Bemutatkozás,ismerkedés :)

Ezzel én is így vagyok, Ha olyan kedvem van, akkor simán csinálom a színes sminket egy ilyen esős, ködös novemberi napon is. Az más kérdés, hogy ilyen időben ritkábban érzem a késztetést iránta.

2 Likes

@Alsace -t én csábítottam ide, miután elmélyülten összehasonlítgattunk 4 rúzsomat, hogy vajon melyik tekinthető ciklámennek.:slight_smile:
Amúgy én is simán kenek fel színes sminket, ha nincs is szezonja. Tegnap barna színt használtam, nagyon furcsa volt a sötétbarna szememmel…

4 Likes

Köszönöm a befogadást :smiling_face_with_three_hearts: Nagyon szeretem a márkásabbak közül a Tarte Mermaid palettáját, a Colorpopot is, abből kétféle van :slight_smile: nemrég sikerült beszereznem itt a KM zsibin Juvia Zuluját is (Amadeától ő mutatta meg a fórumot is:relaxed:), alig várom, hogy tesztelhessem. A drogériás cuccok közül a Maybelline Color tattoo szemhéjfestéke is bevált, nyáron se olvad le rólam, főleg ha alulra is teszek a szememre. A Makeup Factory szemhéjtusa szerintem iszonyú jó a szemceruzáival együtt. A Pupából mindent szeretek :smile: onnan szemhéjalapom és folyékony rúzsaim vannak főleg. A Catrice se rossz, szépek a színei aránylag tartósak, de nem annyira mint a márkásabb paletták, bár a Sleek azért még szerintem jól teljesít.
Rúzsokból sok Maybelline-m van, rákaptam az Estée Lauderre és a MAC-re, szintén Amadeától van egy Charlotte Tilbury-m (az ominózus ciklámen 50 árnyalata, hogy őt idézzem :smiley: ) Főleg pink és vörös van néhány nude és amit különösen szeretek az a DM-ben lévő Aleverde lágy rózsaszín alapon kéken fénylő rúzsa, nagyon sellős :star_struck:
Ugyanitt keresem még a tökéletes szemöldök pomádét a Revolutiont a mai napig szerettem amíg ki nem ugrott a tégelyből úgy be volt száradva :frowning: Valami tartós kellene, ami nem kenődik mert szemüveges vagyok és állandóan tologatom és simán szétkenek vele mindent.:grin:
Alapozóban sem találtam meg a nagy őt, zsírosodásra hajlamos T vonalban a bőröm minden hamar átfénylik egy idő után. :disappointed_relieved:
Húha ez aztán kisregény lett :smiley: Bocsi :sweat_smile:

Neked mik a kedvenceid? :revolving_hearts:

3 Likes

Hú régen én csak barnát használtam, mert azért mégis legyen smink rajtam, de idén, ha kétszer festettem ki barnán a szemem, lehet telítődtek a barna mirigyeim :rofl:

1 Likes

Én az ABH Dipbrow pomádét nagyon szeretem, jópár hónapja megvan, de egyáltalán nem száradt be.

1 Likes

Üdv közöttünk :slightly_smiling_face:
Egyetértek, szerintem sem kell azzal foglalkozni, hogy más mit gondol , ez csak smink. :slightly_smiling_face: A lényeg, hogy Te jól érezd magad benne. :blush:
Aki pl egyáltalán nem sminkel annak még az is sok lesz ha esetleg csak egy kis alapozó és highlighter van rajtad. :grin:
Nálam ez úgy működik, hogy éppen milyen hangulatom van reggel az alapján sminkelek, volt már hogy téli ködös napon glitteres “nappali” sminket viseltem a munkába :rofl::rofl::rofl:

4 Likes

Én tulajdonképpen “megrekedtem” a Nabla és Zoeva palettáknál (bár tegnap elhatároztam, hogy ma megszerzem az ABH Carli Bybel palettáját, de aztán mára kialudtam :upside_down_face::laughing: ). Az EL rúzsokat is nagyon kedvelem. Újabban pedig vizslatom az IsaDora termékeit.
8 hónap alatt elég komoly kollekciót sikerült összegyűjtenem, lett mindenem, ami kell, van amiből jóval több is. A minap pedig épp azon gondolkodtam, hogy ennek ellenére nem szívesen válnék meg semmimtől, mert mindent megkedveltem, amim van, illetve amiket nem igazán használok, azokban is látom a perspektívát.
Nekem nem célom, hogy elhasználjam a sminkjeimet (persze örülök, ha ez néha sikerül), én inkább élményeket, örömöket, tapasztalatokat gyűjtök általuk.

14 Likes

@anon27689852 Ez az utolsó mondat olyan szép volt… :’)

1 Likes

:innocent::innocent::innocent:

1 Likes

Egyáltalán nem baj, hogy “megrekedtél” a Zoeva és Nabla duóban. Én a Zoeva palettákkal nagyon meg voltam/vagyok elégedve. Az őskorban, amikor mindenki az UD Naked 1-2 palettákért volt oda meg vissza, nekem akkor is a Zoeva jött be jobban. Olasz minőség, megfizethető áron. Mára már elbúcsúztam pártól, a két nagy kedvenctől is, a Naturally Yours-tól és a Cocoa Blend-től is, vérzett is a szívem miattuk, de ezek keltek jobban el,mint más paletták. A 10-es paletták közül a Smoky és En Taupe paletták még megvannak és a mai napig is használom őket. Az utóbbit sokszor vegyesen más palettával. Én soha nem értettem, hogy mi a baj a pigmentáltságukkal, vagy az eldolgozhatóságukkal, mert rajtam remekül működnek, a sokat kifogásolt En Taupe is, bázis nélkül is szépen, kellő intenzitással és tartóssággal szuperál. A túl pigmetát festékeknél a nagyon erős pigmetátság hátrány is tud lenni, mert óvatos ecsetkezelést igényel, ha véletlenül többet sikerül felvinni, akkor lehet dolgozgatni vele. Éppen ezért egy kora reggeli sminknél nem minden esetben a legjobb választás az ABH paletta. A Soft Glam palettával jártam úgy a napokban, hogy nem ráztam le a felesleget az óvatos festékbe érintés után és mérőben más eredményt kaptam végeredményül, kifejezetten hosszabb idő alatt, mint amit szerettem volna.
Abban teljesen egyetértünk, hogy a sminkelésnek örömöt, elégedettséget, kreativítást, önkifejezést kell kifejeznie, mert ha nem így lenne, akkor senki sem művelné. Azt hiszem a gyűjtőszenvedély és a sminkelés iránti szenvedély két külön fogalom. A gyűjtés birtoklás, a pingálás pedig önkifejezés, de abban megegyeznek, hogy mindkettő örömet okoz az elkövetőjének (persze akkor, ha nem kóros és/vagy kényszeres :rofl:). :kissing_heart:

8 Likes

Szívemből szóltál! :smiling_face_with_three_hearts:

1 Likes

Nem kenődik? Valaki írt ilyen véleményt róla KM-en… a kenődés és a beszáradás a ficamom :smiley:

Mikor szabad kenődnie?:slight_smile: Az edzést kibírja, a masszőrt, ahol ugye a szemöldököm nem tudom a levegőben tartani, a nagy része lejön.
Használok mellette ceruzát és a spirált is, egy átlag nap végére is egyben marad.

A Carli Bybelesre én is rámozdultam de végül aztán rájöttem, hogy mégse kell, tényleg minden színem meg van már belőle csak nem egy palettán. Pedig amúgy tetszik szép összeállítás hiába szidták sokan a youtube-on. Én még nem próbáltam a Nablát és a Zoevát, de még újonc vagyok, vár rám a sok sok tapasztalás :revolving_hearts:
Egyetértek veled a smink gyűjtéssel, én is rákaptam, nálam csak a hely ami korlátoz párom szerint mindent addig halmozhatok amíg elfér ő is tőlük :rofl: Hát a “kis” fürdőszobai szekrényt sikerült telepakolni. Meg most kicsit úgy is érzem mindenből van elég, de ki tudja mi szólít még meg, ha nem is dién majd jövőre :face_with_hand_over_mouth:
Én is szeretem az élményt általuk mindig is vágytam minőségi sminkekre jó kinyitni megnézni őket, megsimogatni az összeset néhanapján. Szerintem ha akarnám se tudnám mindet elhasználni csak ha x évig nem veszek semmit ami ugye kb. lehetetlen. :face_with_hand_over_mouth: nekem a smink igazi self-care és az önkifejezés részévé vált, kiegészíti a ruháimat :smiling_face_with_three_hearts:

1 Likes

Szemüveges vagyok és folyton tologatom meg hajlamos vagyok belenyúlkálni néha de ha egy jó kis izzadós edzést kibír, akkor ahhoz képes nudli egy kis szemüvegtologatás. Köszi az ajánlást amúgy, úgyis vágytam valami ABH-ra :smiling_face_with_three_hearts:

A munkában rajtam is szokott szemüveg lenni, eddig nem vettem észre, hogy bajt okozott volna, mondjuk, az a reflex már kialakult bennem, hogy ne_nyúljak_az_arcomhoz, szóval nincs hirtelen szemdörzsölés meg ilyesmik.:slight_smile:
A színválasztásnál vigyázz, gyakorlatilag mindenkinek sikerül sötétebbet vennie, mint amilyen kellene. Nekem Medium Brown van, lulley (sajnos törölte magát a fórumról) kedvesen segített, neki megvan a Soft és a Medium Brown is, és megállapította, hogy ugyanúgy néz ki a kettő… élőben és fotón is.
A Medium Brown kicsit sötét nekem, de sokkal halványabbra el lehet satírozni, hála az égnek. Legközelebb megpróbálkozom a Taupe-pal. Igazából keverni kellene ezeket a természetes hatás érdekében, de hát na, azért nem olcsó.:smiley:

Miért törölte magát?
Pedig nagyon vártam a cultbeautys beszámolóját pl. a Pixi eyepad miatt.

Sajnos nem tudom.

Ki törölte magát? Elvesztettem a fonalat :thinking:

Még régebben lulley.