Bemutatkozás,ismerkedés :)

Na, a szemhéjpaletták megint érdekes téma.
Hosszú ideig úgy gondoltam, hogy egy megfelelő szemhéjprimerrel (Apropó, én ebből is több, mint tizenöt félét próbáltam, mire 2 darab valamennyire bevált, de az UD is csak @Amadea trükkjével.) és pár jó ecsettel simán megfelelő a MakeupRevolution és a Sleek is. És egyébként tényleg az. Csak aztán megvettem életem első drágább palettáját a Nabla Dreamy személyében…
Akkor adtam el a lelkem. :woman_shrugging::see_no_evil:

Ennek ellenére - ti tudjátok - imádom az Essence és a Catrice limitált dolgait. :smiley:

6 Likes

Nekem a Jp paletták után már semmi drogériás nem veszélyforrás. Egyszerűen nem tudok velük betelni olyan csodásak. Én a véleményekkel is úgy vagyok, hogy oda kellene írni mihez viszonyít az ember.

Teljesen megértelek, olyan jó, amikor az ember bontja a csomagot, és van benne ez, és még ez is, meg ez is, és egy csomó szép dolog érkezik, amit aztán napokig lehet próbálgatni, szeretgetni. :relaxed:
Bevallom, a Revolution-tól nem próbáltam sokmindent, de csak így alakult valamiért, nem tudatos dolog volt. A palettáikat mondjuk igen, és azokat szerettem nagyon, annyi szép szín van bennük és nagyon jól összeválogatják őket. Ha van kedved, számolj majd be róluk, amikor megérkeztek! :slightly_smiling_face:

3 Likes

Jaj, ez nagyon jó! És tényleg annyira jellemző ránk. :rofl::joy:

1 Likes

Szerintem ez amúgy jellemzően női dolog, mint amikor beleszerelmesedik a barátnő egy fiúba, a csajok is mind dicsérik a srácot, aztán szakításkor meg elmondják mindenféle rohadéknak :slight_smile: Nagyjából ez is olyan, aki spórolni akar azt egy emberként biztatjuk hogy hajrá az szuper, de amint valaki venni akar valamit, mind segítünk keresni a swatchokat róla meg magát a terméket is hogy segítsünk beszerezni :blush::blush::blush: Aztán véleményt kérünk a cuccról, hogy meggyőzzük magunkat, nekünk is meg kell vennünk. Ezt csinálják utánunk a férfiak :rofl:

8 Likes

Na ez az! Kijön valami csudiszép limitált bizgentyűvel a Catrice és az Essence, és nem érdekel, hogy van már 66 ugyanolyanom (esetleg olyan is, ami be is válik), akkor is kell és röpül a kosaramba.

No meg az évszak sem mindegy. Az Artdeco híres szemhéjalapozója télen prímán működik, nyáron viszont az Etude House Proof10 jó csak. Ki érti ezt…? És akkor jöjjek rá, hogy nekem melyik a tökéletes. Hát kérem az attól függ, hogy éppen mikor. :upside_down_face:

5 Likes

Szerintem valahogy az van bennünk, hogy a lényeg, hogy a másik boldog legyen. Ha a spórolástól tűnik annak, akkor azt támogatom, de ha vágyik valami szépségre, akkor meg azt. Ki vagyok én, hogy beleszóljak a másik ember életébe? :grin:

10 Likes

Úgy lesz :relaxed: alig várom, hogy megérkezzenek :blush: Jó, mondjuk nagy része most nem Revolution, hanem Obsession, de lényegében ugyanaz :smiley:

2 Likes

Az a baj, hogy szerintem nem működne, a legutolsó hozzászólásomban részletezett okok miatt.

Kencefüggő, akinek rossz napja volt: “Jaj, lányok, úgy tetszik az a paletta/rúzs/pirosító, de most tényleg kell ez nekem?”
Lányok: “Persze, megérdemled egy ilyen pocsék nap után! Tessék, itt egy kedvezményes kupon/kód! Majd tegyél fel képeket!”

Így működünk, és nincs ezzel semmi baj. Ez az egész fórum egy ilyen AKTCS, és nem hiszem, hogy bárkit bármiről sikerült volna lebeszélni. :laughing:

6 Likes

És tényleg :rofl::joy::joy:

3 Likes

Ne legyen bűntudatod! Mindenki végigjárja ennek a hobbinak a stációit, ne igazodjunk egymás igényeihez, nem is tudunk. Ha örömöt okozott a rendelés, örülj neki szabadon, arra való! És mindenkinek más válik be. Én pl. imádom a Lovely Vampire Lashes szempillaspirált, a barátnőm annyira utálta, hogy kidobta. Utáltam a Maybelline The Nudes palettát, neki adtam és azt mondta, szereti használni. Én meg a tőle kapott Avon aranyszínű lakkot szeretem.
Szóval szeresd csak nyugodtan a Revolutiont! Nekem vagy 4 mono pirosítóm van tőlük, szeretem őket.

8 Likes

Én úgy tekintek a sminkelésre és bőrápolásra, mint hobbira (erről már beszéltünk). Nekem ez a hobbim. Férjemnek a horgászat és a számítógépek, egyik barátnőmnek a kertészkedés, a másiknak a sport (versenyszerűen bringázik), az egyik jóbarátomnak az utazás és még nagyon-nagyon sokáig sorolhatnám. És mindegyik pénzbe kerül, akiket említettem, ők elég magas szinten űzik a saját hobbijaikat, tehát nem is kevés pénzbe kerül (egy verseny bicikli többszázezer forint, a nevezések többtízezer forint, egy komoly horgászbot 100 000 Ft, a múltkor a barátnőm tök izgatottan küldött egy képet egy olyan fenyőről, ami úgy néz ki, mint az erdő hajléktalanja és majdnem 300 000 Ft volt, stb.). Az én hobbim is pénzbe kerül. Mint minden ezen a világon, a testedzést is említhettem volna, ami elég elterjedt hobbi, ha valaki azt is komolyan csinálja, az is nagyon pénz- és időigényes, hiszen egy komolyabb edzőterembe egy éves bérlet és a megfelelő sportruházat simán kerül annyiba, mint amennyit én például sminkre költök és rengeteg embernek a testedzés a hobbija. Még az is pénzbe kerül, ha csak otthon mered valaki ki a fejéből a négy fal között a sötétben. De nekem óriási örömöt okoz ez a hobbi. Kikapcsol, megnyugtat. Egy bizonyos koron túl (vagy életszakaszon túl) szerintem egyszerűen úgy érzi az ember, hogy szüksége van valamire, ami kikapcsolja a világból, ami feltölti. Nekünk szerintem ez a sminkelés.
Más az, amikor valaki a gyerekeitől veszi el, hogy neki meglegyen az ötvenedik palettája, vagy azért nem tud létfontosságú dolgokat megvenni magának és/vagy a családjának, vagy azért nem jut előre az életben, mert minden pénzét erre költi, az betegség, szenvedélybetegség. Szerintem nálunk, ebben a közösségben nem erről van szó.
Szóval miért ne élvezhetnénk anélkül, hogy furdalja a lelkiismeretünket? Sokszor őszintén szólva azért nem merek írni egy-egy termékről, mert attól tartok, hogy akaratomon kívül is megbántok vele valakit, aki rosszul érzi magát egyébként is a hobbija miatt. Pedig csak helyén kellene kezelni ezt is, mint mindent az életben. A munkát, a családot, a barátságokat, a kikapcsolódást. Nem kellene - szerintem - rosszul éreznie magát senkinek azért, mert vesz egy újabb alapanyagot a hobbijához, ennek örülni kellene. Én szeretek örülni egy-egy jó terméknek, szeretem látni mások örömét is. Miért NE örüljünk neki? Van egy szép új termék, amivel mindenféle jót lehet majd alkotni, hurrá, ez jó! Szerintem az automatikusan csatolt bűntudat érzés a káros ebben az egészben, nem maga a hobbi.

15 Likes

Általában agyérgörcsöt is kapnak az ún. női logikától. De csak egy másik őrült nő tudja megérteni, miért kell 3 látszatra tökegyforma kék szemhéjpúder felett fél órát görcsölni, miközben a többi ember leveri a vesénket a drogériában.:joy:

5 Likes

Vedd úgy, hogy nem egy, hanem ötven szívecskét adtam a kommentedre.
(Én meg nem mertem kirakni a szülinapos szerzeményeimet. Nem akarok házhoz menni a pofonért.)

9 Likes

Jaj ne már, annyira szívesen látnék pedig mindent!

3 Likes

Itt szerintem nyugodtan kiteheted :grin::+1:

4 Likes

Ámen :smiling_face_with_three_hearts: :slight_smile:

1 Likes

:innocent::innocent::grin::grin::grin:

BIG LIKE!!! :heart:

1 Likes

Tökéletesen értem amit mondasz és nem is a hobbira költött pénzmennyiségről szól az önmegtartóztatás. Az ok-okozati összefüggést nem sikerült átadnom a helyzetemről. Nem az a cél, hogy érezzem magam rosszul, hanem rosszul érzem magam. Már nem okozott örömöt a 20.rúzs,csak rossz érzést. Ezért fogadtam meg, hogy egy darabig nem vásárolok. Hogy utána tudjam megint élvezni a hobbim. Amit amúgy a meglévő 18 rúzsommal is élvezem. Sőt. Most jobban tudok a hobbimra koncentrálni, mert végre használom a meglévő rúzsaim, ahelyett, hogy újakat üldözök, amiket aztán nem élvezek és nem használok. Engem egyáltalán nem zavar, ha más vásárol. Engem nem érdekel más lelkivilága. Csak megosztom itt a saját emberkísérletem, mint krémmániás, aki már becsömörlött a sok terméktől, és vásárlástól. Szerintem a lényeg, hogy mindenki élvezze úgy a hobbiját, ahogy számára megfelelő. :).

5 Likes