Bemutatkozás,ismerkedés :)

Nekem vannak a Nablától monóim és a paletták is, szerintem a paletták minősége jobb. Most ezt nem úgy kell elképzelni, hogy a monók rosszak, csak nem ugyanaz a formula. Pl. a mattok nem annyira puhák, mint a palettákban, bár az újabb kiadású monók pl. The matte collection már jobban hasonlítanak.

2 Likes

oh, köszi a háttérinfót, a Secret palettát összeraknám kis módosítással szívesen. Meggondolom még. Igazából csak az is jó játék, hogy képzeletbeli palettákat rakok össze:D

Egész jó kis cikk, kicsit képbe kerültem hogy mit hogyan érdemes. :). Mi a véleményetek róla? Ilyen sorrendben kell , felkenni" a kozmetikumokat?

1 Likes

Igen, én is így szoktam. Ha egyszerre több szérumot használok, akkor az állag dönt.
Egyedül az olajat használom másként, mert abból 3-4 cseppet az esti arckrémbe belekeverek. Próbáltam már külön, a végére hagyni az olajat, de úgy nem igazán vált be, nem szerettem. Legalábbis nyáron. Illetve én most szárazolajat használok, ez nem tudom, mennyiben más.

1 Likes

Pont belegondoltam ma hogy az oké hogy lett egy palettám és az különleges dolognak számít (nekem.). De elég kevés a sminktermékem, 1 korrektor, 3 rúzs, 3 ajakápoló, van egy elég vacak pirosítom ( azért keresek másikat, valamit tudjak már használni :D.), 2 szempillaspirál ennyi.
Ezen változtatni kell :D.

5 Likes

Szerintem ne érezd kényszernek. Ha azért kezd az ember őrületes gyűjtögetésbe, mert másoknak mennyi minden van, az sosem jó. Amik sok sminkmániásnak vannak, sokaknak (pl. nekem is) évek alatt jöttek össze, nem kényszeresen hogy “hú nekem csak 4 palettám van másnak meg 32 akkor gyorsan minden héten veszek valamit”. Én 2010-ben kezdtem komolyabban “gyűjteni” a sminkcuccokat, ami hülye szó, mert nem gyűjtögetem mint pl. anno a Kinder figurákat, hanem ami igazán tetszik, azt megveszem ha tudom.

Ezt csak vigaszul írtam, mert már több lány fogalmazott szinte bűntudatosan hogy milyen kicsi a “gyűjteménye” más fórumtárshoz képest. Ez nem szégyellni való dolog, igazán! Teljesen természetes, hogy egy új hobbinál évek, mire kiteljesedik és alakul. Addig is a tulajdonodban lévő kis kincsekkel tudsz gyakorolni :slight_smile: :smiling_face_with_three_hearts:

8 Likes

Meg egyébként nem is az a lényeg, hogy hány darab van x termékből, hanem hogy milyen minőségűek. Nekem jelenleg HÁROM palettám van, most ősszel valószínűleg majd összeáll egy negyedik, de nem is arról szól, hogy minél több legyen, nem igazán érdekel, hogy kinek hány darab van. Nekem az a fontos, hogy amim van, az nagyon jó legyen, nekem a legjobb. Nem törekszem kapszula kollekcióra sem, egyszerűen nem tényező az, hogy máshoz viszonyítva nekem miből hány darab van.

8 Likes

Pirosítóból vegyél egy jobb minőségű, neutrális színt, amivel csak felmelegíted az arcod és az nem fog semmivel sem ütközni. KM zsibin szoktam látni néhanapján a MAC Gingerlyt, az egy nagyon-nagyon jó, univerzális árnyalat. Szinte mint egy letompított bronzosító. Azzal nem tudsz mellélőni. (Mondjuk a Nars Orgasm-ra is azt mondják és nekem speciel borzasztóan áll).

3 Likes

Egyetértek, a fontos hogy jól átgondolt legyen egy sminkkészlet, akár egy gardrób. Persze örömvásárlás néha belecsúszik :slight_smile: amikor csak azért veszek meg valamit mert cuki a doboza és limitált :slight_smile::slight_smile:

Emlékszem régen gyűjteni akartam a szalvétákat, mert sokan gyűjtötték és megtetszett. Nagyim megtudta, hozott nekem egy ismerősétől egy haaatalmas doboz, többszáz darabos gyűjteményt. Na, odalett a gyűjtőszenvedélyem, az új hobbim :rofl::rofl: Persze eleinte naponta megnézegettem, hajtogattam, csoportosítottam a szépséges darabokat, de aztán egyre kevésbé, majd eltettem a dobozt. Oké ez kicsit más de eszembe jutott ez az emlék :slight_smile:

2 Likes

Már fiatal lányként is festegettem magam. Volt szempillaspirálom, 1-2 szemceruza és 1-2 db rúzs. Nem is kellett több. Ennyivel már szép voltam. :slight_smile:

2 Likes

Igaza van a lányoknak, nem baj az, ha nincs sok terméked.
Igazából addig jó, amíg nem szippant be ez az “őrület”. :smile:

A legnehezebb mindenből megtalálni az igényeinknek és a pénztárcánknak megfelelő legjobbat. Mert amit megveszel, de végül nem használsz, az a legdrágább, az valóban kidobott pénz. Ráadásul az olcsóbb termékek között ugyanúgy találni gyöngyszemet, mint a drágák között rosszat.
Érdemes a Krémmániát böngészni, de attól, hogy valami mindenkinek beválik, még egyáltalán nem biztos, hogy neked is be fog.

A legfontosabb az ápolt bőr. Imádok sminkelni, színeket pakolni a szememre, de azt tartom a szépségápolás terén a legnagyobb eredményemnek, hogy smink nélkül sem érzem magam rosszul.

5 Likes

Én pl. idén év elejéig nem használtam alapozót napi szinten, csak alkalomra. (Persze ehhez azért az is kellett, hogy szerencsére vállalható volt az arcom smink nélkül.) Egy kis pirosítót tettem fel arcfestés gyanánt, oszt’ jónapot! Mono szemhéjpúder a szemhéjamra, hogy a szemceruza ne ragadjon fel, szempillaspirál, szájceruza és rúzs. 10 perc alatt megvoltam. De azért így 50 felé közeledve már kezdtem azt érezni, hogy a jó megjelenéshez ennél azért már több kell ennyi idős korban. Neked addig még sok időd van! :slight_smile:

Épp a hétvégén emlegettem fel, hogy a menyasszonyi sminkem úgy készült, hogy a fényképésznél rájöttem, hogy otthon felejtettem (35 km-re) a neszesszeremet. Szerencsére nő volt a tanúm és a fényképész is, így azt tudtam magamra rakni, amit ők ott ketten összekapartak nekem. Ennek ellenére azóta is egy szép fiatal, zsenge menyasszony néz vissza a képekről. :slight_smile:
Azt én akkor ott fel se fogtam, de ha ma, vén fejjel történne meg velem mindez belehalnék szerintem. :smiley:

5 Likes

Amúgy alapozó/bb nélkül milyen a pirosító?
Nálam ez elképzelhetetlen. Az még előfordul, hogy csak spirált teszek fel, de ha már bármi mást is, akkor komplett smink kerül fel (nem feltétlenül alapozó, de BB krém azért igen), különben hiányérzetem lenne.
De mondjuk ez szerintem csak az én hülyeségem.

2 Likes

Nekem vállalható volt. :smiley: Volt olyan, hogy barnítógyöngyöket használtam.
Én rúzs nélkül nem tudnám elképzelni magam. Meg a szememre is háklis voltam mindig. Ezt most a tartós műszempilla részben megoldotta.

3 Likes

Én pirosítót ritkán használok (inkább télen), de bronzosítóval nyáron gyakran előfordul, hogy alapozó nélkül önmagában teszem fel. Ilyenkor amúgy is nagyobb mennyiséget használok belőle a sötétebb bőrszínem miatt, így ha esetleg kopik akkor is marad még rajtam a nap végére. (Bár az fontos lehet, hogy nekem inkább száraz-normál bőröm van.)

3 Likes

Amúgy most is (és szinte egész nyáron) csak catrice bronzer és pirosító van rajtam.

2 Likes

Amig nem talalod meg az igazi pirositot, addig a ruzs is hasznalhatod pirositokent. :relaxed:
Nem szabad nyomast erezni a jelenlegi gyujtemenyed bovitesere. Hallgass a belso hangodra, ne rank, akik hosszu evek alatt epitettuk fel a sajatunkat. Igy legalabb minden kincsed szeretet darab, ez az ami igazan szamit!

5 Likes

én, ha csak egy dolgot használok az arcomra, az a korrektor. ez is fura, amikor kezdtem, akkor az “egyetlen dolog” a púderalapozó volt, de ahogy kinőttem a tinibőrt, elkezdett borzasztóan állni.
viszont egy évvel ezelőttig nem volt pirosítóm. ami azt illeti, elég könnyen kipirulok, ha a busz után futok, már piros a fejem (a vérnyomásom egyébként általában inkább alacsony, de gyorsan felmegy). most is csak egy enyhe barackszínű van, amit tényleg rendszeresen az arcomra használok - de csak alapozó fölé.

1 Likes

Ez is azt bizonyítja, hogy ahányan vagyunk, annyian vagyunk másfajták. :smiley:

De remélem, most nem érzed úgy, hogy rád ripakodtunk, hogy nehogy vásárolni merjél?! :slight_smile:
Én nagyon irigyellek, hogy a Krémmániának és a fórumnak köszönhetően, Neked van lehetőséged a vásárlásaidat átgondolni.
Bár azt is meg kell, hogy jegyezzem, hogy ez a fórum azért komoly veszélyforrásokat is rejt magában. :smiley:

3 Likes