Bemutatkozás,ismerkedés :)

Úgyis meg akartam nézni a Müllerben a másik topikban emlegetett alapozót, köszi az újabb ötletet! De előtte azért teszek még egy próbát ezzel az ELF ecsetemmel: https://kremmania.hu/kremek/e-l-f-selfie-ready-powder-blurring-brush. Ez is elég tömött, ugyanakkor kellően puha is, majd meglátom, hogy boldogulok vele.

2 Likes

Sajnos e.l.f. Cosmetics-től nincs egyetlen 1 db ecsetem sem, ez valahogy kimaradt a szórásból. Remélem működni fog vele, és akkor nem kell újabb adósságba verni magad, de ha ki lehet a Müllerben próbálni ezt a Makeup Factory ecsetet, akkor azért érdemes lehet ezt is kipróbálni szimplán csak az összehasonlítás kedvéért. Majd tudósíts róla, hogy beválik-e az e.l.f. ecset.

1 Like

Igen, ebből a fajtából is van 2 db. :see_no_evil:
Én már az életem végéig szolgáló kollekcióra gyúrok. :laughing:

1 Like

Én véletlenül szoktam csak duplikázni, vagy esetleg +1-et ajándékba kapni, mert ilyen is volt (csak sajna nagyon-nagyon ritkán). Persze a leges-legből nincs duplázás, mert az 1 is arcpirító, de igazából én is élethosszig tartó barátságra gyúrok, ezért is használom őket felváltva, lehetőséghez mérten kímélve. :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 Like

Én abból duplikázok, ami nagyon bejön. Pl. ecsetmosás után, amíg szárad az egyik, addig tudom a másikat használni. De volt már olyan, hogy körömlakkból is elégedetten hazahordtam még egy ugyanolyan árnyalatot, de ez nem volt tudatos. :see_no_evil:

2 Likes

Az egyik legkedvencebb alapozó ecsetemet eltörtem (2 kedvenc van ugyanattól a márkától, de 2 különböző, és ebből az egyiket tettem tönkre), aztán megragasztottam, de pár használat után újra eltörött. Hirtelen felindulásból újra akartam venni, de megszólalt a lelkiismeretem, majd @Isabelle megemlítette az Artis ecseteket, amin már korábban is igen sokat vacilláltam, csak hát, ott a hát…, erősen gondolkodóba estem, hogy akkor inkább beújítok egy Artis-ra, de aztán jött az égi sugallat emberi megtestesítője, aki végül eltántorított ezen bűnös gondolatoktól, így nem lett semmilyen ecsetvételem sem. Mondjuk nekem van annyi, ami jó sok embernek is elég lenne jó sokáig, csak hát, a kedvencek kísértése ugye…
Lényeg, hogy erős voltam, és most jelenleg úgy van, hogy újra megragasztom valami más, erősebb anyaggal az eltört kedvencet, aztán majd kiderül meddig lesz újra használható.
Akkor szoktam főleg elszégyellni magam, amikor meglátok valakit 4-es drogériás sminkpaletta ecsetnek titulált cuccaival másodpercek alatt tökéletes sminket kreálni. Na jó, én is csak 1 ilyen hölgyet ismerek (de biztosan vannak többen is). :blush:

2 Likes

Igen, olvastam ezt a szerencsétlen esetedet az ecsettel. :pensive:
Szerintem, meg nincs miért szégyellni magad!

1 Like

Nekem is van olyan palettám, amit kb csak a hozzá adott applikátorral lehet használni. Jó, egy közepes blenderecset is kell, hogy szépen el lehessen satírozni, de felvinni semmilyen ecset noszogatásával sem lehet szépen. Főleg azokat találom ilyennek, ami csillámos, de az alapja gyenge, “krétás”.

1 Like

Ez a paletta valóban gyönyörűséges, köszönöm az ajánlást :revolving_hearts:

1 Like

Ez velem is sokszor előfordul ezért próbálok odafigyelni :sweat_smile: Bár én erre mindig azt mondom, hogy akkor ezek szerint biztosan tetszik, ha már kétszer is velem jött :smiling_face_with_three_hearts:

1 Like

Hűűű, de szuper posztot írtál :star_struck: De jó, hogy így befotóztad tényleg nagyon csalóka, teljesen más mint amiket befotóztak a bloggerek, a te képed jobban eladná nekem ezt a terméket bevallom :relaxed: A legjobban pont ez a lilás szín és a nagyon pink, meg a mellette lévő duokróm tetszik. Sephoran is olvasgattam de ott nagyon lepontozták a minőséget, túlságosan darabos főleg az a zöld szín benne és nehezen dolgozhatóak össze, de látom neked profi módszered van erre is… no tessék megint elgondolkodtam, hogy mégiscsak be kéne szerezni, bár a Jackie Aina is gyönyörűséges :heart_eyes:

1 Like

Ezt az ABH Carli palettát eredetileg én sem gondoltam megvenni, de van egy imádott palettám, amiben van egy csillámos szín, ami az első 2 használatkor több, mint remekül működött, és a végeredmény is több, mint frenetikus lett, szóval szerelem ezerrel. Aztán a sokadik használatra kissé gyurmásan összeálló massza lett belőle, és mintha csillámok is visszaszorultak volna a krémes festékben. Az érdekes az, hogy természetes szőrű ecset is felveszi, de egyúttal le is tapasztja a pan-ben. Valahogy az elmasszásodással mintha visszafogottabbá vált volna, és ezt én nagyon nehezményezem.
Amúgy ez a paletta számomra a minden idők leges-legjobban összeállított hideg tónusú palettája forever :star_struck:, ne tessék hátast dobni, mert ez bizony Marc Jacobs bácsi Steel(etto) palettája. A netes képek, amiket készítettek erről a palettáról, több, mint gyalázat, egyik rosszabb, mint a másik, Temptalia fotóit és sminkkreációját is tessék elfelejteni, mert élőben ez a paletta sokkal-sokkal szebb!!!
A palettában lévő szikrázóan gyönyörűséges, csillámos szín pedig a “Sparkling” névre hallgat. Nagyon érdekes színe van, mert nagyon lágy, és világos, gyöngyházfényű taupe barna alapon különböző színű kék-lila csillámok vannak benne, szóval tényleg gyönyörű.
Amikor megláttam a Carli paletta “OA” lilás-csillámos színét, sőt videót is láttam róla, akkor felcsillant a szemem, mert intenzitásban, látszatra kicsit hasonlónak véltem ehhez a “Sparkling” csillámhoz. A valóságban viszont nem kicsit különböznek! Az ABH “OA” hűvös lila alapon zöld, kék, narancs meg mitoménmilyen csillámokkal van tele, a “sparkling” pedig meleg tónusú alapon kékes, lilás…, ráadásul maga a festék is krémesebb, lágyabban kenhető, és a csillámok ellenére is szofisztikáltabb eredményt ad, egyszerűen gyönyörű, na :crazy_face:! :joy:
Az “OA” állaga kicsit darabosabb és talán picurkát karcosabb (de csak az elején!!!), és mintha talán picurkát nagyobbak is lennének is a csillámok benne, fene tudja. A hűvös lila alap szín sokkal erőteljesebb és intenzívebb. Szóval más a kettő, de nekem egyáltalán nem volt gondom egyik szín felvételével sem.

Potyogás! Mindkettő potyog. A krémesebb állag miatt a 3.-4. használattól a MJ “Sparkling” felapplikálásnál nálam nem potyog, de kötelező hozzá a szemfesték bázis, és a fixálóspray használata is. Nekem az UD all nighter makeup setting spray-vel is stabilan fent maradt, száradás után is. Persze glitter ragasztós cuccal biztosan még stabilabb, sőt egyre jobban gondolkodom rajta, hogy használjak ilyet, mert azért ezek a a glitterek a szembe belekerülve sem tesznek jót, sőt.
Több panaszt is olvastam, hogy természetes szőrű ecset nem veszi fel az MJ “Sparkling”-ját, de nekem 3 különbözővel is tökéletesen működött, az egyikkel kellett csak többször belemásznom, hogy intenzíven felépített legyen. Ha nedves, szintetikus ecsettel mászik bele valaki, akkor nem tudom milyen formává áll össze a festék anyaga, mert nekem így is krémes, gyurmaszerű lett, ami nem rossz, csak mintha veszített volna az ellenállhatatlan intenzitásból kicsit. (Vagy csak érzéki csalódás, nem tudom.) Az ABH “AURA” pinkes, csillámos színe, ami közvetlenül a lilás “OA” alatt van, szerintem kicsit krémesebb állagú, kicsit jobban kenődik. :sweat_smile: Lapos, szintetikus (felrakás előtt benedvesített) ecsettel szerintem mindegyik remekül felvehető és eldolgozható, meg persze ujjbeggyel is. Az “OA” sajnos potyog applikálás közben, de nedvesítsük be mielőtt felkenjük, akkor szebben eldolgozható, és akkor nálam stabilabb is. A “My Angels” nagyobb csillámos még, de ennek az állaga puha, lágy, laza, krémes, már-már túlságosan is. Ez esett atomjaira nálam a megérkezéskor, és egy része ki is szóródott a fólia alatt, valószínűleg vandál futárkezelés miatt.
Mivel tényleg krémes cucc, ezért szimpla erőbehatásos préseléssel, belenyomkodtam a pan-be, persze letakartam egy steril orvosi lapkával előtte.
A természetes fénynél készült fotón pont ez a szín látszik kicsit darabosnak, de pont azért, mert nem megfelelően van visszapréselve, ezért ugye több felesleget tudtam csak felvenni, és elkenni, azért ilyen.

Őszinte leszek, én jobban szeretem a krémes állagú csillámos festékeket, mint a préselt csillámokat, egyrészt könnyebben applikálhatók, ha jó a formula elvileg jobban is kellene tartania és a megrögzött ideám, hogy a lepotyogó csillám belemegy a szemembe és idővel megvakít!
Nem vagyok csillámrajongó, de van egy-két csillám, amik egész egyszerűen frenetikus eredményt produkálnak. :star_struck:
A MJ Steel(etto) palettával való kreálmányaimra már hivatalos, tárgyalásos megjelenéseken is kaptam pozitív visszajelzéseket, mondjuk a tárgyaló profi megvilágításának köszönhetően lett annyira frenetikus a megjelenése, de ezt nem kell másnak tudnia. :smiling_face_with_three_hearts:

Ja még vmi. A nagyobb csillámos színeknél pl. a halo eye look-nál a fixálóval felapplikált csillámos cucc felvitele után, óvatosan a két szélénél satírozzuk csak enyhén egybe a kívánt színnel. Vagyis enyhe, rásatírozó,rátapogató mozdulattal. Ki lehet tapasztalni, hogy a legjobb. Mélyítőbe én nem szoktam csillámos festéket satírozni (kivéve a krémes Hourglass scattered light glittert), meg max selyemfényűt.

2 Likes

Hát bevallom, megvettem ezt a palettát, már úgyis régóta szemezek vele, itt a zsibin pont volt egy bontatlan csomi. Hétfőn veszem át, alig várom :star_struck::smiling_face_with_three_hearts:
A te fotóid voltak igazán etetősek, utána nem bírtam már magammal :joy:

MJ palettája tényleg nem jön át úgy, bár az a Sparkling árnyalat, na, naaa azért igenis adja magát :slight_smile: Nekem mondjuk Carliéban tetszenek a melegebb színek is, a csak hideg tónusú smink nem áll nekem olyan jól, most ezekre a nagyon ezüstös színekre gondolok. Ugyanakkor használok hideg lilát meg van egy érdekes enyhén rózsaszínes csillogású ezüstöm és az szerintem nem rossz. Ahhoz képest, hogy hosszú évekig azt hittem tél típus vagyok :smiley: (Igaz akkor sötétebbre festettem a hajam) valójában inkább nyár. De nehéz ezt így eldönteni, mert baromi fehér a bőröm, barna a szemem és a magenta pl igenis jól áll pedig az nem is nyár szín, mindegy, feladtam ezeket a besorolásokat :crazy_face: Inkább próbálgatok és azt veszem meg ami megszólít, de volt, hogy mellényúltam és elajándékoztam azokat a színeket. Igazából egyszer ha van kedved megnézném a te swatchaid is, biztosan sokkal jobb fotót lősz, legalábbis a Carlinál abszolút meggyőztél. Olyan jó, hogy ilyen részletes használati útmutatót írtál, így teljesen másképp állok hozzá, sok negatív véleményt kapott ez a szegény paletta, de nekem akkor is nagyon tetszik :face_with_hand_over_mouth: Pedig szeretem az erősebb színes sminkeket. A fotókon az a Mandala, az általad említett OA és az Aura, Stev és Cindy a nagy nagy szerelmem a képek alapján, de kb mind tetszik majd kipróbálom őket hamarosan :smiling_face_with_three_hearts:
Szemhéj alapot nekem alapból kötelező használni a fedett szemhéjam miatt, a csillámokkal én is bajban vagyok, nem merem felülre kenni, félek én is a vakulástól, két Colorpopos palettámban is van préselt csillám, csodálatosak de egyszer se mertem feltenni. Csak alulra, meg kicsit oldalasan lefelé, vagy hogy fogalmazzam :smile: Ilyen finom, krémes csillámos festékem nincs is még, csak loose glitter, pressed glitterek és ez a trutyiba kent fajta, de azt nagyon utálom, olyan ragacsos, nem tudom ki találta ki, de tuti nem tesztelte magán :stuck_out_tongue_winking_eye:

De még egyszer köszönöm a tanácsokat, nagyon nagyon sokat tanultam most tőled :revolving_hearts:

2 Likes

Remélem, hogy örömet okoz majd a paletta, és szeretni is fogod, illetve hogy beválik nálad is. Éppen ma vettem észre, hogy bizony igencsak fogyóban van a szemfesték bázisom, persze mikor máskor, mint a kedvezmények után. Arra gondoltam, hogy ha már primert vennem kell, - márpedig az ünnepek nem telhetnek el csillogás-villogás nélkül - és többen is dicsérik az ABH primert: https://www.anastasiabeverlyhills.com/eye-primer/ABH01-11000.html
akkor egyúttal megveszem hozzá a Glitter Adhesive-t is: https://www.anastasiabeverlyhills.com/glitter-adhesive/ABH01-23010.html

Nekem a Smashbox Full Exposure paletta csillámosai és a ColourPop préselt csillámai nem akarnak maradni sehogy sem, sem bázissal, sem fixálóspray-el. Őszintén szólva a CP csillámosai nekem nem igazán jönnek be, meg a krémes, tégelyes super shock cuccait sem igazán szeretem, mert bázissal is pillanatok műve alatt egybemosódik rajtam minden, pedig a legtöbb porfesték szimplán alapozóra felvíve is szépen meg szokott maradni estig, lemosásig.

Nekem télen teljesen semleges színű a bőröm, így rakhatok majdnem bármit. Mind hideg, mind meleg árnyalatokból van több szín és színárnyalat vagy változat is, amik nem állnak jól rajtam vagy nekem :laughing:. A Zoeva rose golden palettájával küzdöttem rendesen, mert nem igazán tudtam vele olyan sminket készíteni, ami jól is állt volna, így végül továbbadtam. A ColourPop-tól ez a mindeki által szeretett paletta nem akart jól mutatni rajtam sehogy sem: https://kremmania.hu/kremek/colourpop-double-entendre-pressed-powder-shadow-palette
A vicc pedig az egészben az, hogy a szintén narancsos Tarte: https://kremmania.hu/kremek/tarte-tartelette-toasted-eyeshadow-palette és még az ABH Soft Glam-je is kifejezetten jól állnak, sőőőőt: https://kremmania.hu/kremek/anastasia-beverly-hills-soft-glam-eye-shadow-palette

A MJ steeletto paletta csak az én személyes kedvenc hideg tónusú palettám. A 7 db szín olyan mesterien tökéletesen lett összeválogatva a palettában, hogy akármilyen kreációt is csinálok vele, mindegyik remek (számomra persze). Amikor képeken láttam meg, akkor megvontam a vállam és más után néztem, mert borzasztó sötét, komor, hideg, lehangoló látványt nyújtott, meg a kézen swatcholt színek is ugyanezt erősítették meg bennem, sőt Temptalia fotói, és értékelése is ugyanezt támasztotta alá.
Aztán személyes találkozó alkalmával szerelembe estem, miután pedig felkerült a szemere, megtörtént az örök hűségeskü.:cupid: Rajtam a barna változatok sem mocsaras, sáros színek, a The Concrete taupe barna rajtam például nem igazán barna, inkább enyhén lilásba hajló szín. Szerintem pontosan ezért is olyan nagy kedvencem a Mac Really Me rúzsa, mert az ilyen érdekes színárnyalat, mindenki bőrén másképp mutat. Elvileg nagyon enyhén melegbe hajló világos, mályvás, nude szín, de van akin hullaszínűvé, vagy korrektorossá válik. Rajtam viszont egy kifejezetten érdekes, és szép nude, ami ráadásul ezzel a hideg lilás palettával együtt nagyon szépen mutat. A palettában lévő lila szín sem olyan sötét, lehangolóan hideg rajtam, bár az egyik kedvenc kreációmmal még jobban fel szoktam élénkíteni.
A legelső, fehéres-bézses Rule mattal lealapozom a teljes szemhéjamat, majd mélyítőbe szépen eldolgozva a The Concrete kerül, a külső V-be és enyhén a mélyítő közvetlen vonalába elsatírozva a lila Jungle szín, a mozgó szemhéjra a Sidewalks fényese kerül, a centrumba, azaz a szemhéj közepére pedig felragasztózom a Sparkling-ot. Szemcerkának a felső szempillatőbe, meg az alsó szempillatő külső V részébe pedig a Pupa 09-es hegyezővel faragható és a végén satírozós szivacsos, ferdén vágott applikátorral ellátott cerkáját szeretem használni. Már lefaragtam a cerka nevét, így jobban nem tudom megnevezni. Persze a gyönyörű tintás-fekete színnel még enyhén átmegyek rajta, hogy még szebb legyen. :star_struck:

U.I. Az ABH Carli palettával rengeteg szép kreációt lehet varázsolni, vegyesen hideget és meleget is. Én például meglepődtem, hogy kifejezetten jól állnak rajtam a Cindy tiszta pigment és az Aura csillogósa is. A hideget tudtam, hogy jó lesz. :sweat_smile:
Szóval legyen sok-sok örömöd a Carli palettában (is)!

4 Likes

Ó biztos vagyok benne, már csak kettőt kell aludni és csodálhatom élőben is, mindenképp megírom, majd hogy tetszik :heart: Jó hallani, hogy a poros csillámok jobbak, nekem se a kedvencem a CP-ben a glitterek inkább színt kérek helyette :sweat_smile: Őszintén ritkán használok bármilyen komolyabb csillámot, így is elég feltűnő vagyok (a ruháim, a színes sminkek vagy vakító rúzsokkal), nem még ha csillogok mellé mint egy karácsonyfa :smiley: Partikba ritkán járok, nem is tudom máshova elképzelni nagyon ezeket a vad csillámokat, csak is valamilyen esti sminknek, te szoktál nappal is csillogni? Mondjuk a múltkor egy sima fekete ruhát vettem fel, hogy végre kipróbálhassam a Pupa wow lipstickjének a rózsaszínjét. Hát az valami álom volt! Csodás élénk pink, ciklámenes csillámokkal, elég feltűnő, a neve is ezt takarja. “Don’t be shy” Lehetett vele enni, inni, meg se mozdult, alig kopott, csak azért egy kicsit szárít 2-3 óra után, de imádtam viselni. Még az “it’s my passion” és a “marry me everyday” van meg nagyon szeretem őket, többet kéne használnom… hogy el tud feledkezni az ember mennyi szép dolga van amit nem használ eléggé…

Hú az az ABH primer elég brutálnak néz ki! Érdemes rá is gyűjtögetni :star_struck:

A bőrszín mellé az is huncutság, hogy a hideg színek jól állnak, mint ruha, de a szememhez közel nem mindig működnek, gondolom a meleg árnyalatú sötétebb barna szemem miatt. Inkább árnyalónak használom őket, az ezüstöt kicsit sajnálom, mert mint szín tetszik csak hát nem áll jól. A linkelt CP paletta bevallom nekem nem is tetszik, nem szólít meg, a Baby got peach jobban bejön, pedig nem vagyok oda az ilyen nagyon monokróm palettákért. A Tarte és az ABH viszont csodaszép!

Olyan jó, amikor így találsz egy palettát mint az MJ Steeletto, én amit ennyire imádok az a Tarte Mermaid sellős palettája, hát azt bármilyen variációban csinálom imádás a vége és ráadásul vanília illatú az a kedvenc ízem és illatom :revolving_hearts: Imádom, hogy vannak benne nude meg extra, vagányabb színek is. Szerintem emiatt is vonz Carli, mert hasonló a felépítése, csak hát ezek a gagyi netes fotók :stuck_out_tongue: A Mac-es rúzs amit írtál rajtam is tuti hullaszín lenne :sweat_smile: Annyira érdekes, hogy mindenkin másképp mutatnak a színek. Amadeától vettem egy Charlotte Tilbury (Electric Poppy) rúzst, rajta kékesbe hajló pink volt, rajtam viselve meg inkább narancsos, még csak nem is pirosas. De nagyon különleges szín, nem bántam meg, hogy elhoztam :heart:
Nagyon szép lehet ez a smink amit leírtál :star_struck:

Annyi eszembe jutott, hogy régebben olvastam a Titkok című könyvet és volt benne egy sikeressé vált Anastasia aki Beverly Hillsen nyitotta meg a szemöldökszalonját. Akkoriban kissé szkeptikus voltam ezekkel a könyvekkel (most is) szóval rákerestem a nevére és tényleg milliomos lett a szemöldökökből vagyis pontosabban a minőségi sminkjeivel és egyéb szépségápolási dolgaival. Ma kíváncsivá tett ki van az ABH mögött és lecsücsültem, hogy róla olvastam 4 éve. Valahol akkor mégis csak van vonzás törvénye :sweat_smile: akkor is tetszettek a dolgai csak még nem voltam kész egy igazi rendes márkára. Szóval nagyon nagyon örülök, hogy a kezembe foghatok valamit tőle. Kis szentimentális vagyok tudom :sweat_smile::face_with_hand_over_mouth:

5 Likes

Kíváncsian várom a fejleményeket a palettával kapcsolatban. :hugs:
Remélem tudod majd legalább annyira és annyiszor használni, mint a Tarte Mermaid palettáját! :kissing_closed_eyes:
Lehet egy kicsit félreérthetően írtam le a glitteres értekezésemet, így pontosítok, aztán leakadok róla ígérem.:kissing_heart:
Alapvetően a természetes, neutrális, naturális :laughing: sminkek nagy rajongója vagyok, a kevesebb több elvét vallom és gyakorlom is, de ugye a kivételek erősítik a szabályt, meg hát a naturális vonal mellett szeretem a színeket is. A smokey szemek minden válfaját, változatát nagyon szeretem, és talán ez az, ami a legjobban áll a szemeimhez, illetve ez emeli ki a legjobban. A mozgó szemhéj egészén alkalmazott mélyfekete alapon apró (kék) csillámos/metálos (tudod a csillagos éjszakai égboltot megidézve) nagyon füstös szemeket is nagyon szeretem, és szerencsére még mindig jól is áll.
Alapvetően a minden alkalomra tökéletesen helytálló, csillogó, csillámos, metálos szemeket nálam két márka krémes glitteres, csillámos, mesterien tökéletes állagú, és ezért mesterien gyorsan, tökéletesen használható, mesterien szép, szofisztikált eredményt adó kifejezetten krémes glittere testesíti meg.
Az egyik: https://elciecosmetics.com/collections/eyes/products/jewels-the-gold-series
A másikat meg már amúgy is sokat emlegettem: https://www.hourglasscosmetics.com/collections/makeup-eyes/products/scattered-light-glitter-eyeshadow?variant=29474658844790
Ezeket simán nappalra is, meg kb. bárhova, önállóan használva (!), mert nem tűnik glitteresnek, hanem gyönyörű fényt, ragyogást adó tünemények, persze az én színeim amúgy sem kiugró színek.
Ehhez hasonló hatást pedig az ABH Sultry palettával tudok még elérni, ezt is használtam már hétköznap délelőtt is, többször is, meg fogom is, de alapvetően ez az ünneplős, karácsonyozós palettám, és jól is működik :star_struck: https://kremmania.hu/kremek/anastasia-beverly-hills-sultry-eyeshadow-palette

Aztán vannak a nagyon szép végeredményt nyújtó (persze rajtam :sweat_smile:!!!) de kicsit-vagy néha inkább nagyon bosszankodós csillámos, csillogós, metálos szintén préselt festékek. Most megint nagyon népszerűtlen leszek itt a fórumon, de hát nem vagyunk egyformák. Charlotte Tilbury csillámos, csillogós színeiről beszélek. Színekben számomra annyira szépeket tud készíteni, hogy örömömben kezet csókolnék neki, de az első 2 használat után letapadnak ezek a csillámos színek, kifényesedik a felületük, és még ujjbeggyel is csak egy kis metálos színt lehet felvenni, nem csillámosat. Ezért kapargatni érdemes a felszínét, akkor nálam szokott működni. Tudom, hogy ennyi pénzért az emberek ezt nagyon nem bírják elviselni, - igazuk is van -, de rajtam annyira működik több szín is (azaz paletta is), és olyan szép eredményt adnak, amit sok másik nem tud. Lehet hogy hasonlót igen, de ugyanazt soha! Én azon kis létszámú táborba tartozom, akik képesek pattanásig feszíteni az idegszálaikat, és ezen CT csillogó színek használata közben sűrűn károgni, majd a smink elkészültekor fellélegezni, és elfelejteni a sok károgást, mert pontosan azt kapom, amit szerettem volna! Az Instant Eye palettánál már felszállt a rózsaszín köd a szemem elől, és sokkal többet károgok a használata közben mint eddig valaha, de a színei akkor is tökéletesek rajtam!
Akkor már megemlítem a még sokkal drágább palettát is: https://www.temptalia.com/natasha-denona-gold-eyeshadow-palette-review-swatches/
Ebben a palettában is van több károgós préselt glitter is, de feltéve ezek is megérik az applikálás közbeni károgást, persze szigorúan csak nálam! Naná, hogy egy ideális világban, -ami soha nem lesz, (nem lehet) - minimum elvárásom egy ilyen értékű palettánál az lenne teljesen jogosan, hogy TŐKÉLETES minőségű, használhatóságú, tartósságú, semennyire nem irritáló, sőt szemet hidratáló és fiatalító cucc legyen…stb…

ABH történethez: Minden ember egyenlőnek születik, csak a saját maga eltökéltsége, tenni akarása, kitartása, szorgalma, alázata… stb. amivel kiemelkedhet az átlagból, és elérheti mindazt, amiről álmodott. Persze adott területhez való affinitás, tehetség sem árt…

A loose glitter-eket nem használom, van egyetlen 1 darabom, de még csak fel sem bontottam, gyári csomagolásban kallódik. A ragasztást a meglévő préseltekhez (még a krémesebb változatokhoz is) gondoltam biztos, ami biztos alapon! Szeretem, ha a ruhám nem csillog a glitterektől, csillámoktól.

Tavaly szilveszterre is inkább ezt a palettát használtam: https://kremmania.hu/kremek/the-balm-thebalm-alternative-rock-palette---volume-2
Tudom, látszatra tripla nullának néz ki, de olyan intenzív és ütős, hatalmas szemeket varázsoltam vele magamnak, amit több hímnemű ismerősöm is megdicsért.
Ebből is látszik, hogy nálam a szemsmink szokott ütősebb, dominánsabb lenni, de itt is van kivétel, mint nálam kb. mindenhol, mert ilyen területen nincsenek teljesen kőbevésett szabályaim, minek is? (Elvégre ez csak saját önkifejezés, a saját művészetem :joy:.) Ünnepek alatt, buliban szoktam duplázni és szemre és szájra egyaránt hangsúlyt fektetni, de ezt már egyre ritkábban, hiába öregszem. A piros rúzsokhoz inkább hibátlan bőrképre törekszem és arckontúr hangsúlyra, lágy, sejtelmes, átlátszó selyemfény kerül a szemekre és nálam kell a szempillatőre ráerősítés (felül is és alul is szigorúan) nem csak szempilla hangsúlyozás. Ahhoz képest, hogy jól áll a piros, ruhában is, meg rúzsban is, mégsem igazán szoktam viselni, pedig mindenki próbálja ezt bennem erősíteni.

Olyan csillámos rúzsom, mint a Pupa wow lipstick, nincs, szájfényben van picikét hasonló, de az is beleolvad a környezetébe, csak fényt és teltséget adva az ajkaknak. Csillámos, hagyományos rúzsom több is van, de azok szerepe is az élénkítés, a csillámok önmagukban nem igazán kivehetők. Majd meglesem élőben ezeket is. :slightly_smiling_face:

Nekem is van egy CT matt finishű, de nem matt érzetű rúzsom, a Bond Girl: https://www.charlottetilbury.com/uk/product/matte-revolution-bond-girl
Természetes fényben olyan szépséges, és van két szemre való palettája is, amikhez tökéletesen passzol, együtt gyönyörűek. Ja, és ezzel a rúzzsal igazán szép fehérnek látszanak a fogaim (pedig…). Ez egy őszi-téli rúzs inkább.
Fukszia színben nekem ez nagyon-nagyon-nagyon tetszik :cupid:: https://www.lisaeldridge.com/shop/product/1825451081771/

Te jó ég, nem akartam ennyit írni, bocsi mindenkitől!!! :face_with_hand_over_mouth::innocent:

3 Likes

Írtam neked privit (nem tudtam, hogy van ilyen is itt :sweat_smile: ) már a fórumbot is szobára küldött minket :sweat_smile: :blush:

A MJ Steeletto palettán jó ideje gondolkodom már. Egyre inkább érik az elhatározás bennem, hogy januárban megrendelem Edittől. Nagyon kedvelem magamon a hideg tónusú szemsminkeket, szerintem tökéletes lenne ez a paletta, főleg, hogy elolvastam a véleményedet is, ez csak megerősített benne, hogy megvegyem.

Szia, Neked rengeteg lilás tónusú palettád van, és úgy, hogy a Viseart Liaison palettát is beszerezted, szerintem már egyáltalán nem lenne értelme megvenned a Steeletto-t. Az összes szín hasonló árnyalata egészen biztosan megvan a kollekciódban, még ha nem is teljesen ugyanazok. Nem akarlak lebeszélni, de azért ez nem egy olcsó paletta (összesen 7 színnel, amiből csak egyetlen 1 különlegesebb, csillámos szín van), és a “tizenakárhányadik” lilás paletta, már nem lesz sem különleges, sem izgalmas, így nem érdemes ennyi pénzt kiadni. Nekem nagyon-nagyon kevés lilás színem van, teljesen lilás palettám, meg csak ez az egyetlen egy, és ez az ami nekem jól is áll. Vannak a Zoeva En Taupe palettában, a Smoky palttában és a Cool Spectrum palettában is lila árnyalatok, meg van egy kifejezetten mályvás mini palettám is, ja, meg az UD Jean Michel Basquiat palettában is van lila, na ezt aztán kb. soha nem használom :pensive:.
Nagy baj az, hogy hozzánk nem engedik be a Sephora-t meg kb. semmilyen mást sem, mert én csak akkor látom már értelmét, hogy palettát vegyen valaki, ha ki is tudja előtte próbálni. Rettenetesen sok pénzt, meg idegeskedést, csalódást meg lehetne spórolni!!!

10 Likes

Köszönöm szépen az őszinte véleményedet. Jobban belegondolva tudom, hogy igazad van. Túl sok palettám van, a meglévőket sem tudom úgy kihasználni ahogy szeretném. Néha úgy vágyok arra, hogy legyen 2, max. 3 db minőségi palettám (és ugyanez igaz a pirosítókra, rúzsokra is) amiket tényleg szívesen használok, és kihasználok. De az a “baj” velem, hogy túl kíváncsi vagyok, annyi termék van a képzeletbeli kívánságlistámon, hogy sosem érek a végére. Mindig újabb és újabb sminkterméket szeretnék kipróbálni, annyira hajt a kíváncsiságom. Ha meglátok egy palettát és megtetszik, nem is gondolok bele, hogy vannak hasonló vagy ugyanolyan színeim más szemhéjpúder palettákban. Vagy ha az eszemmel tudom is, elhessegetem a gondolatot. Most viszont úgy érzem meggyőztél. Már csak azért is, mert a 2020-as évben nem szeretnék annyi pénzt elverni sminkekre, megvan mindenem, bőven több is mint kellene. Drogériás cuccokat már egyáltalán nem akarok venni (na jó szempillaspirált igen) Egy biztos vételem lesz még januárban, a Huda Mercury Retrograde paletta.
A sminkekre elköltött összegeket pedig félre akarom tenni, mert egy Philips Lumeára gyűjtök :slight_smile: Szóval köszönöm, hogy leírtad a gondolataidat, megfogadom.

7 Likes