Még instáról is eltűnt, legalábbis én nem találom a profilját. Mostanában költöztek ki Amerikába, talán ezzel függ össze a dolog.
Ja, igen. Róla tudtam.
Engem nem az tartott vissza, hogy vannak már hasonló színek a birtokomban, ez nem szokott zavarni , hanem inkább az, amit @whitemerci is említett, hogy az ABH palettákhoz minden használat alkalmával gyakorlat, rutin és odafigyelés kell. És igen, van az a helyzet, amikor az erős pigmentáltság nem kifejezetten előny.
Másrészt – bár kifejezetten tetszenek – de a korom miatt nekem nem állnak jól sem az erős, sem pedig a sötét szemsminkek. Betegessé teszik, és szűkítik a tekintetemet, amúgy sincsenek nagy szemeim. Márpedig az ABH palettákból a pigmentáltságuk miatt, nekem elég nehéz lenne halvány, visszafogott szemsminkeket készíteni.
Szerintem a Soft Glam neked is jó lenne, és azzal könnyen lehet boldogulni is.
Még a végén rámozdulok Egyelőre az a két dolog tart vissza, hogy sok hasonló színem van és kicsit nekem sok benne a nude szín, nagyon világos a bőröm azon szinte ezek nem is látszódnának. Így meg kicsit sokallom az árát, még várok hátha kidobnak valami színeset később
Majd elválik… soha ne mondd, hogy soha! Én nem is mondom.
Már ketten is jelentkeztek a Facebook-os csoportunkba. Meg szoktam kérdezni, hogy mi a fórumos felhasználónevük. Első jelentkezőtől nem jött válasz, így elutasítottam (Bár lehet, hogy nem is látta az üzenetemet.) Második jelentkező válaszára még várok.
Kérdés: feltegyem ezt a kérdést a jelentkezőknek vagy automatikusan engedjünk be mindenkit, feltételezve, hogy innen találtak oda? Mert ha itt nem írnak nekem, hogy jelentkeztek oda, akkor nem fogom tudni, hogy ki kicsoda.
Szerintem, maradjon minden a régiben.
Szerintem jól csináltad, akkor vedd fel, ha ezt megmondja. Hiszen az a csoport éppen azért van, mert ott mindenkit “ismerünk”.
Szerintem ez jó így! Ennyit megválaszolni senkinek nem nagy dolog szerintem, akár ilyen csoportbelépős kérdésként is mehetne.
Hú, ez jó ötlet, berakom belépős kérdésnek, és így biztosan látni is fogják a jelentkezők. Köszi csajok!
És ha megmondta a nevét, de nem szokott hozzászólni, “nem ismerjük”?
Akkor előbb jöjjön bemutatkozni szerintem
Közben kiderült, hogy nem is szokott fórumozni, ezt sem ismeri. Nem tudom, hogy-hogy pont a mi kis 20 fős csoportunkba akart belépni
Igazad van!
Hol lehet jelentkezni csajok?
Az a csoport neve, hogy ‘Krémmánia’.
Szerintem ha lelkes olvasó, esetleg krémmániás véleményező is, akkor nem feltétlenül baj, de egy bemutatkozásnak tényleg örülnénk. Kis barátias közösség vagyunk, és én nem kizárni akarok másokat, csak ismerni a közösségünk tagjait. Ennyi elvárható úgy gondolom.
Bocsi, hogy gyorsan ide írok, (de itt került szóba a téma) mert van egy pici félreértés az ABH palettákkal kapcsolatban. Most kicsit pontosítok, az én meglátásom és tapasztalataim szerint, tehát:
a Carli Bybel paletta különbözik egy kicsit a megszokott, “csak” ABH palettáktól, azoktól persze, amiket én személyesen próbáltam.
Ezen kívül pedig megvan a BH Cosmetics x Carli Bybel első palettája is, csak az első, ez a paltta: https://poshmark.com/listing/Original-BH-Cosmetics-x-Carli-Bybel-Palette-5d52c6849af0c9bb0c5fcffa
Aki ismeri valamennyire ezt a BH Carli palettát, annak semennyire sem lett meglepetés az ABH-val szövetkezett paletta.
A paletta minősége ABH minőség, de színintenzitásban, és néhány, különösen “soft” színnél van egy picurka különbség a pigmentációban is. A tipikus Carli színek, sokkal lágyabbak, jól pigmentáltak, de mégis lágyabbak, visszafogottabbak. Aztán van 4 szín, ami tipikus ABH, erőteljesebb, intenzívebb, látványosabb, és pigmentáltabb is, de mondom még 1x. kellően pigmentált még a leges-legvilágosabb sárgás-fehéres krémszín, ami az én bőrömtől csak egy kicsit sötétebb, illetve sárgásabb. Van különbség látványban intenzitásban természetes fénynél, árnyékban és nem napsütésben, és persze az erős, spot-os mesterséges megvilágításnál. Ez utóbbinál életre kel az összes szín, és kb. táncol.
Villámgyors kinti fotó a paletta színeiről, még szürkület előtt, ujjbeggyel 2x felfelé és 2x lefelé huzigálva, mármint 1x-i palettába tapicskolással, csak a le-föl satírozást végeztem el 2x, ha így jobban érthető :
LED spot lámpa fényében pedig ilyen intezívek, főleg a legvilágosabb, legártatlanabb szín majdnem a legbrutálabb, szóval csalóka!
A cél érdekében villámgyorsan feltettem 3 ártalmatlan színt Zoeva ecsetekkel. A satírozásra az én személyes kedvencem a Zoeva-tól a 227-es ecset és ebből nekem bizony 2 darabom is van, és igen használom mind a kettőt, persze nem egyszerre. Ennél a palettánál 2x-i és kissé, azaz enyhén lefelé nyomó mozdulattal veszem fel a színeket, majd egyet pöccintek az ujjammal az ecseten, de igazából szinte felesleges mozdulat. A tipikus Carli szín, a jobbról a 4. kissé szilvás, mályvás, barnás árnyalat szépen pigmentált, de kitünő bázis színnek, mert nem túl hosszas elsatírozással kifejezetten soft, lágy hatást érünk el. Többször ismételve, kevesebb satírral viszont intenzívebbé tehetjük. A mozgó szemhéjra a 234-es természetes szőrű ecsettel vittem fel a 3. halvány, világos, pinkes-bézses, fényes, kissé metálos finishű (palettában felül, első) színét, amit az ecset tökéletesen felvett és le is adott, a festék állaga is jó krémes. Erős napsütésben, mesterséges megvilágításban csillog-villog, és igen, világos bőrön is határozottan látható. Az alsó szempillatőbe a “sötétebb”, azaz közepesen sötétbarna (paletta felső, utolsó) színét satíroztam el a Zoeva 230-as cerka ecsetével. Ez is egy jó ecset.
Ennek a színnek is remek a pigmentációja, és jól, gyorsan eldolgozható, és nem túl intenzív.
Mind a 3 ecset természetes szőrű ecset, remekül lehet velük eldolgozni a paletta színeit:
A Soft Glam az én tapasztalataim szerint alapjáraton picikét intenzívebb és kicsit sötétebb színeket tartalmaz, de kipróbálom a Zoeva ecseteivel is, mert nem egyformán veszik fel a különböző ecsetek. Mindenesetre a SOFT jelző inkább a Bybel palettára igaz összességében, 4 szín van benne amik dominánsak, harsányabbak, de azokkal is lehet csínján bánni. A Soft Glam-ban 4 “soft” szín van az én értelmezésemben (sárga/arany különböző árnyalatai), a többi viszont intenzív.
Színösszeállításban nehéz a két palettát összehasonlítani, mert nagyon mások, a Soft Glam összességében kifejezetten meleg paletta, a Bybel pedig pedig vegyes, meg semleges is, meg softosabb is. Remélem így már nem olyan rémisztő.
Nálam a Subculture és a Modern Renaissance sötét intenzív színei azok, amik egy kicsit nagyobb odafigyelést igényelnek, de ezek is tökéletesen jól kordában tarthatók, simán rá lehet érezni.
Szia, ha intenzívebb, harsányabb ABH palettát szeretnél, akkor ajánlom figyelmedbe a Jackie Aina palettát: https://www.anastasiabeverlyhills.com/jackie-aina-palette/ABH01-18184.html
@Amadea kolleginának személyes tapasztalatai is vannak ezzel a palettával kapcsolatban.