Bemutatkozás,ismerkedés :)

Attól függ, milyen alkalomra sminkelsz. Szerintem hétköznapra max. nagyon enyhén csillogó árnyalatot jó felvinni a szemöldök alá, nyitja a tekintetet, de telibe nem festeném ki szempillától szemöldökig. Lehet, h videón jól mutat, de nem biztos, hogy suliba, villamoson üldögélve valid.
Paletta: attól is függ, mennyit szánsz rá. Az Essence-nek egész jókat írnak a mostani palettáiról. A zsibin lehet venni Zoevákat (Cocoa Blend, Naturally Yours vagy Blanc Fusion) - ezekben mindennapi kis színek vannak és nem kell nagyon óvatoskodni velük.

3 Likes

Szemhéjalap szerintem mindenképpen jól jön, hogy ne tűnjön el egy óra alatt a szemfesték. Pl. Rdel Young, pár száz ft és tök jó. Nyugodtan felütögethetsz egy csillogó színt a szemhéjadra, nagyítja a szemet és nem túlzás.

4 Likes

Hú köszi Amadea a tippeket, megfogadom majd őket :), körúlnézek akkor az Essencénél majd :).

2 Likes

Szívesen.:slight_smile: A mostani limitált cseresznyés @Kokapu -nak nagyon tetszik meg @Anheszenamon -nak a Sydney-s, ha jól emlékszem.

2 Likes

Igen, nagyon jól használható színek vannak benne, meg egy-kèt különlegesebb is. A kékek és zöld nagyon szép, hétköznapokra is fel szoktam kenni ezeket is. De ha valaki a szolidabb árnyalatokat kedveli, ebben a palettában azok is megtalálhatóak és mindegyik szín szépen pigmentált. Szerintem nagy plusz pont az is, hogy van benne matt csontszín és matt sötétbarna, meg egy matt világosbarna a mélyítőbe és satírozásra.

2 Likes

@Szandika most jut eszembe, ez az Essence paletta is elképesztően jó. Nagyon kihasználható színek és szuper pigmentàltsàg jellemzi.
essence-eyeshadow-box
paletta2
paletta3

4 Likes

Kérdés az is, hogy mennyit szánsz egy palettára? Nyilván nem kell mindjárt egy Urban Decayre költeni, de érdemes egy picit jobb minőséggel kezdeni, mert egy rossz paletta hamar elveheti a kedved.
Ha natúr színeket, sminket szeretnél, és van a közelben Müller, én a Sleek A New Day, vagy az All Night Long palettáit merem ajánlani, itt van róluk egy videó:

Vagy a GOSH New York palettája is jól kihasználható, jó minőségű és kedvező árú. Itt találsz róla színmintákat:
http://www.londonbeautyreview.com/2014/09/gosh-to-enjoy-in-new-york-eyeshadow.html?m=1

És valóban nagyon jó az Essence Berry on paletta is, kiváló áron.

A Sleekekről még itt van egy magyar nyelvű videó, az info boxban írásos tesztekhez is találsz linket:

2 Likes

Üdv köztünk:).

1 Likes

Nagyon tetszenek ezek a színek! :slight_smile: Mennyibe kerül ez a paletta? Ez tökéletes lenne elsőnek :slight_smile:

Köszönöm a remek tippet, ha nem is most, de karácsonyra szuper ajándék lenne, ha nem limitált :slight_smile:

Nekem is rejtett szemhéjam, sőt már inkább lógónak nevezném :grinning: van. Én is pár hónapja estem bele a szemhéjárnyékolás rejtelmeibe és biztatlak a vásárlásra.
Kezdetben én is olcsókat vettem (2 db Revolution), de nem kellett volna. Én a Nabla palettáit javaslom elsőnek, hogy minél előbb legyen sikerélményed! Krémes állagú, gyönyörű színek!

2 Likes

Köszi, igen Nablát mindenképp szeretnék majd, csak egyelőre nagyon drága lenne számomra :). Talán ajándékba tudok majd kérni, talán 2 év múlva én is tudok majd venni ilyen komolyabb palettát. :).

1 Likes

Csak nézett, hogy milyen bazári majmot csináltam szerencsétlen gyerekből, de én nagyon jól szórakoztam :smiley:
Ismerem a duót, bár nem igazán szoktam hallgatni őket, csak ha úgy adja spotify, vonósok nem a kedvenc hangszercsaládom. A Glee harmadik évadában viszont volt egy jelenetük, a Smooth Criminalt adták elő 2 sorozatbeli szereplővel, azóta mint a sorozat egyik legjobb zenei jelenetére emlékezem vissza, azt nagyon szerettem tőlük…hmm lehet jobban meg kellene ismerkednem munkásságukkal!

2 Likes

Nekem is elsősorban a fényesek, amik nem nyerték el tetszésem. Masquerade Minim volt tőlük, de a Mali és a Chi árnyalat olyan keményen bele volt préselve a tégelybe semmi színt nem tudtam felvenni, másik véglet pedig a Casablanca, amit akármilyen királyságosan oda-glitterprimereztem egész nap potyogott a szemem alá:(
A glitterrel enyhén dúsított matt árnyalatoktól is falra mászom, a Zobo egyenest krétaszerű volt…nemm tudom, voltak benne jók is, vérzett a szívem, a Makedaért és a Zolaért, de a legtöbb olyan középszerű volt szerintem. Sacc. egy hónapja vitték el zsibin és egyáltalán nem hiányzik, ilyenkor érzem, hogy jobb volt megválni tőle.

Köszönöm és szintén sok sikert a folyamathoz!
Jaj a sárga nagy kedvencem :yellow_heart: ráadásul olyan jól összerakták azt a kis palettát, amit a citromból ki lehet hozni ők megtették (szerintem legalábbis), de most úgy érzem a kisördögöt játszom bocsánat :S

1 Likes

Nekem is ez a bajom, de úgy néz ki, a Fix±szal befújkált ecset megoldja ezt a problémát, szépen felveszi a színeket és le is adja a szemhéjamra.
Vannak amúgy működő fényes színeik és a mattok is tök jók.
Áh, előbb-utóbb úgyis elcsábulok a Honeyra, biztatás ide vagy oda, csak még tudom késleltetni.:slight_smile:

1 Likes

Jaj de ismerős, én is így kezdtem :slight_smile:

De szerencsére már addigra úton volt egy Colourpop a lányok biztatására, illetve @Amadea jóvoltából hozzám került egy Sleek is. A Revolution hamarosan a kishúgom sminkkészletét fogja díszíteni (nagyon ritkán találkozunk, de már egy ideje oda akartam neki adni), nekem meg úton van két Juvia’s (mondjuk ezen gondolkodom még, lehet hogy az egyiket inkább eladom és megveszem az egyik vágyott Nablát…) Ja, igen, mert a palettáimnak kicsit szűk a helyük a fiókban, így amikor egy jön, egy megy is. Egyelőre más sminktermékből még nem vezettem be ezt a szabályt, csak hogy el kell férjek a sminkasztalomon, de lehet a rúzsoknál is határt kell húzzak lassan.
Lényeg, @Szandika, ha teheted, én is Sleek, Essence palettákat javaslok, de érdemes nagyon utánaolvasni a véleményeknek. Illetve ha netalán lenne a Colourpopnál akció vagy ingyen szállítás, véletlenül se hagyd ki! A drogériáshoz képest elsőre drágának tűnik, de hidd el, nem az. Nagyon megéri. Itt sok Colourpop rajongó van, ha lesz kihagyhatatlan alkalom, arról tudni fogsz :slight_smile:

3 Likes

Érdekes, hogy nektek ennyire nem jöttek be a Revolution paletták, szerintem jobb minőségűek, mint az Essence. Nekem tanulópalettának jók voltak, sőt, még mindig szívesen használok párat közülük, különösen a Re-loaded palettákat és a Chocolate kollekcióba tartozót. Mondjuk lehet, csak nekem volt eddig szerencsém velük, és vannak rosszabb minőségűek, de nekem bejönnek :slight_smile:

1 Likes

@Szandika, ha Colourpop palettát szeretnél, a zsibin vannak eladóak, akár érintetlenek is, így nem kell az amerikai rendeléssel vacakolni. Amúgy én is nagyon szeretem a márkát.:slight_smile:

1 Likes

Tényleg nagyon megosztóak egyébként. Amikor elkezdtem használni őket, nagyon tetszettek nekem is, aztán más lett az összehasonlítási alap. Nekem kettő Re-loaded palettám van (volt) : Newtrals-2 és Passion-for-colour. Az első nagy csalódás volt, mert a színek rajtam nem álltak olyan jól, mint amilyen szerelmes voltam a palettába. De akkor még közel nulla szemfestés gyakorlattal rendelkeztem azóta pedig kitapasztaltam, melyik hogyan miként, és már nem ez a legnagyobb bajom vele. A színek változó pigmentáltságúak, soha nem azt kapom, amit a palettában látok. Van, ami szó szerint agyonpigmentált, van, amelyik alig. Így meg nehéz vele dolgozni, sminket tervezni… Ez mindkét palettámra igaz. A Newtrals-2 esetén még sajnos az is probléma, hogy képesek elpárologni a színek nap végére. Sajnos vagy nem, de többször előfordul, hogy munka után az edzésen is rajtam marad a smink, és a Colourpop soha meg nem mozdult eddig, a Revolution viszont nekem teljesen összemosódik. Az Artdeco szemhéj bázisát használom alá. Nem vagyok egyszerű eset, félig rejtett szemhéjam van (bár nem tudom ez létező kifejezés-e, lényeg, hogy nem vészes, de fennálló probléma).
Egyébként én bíztam a Revolution palettákban nagyon, a krémmániás megoszló vélemények ellenére is. Nem tartom rossz palettáknak őket, de nem vennék újra.
@Szandika ha van olyan Revolution paletta, ami tetszik, érdemes Zsibin nézegetni, gyakran szoktak jó áron lenni. Én is így szereztem a két palettámat, 1000 Ft-ért volt feltéve. Ennyiért nagyon megérte, főleg tanulásra! Ugyanez érvényes mindenre :slight_smile:

2 Likes

Nekem még régebbi Revolution palettáim vannak/voltak. Aztán megvettem az első Soph palettát, ami nagyon-nagyon tetszett, és utáltam (elajándékoztam végül).
Egyébként persze drogériás viszonylatban nem rossz a Revolution, sőt, százszor inkább egy Revolution paletta, mint egy Maybelline.