Babavárás-babavilág

Tavaly a télikabátom is náluk vettem, imádom! :smiling_face_with_three_hearts:

Lányok tudtok nekem segíteni?:pleading_face:
Ismerősömnek most lesz babaváró bulija, kisfiút vár, akinek az apukája dán, így egy pici viking van jelenleg a hasában.
Arra gondoltam, hogy kap egy tengerész mintás cumikendőt, meg plédet hozzá, de szeretnék cumit is venni.
Itt pedig elakadtam, mert rengeteg van és nekem fogalmam sincs mit kell tudnia egy újszülöttnek való cuminak.
Innen venném , mert itt laknak a tengerész holmik , esetleg meg tudjátok nézni?
https://mamilla.hu/?s=Cumi&post_type=product

Én az anatómiaira gondoltam, de lehet, hogy teljes hülyeség ….

Lehet nem leszek konstruktív, de ha olyan lesz a baba, mint a mi kislányunk volt, akkor lehet sosem fog cumit venni a szájába (vagy legalábbis 2 mp után kiköpi) :grin:
Először azt hittem, hogy rossz “típust” vettünk/kaptunk, de miután a piacon fellelhető szinte minden márkát kipróbáltunk, rá kellett jönnünk, hogy ő egyszerűen utálja és kész…:wink:
Se cumi, se cumisüveg soha, semmilyen körülmények között…:rofl::rofl::rofl:

1 Likes

Köszi, azért én megpróbálnám a vásárlást, nagyon jól menne a kendőhöz valamelyik kék cumi.

2 Likes

Sajnos tényleg nagyon egyedi, mit szeret a gyermek. Már a cumisüvegnél is azt mondták érdemes direkt két félét venni, hogy kiderüljön, mit fogad el a baba.
A másik dolog - bár lehet te tudod mi a leendő anyuka preferenciája - hogy lehet nem is szerencsés venni. Nem mindenki szeretne cumit adni a gyermeknek.
Mindenesetre a kinézett cumi anatómiai verziója szerintem rendben van.

1 Likes

Megpróbàlom kinyomozni , hogy lesz- e cumi :slight_smile:
Vaaaaaagy megveszem a Vikingek sorozatot DVD- n és majd 20 év múlva megnézheti :innocent:

2 Likes

Nekem 2 fiam van, a nagy hatalmas cumis volt, a MAM anatómiai volt a kedvenc. Volt olyan időszak, hogy egyszerre 10 darab volt, és éjjelre körbe kellett rakni vele. :laughing:
A kicsinek egyáltalán nem kellett cumi, kizárólag a hüvelykujját szopizta.

Hát, ha előre tudom, hogy ennek az lesz a következménye, hogy neki fogszabályzó fog kelleni, akkor megpróbálom inkább a cumira rászoktatni…

2 Likes

Nekünk anatómiai cumija volt mindkét gyereknek, MAM és Nuk, különböző méretekben ahogy nőttek a lányok. Ha szeretnél venni, én is ezt a típust javaslom.

1 Likes

@asianlover hogy vagy(tok):pregnant_woman:??
Ha nem csal a memóriám, már lassan itt az ideje babuci érkezésének :breast_feeding:, ugye?:crossed_fingers::100::four_leaf_clover:

Sziasztok! Hát, itt vagyok újra :slight_smile:
@Niko Nagyon köszönöm az érdeklődést! Szeptember 15-én, pontosan a betöltött 37. héten megérkezett Bébi Úr! :baby: :partying_face: Holnap lesz 5 hetes.
3.350 g és 53 centi lett, így nem volt hiányérzetem… mi lett volna, ha bent van még 2 hétig? (a császárom a 39. hétre volt kiírva)
Most már nagyon jól vagyunk, sajnos a terhességi komplikációm miatt 12 napot töltöttünk a kórházban (vércsoport összeférhetetlenség) de aztán csak elengedtek. Elég szar volt bezárva a látogatás mentes SE2.-ben, de legalább annyi előnye volt a dolognak, hogy profi babaápolóként jöttem ki, 12 nap alatt minden kérdésemet feltehettem a kb. 20 csecsemős nővérnek-szülésznőnek-doktornak, akikkel találkoztam :slight_smile:

Többiek, hogy vagytok? Meséljetek!

Egyet kérdezek is gyorsan: tudtok esetleg jó youtube videót hordozókendő használatról? Vettem egy hiper-szuper Boppy Comfy Hug-ot, de itt állok vele, hogy mi a szart kezdjek ezzel a 20 m anyaggal, hogy a fenébe kéne ezt magamra aplikálni, meg bele a gyereket?! :joy: valami nagyon gy.p.-s videó kéne nekem, mert amiket tik-tok-on láttam, azokat nem sikerült átültetnem a gyakorlatba :roll_eyes:

Ja, meg még egy: semmi fogalmam nincs a mondókákról, egyet sem tudok és utálom is őket. Emlékeim szerint már 3 évesen is utáltam őket :joy: De most kénytelen leszek felfejlődni ilyen téren, mégis csak egy vicc, hogy szanszkrit mantrát tudok csak énekelni a gyereknek :joy: :joy: :joy: tudnátok ajánlani ilyen oldalt/zenét/youtube-ot, amit szeretni szoktak egész pici kortól a babák?

Köszönöm szépen!

19 Likes

Fete sajttal, rosé kacsamellel mi a gond? Utóbbinál max ha fertőzött a hús, de erre a mai világban kevés esélyt látok. Steakkel ugyanez a helyzet.
Dietetikus vagyok, kollegina várandós, jelenleg Görögországban él, simán eszik ilyeneket, tengeri herkentyűket is, ott teljesen más az ajánlás.

1 Likes

@Vicus : Lehet, hogy azért gáz a feta, mert lágy sajt? De az tényleg nem gáz, ha pasztörizált tejből van, én is úgy olvastam. A steaknél biztos az, hogy rosé. De a szusi is nyers, mégsem gáz az sem.
Görögországról jut eszembe: annyira vicces, hogy kint a sóbevitelre vannak rápörögve, hogy az minél kevesebb legyen, ugyanakkor teljes komolysággal érddeklődnek a kismamáknál, hogy hány szál cigit szívnak egy nap? :crazy_face:

Gratula a bébihez, sok boldogságot és jó egészséget kívánok mindkettőtöknek! Sajna segíteni nem tudok, én nem hordoztam és a mondókákkal én is hadilábon álltam :grinning_face_with_smiling_eyes: a nagyobbiknak a tavaszi szél-t szoktam énekelgetni mini korában, arra aludt el, és kb ennyi :see_no_evil:

Szia :slight_smile:
Első körben hatalmas gratula a kicsihez :slight_smile: előrebocsátom, hogy nem saját, hanem baráti és családi körös tapasztalatokat adok tovább :wink:

Hordozókendő: érdemes belépni a fb-on vmi “véranya” csoportba, mert ott iszonyatosan jól eltudják mondani, hogy melyik végét tekerd melyikkel és a gyerek melyik lába alatt húzd át :wink: Sógorasszony ezekre esküszik.
Mondókák és hasonlók esetében láttam rendkívül jó mondókás könyveket neten és könyvesboltban is, amikor a kvázi keresztgyerekeknek kerestünk hasonlókat. Sok barátnőm is ezekből oldotta meg, amire maga nem emlékezett.

Saját emlék: a mai napig emlékszem apám éneklésére, amikor Elvis Presley-t énekelt nekem elalváshoz, bezzeg nagyanyám hejvargánékáposztátfőz című dúdolására annyira nem :smiley: A hangod a lényeg az elején, nem az, hogy mit mondasz/mesélsz/énekelsz :slight_smile:

3 Likes

Gratulálok! :slightly_smiling_face:

Gratulálok a babához! :slight_smile:

Gratulálok! :slight_smile: A hordozáshoz nem értek, de a mondókák kapcsán Weöres Sándor Bóbitája jutott eszembe, mármint a verseskötet. Szelektálni kell belőle, mert vannak kicsit nyomasztóak is benne, pl. sztem az Izzik a galagonya is az. Viszont némelyiknek olyan megnyugtató, különleges hangzása van, hogy a mai napig fejből tudom őket.

3 Likes

Gratulálok!! :blush:
Akkor nem Maternity lett végül? Ha jól emlékszem ez volt a tervetek :slight_smile: SE2-őn engedték a császárt?

Jó babázást nektek :blush:

Gratulálok!

A hordozók esetében tényleg érdemes belépni a csoportba, ott adnak tuti tippeket az anyukák. Lehet más márkáknál is szétnézni (pl Gremese, Lilliputi), ott is van mei tai/baby tai, lehet ott jobban látható az alap hordozó rész felvétele (megnéztem youtubeon azt ami neked van, annak van boostere ami a másik márkáknál nem feltétlenül van). Viszont az én tapasztalatom, hogy míg kicsi a baba, és nem tartja magát rendesen, akkor nagyon nehéz a felvétel.

Mondóka/dalok téren keress rá youtubeon “Gyerekdalok”-ra. Emellett elérhető pár kerekítő és ringató foglalkozás is ott. A Kerekítő könyveket tudom ajánlani, azok otthon is jól használhatóak, viszont a Ringatók NEM (hacsak nem tudod kotta alapján kitalálni a dallamot).

@asianlover Boldog babázást, szívből gratulálok! :gift_heart:
A szanszkrit mantra pont elég jó, pláne amíg mást megtanulsz, csak érdekesebb lesz a mondóka :slight_smile: Amíg csecsemő, addig úgyis mindegy, csak Téged halljon.

2 Likes