Bemutatkozás,ismerkedés :)

Nyáron én sem használok alapozót, csak nagyon ritkán, ha “alkalom” van, vagy éppen ahhoz van kedvem.
Általában idén nyáron három variáció van:

1. csak a színezett fényvédőre megy púder
  2. a színezett fényvédőre még megy a Tarte-nak a primer bb-je (még nem tudtam rájönni, hogy konkrétan micsoda, mert tényleg ok primernek is, de egy enyhe bb-nek is megfelelő, ha kicsit többet, és ecsettel viszem fel)
  3. a színezett fényvédőre a Debora Milano BB krém. Ezt most főleg azért szorgalmazom, mert végre jó hozzá a színem.

Az ásványi alapozó nekem nem jön be. Az Inika mellett nemrég próbáltam LilyLolo-t is, nekem a tág pórusaimba beül és csúnya.

1 Likes

Úgy értettem hogy tetszeni fog, hogy nagy melegben sem kényelmetlen :slight_smile:

1 Likes

Tényleg, a szemöldök, azt kihagytam, azt muszáj nekem is mert alig van :slight_smile: Szájra változó, imádom a vibráló rúzsokat, de sokszor csak ajakbalzsamozok kánikulában.

2 Likes

Én őszintén irigyellek, mert én meg átlendültem már nagyon régen a ló másik oldalára, és folyamatos a bűntudat, hogy ennyi pénzből mennyi sok hasznos dolgot tudtam volna venni. Nem jó, ha az embernek annyi holmija van egy témában, hogy már eszébe sem jut egy-egy termék, aztán évekkel később jön a felismerés, hogy “Jé, nekem ilyenem is van…?!” :sob:

Ha újra kezdhetném, akkor csak olyasmit vennék meg, amiről tudom, hogy 1000% el tudom használni, illik hozzám és szeretem. Persze ide meg úgy jut el az ember, hogy sokat kísérletezik (=vásárol) aztán kialakul, hogy mi válik be és mi nem.

Nem mondom, hogy ne vegyél semmit, de a kevesebb szerintem elegánsabb. A több kiló sminkcucc az téboly és nincs értelme, mert úgyis csak egy arcunk van. :laughing:

8 Likes

Tökéletesen egyetértek. Sok év kísérletezés után jutottam el addig, mint te is. Én azzal vigasztalom magam, hogy ezt a tanulási folyamatot sajnos nem lehetett kihagyni.

2 Likes

Az a baj, hogy én még továbbra is nagyon nagy “tudásszomjjal” rendelkezem. :grin:
Bár azért már van kontroll, és egyre kevesebb az a dolog, amit feltétlenül meg kell venni. De azért még van hova fejlődni. :slightly_smiling_face:

3 Likes

Mennyire tisztelem az önkritikád, innen már egyenes út a fejlődés tovább:). Amúgy én csak úgy tudtam elengedni a sminkcucc halmozást, hogy tényleg tapasztaltam, nem ad többet a x.high end rúzs sem. Én már úgy tűnik, csak a saját káromból tanulok:). (Azért még egy Tom Ford rúzs nagyon izgatja a fantáziám na:D).

3 Likes

Ó, önkritika van bőven, már csak önkontroll kéne, de nagyon. :smile:

Nekem sem a szívem csücske minden high-end márka/termék (khmm, Chanel, khmm…), de vannak olyanok, amik tényleg verik a drogériás dolgokat. Nagyon óvatosan próbálok fogalmazni, mert nem szeretném, hogy sznobságként értelmezzétek, amit írok, de ott kezdődött nekem az igazi baj, amikor megvettem életem első YSL rúzsát meg Shiseido alapozóját. Aztán elővettem az Artdeco, Catrice, MaekupRevolution, Sleek holmijaimat és rögtön el is tettem, mert nem ugyanazt az érzést hozta, de még a színek sem voltak az igaziak. (Jó, a Sleek paletták azért nekem továbbra is nagyon tetszenek.)

Persze ott van az érem másik oldala, hogy például a Chanel-től két kivétellel bármit vettem, azonnal feltettem a kérdést, hogy “Ez? Ez kerül ennyi pénzbe??? Na neeee…” Nekem nem jött be, és ott tényleg nem látom a különbséget, de ez egyéni probléma. :upside_down_face:

Alapvetően azt hiszem, teljesen egyénfüggő, hogy ki hol találja meg a holy grail termékét. Én még most is egy 3000 Ft-os H&M rúzst siratok, amit kivontak a forgalomból, mert sem high-end, sem drogériás vonalon nem találtam eddig olyat, ami ennyire feldobná az arcom. Plusz az állaga és az illatmentes mivolta miatt is imádtam. Az volt a tökéletes rúzs, főleg, amikor néha féláron lehetett hozzájutni. :grin:

4 Likes

Apropó, Tom Ford: nekem is izgatta a fantáziám, aztán vettem itt Krémmánián egy pirosítót tőle (mélyen áron alul), és rájöttem, hogy ezt egy drogáriás pirosító is tudja. Hálát adok az égnek, hogy végül nem adtam be a derekam és nem teljes áron vettem meg. Igaz, az már nekem a lélektani határon túl van. Nézegettem most a Douglas webshopját, amikor itthon is megjelentek a sminktermékei, de mostanáig sikerült lebeszélnem magam. Ami meg mégis bűnbe vihetne, az készlethiányos. Hurrrá! :rofl:

3 Likes

Igen, én is átérzem.
A legtöbb termékből kísérletezni kell, mire az ember lánya megtalálja a megfelelőt. Például a primerek és alapozók világa, ha egy kicsit is van valami probléma a bőrünkkel, akkor már nagyon nehéz téma. Az alapozónál ott van szín kérdés, aztán pl. az én bőröm a T-vonalban ontja magából az olajat, viszont a legtöbb zsíros bőrre való alapozó meg szárítja az orcáimat.
Így azután a következő variációk fordultak elő:

1. zsíros T-vonal, de babapofi
  2. kicsit később zsíros T-vonal, ám kiszáradt, hámló arc
  3. a teljes kudarc, amikor a zsíros T-vonal még el is mozdítja az alapozót, ami itt-ott összeáll, másutt eltűnik.
    Szóval, elég sok alapozóval befürödtem, mire végre az oil-free IT CC-ben megtaláltam, amit keresek.
    És akkor a tág pórusaimról még nem is beszéltem, ezen kéne javítani a primernek, de hát elég sokat kipróbáltam, mire találtam egy egész jót.

Korrektor: kell egy a bőrhibákra, még talán ez a könnyebbik eset, bár ha kevés a bőrhiba, akkor tuti rám romlik.
Szem alá: ez már nehezebb, itt nagyon nem mindegy, hogy mennyire szárítja ki a bőrt, és hogy mennyire mászik bele a pici szarkalábakba, és lesz tőle nagy szarkaláb.

Púder: na ez megint nem könnyű, bármennyire is annak tűnik, ha el akarjuk kerülni a poros hatást.

Bronzer, arcpirosító, highlighter: itt leginkább a szín miatt vásárolok többet, és az sem baj, ha nem nézünk ki egy ecsetvonástól bohócnak. :smiley:

Stb., stb…

3 Likes

Tényleg nagyon hektikus a minőség különbség, de még nem tapasztaltam magam, nem hittem el. Plusz ami meg jó az tényleg jó, ahogy mondod. Talán az a megoldás ha van egy keret, amit hobbira szán az ember, vagy csak ha megtalálja a vásárlás indítékát?.. Na most megint elfilozofálgatok ezen. Engem nagyon érdekel a vásárlás pszichológiája. Lehet jobban bele ásom majd magam a témába.

3 Likes

Ez jó ötlet, egy keretet meghatározni, mondjuk havonta. Mondjuk a 0 lenne az ideális, mert tényleg nincs már szükségem semmire.
Nálam tényleg az önkontroll-hiány a legnagyobb baj. Régóta szeretnék valamit, de sosem szántam el magam? Ráadásul pocsék is volt ma a napom? Irány a kencebolt. :grin:

4 Likes

Ui: Nincs itt köztünk pszichológus aki mesélni tudna a vásárlás pszichológia eredetéről?

1 Likes

Úristen de átérzem a pocsék napot. 1,5 évig nem aludtam csak 6 alkalommal 3 órát egyben, amúgy 8-10 x keltem egy este a kislányomhoz. Csak a smink volt a vigasz és a jutalom.
Most is az jut eszembe egy-egy pocsék nap után, hogy mivel lepnél meg magam. Ez a legnehezebb a megtartóztatásban. Legközelebbi pocsék napodon gyere ide sírni. Lehet kéne egy új topik ennek…:D:D

1 Likes

Pont most adtam le egy nagyobb (magamhoz képest) rendelést a Revolution honlapon :roll_eyes: ennyit a spórolásról! Kövezzetek meg, de nekem nagyon bejönnek a Revolution cuccok, pedig próbáltam mást is már, drágábbat is. Jó, nyilván nem minden szuper, de szeretem a rúzsokat, szeretem a szemhéjfestékeket, pirosítókat, stb. Ráadásul nem is drága cuccok :smiley:
Mondjuk eltelt már fél hónap és eddig még nem vétkeztem, úgyhogy büszke vagyok magamra! Igyekszem így is maradni, mert megfogadtam ebben a hónapban jó (de legalábbis kevésbé rossz) leszek! :smiley:

6 Likes

Igen, az alapozó kérdés a nekem is kritikus. Nagyon sok zsíros bőrre való alapozó szárít és általában vakolat hatású rajtam. Mostanra eljutottam oda, hogy nem veszek zsíros bőrre való cuccokat, inkább az alapozás előtt a krémmel és után a púderezéssel próbálom megoldani a dolgot. Sok vékony, áttetsző réteg az 1-2 vastag helyett.

Azt meg már elkönyveltem, hogy az orromon úgysem marad meg az alapozó.

Mostanában érkezett mintám a Purito Comfy Water fényvédőből: eddig ez mattat engem a legjobban, pedig kismillió dolgot próbáltam már, ami célzottan mattít. Ez meg egy fényvédő, ráadásul tisztán fizikai, de próbából egy egész tasakkal magamra kentem és nap végére is csak finoman fénylett a bőröm, ami nálam egy kisebbfajta csoda.

A pórusaim mint a Grand Canyon, szóval ott sem várom már a csodát. :smile: Primert még nem találtam olyat, ami ezen segített volna és még netán normálisan alapozni is lehetett volna rá, szóval inkább HD hatású púderekkel oldom meg a dolgot, ahogy tudom.

Púder: kettőt használok, egyiket a másik fölé. Először egy mattító, HD hatásút (Etude House Fix and Fix vagy YSL :
https://www.notino.hu/yves-saint-laurent/poudre-compacte-radiance-perfection-universelle-univerzalis-kompakt-puder/)
Ettől jó fehér leszek.

Aztán a MAC Blot Púderrel megyek át rajta Medium Dark színben, ez visszaadja a bőröm színét és tovább mattít, valamint nincs poros hatása. (Önmagában viszont kevés lenne.)

Highlighterre meg bronzerre meg semmi szükségem nem lenne (nem előnyös), de hát olyan szép a színe, meg fééééényes. Kell. Ez is meg az is, meg amaz is. :sweat_smile:

3 Likes

Nem rossz ötlet, legközelebb lehet, hogy indítok egyet. Anonim Kencemániások Támogató Csoportja. Ide gyere, mielőtt a drogériába mennél. :laughing:

6 Likes

A minap láttam egy nagyon poén képet, ami a női magazinok ambivalens mivoltáról szól. Valami ilyesmi volt a lényege:
3. oldal: Hogyan fogadjuk el önmagunkat, úgy ahogy vagyunk?
5. oldal: Hogyan fogyjunk le mielőbb?
8. oldal: 10 szuper torta recept

Most ez jutott eszembe erről a fórumról :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile: Az utóbbi hetekben 2 fő téma van a fórumon, a “ne vásároljunk agyba-főbe mert az tök felesleges” meg a "nini új tizenezres paletta/fényvédő/alapozó, megrendelés azonnal!! " :laughing::laughing::laughing::laughing: Nem jön át az arcom, NEM vádlóan írom, inkább önironikusan és magunkon, javíthatatlan krémmániásokon mosolygok :slight_smile: :smiling_face_with_three_hearts: De ilyenek vagyunk, mi nők, akik igenis hedonisták vagyunk és szeretünk adni magunkra :star_struck:

15 Likes

Fix tag leszek. :D:D

1 Likes

Annyira röhögök én is:D

2 Likes