Bemutatkozás,ismerkedés :)

Az tény, hogy Colourpoppal nem lehet összehasonlítani, bár nekem alap nélkül, vagy rossz alappal az is csíkos lesz nap végére, ahogy a Zoeva is. Bár a Rdel alap nekem nagyon bejött, az mindent tart, ugyanakkor múltkor a Zoeva azért csak csíkos lett rajta, azon nagyon meglepődtem :frowning:

1 Likes

Maybelline-t még nem próbáltam, de valahogy nem is vágyom rá. Ránézek a palettákra és nem minőséget látok rajtuk. :confused:

1 Likes

Ha olcsóbb de minőségi palettát szeretnél én is a Sleeket, Zoevat, ColourPopot javaslom. Maybelinnetől csak a Burgundy Bar-t javaslom, a többi az borzasztó. Essencenek vannak jobb darabjai, de érdemes az ő dolgaikról véleményeket olvasni. Revolutionnek nagyon hullámzó a minősége, a SophX palettáik elég jók lettek, a többi annyira nem is érdekes szerintem.
Tudom, hogy neutrális palettát szeretnél, de érdemes lenne olyan darabba befektetni amiben van egy-két szín is, mert úgyis ki fogod próbálni a színeket. Én is úgy kezdtem, hogy egy kis barna, aztán jött a bordó, sárga, zöld stb… A Juvia’s Place palettákat is tudom ajánlani attól függetlenül, hogy az enyémek ott díszelegnek a zsibin. Amit csináltam velük az tetszett, de sajnos a Lime Crime palettáim mellett nem nagyon használom őket.
Ha rád szakad a bank, vagy már lesz rá keret akkor én a Lime Crime cuccait nagyon ajánlom, isteniek.
Érdemes lenne körülnézned zsibin is, rengeteg paletta van fent. Kincseket lehet találni.

3 Likes

Hú, köszönöm a sok-sok segítséget mindenkinek! :slight_smile:

Pontosan. Nekem csak a Burgundy bar volt meg, az egy jó minőségű, pigmentált paletta volt (a többi tesztere nem győzött meg), viszont szó szerint magától kiesett belőle az egyik pan…

1 Likes

Azt hiszem 1500 Ft-ért vettem a Dm-ben.

1 Likes

Én voltam mindkét budapesti koncertjükön, hú eszméletlen volt mindegyik, főleg, hogy első alkalommal a 3., második alkalommal az első sorban ültem, és a koncert vége felé az első néhány sort mindig előre hívják. :smiley:
Nagyon klassz hangulatot csinálnak, bár egyszer szívesen megnéznék egy hagyományos klasszikus előadást is tőlük. Olyan is szokott nekik lenni, de elég ritkán.

2 Likes

Nagyon szép! Érdemes egy kicsit tovább menni Triesztig szerintem, ott van már Sephora :slight_smile: és a Miramare kastély és a Duino-i vár is gyönyörű helyek! Arrafelé voltatok már?

1 Likes

Nagyon igaz. Egyértelmű, hogy a fogyasztói társadalom erre épül, hogy dolgozz, aztán különböző termékekkel jutalmazd magad - akár hitelre is - hogy aztán még többet dolgoznod kelljen, hiszen egyre többre/jobbra/drágábbra vágysz…

2 Likes

Sziasztok! Kissé megkésve, de ideje bemutatkozni :slight_smile:
Az igazi nevem Zsuzsi, azért regisztráltam Asianlover néven, mert imádom Dél-kelet Ázsiát és szívesen próbálom ki a kozmetikumaikat is. Kb. két évvel a regisztrációm után esett le a tantusz, hogy ez amúgy pont úgy hangzik, mint egy kínai prosti egy társkereső oldalon, de akkor már túl voltam jó pár véleményen és adásvételen, ezért nem változtatok :smiley: csak röhögök magamon…
Érdeklődésem középpontjában a parfümök állnak. Valamiért sminkek terén abszolút objektíven látom, ha 2 majdnem azonos színem van, és eszembe nem jutna venni egy harmadikat, csak mert attraktív a csomagolása :slight_smile: az illatoknál viszont simán összejön 40-50 db, amit abszolút különbözőnek érzek, és ezért meg van a létjogosultságuk :slight_smile: Sajnos azt kell mondjam, a KM áldás és átok is ebben, mert a piactérnek hála folyamatosan cserélgethetem őket.
Elég szarkasztikus embernek tartom magam, ez biztos több kommentemen is átüt :slight_smile: továbbá vízöntő vagyok kos aszcendessel, így a határozott véleményalkotás sem áll tőlem messze, a konfliktuskerülést pedig hírből sem ismerem :smiley: És igen, hiszek az asztrológiában :slight_smile:
Az illatokon kívül a hobbim: olvasás (az utóbbi években thrillerek), sorozatok (SZULEJMÁN, Gomorra, 90 nap jegyesség, Szolgálólány meséje, szóval elég széles a spektrum), utazás (Ázsia és Olaszország a favoritok), jóga, gasztronómia.
Szeretem a fórumot, sok jó tippet tudunk megosztani egymással, meg azóta tényleg sokkal inkább “közösségi” hobbi oldal lett szerintem a KM.

13 Likes

Köszi mindenkinek az ajánlásokat, szerintem Essence palettával fogok kezdeni! :slight_smile:

3 Likes

A Portoroz-Piran szakaszig megyünk csak, 2 éjszakát töltünk ott, hazafelé Bledben ugyancsak 2 éjszaka. Bármennyire is csábítóan hangzik a trieszti és stb. ajánlat, amit köszönök nagyon, szerintem nem lesz rá idő. Ha csak nem valami nagyon durva időjárást fogunk ki.

1 Likes

De most nézem, Portoroz-Trieszt csak 36 km lenne… ez nagyon meggondolandó! :grinning: Szeptemberben megyünk, addig rákészülök! :blush:

1 Likes

Hát, én nagyon elfogult vagyok, az tény, de ha van 2 éjszakátok, és még nem jártatok Trieszt környékén, én biztos becserélném :slight_smile: Voltam már a bledi-tónál, nagyon szép is, de azért a Miramare kastély is topon van. Pont most voltunk ott júniusban, gyönyörű kiránduló ösvények vannak az olasz-szlovén határ mentén, ott van a duinói vár, Sistianaban tudok egy szuper halas éttermet is utána :slight_smile: Triesztben is gyönyörű a főtér, isteni nápolyi pizzázó van a közelben, meg az “aperitivo” minden nap :smiley: Sephorán kívül ott a Coin, Kiko, Wycon. De sminken kívül egy élelmiszer nagybevásárlás is meggondolandó hazafelé (Olaszországra is igaz már a mondás, hogy olcsóbban kapni szebb árut, mint hazánkban… még 325-ös euró árfolyam mellett is). De ezt már azt hiszem, egy utazási oldal fórumán kéne fejtegetnem :slight_smile: abba is hagyom :slight_smile:

3 Likes

Tényleg nagyon-nagyon szép Trieszt, érdemes megnézni! :blush:

1 Likes

Egyszer pár órát töltöttem Triesztben és gyönyörű volt. Ha lesz lehetőségetek ne hagyjátok ki.

3 Likes

Szia! :slight_smile: Voltál már ezek szerint Ázsiában? :). Én még csak kipróbálni szeretném majd a kozmetikumaikat, jókat hallottam róluk. :slight_smile: Én nagyon szeretem a kínai-koreai-thai-tajvani sorozatokat, láttam már 100 db sorozatot tőlük kb összesen :D. Mostanában a kínai sorozatok valahogy sokkal jobban lekötnek. Meg a zenéiket K-pop, C-pop, T-pop szeretem nagyon :). A párommal szeretünk ázsiai ételeket főzni, édes-savanyú csirkét, currys-kókusztejes póréhagymás csirkét nagyon sokszor csináltunk már :). Nagyon-nagyon finomak :). Jaa és az ázsiai zöldségkeveréket is nagyon szeretjük :). Én jómagam készítettem már Szecsuáni csirkét, édes-savanyú csirkét. Jaa a ramen leveseket is nagyon szeretjük, de azért nem eszünk gyakran :). Szeretnék még sok-sok receptet kipróbálni, például az omorice-t vagy a koreai újhagymás palacsintát szivesen megcsinálnám :).

Már meg is beszéltük, hogy Portorozból Bledbe menet (a szállás már le van foglalva mindkét helyen) útba ejtjük Triesztet. A nápolyi pizzázó érdekel bennünket, a halfogyasztásra az én férjem alkalmatlan (képtelenség kivárni, mire megeszi, ha van benne szálka, ha nincs). :face_with_hand_over_mouth:
Megnézzük a várost, illetve talán akkor életemben először én is járhatok Sephora-ban. :crazy_face:

1 Likes

De a szálka miatt eszi nehezen? Én is ilyen voltam, aztán a párom rászoktatott a halevésre, először csak halrudacskákat :D, majd garnélarákot ( jó ez más :D), majd lazacot ettünk, utána jött a pisztráng, makréla?, egyszer véletlenül panasiust vettünk, hát fúj nagyon rossz íze van, mostanában meg sima hekket eszünk sokat, már én kérem hogy hal legyen, és nem eszem már olyan óvatosan :rofl::fish:. Sőt a legútóbbi hekket már én készítettem el, kicsit azért büszke voltam magamra :D. ( Általában párom szokott főzni :D)

2 Likes

Nagyon fél a szálkától, ezért lassan, vigyázva meri csak enni. Szeretjük a halat, de a mi korosztályunk nem ezen szocializálódott. A lányom viszont már nagy halfogyasztó, de mi nem.
Ha valami különlegesre vágyunk, én magam is többre becsülök egy kacsamájat, szűzpecsenyét, mangalicatarját, vagy éppen szürkemarhából készült húst. :smiley:

2 Likes