Bemutatkozás,ismerkedés :)

Még instáról is eltűnt, legalábbis én nem találom a profilját. Mostanában költöztek ki Amerikába, talán ezzel függ össze a dolog.

1 Likes

Ja, igen. Róla tudtam.

1 Likes

Engem nem az tartott vissza, hogy vannak már hasonló színek a birtokomban, ez nem szokott zavarni :see_no_evil:, hanem inkább az, amit @whitemerci is említett, hogy az ABH palettákhoz minden használat alkalmával gyakorlat, rutin és odafigyelés kell. És igen, van az a helyzet, amikor az erős pigmentáltság nem kifejezetten előny.
Másrészt – bár kifejezetten tetszenek – de a korom miatt nekem nem állnak jól sem az erős, sem pedig a sötét szemsminkek. Betegessé teszik, és szűkítik a tekintetemet, amúgy sincsenek nagy szemeim. Márpedig az ABH palettákból a pigmentáltságuk miatt, nekem elég nehéz lenne halvány, visszafogott szemsminkeket készíteni.

3 Likes

Szerintem a Soft Glam neked is jó lenne, és azzal könnyen lehet boldogulni is.

2 Likes

Még a végén rámozdulok :smiley: Egyelőre az a két dolog tart vissza, hogy sok hasonló színem van és kicsit nekem sok benne a nude szín, nagyon világos a bőröm azon szinte ezek nem is látszódnának. Így meg kicsit sokallom az árát, még várok hátha kidobnak valami színeset később :relaxed:

1 Likes

Majd elválik… soha ne mondd, hogy soha! Én nem is mondom. :wink:

1 Likes

Már ketten is jelentkeztek a Facebook-os csoportunkba. Meg szoktam kérdezni, hogy mi a fórumos felhasználónevük. Első jelentkezőtől nem jött válasz, így elutasítottam :confused: (Bár lehet, hogy nem is látta az üzenetemet.) Második jelentkező válaszára még várok.
Kérdés: feltegyem ezt a kérdést a jelentkezőknek vagy automatikusan engedjünk be mindenkit, feltételezve, hogy innen találtak oda? Mert ha itt nem írnak nekem, hogy jelentkeztek oda, akkor nem fogom tudni, hogy ki kicsoda.

2 Likes

Szerintem, maradjon minden a régiben.

1 Likes

Szerintem jól csináltad, akkor vedd fel, ha ezt megmondja. Hiszen az a csoport éppen azért van, mert ott mindenkit “ismerünk”.

2 Likes

Szerintem ez jó így! Ennyit megválaszolni senkinek nem nagy dolog szerintem, akár ilyen csoportbelépős kérdésként is mehetne.

1 Likes

Hú, ez jó ötlet, berakom belépős kérdésnek, és így biztosan látni is fogják a jelentkezők. Köszi csajok!

2 Likes

És ha megmondta a nevét, de nem szokott hozzászólni, “nem ismerjük”?:grinning:

Akkor előbb jöjjön bemutatkozni szerintem :smiley:

Közben kiderült, hogy nem is szokott fórumozni, ezt sem ismeri. Nem tudom, hogy-hogy pont a mi kis 20 fős csoportunkba akart belépni :roll_eyes::grinning:

1 Likes

Igazad van!

Hol lehet jelentkezni csajok?

Az a csoport neve, hogy ‘Krémmánia’.

1 Likes

Szerintem ha lelkes olvasó, esetleg krémmániás véleményező is, akkor nem feltétlenül baj, de egy bemutatkozásnak tényleg örülnénk. Kis barátias közösség vagyunk, és én nem kizárni akarok másokat, csak ismerni a közösségünk tagjait. Ennyi elvárható úgy gondolom. :slight_smile:

1 Likes

Bocsi, hogy gyorsan ide írok, (de itt került szóba a téma) mert van egy pici félreértés az ABH palettákkal kapcsolatban. Most kicsit pontosítok, az én meglátásom és tapasztalataim szerint, tehát:
a Carli Bybel paletta különbözik egy kicsit a megszokott, “csak” ABH palettáktól, azoktól persze, amiket én személyesen próbáltam.
Ezen kívül pedig megvan a BH Cosmetics x Carli Bybel első palettája is, csak az első, ez a paltta: https://poshmark.com/listing/Original-BH-Cosmetics-x-Carli-Bybel-Palette-5d52c6849af0c9bb0c5fcffa
Aki ismeri valamennyire ezt a BH Carli palettát, annak semennyire sem lett meglepetés az ABH-val szövetkezett paletta.
A paletta minősége ABH minőség, de színintenzitásban, és néhány, különösen “soft” színnél van egy picurka különbség a pigmentációban is. A tipikus Carli színek, sokkal lágyabbak, jól pigmentáltak, de mégis lágyabbak, visszafogottabbak. Aztán van 4 szín, ami tipikus ABH, erőteljesebb, intenzívebb, látványosabb, és pigmentáltabb is, de mondom még 1x. kellően pigmentált még a leges-legvilágosabb sárgás-fehéres krémszín, ami az én bőrömtől csak egy kicsit sötétebb, illetve sárgásabb. Van különbség látványban intenzitásban természetes fénynél, árnyékban és nem napsütésben, és persze az erős, spot-os mesterséges megvilágításnál. Ez utóbbinál életre kel az összes szín, és kb. táncol. :rofl:

Villámgyors kinti fotó a paletta színeiről, még szürkület előtt, ujjbeggyel 2x felfelé és 2x lefelé huzigálva, mármint 1x-i palettába tapicskolással, csak a le-föl satírozást végeztem el 2x, ha így jobban érthető :stuck_out_tongue_closed_eyes: :

IMG_20191203_151200

LED spot lámpa fényében pedig ilyen intezívek, főleg a legvilágosabb, legártatlanabb szín majdnem a legbrutálabb, szóval csalóka!

IMG_20191203_151455

A cél érdekében villámgyorsan feltettem 3 ártalmatlan színt Zoeva ecsetekkel. A satírozásra az én személyes kedvencem a Zoeva-tól a 227-es ecset és ebből nekem bizony 2 darabom is van, és igen használom mind a kettőt, persze nem egyszerre. :rofl: Ennél a palettánál 2x-i és kissé, azaz enyhén lefelé nyomó mozdulattal veszem fel a színeket, majd egyet pöccintek az ujjammal az ecseten, de igazából szinte felesleges mozdulat. A tipikus Carli szín, a jobbról a 4. kissé szilvás, mályvás, barnás árnyalat szépen pigmentált, de kitünő bázis színnek, mert nem túl hosszas elsatírozással kifejezetten soft, lágy hatást érünk el. Többször ismételve, kevesebb satírral viszont intenzívebbé tehetjük. A mozgó szemhéjra a 234-es természetes szőrű ecsettel vittem fel a 3. halvány, világos, pinkes-bézses, fényes, kissé metálos finishű (palettában felül, első) színét, amit az ecset tökéletesen felvett és le is adott, a festék állaga is jó krémes. Erős napsütésben, mesterséges megvilágításban csillog-villog, és igen, világos bőrön is határozottan látható. Az alsó szempillatőbe a “sötétebb”, azaz közepesen sötétbarna (paletta felső, utolsó) színét satíroztam el a Zoeva 230-as cerka ecsetével. Ez is egy jó ecset.
Ennek a színnek is remek a pigmentációja, és jól, gyorsan eldolgozható, és nem túl intenzív.

Mind a 3 ecset természetes szőrű ecset, remekül lehet velük eldolgozni a paletta színeit:

IMG_20191203_153741

A Soft Glam az én tapasztalataim szerint alapjáraton picikét intenzívebb és kicsit sötétebb színeket tartalmaz, de kipróbálom a Zoeva ecseteivel is, mert nem egyformán veszik fel a különböző ecsetek. Mindenesetre a SOFT jelző inkább a Bybel palettára igaz összességében, 4 szín van benne amik dominánsak, harsányabbak, de azokkal is lehet csínján bánni. A Soft Glam-ban 4 “soft” szín van az én értelmezésemben (sárga/arany különböző árnyalatai), a többi viszont intenzív.
Színösszeállításban nehéz a két palettát összehasonlítani, mert nagyon mások, a Soft Glam összességében kifejezetten meleg paletta, a Bybel pedig pedig vegyes, meg semleges is, meg softosabb is. Remélem így már nem olyan rémisztő. :slight_smile:
Nálam a Subculture és a Modern Renaissance sötét intenzív színei azok, amik egy kicsit nagyobb odafigyelést igényelnek, de ezek is tökéletesen jól kordában tarthatók, simán rá lehet érezni. :kissing_heart:

7 Likes

Szia, ha intenzívebb, harsányabb ABH palettát szeretnél, akkor ajánlom figyelmedbe a Jackie Aina palettát: https://www.anastasiabeverlyhills.com/jackie-aina-palette/ABH01-18184.html

@Amadea kolleginának személyes tapasztalatai is vannak ezzel a palettával kapcsolatban.

2 Likes