Bemutatkozás,ismerkedés :)

Kár kihagyni ingyenes lehetőségeket szerintem :smiley: , én is bánom hogy annak idején nem vettem részt egy Tatai táborban, zenét tanítottak indiai, török, valamilyen brazil stb emberek. Annak viszont tényleg örülök hogy a kórusok miatt kijutottam Erdélybe, Franciaországba- Még hosszú hosszú ideig nem lett volna ezekre lehetőségem :). Pozsonyban is voltunk, ahol én még sajnálatos módon nem voltam :).

3 Likes

Kínában hogy érezte magát a férjed? De jó hogy jó gasztroélményeik voltak :). Zenészeket ismertem akik voltak Kínában, semmit nem mertek szinte megkóstolni, sajnálatos hogy ennyire nem ismeri az átlag az ázsiai országokat, azt hiszik elmaradottak, vagy nem tudom miért félnek megkóstolni az ételeiket ( azt hiszik kutya van benne? :D).

2 Likes

Háát, nem alaptalan a félelem, a férjem evett kutyát. Nem tudták (két magyar kollégájával voltak kint), hogy mi az, mert a kínaiak csak másnap mondták el nekik, hogy amikor megkérdezték, hogy szeretik-e a kutyát, akkor nem házi kedvencként gondoltak rá. :hushed:
Egyébként azt mondta, kb. az egyetlen normális étel volt kinn, egyébként a legtöbb olyan volt, hogy 2 óra múlva már kopogott a szemük. Persze ott sem esznek azt állandóan, csak különleges alkalmakkor.
Másfél hónap alatt nagyon lefogytak, 6-8 kilókat, ráadásul mindegyiküknek nagy darabokban hámlott a bőr a kezükről, amikor hazajöttek (nem sokkal később itthon elmúlt - valamilyen tápanyag hiányozhatottt). A másfél hónap alatt egyszer volt szabad egy délutánjuk, Karácsonykor (amit egyébként a kínaiak ugye nem tartottak), egyébként elvárták tőlük, hogy ugyanúgy hétvégén is dolgozzanak, mint a helyiek (mondjuk munka is volt, szóval muszáj volt).
De voltak ott hatalmas plázában, ahol egy emeleten csak óra és ékszer volt. Mondta is, hogy ha ott nem kommunizmus lenne, már “felfalták” volna Európát a termékeikkel, mert nagyon is tudnak jó minőséget készíteni, nem csak az idehozott olcsó gagyit.
Meg amin ki volt akadva, az a köpködés, azt mondta, nem lehetett ki sem kerülni az utcán.
De ha esett a hó, akkor méterenként voltak szinte a hómunkások, hogy letakarítsák az utakat.

Hát ja, utólag én is sajnálom, hogy nem mentem ki, bár igazán nem tudtam volna vele lenni, mert mindig dolgoztak.
Egyébként ő nagyon nem szeretett ott lenni, de azért sokat emlegeti még most is.

3 Likes

Lehet húshiány? Elvileg drága, nem tudod mennyit ettek ott? Vannak nagyon nagyon jó termékeik, meg a műszaki cuccok :). Ez a kutyás dolog durva azért :open_mouth:

Sajnos elterjedt nézet, hogy “növeli a potenciát”. Kutyákkal is nagyon durva, de különösen oroszlán/tigris/elefánt/majom esetében verem a ferem a falba, hogy inkább kiírtanak egyes fajokat, mint a propagandát terjesztenék, hogy ez baromság… :frowning:

1 Likes

Sziasztok Lanyok! Anita vagyok, evek ota olvasom a kremmaniat es a forumot is bujom egy ideje, ezert egy kicsit mindenkit ismerek es a baratnomnek tartok.
Roviden magamrol: 45 multam, utodaim szama egy. Szerencsere o mar fiatal holgy, akivel a sminkmaniam meg tudom osztani a mindennapokban. London eszak-keleti vegen elek a haromtagu csaladommal, ami a metropoliszi oruleten tul van, de megis egy karnyujtassal elerheto. Szeretek sminkeket gyujteni, neha kifesteni magam ezekkel a csodakkal, fozni, a road tripes nyaralasokat Europa szerte. Megszallott vagyok arcapolasban es a Pokemon Goban. Imadok vezetni es gyulolom a szoc. mediat. Az internet azon felet egy feneketlen adat kizsakmanyolo uzletnek tartom, ami az emberi naivitast hasznalja ki. Nem sminkelek nap mint nap, de minden nap vegig turom Temptalia es Muse oldalat. Utobbi a kedvencem, annak ellenere hogy nem tud sminkelni. Lelkes es oszinte holgy atlagos kulsovel, akit nem a legszerencsesebb genekbol faragtak. Egy kozulunk, akivel azonosulni tudok.
Itt pedig informativ es nekem kedves tartalmat talalok ami egybevag az egyik erdeklodesemmel. :slight_smile:

18 Likes

Szia, örülök, hogy itt vagy!
Régóta élsz Londonban? Van kedvenc sminkmárkád?

Üdv közöttünk :slight_smile: Férjuram már kérdezte párszor, amikor a fórumos “csajokről” meséltem, hogy “De neked akkor ők most barátnőid? Nem is ismered őket!” :thinking: De ahogy te is írtad, kicsit mindenkit ismereke és a barátnőmnek tartok itt. :slight_smile:

8 Likes

Ezek a férfiak! A férjemmel múltkor fröccsözni voltunk. Megdicsértem a pincérkislány szép tusvonalát, elkezdtem vele kicsit beszélgetni is a sminkekről. Nah, erre a férjemnek nem kellett több! Egyből leadott neki mindent, hogy a krémmániára regeljen föl, mert én is mindent ott nézek meg mielőtt megveszem, stb., stb.
De egyébként igen, én is sokatokat megismernélek személyesen, vagy közelebbről is. És jó érzés ezt Tőled olvasni is! :smiling_face_with_three_hearts:

7 Likes

Üdvözöllek közöttünk :slight_smile:
Én is így vagyok a fórum tagokkal. Mintha ismernélek titeket :slight_smile: Én is szoktam a páromnak beszélni rólatok. Milyen kint élni?

5 Likes

6,5 ev London utan koltoztunk ki ‘videkre’ es 7 eve elek itt.
Nincs kedvenc sminkmarkam, nyitott vagyok mindenre. Gyakorlatilag a Sainsbury’s sajat markas vonalatol kezdve a Gucciig sokfelet kiprobaltam, oriasi keszletem van, amirol a pasim is tud es nem szol le, hogy minek meg egy paletta a meglevo 30+ fole.
Mindig ranezek a MAC, KIKO kiadasaira. Utoljara Jeffree Jawbreaker nagy palettajat vettem meg. Alapozobol van olcso (C-Y-O, ami az EL uveges dupeja) es draga is, a minoseget elvezem leginkabb arkategoriatol fuggetlenul. Amit mindig megnezek, hogy HOL gyartottak a sminket, mert nem tamogatom a draga markak kinai gyartasat. Egy kivetel van itt, a PUR Minerals, azt mindig a TK-Maxxben szerzem be, es eszmeletlen pigmentacio parosul az outlet arhoz.
Ami neked a Juvia’s, az nekem az OPV. Nagyjabol ugyanazt a sokszinuseget nyujtja, fantasztikus szinek es pigmentacio jellemzi es oriasi panek vannak benne.
A legkedvesebb darabjaim: Hourglass pirosito (Mood Exposure), Sensai alapozo https://kremmania.hu/kremek/kanebo-sensai-flawless-satin-foundation ha rohanos napom van akkor a KIKO kremes szemhej stiftes ceruzakat hasznalom vagy csak felutogetek valami csillogos port egy pici arnyekkal, Hourglass setting powder es a Skindinavia fixalo spray.
Ha van idom es kedvem, akkor elokapok egy palettat, de a Melt Geminijetol a regi MUFE Artist Paletteig szeles a kinalat es nehez valasztani. A legujabb palettat rendszerint elol hagyom mementonak.
Arcapolasban lattam a te utazos csomagod, hat az sem semmi. :slight_smile: Nekem azon a teruleten mar letisztultabb a kep mint korabban volt. Egyelore csak 3 szerum van elol meg ketto deluxe kiszereles, es probalok egyetlen egy hidratalot hasznalni. Sajnos ketto van kibontva, haha! Ott a PC az egyik alappiller, a Drunk Elephanttol szeretem a TLC-t es a Marula olajat, de csupan ennyi jott be. Illetve a Primark jott ki fel eve egy helyi borapolasi guruval karoltve skincare vonallal, abbol vasaroltam be mert amit probaltam, az tetszett.
Neked hogy tetszik a DE mini csomagod, amin a buszok elvittek a showt? Kiprobaltad mar a C vitaminos szerumot? Teged mire emlekeztet a szaga? Es egy fura kerdes: neked rendszeres C vitaminos szerum hasznalat mellett nem lesz femszaga a tenyerednek? :smiley: Nekem ez a magas hatoanyagu C vitaminos szerumok mellekhatasa, es inkabb lemondtam a hasznalatukrol.
Neked van kedvenc sminkmarkad amibol sokmindened van es hasznalod is oket napi szinten?

3 Likes

Ugye hogy igy mukodik? :slight_smile:
Milyen volt a nyaralasod Parizsban es Londonban? Mi volt a csucspontja a ket varosnak szamodra?
A szerzemenyeidet lattam, orulok a Nars mini szettednek! Legyen benne sok oromod! A tesoid orultek a kipotyogott Maybellines palettaknak? (lehet hogy csak az egyik hugodnak vittel, elfelejtettem hogy egyes- vagy tobbesszam volt.)
Meselj majd a Becca concealerrol, amit Kokapu is imad!

2 Likes

Koszonom a meleg fogadtatast, lanyok! :slight_smile:
Nagyon szeretek itt elni, otthonomra talaltam. Mi vagyunk az a furcsa kulfoldre szakadt magyar csalad, aki Mo-n soha nem talalta a helyet.
Szeretem a sokszinuseget az elet minden teruleten, szeretem hogy itt megvalosithatod az almaidat burokraciai akadalyok nelkul. Nincs felsobbrendu utasito nyelvezet a hivatalok reszerol (ha csak a kotelezo banki azonositasi levelet olvastad, tudod mirol beszelek), szinte minden elintezheto online. Az emberek nyitott gondolkodasuak es a legnagyobb kulonbseg, hogy elfogado es felkeszult a tarsadalom egesze a fogyatekkal elokkel.
A magyar nyelvem viszont romlott, beragadtam egy regi idovonalba, szabatosan fogalmazok es kimarad a jelenkori magyar szleng. Nem tudok mindent magyarra forditani, mert ugyan mindharman magyarok vagyunk, de angol nyelven kommunikalunk masokkal es sokszor emiatt egymassal is, mert nem illik magyarul beszelni masok tarsasagaban. Vannak szavak, fogalmak amik angolul tornek fel belolem, es ez nem nagyzasbol hanem az elet igy hozta.

5 Likes

Én magyar vagyok, nem jó az angolom, de néha én is angolul szólalok meg :smiley: Hidd el ez nem hiba. Nagyon jó érzés lehet, hogy megtaláltad a helyed.

Te is kint elsz vagy beloled a sok beauty szleng tor fel angolul? X

1 Likes

Bacon szaga van:D, bocsi, hogy közbeszólok, de annyira jellegzetes:D

Nekem fustolt pepperoni vagy bogracsos paprikas krumpli szaga van, borzaszto! :smiley: (kosz hogy beleszoltal)

TE vagy a peldakepem! Annyira szeretnem, ha csak fele annyira lennek kovetkezetes, mint a te sminkes eved. Nagyon tisztellek es orom olvasni, ahogy ujra felfedezed a gyujtemenyed kevesbe hasznalt darabjait!. Fantasztikus a kitartasod a celkituzesed mellett.

3 Likes

Üdv. a “mâniàsok” között, persze pozitiv értelemben. :stuck_out_tongue_winking_eye: Nagyon ismerõs, amiket irtàl, én is megõrûlök minden alkalommal a magyar bûrokrâciâtòl . 21 év utàn én is elgondolkodom néha hogy helyesen irok- e , de ezek szerint érthetõ :stuck_out_tongue_winking_eye: Érezd jôl magad közöttünk :gift_heart:

Én itthon élek. Ahol dolgozom rengeteg ukrán dolgozik és egy részükkel tudok angolul kommunikálni. Volt, hogy munkatársam kérdezett valamit magyarul én meg válaszoltam neki angolul :smiley: ő meg nézett, hogy most mi is van. Tényleg csekély az angol tudásom, de arra elég ami munkában szükséges. Egyébként a beauty szleng is eléggé meg tud tagadni az ember fejében.