De jó! Tök szuper, hogy ennyi mindent tudsz róluk, látszik, hogy nem egy korosztály vagyunk én már arra büszke voltam, hogy tudom, mi az a K-Pop de most hallok először a C meg T verzióról
Thaiföldön sokszor voltunk már, a kedvenc helyünk! Mivel síelni nem síelünk, nyáron meg itt is meleg van, ezért télen szoktunk menni “nyaralni”. Egyszer voltunk Dél-Koreában is csodálatos volt, annyira modern, és rendezett és gyönyörű a táj! Imádnak kirándulni ott az idősek és iszonyú jól ki van építve erre az infrastruktúra. Egyszer még mindenképpen szeretnénk visszatérni. Legközelebb valószínűleg majd úgy a 40. szülinapom környékén, ha benevezek az első plasztikára olyan szép munkát végeznek ott, hogy ezt megfogadtam magamnak! Senkiből nem csinálnak olyan párnafejű rémet, mint a nyugati orvosok…
Persze az ázsiai konyhát mi is nagyon imádjuk!
Szegény :/, tudom milyen az :/, mindig attól féltem hogy félre nyelek egy szálkát.
Koreában etettek valamit? :), milyen idő van Thaiföldön télen, olyan meleg mint nálunk nyáron? Dél-Korea tényleg nagyon fejlett :). Szöulban voltatok? Azért jó ezeket a sorozatokat nézni, mert nagyjából képet kapok az ázsiaiak fejlettségéről, kultúrájáról, hogy élnek, sokszor mennek benne híres helyekre ( Jeju sziget, akkor az a legmagasabb épület fogalmam sincs mi neve :D), milyenek az iskolák, ruházkodás, milyen kozmetikai termékeket használnak, mit esznek-isznak, milyen náluk a párkapcsolat stb. Ebből a szempontból tényleg Korea és Kína az ami a sorozatok alapján egy nagyon szimpi világ nekem. :). Persze szivesen elmennék egyszer hozzájuk :). Meg olvasni szoktam még róluk rengeteget, leginkabb kultúráról, divatról, kozmetikumokról
A pizzázó: https://www.tripadvisor.co.hu/Restaurant_Review-g187813-d3348642-Reviews-Di_Napoli_Maestri_Pizzaioli-Trieste_Province_of_Trieste_Friuli_Venezia_Giulia.html
A szarvasgombás pizzát mindenképpen ajánlom! És nagyon finomak a bruschetták is! Szerintem menjetek biztosra és foglaljatok asztalt telefonon, nagyon tele tudnak lenni. Ez kb. minden helyre igaz Trieszt belvárosában, még hétköznapokon is tömve vannak a jó helyek. Meg ezt az ebéd 3-ig-ot is komolyan veszik, 3-7 között nincs étterem nyitva. Van helyette viszont 5-7 “aperitivo”=kérsz egy italt és kapsz hozzá ingyen ripi-ropit. A mellékelt kép szerint Urbanis a főtér mellett.
A második fotó a Fish House, ha jól látom, a grilltálon nem is volt olyan hal, amiben van szálka Na jó, csak viccelek, hátha másnak meghozom a kedvét Duinóhoz
Húúúú, nagyon gusztán néznek ki! Köszönöm szépen!
Férj a pisztrángot is másfél órán keresztül eszi! De a tésztaféléket fél perc alatt eltünteti. Jobb lesz a pizzázó.
Sajnos a koreai konyha fényképen sokkal jobb, mint élőben, Tudom, hogy őrült pénzeket invesztáltak ebbe, hogy elterjesszék az imidzsét, sikerült is, de ha megkóstolod, rájössz, hogy paraszt konyha volt, egyszerű alapanyagok, minden kb. ugyanolyan. Sajnos pont annyival finomabb a japán és a kínai konyha, mint amennyivel fejlettebbek voltak a népeik. Korea történelmileg leigázott paraszt nép volt (remélem, ezt senki koreai nem olvassa is, mert nagyon megsértődne szegény). A legtöbb étel kb. egy paprikás krumpli szintjén mozog. Az amúgy érdekes egybeesés, hogy ők is nagyon sok pirospaprikát használnak. De a barbeque-ra például teljesen fűszermentesen/pác nélkül teszik fel a húst, nekünk nagyon nem jött be. Egyedül a gasztronómia volt csalódás Koreában. Elég csípősen is főznek. A bulgogi mondjuk nem volt rossz
Thaiföldön télen is kb. 35 fok van és iszonyú párás. Elvileg decembertől már nem esik, de ahogy halad a klímaváltozás, egyre esősebb lesz. Én most már csak februárra tudnám megígérni bárkinek, hogy száraz időre számíthat. Nyáron még nem voltam, de azt írják, hogy akár 50 fok is lehet Bangkokban
Egyébként ugyanúgy volt nemességük, mint nekünk, ezeket a történelmi sorozatokból tudom. Mindig is voltak ott is, kínában is szegényebb-gazdagabb emberek, persze lényegesen kevesebb ember volt a gazdag. Manapság is van egy fényűző gazdag réteg azt hiszem koreaiul chebol (csebol), kínaiul nem tudom, vagy örökölnek, vagy cégeket ( szépségipar, ruhaipar ( meglepően jók a ruháik, modernek más mint az Európai stílus , na nem a Magyarországi kínai ruhákra gondolok :D). Körülbelül a legfontosabb Koreában hogy nézz úgy ki, mintha gazdag lennél, rengeteget költenek a bőrükre ( plasztika is), legjobb plasztikai sebészek is Koreában találhatók ( képesek megműteni a szemüket, kettős szemhéjat szeretnének, más orrot varratnak, álluknál a legszebb a v alak.) Fontos a hófehér bőr mert az Európai és az menő szerintük. Eltudom képzelni hogy annyira nem tetszett a kaja, egyszerűen esznek. Nagyon drága ott a hús, a sorozataikban ha már vesznek egy kevés marhahúst ( kis tálka hús darabkák, azért már szívják a fogukat.) Sertés, csirke sem olcsó. Sorozatokban általában tojást sütnek, ha betegek jön a zabkása, vagy húsleves, gombócot esznek ( az nem tudom milyen lehet azt hiszem töltött), szőlőlevélbe tekert húsdarabok stb, tényleg olyan pazar ételeket nem látni náluk, nagyon sok a hasonló étel, de nem annyira drága :).
Persze volt Japán megszállás alatt Korea azt hiszem 1900 után ( de hogy mikor).
Na mindegy, többet nem beszélek róluk, csak ezt még elszerettem volna mondani
Ja, csak arra értettem, hogy vetítenek rendesen, amikor a hagyományos koreai konyhát fényezik
Szegények gyakorlatilag mindig le voltak igázva, csak pár tíz éve vannak a topon.
Visszatérve a plasztikára, nagyon durván nyomják!
Ezeket kint fotóztak! Milyen már, hogy “görbe lábujj-kiegyenesítő” eljárás van?
Az egyik hotelünk egy hatalmas plasztikai sebészet mellett volt Gangnamban. A vendégek fele hatalmas bandázsban mászkált, mert éppen leborotvélták az állkapcsát szilva alakúra!
De ezek után lehet, hogy kitilt az admin a sokkoló tartalak miatt
Asszem, jobb lett volna az imidzsem, ha megmaradok a gusztusos étel fotóknál
Kínai éttermekben szoktam enni, azok nem túl jók, de amiket mi otthon csináltunk a párommal receptek alapján azok nagyon finomak lettek, nem tudom min múlik ez.
Eszméletlen hogy mik vannak, a lábujjas, kezes műtétről még nem is hallottam. Igen az a szilvaalak vágyott fejforma náluk :D. Képzeld vannak ilyen eszközök is, hogy orrformázó, arcformázó, duplaszemhéj csináló :D, mosolyfakasztó , mind müanyag és olcsó, képzelem mennyire működnek :D.
Nem hinném, hogy sokkoló
Atya ég! Ezt úgy gondolják, hogy ha elég sokáig nyomod, úgy is marad?
Szerintem igen , legalábbis azt hiszik, hogy megszokja az arcuk, és olyan lesz mint egy plasztikai műtéttel .
Borzasztóak ezek a cuccok. Nem is értem miért kellene mindenkinek ugyanolyan arcformával rendelkeznie.
Igen :D, az náluk a szép :D. Nagyon durva plasztikás előtte utána képek és videók is vannak neten. Valamilyen szinten jó dolog szerintem, hogy széppé válnak, mert tényleg szépek lesznek, de az egyediségük helyett lesz egy ilyen egyen kinézet, ami szép meg jó, de annyira hasonlóak lesznek vagy nem tudom. Mindenesetre a lelküknek tuti jót tesz, meg az önbecsülésüknek
Férjem (17-18 éve) dolgozott Kínában másfél hónapot, egy északi kisvárosban (ottani viszonylatban kisváros, egyébként 3 millióan lakják). Azt mondta, köszönő viszonyban sincs az itteni kínai éttermek által kínált étel az ottanihoz. Ízben is teljesen más, de pl. másfél hónap alatt egyszer sem ettek rizst, mert nem volt. Valami olyasmit mondtak a kínai kollégái, hogy a párt azokban az években abban a tartományban nem a rizs termesztését írta elő, ezért zöldség volt mindig a köret, és valamilyen vékony tésztalap.
Azért utólag sajnálom, hogy én nem mentem utána, lett volna rá lehetőségem, mert a cége fizette volna a repjegyem (Karácsonykor volt), de azelőtt még sosem utaztam repülővel, és angolul sem nagyon tudtam még.