Haha jók ezek az eszmecserék
Iszonyú sok röhejes sztorit tudnék mesélni, rengeteg féle helyen dolgoztam az 5* hoteltől, felkapott éttermen át, sőt még posh hamburgerezőben is
Így hirtelenjében pár dolog jut eszembe:
5* hotel:
Panasz, mert a tetőrész üvegből volt és belesütött a kedves vendég szemébe, de egy ingyen ebéddel megbocsátana. Sok idétlenség történt azon a munkahelyen de ez volt ahol kerek perec megmondtam a főninek, hogy ilyen kreténséget nem hallottam még soha és a többi értékelés jó volt, minek ezen rugózni? Ja Angliában ez a tripadvisor meg hasonló oldalak csicskították be így a vendéglátó ipari egységeket, nem tudom megvan-e az a South Park epizód, ami pont ezt figurázza ki? Én végigröhögtem az egészet, tényleg ilyenek kint az emberek. Lehúzlak a Tripadvisoron (persze csak a seggnyalásért cserébe) adjál valamit ingyen vagy kedvezményt! (Beszélünk egy olyan országról ahol nem 120 ezer a minimálbér, hanem 1200 font. Akik nem ragadnak a minimálon nagyon szépen keresnek, mégis olyan spúrok, hogy az hihetetlen)
Melcsi fiúpár reggelizik láttam, ahogy a buggyantott tojás lefröcsköli őket amikor az egyik beleszúrta a villát. Szó nélkül odamentem, vittem nekik nedves kendőt, segítettem rendet rakni. A recepción kijelentkezéskor azt mondták rájuk borítottam az ételt és nem hajlandóak kifizetni azt a reggelit. Iszonyúan dühös voltam rájuk mert amúgy tök kis cukinak tűntek, emiatt is segítettem nekik. Nem is az én asztalkörömben történt, csak a kollégám épp nem figyelt.
Felkapott étterem:
Mindneki tudja, hogy kilométeresek a sorok oda, minimum várakozási idő 1-2 óra de lehet több. Hostessek járják a sort, adnak teát meg ilyen kis nasikat akik ott állnak és várnak, meg beszélgetnek velük, hogy jobban teljen az idő.
Emberünk 3 órát várt, majd úgy érezte neki ingyen jár minden emiatt. Hát nem.
Egy kedvesnek tűnő angol pár, idősebbek (na velük kell mindig a legjobban vigyázni) mindent szépen belapátoltak, fényesre törölt tányér, majd amikor a supervisor megkérdezte minden rendben volt-e dőlt belőlük a panasz. Kaptak valami kedvezményt, sajna ilyenkor tényleg jobb és előbb szabadulsz, de odajött hozzám és együtt röhögtünk rajtuk. Biztos irtó kaki volt a kaja, hogy így megették
A hambizóban:
Drága öltöny, még drágább óra, fényesre törölt cipő, érezhetően erős parfüm 40-50-eds pasi. 10 font egy hambiért??? Micsoda rablás!!! Ajánlja hogy jó legyen!!! Ekkora már a kiábrándult korszakba jutottam és tudtam, hogy hazajövök. Ránéztem, elmondtam a véleményem: szerintem megéri az árát, friss alapanyagok stb, ő választhatja meg mi kerül bele annyit amennyit akar, szóval kb hülyére is tömheti magát. Tovább akadékoskodik, tudom mire hajt. Majd mögé mutattam és a legszebb mosolyommal elküldtem a szembelévő Burger Kingbe az 1 fontos burgerért, abban biztos nem fog csalódni
A legtöbb panasz írásban érkezett és totál kamu is volt, a levélre nem emlékszem, de visszanéztük a kamerákat és semmi olyan nem történt maitt nyígtak. De azért kaptunk egy fejmosást jaj azért figyeljünk blabla, mert a levelet nem a branchba hanem a területi managernek küldték… ja és visszajöttek ingyen enni Istenem merő szánalom volt amit műveltek…
Amikor hazajöttem totál csalódás volt itt mennyire a másik véglet megy, mintha ők tennének szívességet, ahogyan sokan írjátok. Kint jó az ügyfélszolgálat ellenben túl jó és sokan kihasználják és ez iszonyúan meg tudja nyomorítani az ott dolgozók életét.
Könyvet tudnék írni ezekről, így leírva nevetségesek, de ott, benne lenni, egyedül melózni és fenntartani magad baromi idegölő volt. Bizony én is csináltam dolgokat amire nem feltétlen vagyok büszke de azok a szemét vendégek irtóra meg is érdemelték. Hogy is mondják? Ne bosszantsd fel azt aki a kajádat hozza ki, mert történhetnek balesetek Itthon ez se kell, a Kraken Pub magától is egy fertő ilyen téren A világ legfosabb helye szerintem. Nehéz volt ezt megszokni, de már nem érdekel. Csak röhögök ezen és többet nem megyek vissza arra a helyre. Vannak klassz éttermek Budapesten, de nagyon érződik, hogy sokan kimentek külföldre és ilyen idióta droidokat próbálnak okítani több kevesebb sikerrel. Akin látom, hogy legalább próbálkozik nem szólok be de ez ritka. Itthon ez a stílus. Az állásinterjúkról ha visszahívtak ingyenmelóért (nem ma jöttem le a falvédőről, jaj 2 hónap fizetetlen és ha jó vagyok kapok valami kaki fizut) finoman jeleztem a hölgynek hogy nem érdekel, erre rámüvölt, hogy ne finomkodjak jövök vagy sem. Mondom szerintem amikor azt mondtam átadom másnak a lehetőséget akkor az elég egyértelmű volt
Nem baj Magyarország így szeretlek
De megpróbáltak kioktatni egy textilboltban, és nagyon okosnak gondolta magát a 40-50-es hölgy. Majd megmondtam neki, 12 éve a szakmában vagyok és egy modern és történelmi ruha közt óriási különbség van. Ha düsseszt kérek és nem szatén oka van. Kis hülye barátnőm mutatott neki fotót mert lelkes az indította be a kéretlen okoskodást Mondtam neki édes vagy de sose mutatok nekik fotót mert nincs kedvem veszekedni velük hülyeségeken. Nem tudta, nem is haragudtam rá
Hirtelen ennyi ugrott be, nem tudom átadja-e a másik oldal problémáit rendesen. Nagyon sokan ki is használják a rendszert ami szerintem ugyanolyan undorító mint ami veled történt. Csak a kolbi másik vége, de ugyanaz a kolbász.