Bemutatkozás,ismerkedés :)

Érdekes, nekem a szandáljaim mind jól bírják a CCC-ből, pedig nem a drága fajta, hanem az Inblu. Némelyik már három éves, és semmi baja. Ugyanígy a Deichmann Easy Street szandáljai is beváltak.

Cipőt viszont most már kizárólag csak Eccot veszek. Az egyetlen márka, aminek a lapos talpú cipőiben sem fájdul meg a lábam.
Igazából szandálból is legszívesebben csak Eccot vennék, de csak a túraszandáljukban van olyan, ami jó a lábfejemre, szoknyához meg az elég hülyén nézne ki. :smiley:

1 Likes

Cipőből nekem is kellene találnom valami jót, mert hajlamos vagyok az éjszakai lábgörcsre, kamaszkorom óta. Pedig már max magnéziumot szedek. Bár most a terhesség is rápakol, de attól még rossz :frowning:

1 Likes

Vádli? Vagy ujjak? Nekem a lábujjaim szoktak begörcsölni, tipikusan a rossz cipők után. :frowning:

1 Likes

A görcsökkel nekem is meggyűlik a bajom. Akkor a leggyakoribb mikor éjszakás vagyok. Teljesen mindegy, hogy ülök állok vagy megyek munkában. A görcs az jön. A magnézium enyhített rajta, de gyakran elfelejtem bevenni.

2 Likes

Minden :slight_smile: Egyik reggel vádli, masikon lábikra, harmadikon a labfejem… borzasztó :frowning:

1 Likes

Ohh sajnálom :frowning: Nagyon szörnyű, amikor begörcsöl, sajnos volt már hogy sírva szenvedtem fél órán át, és semmi nem segített, úgyhogy megértelek. Esetleg próbálj meg magnéziumot, kálciumot. Én most rengeteget szedek, átmenetileg ugyan, és bőven túl vagyok a napi ajánlott adagnál. Egy kis kúra után (talán jövő héten érek a végére) majd szeretném lejjebb venni az adagot, remélem a vesém kibír egy kis időt még.

Jajj, ez a turkáló! Pont tegnap néztem meg egy Szilvás videót, ahol ő is arra bíztatott, hogy mindenki menjen turkálóba és a csúnya, gonosz fast fashion ruhákat még véletlenül se támogassa. Én csak azt nem értem, hogy ha a turkálóba is bálásan mennek a fast fashion ruhák, akkor nem véletlenül ugyanabba a fogyasztási láncba kapcsolódik be az ember, csak egy másik ponton? Gondolok itt azokra a turkálós ruhákra, amik még nem voltak senkin, hanem fillérekért felvásárolta őket a turkálós és eladja? Nem értem, hol van ebben az etika? Ezeket a ruhákat ugyanúgy legyártotta valaki Bangladeshben…

2 Likes

Nekem is szokott begörcsölni a vádlim éjszaka, és azt a meglepő felfedezést tettem, hogy hiába szedem mindig az ásványi anyag komplexet meg Panangint, a lábgörcs akkor nem jelenik meg, amikor a B-vitamin komplexet veszem be szorgalmasan :roll_eyes:

1 Likes

Én is nagyon szeretek turiba járni, szerencsére van egy nagyon jó a városunkban. A ruhák 90%-a vállfára van akasztva, jól átlátható, rendezett az egész. Rengeteg holmim innen van. A kismama ruháimat szinte kivétel nélkül turiban vettem. Szeretem, hogy egész különleges darabokra is lehet bukkanni.

Cipők: ami az elmúlt 1-2 évben nagyon bevált nekem az a Legero márka. Van egy Legero/Superfit üzlet a városban (meg egy üzem is ahol a cipőket tárolják, dobozolják, de ha jól tudom a gyártás nem itt történik) Szóval ebben a boltban vannak első és másodosztályú cipők. A másodosztályúak jóval olcsóbbak, de sokszor az eladók sem tudják megmondani, hogy mitől másodosztályú mert nem látszik rajta semmilyen hiba. Így a 20-30ezer ft-os bőr cipők 4-5ezer forintba kerülnek. 3 pár Legero cipőm van és elképesztően kényelmesek, a világ végére el tudnék gyalogolni bennük. Azon kívül, hogy kényelmesek, jól is néznek ki és szuper színekben is kaphatók. Van pl nekem egy púderrózsaszín meg egy szürkés lila. De láttam menta színekben is :slight_smile: A kisfiamnak szintén itt vásárolok ha szerencsénk van és kapható épp a méretében, mert nagyon kifosztják. A gyerekorvos is javasolta ezeket a cipőket, mert jól tartják a bokát (Superfit)

A másik hatalmas szerelmem a tavaly nyáron vásárolt Birkenstock papucs. Mindenki istenítette, aztán egy jó akció keretében én is rendeltem magamnak egyet, egész jó áron (13.700 Ft volt akciósan) hát azóta nekem nem nagyon volt más a lábamon nyáron. Le sem lehet robbantani rólam. Volt olyan nap nyaraláson, hogy 9,5 km-t sétáltam benne, de meg sem kottyant a lábamnak. Jövő nyáron még egy párra be szeretnék ruházni. Ez a papucs tényleg megéri az árát. Abban bízom, hogy nyár végén vagy ősz elején lesz a márkára valami jó kis akció. Nekem ez a típus van meg és csak ajánlani tudom mindenkinek:
birkenstock-sandalen-madrid-bs-in-lack-optik-schwarz_9920194%2C527220%2C450x600f

4 Likes

Ezen én is gondolkodtam már. Azzal szoktak érvelni, hogy ezt már pluszba nem kellett legyártani, ez a maradék ami egyébként kukába kerülne. De sajnos igazad van. Ha többet senki nem vásárolna fast fashionben, akkor a fast fashion megszűnne létezni, de a turiban sem lenne semmi, mert a fast fashion nem lenne mit eladjon nekik. Jaj remélem érthető a gondolatmenetem.
Én őszintén szólva még elég keveset vásároltam turiban, valahányszor voltam borzasztóan lefárasztott a keresés. De egy ideje mindenféle boltban fárasztó, inkább nem is vásárolok semmit. Sok másodkézből kapott ruhám van, barátnőktől, ismerősöktől, édesanyám túrta nekem, de engem nagyon leszív a turizás. Ami a terv most a fejemben, hogy magyar tervezőktől, varrónőktől fogok vásárolni mindent a jövőben. Még nem vettem rá magam, hogy megnézzem az árakat, amikor utoljára néztem eléggé elvették a kedvem. :smiley: Lehet hogy a végén mégiscsak turiban kötök ki?

3 Likes

A turi nem szűnne meg, ha a fast fashion eltűnne, hiszen van más ruha is a Földön. Megunt ruha mindig lesz :wink:

4 Likes

Igen, persze, csak akkor nem a fast fashionből hátramaradt új ruhákkal lennének tele - sokan érvelnek ezzel is a turik mellett -, vagy a megunt fast fashion ruhákkal. Bár nem gondolom, hogy a fast fashion megszűnése lenne a megoldás, inkább amit @Kokapu pedzegetett egy másik topikban, hogy a cégek egyszerűen teremtsenek etikus munkavállalói körülményeket, alapanyag beszerzési és feldolgozási lehetőségeket, stb. Nem baj, ha ezért drágábbak lesznek a ruhák, max tényleg jobban megbecsüljük őket.
Annyit beszélünk ruhákról, cipőkről, turiról, ne indítsunk neki egy saját topikot? Nem kifejezetten krém/sminkmániás téma, de ahogy nézem mindenkit nagyon foglalkoztat. :slight_smile:

4 Likes

Értem ezt a nézőpontot is és gondoltam erre is. Plusz ott van az is, hogy ha senki nem veszi meg ezeket a ruhákat nem lesz szükség a dolgozókra sem és nekik még ennyi sem lesz amiből élhetnek. Ördögi kör az egész.
Én azt tudom, hogy közvetlenül nem szeretném támogatni ezt a gépezetet. Elegem van abból, hogy kényszeresen bemegyek és muszáj vennem valamit. Inkább be sem megyek. Az emberek többségének annyi ruhája van, hogy már nem is tudja mi van a szekrényében. Kezdek közéjük tartozni és nem szeretnék mániákus lenni.
Csillsz nemrég tett ki erről egy videót. Érdekes, hogy a vloggerek hirtelen fellázadtak a fast fashion ellen.

5 Likes

Igen, én is több ilyen videót láttam mostanában. Nagyon aktuális, mert én is nemrég határoztam el, hogy nem szeretném a gépezetet támogatni, ahogy te fogalmaztál. Az meg a jövő zenéje, hogy ha ez egy társadalmi hozzáállás lesz, akkor arra hogyan reagál a piac. Nagyon kíváncsi vagyok.
Sajnos nekem is nagyon sok ruhám van, és csak azért őrizgettem őket, mert jó állapotúak voltak, vagy reméltem hogy belefogyok, esetleg emlékek fűződtek hozzájuk, stb. Valahogy idén fölbátorodtam, és mindent kiszelektáltam. Fájó szívvel, de elvittem adományboltba őket. Még a férjem sosem használt ingjeire kell rávennem magam. Mostanában szerintem ő könnyebben belecsúszik a ruhatúlvásárlásba, mint én. Mondjuk az elmúlt években csak azért vettem ruhát, mert ő mindig rávett. De fura :smiley: Pedig nem szeret vásárolni… De most az augusztusi leárazásból olyat ügyesen kimaradtam, hogy el se hiszitek. Mindenki jobbnál jobb akciókkal hívott fel, tesóim, férjem, kinek mi volt a kihagyhatatlan fogás. :smiley:

3 Likes

Remek ötlet lenne a topic :slight_smile:

Nem engedi törölni :frowning:

Emiatt nem kell aggódni, szerintem ez sosem lesz társadalmi hozzáállás :DDD
Engem az gondolkoztatott el, hogy mennyi energiát fordítunk arra, hogy a tárgyainkat “simogatjuk”. Úgy értem, mossunk-hajtogatjuk a töménytelen ruhatárat, pakoljuk a holmikat egyik szekrényből a másikba. Egyre több a bögre-párna-ágynemű garnitúra és törölköző, dísztárgyak, könyvek… vége sincs a sornak…
Ilyen tekintetben nagyon tetszenek a minimalista-élet videók, valahol tényleg felszabadító, amikor csak elmosod “a tányért” és van kb. 5 pólód…
Nálam most az a vezérelv, hogy egységnyi helyre férjek be, és, ha például veszek egy új étkészletet, akkor egy másikat búcsúztassak el. Eszméletlen, mi fel tud halmozódni egy háztartásban!

6 Likes

Igen, a minimalista életmód nekem is nagyon tetszik! A “ha veszek valamit, a másiknak mennie kell” szabályt én is alkalmazom.

4 Likes

Meg tudná valaki mondani, aki ismerős Triesztben, hogy a 2 db Sephora közül melyikbe érdemesebb bemenni? @Niko esetleg?
Köszönöm előre is!

Ugyan szemelyesen nem ismerem a triesti Sephorakat, de en azt hiszem a centrumban - kozel a hires Piazza Unità d’Italia (a férjem kedvence) - lévőt választanàm (Via Matteo Renato Imbriani, 7) , mert igy a csodas Triestben is gyonyorkodhettek (sok film helyszinéül választjàk Triestet).
A masik, szerintem, egy vásárlò központban van, annak az az előnye, hogy egyeb uzletek is egy helyen vannak.
Mikor mesz??

2 Likes