Lehet banális, de nekem a Balea sminklemosó teje leszed mindent. Ès nem irritál. Bár nem vízálló spirált használok, meg az ilyen extra tartós szájcuccokhoz nem ezt használom, de a mindennapi sminkemet leszedi egyszeri áttörlèssel (alapozó, korrektor, púder pirosító, highlighter, szemsmink, spirál), sminklemosó kesztyűvel (ebeline), nem vattakoronggal.
Köszönöm szépen, ez hasznos! Megnézem majd azt a kesztyűt is. A szememre olajmenteset kell használjak a tartós műszempillám miatt, csak az arcomra keresek valami hatékonyabbat.
Baleanak tényleg vannak jó dolgai, én habzó lemosót használok tőlük. Érzékeny bőrre való (nekem nem az van, de viszonylag jók az összetevők), rózsaszín flakonban van, 899.- Már nagyon sokszor újravettem.
Amúgyis elvileg a dupla tisztítás a legjobb, tehát először valami olajos, krémes, tejes lemosó vagy micellás víz, második lépésként pedig valami enyhén habzó, ami leszedi a maradék sminket és az előző lemosó maradványait is. Legalábbis ezt a koreai arcápolási rutinban olvastam, de én azelőtt így csináltam már, hogy olvastam volna, mert így érzem a legtisztábbnak az arcomat.
Ez is szuper opció, köszi szépen! Így megmaradhatna a Garnier is, de mondjuk akkor is két lépésben kellene lemosnom.
Rákerestem a KM-án a Balea lemosókra, de olyan sokfélét dob ki…
@Guppi , @Vicus belinkelnétek a termékeket? Előre is köszi!!!
Bár tegnap este meg tökéletesen működött a Garnier is, lehet, hogy meghallotta valahonnan, hogy le akarom cserélni.
Egyébként @Vicus, én a tej után még az arctisztító tonikját szoktam használni, persze én az összetevőket nem figyelem…
KM-en azt írja ezt a termèket már nem gyártják, de a DM oldalán megtaláltam (onnan mobilról nem tudom linkelni)
https://kremmania.hu/kremek/balea-arctisztito-tej-sargabarackmag-olajjal
Köszönöm szépen, így már elég!
https://kremmania.hu/kremek/balea-arctisztito-hab-mandulavirag-kivonattal
Ezt használom, nem húzódik utána a bőröm.
Az ebelin sminklemosó kesztyű tisztításához milyen antibakteriális szappant vettél? Azt is a DM-ben?
Én azt mosógépben szoktam mosni
De öblítő nélkül tanácsolják…Gondoltam, hogy használat után esténként csak kilöttyinteném… nem tudom, mert nem használtam még ilyet, de felturbózná az arctejem hatását, nem kellene lecserélnem.
Dettol szappant, dm-ben. Sima tömbszappan, nem a folyèkony. Azt csak ehhez meg blender/szivacs mosáshoz használom.
Köszi szépen, sokat segítettél, szerintem, délben megyek is beszerezni!
Örülök, hogy segíthettem
Amúgy én nem vagyok elájulva ettől az Ebelinestől, van egy Revolutionos, na az nagyon jó és szuper.
Kicsit utánaolvastam az arctisztítás témájának. Én balga, azt hittem, hogy az elmúlt néhány évben már biztosan odáig fejlődött a világ, hogy egyben el lehet intézni a többlépcsős tevékenységeket. Pedig mindig hangoztatom, hogy nem hiszek a 2, a 3, az 5, és a minden az egyben megoldásokban! Ezért úgy döntöttem, mégse váltom le az évtizedeken át már bevált arctejes, majd arctonikos lemosási rutinomat. A Balea Med Ultra Sensitive Waschgel kímélő hatását azért lehet, hogy még kipróbálom, hátha ki tudom vele a tonikot váltani, mert az már előfordult, hogy télen kicsit kipirosította a bőrömet. Valamint @Guppi tanácsára beszereztem az Ebelin sminklemosó kesztyűt, mert bízom benne, hogy azzal talán majd hatékonyabb lesz az arctejes tisztítás is!
Viszont a kesztyűhasználat további tisztítási tevékenységeket von majd maga után, amit épp lerövidíteni akartam volna. Isteni körforgás!
Meg lehet oldani egy lépésben a sminklemosást, ha valami habzó erősen tisztító lemosót használsz, de én nem igazán tudom ajánlani. Az a Balea nekem is kívánság listás, majd kb. egy év múlva mikor elfogy az összes arctisztítóm azt fogom kipróbálni, ha addig nem változik a terv.
Hát persze, hogy meg lehet oldani, ha ki akarom készíteni az arcbőrömet.
Azt pedig nem szeretnénk. Ha már ilyen szép bőröd van maradjon is meg
Nálam kétlépcsős az esti tisztítási rutin:
- Szemsmink eltávolítása Bioderma micellás vízzel, vattakoronggal
- Drága, de a legjobb, amit eddig használtam, és ameddig lehet, maradok is nála:
https://kremmania.hu/kremek/chanel-mousse-douceur-rinse-off-foaming-mousse-cleanser
A végeredmény: makulátlan tisztaság húzódás és mindennemű szárazság érzet nélkül.
Használtam a Baleát is, nagyon jó ár-érték arányban, de kicsit “csikorgósabb” marad utána a bőr.
A Shiseido krémes lemosói is nagyon “gazdaságosak”, a kevesebbnél is kevesebb kell belőlük.