Bemutatkozás,ismerkedés :)

Sziasztok lányok!:blush:

Nagyon régóta tagja vagyok a krémmániának, viszont a fórumok valahogy elkerülték eddig a figyelmemet. Az utóbbi napokban azonban idetévedtem, és azóta nagyon beszippantott :grin::heart_eyes: Annyi jófej, kedves, szimpatikus lány/nő van itt, hogy hihetetlen. Örülök, hogy köztetek lehetek, és remélem jobban megismerjük egymást. :slightly_smiling_face:

Én Blanka vagyok, idén lettem 30 éves és Budapesten élek a férjemmel, akivel 1 éve vagyunk házasok. Logisztikában dolgozom, ahol csak angolul kommunikálunk a külföldi ügyfeleinkkel. :slightly_smiling_face:
Nálam már tinikorom óta tart a sminkelés iránti szerelem, emlékszem az első noname meg Avonos mono szemhéjpúdereimre. :rofl::rofl::rofl: Azóta hatalmas méreteket öltött ez az egész szerelem, minden ami smink, test-, arc- és hajápolás az jöhet. Rengeteg YouTube videót nézek, igazából sminkelni is onnan tanultam. :slightly_smiling_face: Azóta már pár embert sminkeltem és 2 barátnőmet az esküvőjükre (+saját magamat az esküvőnkre). Persze csak hobbiból, nem pénzért.
Sajnos a barátnőim nem sminkelnek, senki nincs körülöttem aki megérti ezt a szerelmet a sminkek, paletták iránt, talán a férjem (csak ő már kivan ha új cuccal megyek haza :rofl::rofl::rofl:). Így néha rossz, hogy nincs akinek elújságoljak ebben a témában valamit, vagy csak úgy beszélgessünk ilyesmikről. De itt úgy látom ebben nem lesz hiány :blush::heart_eyes:
A fényképen pedig a szentélyem látható :heart::heart::heart:
IMG_20191119_184905

22 Likes

Szia!
Teljes mértékben megértelek! Sajnos, nekem sincs senki(m), aki ennyire belebolondult volna ebbe a témába. Igaz, én is csak vénfejjel rágtam bele magamat ilyen szinten. Jó lenne elajándékozni az olyan dolgaimat, amiken már „túlnőttem”, de nagy bánatomra a környezetemben senkinek se tudom. Eladni nincs értelme, mert nem jelentős az értékük. Most abban gondolkodok, hogy van egy adománygyűjtő oldal, ami árva cicákat támogat, oda esetleg fel tudnám ajánlani adománynak.

5 Likes

De jó, ez nagyon jó ötlet, hogy adománynak ajánlod fel azokat a termékeket, amikre nincs már szükséged. :slightly_smiling_face:
Én rengeteg mindent adtam már barátnőknek, akik legalább minimális sminket használnak, de legutóbb olyan lányokhoz juttattam el egy nagy adag cuccot (smink, bőrápolás, parfüm), akik szegénységben élnek és nem tudnak ilyesmiket egyáltalán venni maguknak. Jó érzés volt a lelkemnek, a kollekcióm meg így is nagyon nagy, meg sem érzem, hogy eltűnt pár dolog. :slightly_smiling_face::blush:

5 Likes

Igen, erre is gondoltam! Adtunk már mi is - a Gyermekjóléti Szolgálatnál lévő ismerősön keresztül - tisztes szegénységben élő családoknak kisbútort, konyhai eszközöket, és egy asztali számítógépet (amikre nekünk már nem volt szükségünk). De a sminktermékek itt is más kategóriába esnek… Luxuscikknek tűnhetnek, még ha nem is nagy értékűek.

3 Likes

Nagyon tetszik a szentélyed :blush::heart_eyes:. Jó hogy ki lehet nagyítani a képet, így megtudtam tüzetesebben is nézni a képet :). Minden vágyam egy ilyen fésülködő asztalka :blush:.
Mi az a lámpaszerű valami a képen? A mixás micellás víz és a Balea szárazsampon milyenek? :upside_down_face:. A kedvenc ecseteidre is kiváncsi lennék :).

2 Likes

Szia!

Nem vagy egyedül, körülöttem sincs egy smink mániás sem. Én is ide járok epekedni, örülni… Remélem jól fogod érezni magad köztünk :slight_smile:

3 Likes

Szuper dolog szerintem, ha a nem használt dolgainknak találunk új gazdát, aki megbecsüli majd. :slight_smile:
Erről a lehetőségről itt hallottam a fórumon:
https://www.bmszki.hu/hu/noiprogram
Alapvetően én mindig a húgaimnak adom a “kinőtt” kozmetikumokat, sminkeket. De ha nem lennének tuti én is valami jótékony célt keresnék rá. :slight_smile:

5 Likes

Szia!
Nagyon menő a szentélyed! :slight_smile: Nekem is van egy hasonló sminkasztalom.
Érdekes, hogy ahányan összegyűltünk itt, legtöbbünk szenvedélyét a környezete nem osztja. De legalább itt vagyunk egymásnak! :heart:

4 Likes

Nekem is van egy-két dolog, amit eladományoznék. Rúzst nyilván nem adnék, az sajnos kuka, de pl. highlighteren meg szemfestékeken is látszik azért hogy használtak, attól még mehetnek?

1 Likes

Szerintem igen. Ez szerepel a honlapon: “Ha nem tetszik a színe, az illata, ha nem a te bőrödre való, de tudod, más örülne neki, hozd el hozzánk!” Ez alapján bármit szívesen fogadnak, amit mi nem használunk ki, nekik értékes lehet.

1 Likes

Köszönöm szépen, aranyos vagy :blush:
Az asztalka az Ikeából van, kb 2-3 éve vettem meg.
A lámpát a lenti linken találod meg, egy erős asztali LED lámpa aminek lehet állítani a szín hőmérsékletét. Mivel legtöbbször még sötét van kint amikor sminkelek nagy szükségem van rá, imádom :heart_eyes:

Én nagyon szeretem ezt a kék kupakos Mixa micellás vizet, kb 2 éve váltottam le a Garnier rózsaszinűjét erre, azóta nem kísérletezem mással, mindig ezt veszem. :slightly_smiling_face: Szárazsampon tekintetében szerintem én nem vagyok túl jó véleményező, mert az én hajamon egyik sem segít igazán…nekem ugyanannyira segít mint a Batiste.

Ecsetekből amit mindenképp mondanék az a Real Techniques, az Ebelin ecsetek is jók ár érték arányban, illetve a Coastal Scentstől van még egy kedvenc szettem. :blush:

2 Likes

Köszönöm szépen :blush: Legalább itt mindenki hasonló beállítottságú, megértjük egymás szenvedélyét.

2 Likes

Adri vagyok, 29 éves és grafikát tanulok éppen. Nem állt tőlem sose távol a sminkelés, de éveken át nem tudtam hogyan kell. Nagyon mandulaszemem van, majdnem ázsiai, de annyira mégsem. Így mindig szemhéjtussal húztam ki és inkább rúzsoztam magam, mert olyan ügyetlennek éreztem magam a szemsminkekkel. Cicaszemet viszont már fél perc alatt tudok csinálni :smiley: Azt hittem engem nem is lehet rendesen kisminkelni se. 18 évesen szalagavatóra elmentem kozmetikushoz de maga volt a rémálom amit a fejemre kreált, mint valami travi úgy néztem ki. Idén barátnőm küldött nekem egy tutorialt az én szemtípusomra és mint a gátszakadás úgy kezdtem el sminkelni :smile: Kidobtam a régi olcsó szemfestékeimet, mert gondoltam, ha az olcsóval se megy drága minek, de amint hozzájutottam itt a KM zsibin jó dolgokhoz hát ég és föld! Úgy érzem a sminkkel lett teljes az életem, nagyon boldoggá tesz, hogy a szemeimre is festhetek, nem csak papírra és vászonra :slight_smile: Főleg a papagáj színeket kedvelem, de a duochrome cuccokért is megbolondulok. Rúzsban minden jöhet ami pink és vörös. De szeretem a nude-osabb árnyalatokat is.
Szóval még újonc vagyok a sminkelés világában de annál lelkesebb :smiling_face_with_three_hearts:

23 Likes

En is imádom a papagáj színeket és a duochromeokat. Üdvözöllek köztünk :slight_smile:

4 Likes

Köszönöm :smiling_face_with_three_hearts: Azok a legjobb színek kezdek kacérkodni a gondolattal, hogy télen is jó lenne őket használni csak túlzásnak érzem egy kicsit a sötét idő mellé kb. egy trópusi sminkkel mászkálni. Neked mi a véleményed erről?

3 Likes

Ház ahhoz van kedvem simán felteszem. Nem érdekel más véleménye :slight_smile:

5 Likes

Igazad is van, akkor én se görcsölök :smiley:

Van más amin görcsölhetek, ezen nem fogok. Ha jól érzed magad tőle, akkor hajrá.

3 Likes

Isten hozott közöttünk! :blush:
Milyen termékek váltak be?

1 Likes

Én ezen sosem görcsölök, kit érdekel mint mond az utca népe? Azt használom, amihez épp kedvem van.

4 Likes