Köszönöm! Nagyon tetszenek, különösen a tájképek.
Én inkább a fiókomnak fotózok, de elküldtem üzenetben a publikusabbakat cserébe.
Hűha, tényleg nagyon szép fotók Én is már előre úgy gondolom, hogy visszatérek még - mikor először átautóztam Szlovénián, teljesen beleszerettem.
Végül a Vintgar szurdok helyett találtam egy szintén nagyon szép kis túrát - szurdokot Bohinj környékén, így oda fogunk elmenni, elvileg kevésbé felkapott: Mostnica Gorge a neve, esetleg ősszel ti is megnézhetitek majd
Gyönyörű képek! Idén mi is Szlovéniába megyünk, már nagyon várom. A Bledi tó fix célállomás, mellette Piran, Triest, Ljubljana és Skofja Loka van még tervben, de majd közben is alakul.
Megszállni hol érdemes 1-2 éjszakára, hogy megnézzük a tavakat?
Tavaly mentünk Olaszországba, és mivel csak én vezetek, nekem meg ez volt az első ilyen hosszabb utam (plusz mi mindenhová soká indulunk el), ezért oda és vissza is megálltunk félúton egy éjszakára. Odafelé Szlovéniában, Muraszombaton álltunk meg, visszafelé Ausztrián keresztül jöttünk, és Grazot néztük meg. Viszont sokkal jobban tetszett, és rövidebb is volt Szlovénián keresztül, úgyhogy talán inkább haza is arra jövünk majd legközelebb (elméletileg jövőre), és egy kis kirándulással is össze kellene kötni.
Mi is a Portoroz - Piran szekcióban kezdünk, majd hazafelé beruccanunk Bledbe.
Tavaly Bledben a Hotel Jelovicában volt a szállásunk, én meg voltam vele elégedve.
Idén a férjem a Hotel Ribnoban foglalt. Szeptember közepére már január végén lefoglaltuk a szállást, mert nagyon kelendő. Mi a Booking.com-on szoktunk egerészni, mert alig beszélünk nyelveket és mert szeretjük az “ingyen lemondható” opciót is. Bármi közbejöhet addig.
Köszönöm!
Általában mi is a Bookingon nézelődünk, aztán viszont a szállás oldalán - ha van neki - foglaljuk le. (Férjem fixa ideája, hogy jobb a saját oldalon foglalni.)
Megértem! Belföldön mi is így csináljuk!
Csak hát a nyelvtudás miatt nekünk külföldre egyszerűbb így…
A Szlovéniában kalandozóknak ajánlom a Postojnában található cseppkőbarlangot. Mi leruccantunk Bledből a tengerhez (Piran), és útbaejtettük ezt a csodás barlangot is, érdemes volt.
Illetve hazafelé,Trojanban isteni fánkokat lehet enni, vagy venni és ajándékba hazahozni!
Én is voltam már ott a Cseppkőbarlangban Nagyon-nagyon tetszett, tényleg érdemes megnézni
És még vonatozni is lehet benn.
Üdv mindenkinek, sziasztok, Ági vagyok, egyelőre meglehetősen inaktív a felületen, de azért majd próbálkozom :>
22-t töltöm a hónapban, szeptembertől negyedéves orvostanhallgató leszek, későbbiekben kutatással szeretnék foglalkozni.
Már 6 éves koromban kifestettem az öcsémet anyukám régi szemhéjfestékeivel, de kb. 13-4 éves koromban kezdett el jobban érdekelni sminkelés világa nagyrészt egyre romló pattanásos-acnes arcom miatt. Akkoriban még nem igazán volt fogalmam arról, mit is jelent a tudatos bőrápolás és mindent a fejemre kentem, ami azt ígérte, hogy attól jobb lesz, azóta is próbálom korrigálni edukálatlanságom maradványait.
Nagyjából 3 éve foglalkoztat mélységesen elsősorban a szemsminkelés világa: félig rejtett, pici szemhéjaim ellenére felhalmoztam közel 150 szemfestéket és mindig csak többre vágyom, de azt hiszem ezzel itt nem teljesen vagyok egyedül:D Minél élénkebb színek annál jobb! Szintén ekkor kezdtem el átváltani cruelty free termékekre, ma már a számomra legjobban bevált alapozómon kívül nem is veszek semmit kísérletes cégektől.
Pécsett élek, itt is születtem, nagyon szeretem a várost. Van egy aranyszívű drága cicám, Mirrcus, aki idén lett 12 éves és egy hasonló jó kvalitásokkal rendelkező barátom, akivel diplomaszerzést követően tervezünk összeköltözni.
Kiskorom óta fuvolázom, hála a zeneiskolának (és szüleimnek) iskolás koromban nagyon megszerettem a klasszikus zenét, itthon azóta is minden nap a Bartók rádiót hallgatom.
Bár szintén nem olcsó szórakozás (és nem is jutok el túl gyakran) szeretek koncertekre menni. Klasszikus zene után a szívem másik csücske a metál, így leginkább azon műfajon belül szoktam keresgélni, legutóbb Nightwish-en voltunk barátommal novemberben :>
Édesanyámmal kedvenc közös hobbink a kilós Háda bújása, nem szeretek ruhaneműre sokat költeni és fenntarthatósági szempontból is szimpatikusabb opció nekem…kicsit próbálom ellensúlyozni egyéb kategóriák “túlfogyasztását”, nameg jó szórakozás is a “kincsvadászat”.
Elnézést a kisregényért és köszönöm, hogy itt lehetek!
Szia!
A szemfestékmániáddal nem is kerülhettél jobb (bizonyos szempontból rosszabb:P) helyre, vagyunk itt páran, akik előszeretettel pingálják szép színesre azt a pár centis bőrdarabot. Melyek a kedvenc márkáid és színeid? A monókat preferálod vagy inkább a palettákat?
Egyetemista-büdzsém miatt egyelőre az olcsó(bb) kategóriát próbálgatom, de a ColourPop és a Coastal Scents a két kedvencem szerintem, a legtöbb árnyalatom tőlük van mindenképp. Amiért legkevésbé voltam oda (drogériásakat leszámítva) az a Juvia’s Place formula volt.
Nos pont az a probléma, hogy mindkettőt Gyűjteményemben is sacc fele-fele vannak monoin és palettáim.
Palettáknak könnyebb ellenállnom, ha 3-4 vagy több olyan árnyalat van bennük, amilyenhez hasonlóm már van itthon, monokból is igyekszem elsősorban az -egyre fogyó- réseket kitöltögetni kollekciómban, de kívánságlistám folyamatosan bővülő…
Egy időben nagyon elszaladt velem a ló és egyenest túlköltekeztem magam, már-már vásárlásfüggőségbe csapott át sajnos és már nem tudtam az új dolgaimnak sem örülni, de ezt sikerült önerőből nagyrészt legyőznöm és kicsit büszke is vagyok, hogy egyelőre idén csak egy palettát rendeltem, a CP Blue Moon-ját.
Nagyon vágyakozom még az Ace Beaute Flair és a Huda Neon Pink Obsessions után is, de black fridayig nem rendelhetek semmit, tavaly és idén is próbálom “low-buy”-on tartani a költésem (mellette project pan-t csinálgatok, hogy fogyjon is, de nem túl szigorúan véve).
Szia!
Az öcséd kisminkelése nagyon tetszett, szívesen megnéztem volna, és anyukádat is, amikor meglátta.
Én is nagyon szeretem a komolyzenét, bár nekem ez a korral jött, a te korodban én még egyáltalán nem érdeklődtem iránta. A metált én nem szeretem, talán ez az egyedüli zenei műfaj, ami nem jön be.
2Cellost ismered/szereted?
Mit nem szerettél a Juvia’s palettákban? Nekem néhány fényes színnel gyűlt meg a bajom.
Nagyon könnyű beleesni a vásárlásfüggésbe, nekem is sikerült. Szintén leszokóban vagyok.
Ügyes vagy, hogy idén még csak egy palettát vettél! A CP-tól nekem most a Honey tetszik, szerencsére nincs készleten.
2 cellost én is nagyon szeretem! Egyébként még Josh Grobant tudnám megemlíteni, Celine Diont, Pavarottit, Andrea Bocellit akiket nagyon szeretek ( tudom hogy nem lehet egy kalap alá venni őket :D). Hozzám még nagyon közel állnak az operák, de még közelebb a musicalek, nagxon szeretem őket :), egy időben szivesen lettem volna musicalszínésznő :D.
Ha már a palettáknál tartunk, nagyon szeretnék egyet. Rejtett szemhéjam van majdnem :D. Ezért nem tudom milyen lenne jó, nézegettem emiatt az ázsiai lányok sminkjét és inkább barackos árnyalatokat használnak. Én inkább visszafogott színekkel sminkeljek, vagy lehet csillogóssal, vad színekkel is? Milyen palettával kezdjek, ha még tanulom a szemhéjfestést, és sokszor pl elronthatom, meg mondjuk csak egy színt szeretnék használni így kezdésnek, mert az egyszerűbb? Mármint egy színt , felütögetni", ecsettel felvinni? Nem szeretnék még több színt felvenni egyszerre az arcomra, mert szerintem még nehéz feladat lenne :D. Szóval egy tanuló palettára lenne szükségem
Ja azt kihagytam, kicsi szemhéj miatt, egészen szemöldökig kéne festenem vagy nem, legalábbis mikor páran kifestették, valamiért szemöldökig festették, ez helyes így?