Nekem még évekkel ezelőtt - érdekes módon - irritációt okozott a az Alverde, azóta nem mertem használni semmilyen terméküket se.
A Trend It Up-tól viszont elég sok termékem van és többnyire elégedett vagyok velük, ezért ajánlottam azt. A pirosítójukat azonban tényleg nem próbáltam.
Hű lányok csak győzzek majd választani .
Szerinted az mindenféle árnyalatú?
Nekem az Astortól volt 3színű, azt ecsettel össze szoktam mixelni és úgy vittem fel az arcomra.
A legtöbb dolog, amit próbáltam tőlük (bőr- és hajápolás) egyáltalán nem jött be, csak ártottak és büdösek is voltak, sokáig hanyagoltam is utána az egész márkát, de a sminktermékek egészen beváltak. Van egy négyes kis palettám, féláron vettem pár éve, nagyon szeretem, szuper matt satírozószínek vannak benne, a pirosító is bevált, és a szemöldökceruza meg a szemöldökspirál is nagyon szuper tőlük.
Az alverdétől?
Nekem nagyon tetszenek az alverde rúzsok, szeretem őket viselni, meg az illatuk és ízük is finom meg volt egyszer egy fehér szemceruzám azt is nagyon szerettem :).
Én is csodálkoztam, mert ezek ilyen allergiát okozó cuccoktól mentesek, ha jól tudom, és mégis. Na mindegy… már régen volt.
Lehet valami növényre vagy valamire vagy allergiás amit használtak a termekekben
Szerintem mire az ecsettel felviszed, összemixelődik.
@Szandika ma a DM-ben a leértékelt polcon láttam ALVERDE pirosítót. 800.- ft körül volt, ha jól emlékszem? Nem volt rajtam szemüveg. Elég jó adag, púpozva volt a kompakttégelyben. Majd esetleg nézz utána, ha még nem vettél!
Én úgy gondolom, hogy akár egész évben lehet bronzosító púdert használni kontúrozás gyanánt. De azért meg szeretném kérdezni azoktól, akik jobban értenek hozzá, hogy jól gondolom-e?
Illetve miért nem jó az, ha a bronzosító púder “narancsos”? Azon túl, hogy az - úgy gondolom - természetellenesnek hat az arcon.
Én egyszer Facebookon megkérdeztem egy sminkest a témában, ezt válaszolta:
“nagyon kulonbseg a ketto kozott nincsen, a konturozo altalaban kremes allagu termek, mig a bronzosito por allagu. Konturozni inkabb erosebb sminkeknel szoktam, hogy hatasosabb legyen az alkalmazasa.
Ha hasznalsz kontur termeket ez a sorrend: primer, alapozo, korrektor, kremes kontur, puder, bronzosito, pirosito.
Es igen, ugyan oda kerul a ketto Sima, hetkoznapi sminknel eleg csak a bronzosito szerintem ”
Én is szoktam egész évben bronzosítani, anélkül elég mű lenne a lealapozott arcom, mondjuk elég keveset szoktam használni. Viszont kontúrozó nem lehet szerintem csillámos/selyemfényű, míg a bronzosító lehet, bár ez utóbbi szerintem inkább nyárra való.
Van, aki azt mondja más a kontúrozás vagy árnyékolás, mint a bronzosítás. Bár mindkettővel lehet “faragni” az arcformán.
Ha sárgás a bronzer, azzal sztem csak “melegebbé” lehet tenni az orcákat vagyis a pirosító mögé és kicsit alá kell tenni.
A kontúr színek inkább szürkésebbek, mint a valódi árnyék. Arccsont alá, homlokból területet elvenni, állvonalban, orrot igazítani talán jobb is.
De van olyan semleges barna bronzer, amivel meg lehet csinálni a kontúrtechnikákat és természetes lesz.
Én kontúrozáshoz nem bronzosítót használok, mert a bronzosítók általában narancsosabbak, mint a kontúrozásra szánt termékek. Utóbbiakkal könnyebb az “árnyék” hatást elérni, mert hűvösebb tónusúak (a kifejezetten kontúrozásra készült termékek) és a színük sem barna, ha igazán megnézed, szinte szürkés barna. Jól lehet az árnyékot imitálni vele.
Nekem azért jó, ha a bronzosító narancsos, mert sárga a bőröm, nagyon meleg tónusú, amikor barnulok, akkor is bronz színem lesz inkább. De akinek hideg tónusú a bőre, annak nem túl előnyös.
Szerintem nem ugyanoda kerül a bronzosító és a kontúr. A kontúr mindenkinek oda, ahová előnyös az arcformáját tekintve. A bronzosító pedig jellemzően oda, ahol egyébként a nap megfogna. Hétköznap én csak bronzosítót szoktam használni, felderíti az arcot. Nagyon ritkán kontúrozok, egy kezemen meg tudom számolni, hogy évente hányszor.
Kontúrozásra valóban matt, hidegebb színt szoktak ajánlani, mert árnyékot akarunk vele imitálni. Pont emiatt pedig az arccsont alá legjobb tenni, mert annak látszatát kell keltenie, hogy vékonyabb a pofink, tehát az arccsontunk árnyékot vet oda.
Bronzosítás lehet kicsit fényes, sárgás, az arcsontra, hiszen ott a Napcsókolta hatás az elérendő cél.
Én is úgy gondolom, hogy a kontúrozás túl nagy dió lenne nekem, biztosan nem használnám napi szinten. Viszont a bronzosítással is lehet látványos eredményeket elérni és jóval egyszerűbb az alkalmazása, mint ha nekiállnék kontúrozni. Az egy külön “iparág” szerintem.
Bronzosítóból kellene egy olyan semleges árnyalatot választani, ami a pirosítóval karöltve élettelivé varázsolná az arcot.
Igen, én is úgy képzelem, hogy a kontúr az olyan barnás, szürkés, matt.
Volt egy Nyx Wonder Stickem régebben, annak a kontúr végét nagyon szerettem, a színe is jó volt. Viszont a világosító az kritikán aluli vacak volt, szóval összességében a fél termékért elég drága volt.
A Benefit Hoola bronzosítója szerintem egy elég semleges árnyalatú a bronzosító között, nekem annál csak narancsosabbak vannak.