Bemutatkozás,ismerkedés :)

A negatív kommentelést illetően osztom a véleményt, tényleg sokkal inkább vevők az emberek a meghökkentő/leszólni való dolgokra. Egy trash youtubernek sokszoros feliratkozói szoktak lenni, mint egy normális, hasznos tartalmat adó csatorna tulajdonosának.
Viszont másrészről az is tény, hogy telített már nagyon a “szakma”, azaz (nem feltétlen rossz értelemben!) boldog-boldogtalan smink-és stílustippeket ad a net valamely platformján, és mivel pont ezeknek köszönhetően már a kistinik is szívják magukba a tudást, stílust, ezáltal egyre többen tök jól csinálják. Régebben volt mondjuk 5-10 ismert stílus/smink blogger, ma van mellé másik 30 youtuber, illetve 60 instalány. Már nem kuriózum egy csodás sminkvideó. Míg 10 éve (akkor kezdtem olvasni ilyen irányú tartalmat) volt 1-2 alkotás (smink, outfit, manikűr) amire azt gondolta az ember lánya hűha, ez egyedi, most a napi kv mellett lát 15-öt, ezért már nem áll le az ember kommentelni, mert akarja hogy ideje legyen megnézni az általa bekövetett többi 30 instás/videós lányt is. És mivel sok az ügyes, ezért mire a végére ér, összemosódik ki melyik szép sminket csinálta, szóval megy a napi dolgára. Régen sok ismerősöm azt sem tudta,van olyan hogy divatbloggerina, ma meg már a 16 éves unokahugi is követ 45-öt (magyar+külföldi).

Szóval ha nincs sok pozitív visszajelzés az nem feltétlenül azt jelenti hogy nem elég jó az ember, hanem csak a rohanó világ és a telített pálya ezt hozták magukkal, csökkent a kommunikáció. Sajnos :frowning:

7 Likes

Tökéletesen megfogalmaztad ezt a jelenséget. Szerintem ezért sokalltam be én is már az egész Internethasználattól is. A nagyvilág helyett szerintem a mikrokörnyezetemre próbálok fókuszálni a jövőben. A világháló helyett a helyi falusi közösségre. Természetesen mindig a család és a barátok lesznek az elsők, de néha kell, hogy saját kis projektet futtassak és ennek szerintem nagyon jó tere volt az net. Meglátjuk majd merre visz tovább a kis kreatív utam.

2 Likes

Akiben van kreativitás, nem szabad, hogy abbahagyja! Hiszek abban, hogy mindenki rátalál a maga közönségére, azaz a hasonló gondolkodású emberekre akik értelmet adnak a tevékenységének :slight_smile:

1 Likes

https://kremmania.hu/kremek/huda-beauty-topaz-obsessions-palette

Ez várja, hogy megjöjjön hozzá a hangulat. Nagyon az én színeim, fantasztikus formula, álom pigmentáltság (a vásárlás után azért belenyúltam) és nincs benne olyan szín, amit ne tudnék használni, ami óriási szó.
Közben megérkezett a barátnőmtől a válasz az RMS termékeket illetően. Jól emlékeztem, az Uncover alapozót és korrektort nagyon-nagyon nem szerette, semmi fedése nincs és beleült minden ráncba. A Lip2Cheek nagyon jó, de csak pirosítónak, a száját szárította. A Master Mixer szép, de sokkal jobb natúr termékek vannak ár-érték arányban. Ezeket írta gyorsan.

4 Likes

Uhh, de szép ez a paletta. Kicsit az én UD Naked Heat-emre emlékeztet. Nagyon szeretem az ilyen meleg palettákat, bár mostanában jobban izgat, ha változatosabb színvilág van bennük, nem pedig harmonizáló árnyalatok. Régen csak a harmónia érdekelt, mennyit változik az ember, az ízlés, az igények:).
Köszönöm a közbejárást az RMS termékekkel kapcsolatban. Megnyugtatott a rossz vélemény, ilyenkor azért könnyebb lehűtenem magam a tervezgetésben. Amúgy amiket most használok nagyon beváltak, TArte shape tape, és inika de mindig kell valami vadászni való újdonság.

Ezen elgondolkodom, és azon is merre tovább és milyen formában:). Köszönöm a biztatást. hiányzik, hogy írjak, de most ugye egy 2 éves mellett, nem ez a fő prioritás. Igyekszem minden időszakot a saját szépségeivel együtt megélni, és nehézségeivel együtt túlélni, és elfogadni, hogy priorálni kell, de néha nehéz. Na ebben is lazulnom kell, hogy könnyebben tudjak váltogatni a szerepeim és igényeim között. Lehet amúgy én is azért szeretem itt ezt a közösséget, mert jelenleg ennyi fér bele a “kreativitásba”, és az önkifejezésbe, illetve a hobbi megosztásba:).

2 Likes

Nem nagyon használtam még loose pigmentet, reggel 20-25 perc van az egész fejemre (ha vmit elrontok, a javításnak is bele kell férnie, különben úgy marad), és az van bennem, hogy ezeket macerás használni. 1×-1× próbáltam még a két Tammy Tanukát, szóval nem nagyon van módszerem, glitter primerre tapogattam fel nedves ecsettel a csillogósabbat, hűű, más buliba nem sminkel így, amilyen állat lett. A másikat száraz ecsettel vittem fel sima szemhéjpúderre.

2 Likes

Én ahogy idősebb leszek, úgy vágyom egyre jobban a harmóniára kívül is. Elégedettséggel töltenek el a harmonizáló színek, ruhaneműk, kiegészítők, olyan teljesség érzésem lesz tőlük. Nagyon vágyom egy meleg nude palettára, azt valahogy nem sikerült még találnom. De lehet tényleg az lesz az ősz projectje, hogy összerakok magamnak egy 15-ös palettát. Nem azért, mert bármi szín is hiányozna, amit használnék pedig nagyon, de szeretnék egy ilyen palettát nagyon, amiben egyben van minden, amit szeretek.
Az RMS-ről azért olvasgass, de sajnos tényleg elég vegyes a minőségük. Ami jó, azért profitól elkezdve évente kétszer sminkelőn át mindenki rajong, ami viszont nem jó, azt senki sem szereti. Kicsit végletes.

2 Likes

Annyira gyönyörűek azok a színek, alig várom, hogy egyet majd kipróbálhassak. Nem potyognak nagyon? Amúgy én imádom az erős sminket, mert rejtett szemhéj, szemüveg kombóval gyakorlatilag bármit magamra kenhetek, úgysem látszik:D.

1 Likes

Nagyon jó ötlet a saját paletta. Nekem is van egy ilyen vágyam. Nekem a legharmonikusabb palettám ez:
https://www.google.com/search?biw=1368&bih=657&tbm=isch&q=morphe+15h&spell=1&sa=X&ved=0ahUKEwihruy4-PrjAhUJ8hQKHb0mABIQBQg6KAA#imgrc=Vzfnv4q5Kf0SzM:

De ez lenne az igazi kedvenc, ha már harmonikus színekről beszélünk:
https://www.google.com/search?q=morphe+palette&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiNz7339_rjAhX7RRUIHaFlDwcQ_AUIESgB&biw=1368&bih=657#imgrc=8lSQXQX96buPTM:

Mostanában ezekhez az alapszínekhez vágyom valami extrára.

Tényleg nagyon szépek, még nézni is öröm őket. A Morphe mindig nagyon szépen válogatja össze a palettáit.

https://sg.carousell.com/p/✨restocks✨morphe-35g-bronze-goals-palette-233586910/
Szerintem az előbb nem sikerült jó linket betennem.

Gyönyörű színek, de nekem egy kicsit sok a fényes felület. Tényleg olyan sablonos, de ezek a bronzos színek nyáron teljesen levesznek a lábamról, mindegy, hogy miben jelenik meg. Legyen akár szemfesték, ruhaneműn bármi, szandálon egy csatt, körmök…

1 Likes

Akár magamat olvasnám. :joy:
Én tudom, hogy éppen szuper a szemsminkem, más meg csak annyit lát, hogy látszik a szemem a szemüveg mögött.

3 Likes

A nagyon csillámos potyogott egy kicsit, de nem vészesen.
Én se szoktam magam visszafogni, munkába jövet-menet napszemüveg van rajtam, a munkában meg néha felcsapom a sima okulárét.

1 Likes

Én mindig megunom a sokat használt dolgaim, így szeretem váltogatni a cuccaim. Szeretem a változatosságot is. A csillám őrületem után tuti matt mánia jön majd:D:D

:smiley: pontosan, akármit magunkra kenhetnénk, úgyhogy ez a hobbi tényleg csak a saját szórakozásunk:D.

1 Likes

Én a két (de már úton van a harmadik is) Lorac palettámmal tökéletesen elvagyok, ha nude-ról van szó. Egyébként is imádom a formulájukat.

Nagyon jó ötletet adtál, mindig ki akartam próbálni a Nabla márkát de a paletták nem tökéletesek. Azt hiszem ott fogom majd összeállítani a monokból a saját palettám. Te melyik márkánál akarsz összepakolni egy 15öst?

1 Likes

ABH, vagy MAC szerintem, de az is lehet, hogy vegyes lesz, mert egyik minősége sem 100%-ban tökéletes szerintem.

1 Likes