcpirító, de igazából én is élethosszig tartó barátságra gyúrok, ezért is használom őket felváltva, lehetőséghez mérten kímélve. :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 Likes

Én abból duplikázok, ami nagyon bejön. Pl. ecsetmosás után, amíg szárad az egyik, addig tudom a másikat használni. De volt már olyan, hogy körömlakkból is elégedetten hazahordtam még egy ugyanolyan árnyalatot, de ez nem volt tudatos. :see_no_evil:

2 Likes

Az egyik legkedvencebb alapozó ecsetemet eltörtem (2 kedvenc van ugyanattól a márkától, de 2 különböző, és ebből az egyiket tettem tönkre), aztán megragasztottam, de pár használat után újra eltörött. Hirtelen felindulásból újra akartam venni, de megszólalt a lelkiismeretem, majd @Isabelle megemlítette az Artis ecseteket, amin már korábban is igen sokat vacilláltam, csak hát, ott a hát…, erősen gondolkodóba estem, hogy akkor inkább beújítok egy Artis-ra, de aztán jött az égi sugallat emberi megtestesítője, aki végül eltántorított ezen bűnös gondolatoktól, így nem lett semmilyen ecsetvételem sem. Mondjuk nekem van annyi, ami jó sok embernek is elég lenne jó sokáig, csak hát, a kedvencek kísértése ugye…
Lényeg, hogy erős voltam, és most jelenleg úgy van, hogy újra megragasztom valami más, erősebb anyaggal az eltört kedvencet, aztán majd kiderül meddig lesz újra használható.
Akkor szoktam főleg elszégyellni magam, amikor meglátok valakit 4-es drogériás sminkpaletta ecsetnek titulált cuccaival másodpercek alatt tökéletes sminket kreálni. Na jó, én is csak 1 ilyen hölgyet ismerek (de biztosan vannak többen is). :blush:

2 Likes

Igen, olvastam ezt a szerencsétlen esetedet az ecsettel. :pensive:
Szerintem, meg nincs miért szégyellni magad!

1 Likes

Nekem is van olyan palettám, amit kb csak a hozzá adott applikátorral lehet használni. Jó, egy közepes blenderecset is kell, hogy szépen el lehessen satírozni, de felvinni semmilyen ecset noszogatásával sem lehet szépen. Főleg azokat találom ilyennek, ami csillámos, de az alapja gyenge, “krétás”.

1 Likes

Ez a paletta valóban gyönyörűséges, köszönöm az ajánlást :revolving_hearts:

1 Likes

Ez velem is sokszor előfordul ezért próbálok odafigyelni :sweat_smile: Bár én erre mindig azt mondom, hogy akkor ezek szerint biztosan tetszik, ha már kétszer is velem jött :smiling_face_with_three_hearts:

1 Likes

Hűűű, de szuper posztot írtál :star_struck: De jó, hogy így befotóztad tényleg nagyon csalóka, teljesen más mint amiket befotóztak a bloggerek, a te képed jobban eladná nekem ezt a terméket bevallom :relaxed: A legjobban pont ez a lilás szín és a nagyon pink, meg a mellette lévő duokróm tetszik. Sephoran is olvasgattam de ott nagyon lepontozták a minőséget, túlságosan darabos főleg az a zöld szín benne és nehezen dolgozhatóak össze, de látom neked profi módszered van erre is… no tessék megint elgondolkodtam, hogy mégiscsak be kéne szerezni, bár a Jackie Aina is gyönyörűséges :heart_eyes:

1 Likes

Ezt az ABH Carli palettát eredetileg én sem gondoltam megvenni, de van egy imádott palettám, amiben van egy csillámos szín, ami az első 2 használatkor több, mint remekül működött, és a végeredmény is több, mint frenetikus lett, szóval szerelem ezerrel. Aztán a sokadik használatra kissé gyurmásan összeálló massza lett belőle, és mintha csillámok is visszaszorultak volna a krémes festékben. Az érdekes az, hogy természetes szőrű ecset is felveszi, de egyúttal le is tapasztja a pan-ben. Valahogy az elmasszásodással mintha visszafogottabbá vált volna, és ezt én nagyon nehezményezem.
Amúgy ez a paletta számomra a minden idők leges-legjobban összeállított hideg tónusú palettája forever :star_struck:, ne tessék hátast dobni, mert ez bizony Marc Jacobs bácsi Steel(etto) palettája. A netes képek, amiket készítettek erről a palettáról, több, mint gyalázat, egyik rosszabb, mint a másik, Temptalia fotóit és sminkkreációját is tessék elfelejteni, mert élőben ez a paletta sokkal-sokkal szebb!!!
A palettában lévő szikrázóan gyönyörűséges, csillámos szín pedig a “Sparkling” névre hallgat. Nagyon érdekes színe van, mert nagyon lágy, és világos, gyöngyházfényű taupe barna alapon különböző színű kék-lila csillámok vannak benne, szóval tényleg gyönyörű.
Amikor megláttam a Carli paletta “OA” lilás-csillámos színét, sőt videót is láttam róla, akkor felcsillant a szemem, mert intenzitásban, látszatra kicsit hasonlónak véltem ehhez a “Sparkling” csillámhoz. A valóságban viszont nem kicsit különböznek! Az ABH “OA” hűvös lila alapon zöld, kék, narancs meg mitoménmilyen csillámokkal van tele, a “sparkling” pedig meleg tónusú alapon kékes, lilás…, ráadásul maga a festék is krémesebb, lágyabban kenhető, és a csillámok ellenére is szofisztikáltabb eredményt ad, egyszerűen gyönyörű, na :crazy_face:! :joy:
Az “OA” állaga kicsit darabosabb és talán picurkát karcosabb (de csak az elején!!!), és mintha talán picurkát nagyobbak is lennének is a csillámok benne, fene tudja. A hűvös lila alap szín sokkal erőteljesebb és intenzívebb. Szóval más a kettő, de nekem egyáltalán nem volt gondom egyik szín felvételével sem.

Potyogás! Mindkettő potyog. A krémesebb állag miatt a 3.-4. használattól a MJ “Sparkling” felapplikálásnál nálam nem potyog, de kötelező hozzá a szemfesték bázis, és a fixálóspray használata is. Nekem az UD all nighter makeup setting spray-vel is stabilan fent maradt, száradás után is. Persze glitter ragasztós cuccal biztosan még stabilabb, sőt egyre jobban gondolkodom rajta, hogy használjak ilyet, mert azért ezek a a glitterek a szembe belekerülve sem tesznek jót, sőt.
Több panaszt is olvastam, hogy természetes szőrű ecset nem veszi fel az MJ “Sparkling”-ját, de nekem 3 különbözővel is tökéletesen működött, az egyikkel kellett csak többször belemásznom, hogy intenzíven felépített legyen. Ha nedves, szintetikus ecsettel mászik bele valaki, akkor nem tudom milyen formává áll össze a festék anyaga, mert nekem így is krémes, gyurmaszerű lett, ami nem rossz, csak mintha veszített volna az ellenállhatatlan intenzitásból kicsit. (Vagy csak érzéki csalódás, nem tudom.) Az ABH “AURA” pinkes, csillámos színe, ami közvetlenül a lilás “OA” alatt van, szerintem kicsit krémesebb állagú, kicsit jobban kenődik. :sweat_smile: Lapos, szintetikus (felrakás előtt benedvesített) ecsettel szerintem mindegyik remekül felvehető és eldolgozható, meg persze ujjbeggyel is. Az “OA” sajnos potyog applikálás közben, de nedvesítsük be mielőtt felkenjük, akkor szebben eldolgozható, és akkor nálam stabilabb is. A “My Angels” nagyobb csillámos még, de ennek az állaga puha, lágy, laza, krémes, már-már túlságosan is. Ez esett atomjaira nálam a megérkezéskor, és egy része ki is szóródott a fólia alatt, valószínűleg vandál futárkezelés miatt.
Mivel tényleg krémes cucc, ezért szimpla erőbehatásos préseléssel, belenyomkodtam a pan-be, persze letakartam egy steril orvosi lapkával előtte.
A természetes fénynél készült fotón pont ez a szín látszik kicsit darabosnak, de pont azért, mert nem megfelelően van visszapréselve, ezért ugye több felesleget tudtam csak felvenni, és elkenni, azért ilyen.

Őszinte leszek, én jobban szeretem a krémes állagú csillámos festékeket, mint a préselt csillámokat, egyrészt könnyebben applikálhatók, ha jó a formula elvileg jobban is kellene tartania és a megrögzött ideám, hogy a lepotyogó csillám belemegy a szemembe és idővel megvakít!
Nem vagyok csillámrajongó, de van egy-két csillám, amik egész egyszerűen frenetikus eredményt produkálnak. :star_struck:
A MJ Steel(etto) palettával való kreálmányaimra már hivatalos, tárgyalásos megjelenéseken is kaptam pozitív visszajelzéseket, mondjuk a tárgyaló profi megvilágításának köszönhetően lett annyira frenetikus a megjelenése, de ezt nem kell másnak tudnia. :smiling_face_with_three_hearts:

Ja még vmi. A nagyobb csillámos színeknél pl. a halo eye look-nál a fixálóval felapplikált csillámos cucc felvitele után, óvatosan a két szélénél satírozzuk csak enyhén egybe a kívánt színnel. Vagyis enyhe, rásatírozó,rátapogató mozdulattal. Ki lehet tapasztalni, hogy a legjobb. Mélyítőbe én nem szoktam csillámos festéket satírozni (kivéve a krémes Hourglass scattered light glittert), meg max selyemfényűt.

2 Likes

Hát bevallom, megvettem ezt a palettát, már úgyis régóta szemezek vele, itt a zsibin pont volt egy bontatlan csomi. Hétfőn veszem át, alig várom :star_struck::smiling_face_with_three_hearts:
A te fotóid voltak igazán etetősek, utána nem bírtam már magammal :joy:

MJ palettája tényleg nem jön át úgy, bár az a Sparkling árnyalat, na, naaa azért igenis adja magát :slight_smile: Nekem mondjuk Carliéban tetszenek a melegebb színek is, a csak hideg tónusú smink nem áll nekem olyan jól, most ezekre a nagyon ezüstös színekre gondolok. Ugyanakkor használok hideg lilát meg van egy érdekes enyhén rózsaszínes csillogású ezüstöm és az szerintem nem rossz. Ahhoz képest, hogy hosszú évekig azt hittem tél típus vagyok :smiley: (Igaz akkor sötétebbre festettem a hajam) valójában inkább nyár. De nehéz ezt így eldönteni, mert baromi fehér a bőröm, barna a szemem és a magenta pl igenis jól áll pedig az nem is nyár szín, mindegy, feladtam ezeket a besorolásokat :crazy_face: Inkább próbálgatok és azt veszem meg ami megszólít, de volt, hogy mellényúltam és elajándékoztam azokat a színeket. Igazából egyszer ha van kedved megnézném a te swatchaid is, biztosan sokkal jobb fotót lősz, legalábbis a Carlinál abszolút meggyőztél. Olyan jó, hogy ilyen részletes használati útmutatót írtál, így teljesen másképp állok hozzá, sok negatív véleményt kapott ez a szegény paletta, de nekem akkor is nagyon tetszik :face_with_hand_over_mouth: Pedig szeretem az erősebb színes sminkeket. A fotókon az a Mandala, az általad említett OA és az Aura, Stev és Cindy a nagy nagy szerelmem a képek alapján, de kb mind tetszik majd kipróbálom őket hamarosan :smiling_face_with_three_hearts:
Szemhéj alapot nekem alapból kötelező használni a fedett szemhéjam miatt, a csillámokkal én is bajban vagyok, nem merem felülre kenni, félek én is a vakulástól, két Colorpopos palettámban is van préselt csillám, csodálatosak de egyszer se mertem feltenni. Csak alulra, meg kicsit oldalasan lefelé, vagy hogy fogalmazzam :smile: Ilyen finom, krémes csillámos festékem nincs is még, csak loose glitter, pressed glitterek és ez a trutyiba kent fajta, de azt nagyon utálom, olyan ragacsos, nem tudom ki találta ki, de tuti nem tesztelte magán :stuck_out_tongue_winking_eye:

De még egyszer köszönöm a tanácsokat, nagyon nagyon sokat tanultam most tőled :revolving_hearts:

2 Likes

Remélem, hogy örömet okoz majd a paletta, és szeretni is fogod, illetve hogy beválik nálad is. Éppen ma vettem észre, hogy bizony igencsak fogyóban van a szemfesték bázisom, persze mikor máskor, mint a kedvezmények után. Arra gondoltam, hogy ha már primert vennem kell, - márpedig az ünnepek nem telhetnek el csillogás-villogás nélkül - és többen is dicsérik az ABH primert: https://www.anastasiabeverlyhills.com/eye-primer/ABH01-11000.html
akkor egyúttal megveszem hozzá a Glitter Adhesive-t is: https://www.anastasiabeverlyhills.com/glitter-adhesive/ABH01-23010.html

Nekem a Smashbox Full Exposure paletta csillámosai és a ColourPop préselt csillámai nem akarnak maradni sehogy sem, sem bázissal, sem fixálóspray-el. Őszintén szólva a CP csillámosai nekem nem igazán jönnek be, meg a krémes, tégelyes super shock cuccait sem igazán szeretem, mert bázissal is pillanatok műve alatt egybemosódik rajtam minden, pedig a legtöbb porfesték szimplán alapozóra felvíve is szépen meg szokott maradni estig, lemosásig.

Nekem télen teljesen semleges színű a bőröm, így rakhatok majdnem bármit. Mind hideg, mind meleg árnyalatokból van több szín és színárnyalat vagy változat is, amik nem állnak jól rajtam vagy nekem :laughing:. A Zoeva rose golden palettájával küzdöttem rendesen, mert nem igazán tudtam vele olyan sminket készíteni, ami jól is állt volna, így végül továbbadtam. A ColourPop-tól ez a mindeki által szeretett paletta nem akart jól mutatni rajtam sehogy sem: https://kremmania.hu/kremek/colourpop-double-entendre-pressed-powder-shadow-palette
A vicc pedig az egészben az, hogy a szintén narancsos Tarte: https://kremmania.hu/kremek/tarte-tartelette-toasted-eyeshadow-palette és még az ABH Soft Glam-je is kifejezetten jól állnak, sőőőőt: https://kremmania.hu/kremek/anastasia-beverly-hills-soft-glam-eye-shadow-palette

A MJ steeletto paletta csak az én személyes kedvenc hideg tónusú palettám. A 7 db szín olyan mesterien tökéletesen lett összeválogatva a palettában, hogy akármilyen kreációt is csinálok vele, mindegyik remek (számomra persze). Amikor képeken láttam meg, akkor megvontam a vállam és más után néztem, mert borzasztó sötét, komor, hideg, lehangoló látványt nyújtott, meg a kézen swatcholt színek is ugyanezt erősítették meg bennem, sőt Temptalia fotói, és értékelése is ugyanezt támasztotta alá.
Aztán személyes találkozó alkalmával szerelembe estem, miután pedig felkerült a szemere, megtörtént az örök hűségeskü.:cupid: Rajtam a barna változatok sem mocsaras, sáros színek, a The Concrete taupe barna rajtam például nem igazán barna, inkább enyhén lilásba hajló szín. Szerintem pontosan ezért is olyan nagy kedvencem a Mac Really Me rúzsa, mert az ilyen érdekes színárnyalat, mindenki bőrén másképp mutat. Elvileg nagyon enyhén melegbe hajló világos, mályvás, nude szín, de van akin hullaszínűvé, vagy korrektorossá válik. Rajtam viszont egy kifejezetten érdekes, és szép nude, ami ráadásul ezzel a hideg lilás palettával együtt nagyon szépen mutat. A palettában lévő lila szín sem olyan sötét, lehangolóan hideg rajtam, bár az egyik kedvenc kreációmmal még jobban fel szoktam élénkíteni.
A legelső, fehéres-bézses Rule mattal lealapozom a teljes szemhéjamat, majd mélyítőbe szépen eldolgozva a The Concrete kerül, a külső V-be és enyhén a mélyítő közvetlen vonalába elsatírozva a lila Jungle szín, a mozgó szemhéjra a Sidewalks fényese kerül, a centrumba, azaz a szemhéj közepére pedig felragasztózom a Sparkling-ot. Szemcerkának a felső szempillatőbe, meg az alsó szempillatő külső V részébe pedig a Pupa 09-es hegyezővel faragható és a végén satírozós szivacsos, ferdén vágott applikátorral ellátott cerkáját szeretem használni. Már lefaragtam a cerka nevét, így jobban nem tudom megnevezni. Persze a gyönyörű tintás-fekete színnel még enyhén átmegyek rajta, hogy még szebb legyen. :star_struck:

U.I. Az ABH Carli palettával rengeteg szép kreációt lehet varázsolni, vegyesen hideget és meleget is. Én például meglepődtem, hogy kifejezetten jól állnak rajtam a Cindy tiszta pigment és az Aura csillogósa is. A hideget tudtam, hogy jó lesz. :sweat_smile:
Szóval legyen sok-sok örömöd a Carli palettában (is)!

4 Likes