Akciók - tudsz róla?

Ez sajnos nagyon sok esetben így is van.
Talán a legjobb példa erre egy Spar összehasonlítása egy Aldival. Az Aldi pénztárosa kedves, mosolyog, gyors, segítőkész. A Sparban (lehet, hogy nem mindegyikben, de ahova én néha bemegyek, ott ez van) viszont mintha az undokság felvételi követelmény lenne. Tojnak rá, hogy milyen hosszú a sor, nincs új kassza, a pénztáros pedig éppen mordul valamit.
Nem tudom, hogy vajon az aldis fizetésért változna-e náluk a munkamorál?
Egyébként gyanítom, hogy nem, de a fene se tudja, amikor hó végén már azon kell töprengeni, hogy mit egyen a család fizetésig, akkor nem csoda, ha nem olyan felhőtlenül vidám az ember.

Mindazonáltal mégis úgy gondolom, legtöbbet a személyiség számít. Ha az alapvetően optimista és kedves, akkor a nyolcadik munkaórában is az lesz.

A magam részéről egyébként az az idegesítő, amikor nem nézik ki belőlem, hogy meg tudom venni magamnak az adott terméket. Mert én meg nem hiszem, hogy kiskosztümben kéne járnom parfümériába, arckrémet venni. Ezért szeretem a Müllert, ott nyugodtan lehet nézelődni. Sok esetben az eladók amúgy is alig ismerik a termékeket, jobban járok, ha rákeresek akár itt, a KM-en. :roll_eyes:

10 Likes

Csomó embertől hallottam már, hogy nem mernek bemenni a MAC-be, mert ott mindig kinézik őket az eladók, ha nem olyan a kinézetük, mint akit skatulyából húztak ki. Szerencsére én ilyet még sosem tapasztaltam ott, mindig kifogtam a jófej eladókat, de simán el tudom képzelni, hogy valaki rosszul érzi magát, mert mondjuk egy munkanap végén megy be, leharcolt fejjel.
Egyszer a Müllerben megállított egy promóter csaj a Coconutoil Cosmeticstől, ami tudjátok ilyen nagy natúr akármilyen márka, és olyan áltudományos dumát kezdett el tolni, hogy az ő cuccaik még az ekcémát meg a pikkelysömört is gyógyítják, meg hogy a dezodor rákot okoz, hogy nagyon közel voltam ahhoz, hogy kiosszam. :smiley: Ha valaki nem annyira jártas a témában, akkor simán beveszi ezeket a baromságokat…

2 Likes

Egyszer én is éreztem ilyen kinézést a Pupában, mert nem volt kedvem éppen tipptopp felöltözve lenni aznap. Érezhetően lekezelőbbek voltak, mint 2-3 hete amikor full csiniben mentem be. Annyira nem vettem magamra, nekem csak az a rúzs kellett és nem fogok egy eladónőnek kiöltözni. A Douglas is hasonló élmény volt, ezek után nekem se volt kedvem MAC-be menni :smiley: Meg mert az most nekem amúgy is drága :smiley:

Évekig dolgoztam a vendéglátásban, iszonyúan meg lehet keseredni benne, ha valaki nem szereti vagy kezeli jól a vevőszolgálatot. Én is ránézésre meg tudtam mondani ki mit fog rendelni, néha versenyeztünk is, hogy ki találja el, az mondjuk mókás volt. Itthon nincs nagy élményem ebben a szektorban, de még amikor 19 éves voltam dolgoztam egy férfiruha boltban és iszonyúan bunkók voltak a vevők.

Meg tudom érteni a frusztrációt, de helytelennek tartom a hozzáállást itthon. Ez a munkád, és ezért kapod a fizetésed. Ha bemész le kell tenni a problémákat és végigcsinálni a napot, majd hazamenni. Nem mondom én nem bőgtem tele jó párszor magam álomba mert úgy kikészítettek az emberek, de nem verhetik le a vevőkön, főleg mert nem mindenki görény. Nagyon sok végtelenül kedves emberrel találkoztam a munkám során akikkel jól el lehetett kicsit dumálni és erőt adott a folytatáshoz. Ami nagyon más itthon és kint, az, hogy mennyire veszik komolyan a vásárlói panaszokat, mert itthon kb. leszarják az egészet, Anglia meg a másik véglet. Az érezhetően kamu vinnyogásokat is olyan szankciókkal verték le rajtunk, hogy nehéz volt nem gyűlölni az embereket, akik csak ingyen kajálásra gyúrtak a mondvacsinált panasszal.

4 Likes

De hiszen ők “szépségtanácsadók”, nem eladók! :smiley: Jó, ez szemét volt, de kikészít, amikor pl. a NYX-es meg Inglotos eladókat is “beauty advisornak” hívják, mert úgy fenszi.
Egyébként ezért nagyon gáz, amikor azzal jönnek emberek, hogy hát vendéglátósnak, eladónak, kasszásnak bárki el tud menni. Lehet, hogy el tud, de baromira nem mindegy, hogy egy olyan ember van ott, aki még a saját életét is gyűlöli, vagy aki szeret emberekkel foglalkozni. Anyukám 30+ éve ügyfélszolgálatos, imádja, jó is benne, de ha nekem kéne ezt csinálnom, tuti az első nap kirúgnának, mert képtelen vagyok nyugodtan viselni, ha valaki bunkó velem vagy értetlenkedik.

4 Likes

Jaj barátnőm javított ki még jóóó régen, hogy ő nem eladó a Samsungnál hanem tanácsadó :smiley: Én röhögtem mert ugyanazt a kakagurigát toltuk csak a Samsung mencibbnek hangzik mint az a férfi ruha bolt :smiley:
Egyetértek veled, nem mindenkinek valóak ezek a szakmák és nem mindenki tudja csinálni. Én gyűlöltem minden pillanatát, de akkor nem volt más választásom, csinálnom kellett. Ennek ellenére jó voltam benne, sokszor kaptam ajándékutalványt a cégtől emiatt :slight_smile: De aki nem szereti mindenképp találjon más megoldást mert ezzel nem csak a saját de mások életét is megkeseríti a vevőkről nem is beszélve. Borzasztó boldog voltam, amikor végleg magam mögött hagyhattam a vevőszolgálattal járó munkáim. Én nagyon becsültem azokat a kollégáim akiken látszott, szeretik ezt csinálni :slight_smile:

A Pupában nálam akkor bukott meg a hölgy amikor HOLO-nak hívta a DUOKRÓM szemhéjpúdert :smiley:

4 Likes

Egyáltalán nem értenek hozzá sajnos a legtöbben. Néhányszor végighallgattam nézelődés közben, ahogy például a NYX-es eladók magyaráznak dolgokat, és pukkadoztam a nevetéstől annyi hülyeséget hordtak össze. Én sem vagyok sminkes, de azért alapvető dolgokkal tisztában van az ember. :smiley: Egyébként nemrég láttam egy MAC álláshirdetést, és én még abban a hitben voltam, hogy ott speciel kötelező a sminkes végzettség, itt viszont nem volt szó ilyesmiről…

3 Likes

Erről jut eszembe eszembe, hogy smink témában életem egyik leghasználhatóbb tanácsát a NYX-ben kaptam egy eladó sráctól. Talán azért is van ez, mert fiúk közül tényleg csak az lép ilyen pályára, akinek van hozzá affinitása, szereti, érdekli.

4 Likes

És mi volt a tanács? :slight_smile:

Tökéletesen egyetértek! A mentalitás van teljesen kicsavarodva itthon…
El nem tudom képzelni, hogy valaha eljussunk odáig, hogy kamu vásárlói vinnyogás miatt kelljen cidrizni :smiley: ez annyira valószínűtlen, hogy csak röhögök rajta…
Két példa az elmúlt hetekből:

1. Reserved Mammut:
    A kirakatban megláttam egy sötétkék farmerruhát, gondoltam felpróbálom. Körbejártam a boltot, nem találtam. Odamegyek az egyik eladó lányhoz (diákmunkás külső, nagyon fiatal):
  • Szia! Azt a sötétkék farmerruhát keresem, ami ki van téve a kirakatba, tudnál segíteni?
    Kiüresedett robotfejjel közölte (szó szerinti idézet): - Fogalmam sincs hol van.
    Ennyi, semmi több, majd bámult rám továbbra is a kiüresedett fejével…
  • Ok, tekintve, hogy én nem dolgozom itt, Te viszont igen, mit tanácsolsz, mit tehetnék még, hogy megtaláljam ezt a ruhám?
  • Kérdezd meg a kasszában!
    Ezen a ponton már két egyest is kiosztottam volna neki, egyrészt mi a fenéért nem próbálja meg megkeresni? És, ha ezután se találni, mi a büdös francért nem fárad oda ő a kasszához, ahelyett, hogy áll és bámul rám?
    Szó nélkül otthagytam - mit udvariaskodjak egy droiddal - odamentem a kasszához, mondom a kasszában álló harmincas hölgynek, aki üzletvezető feliratot viselt, hogy mit keresek, és egyébként a kolléganő “tiszta K. O.”. Válasz: - Nem csodálom, én se tudnám két nap után.
    Wow! Na ez az a szint, amire már semmit nem tudok mondani, mert fejtől bűzlik a hal. Ha a főnöke telibe szarja az alkalmazottak kommunikációját és felkészültségét, akkor miről beszélünk?
  1. Mom Park Fruccola:
    Kértem egy napi levest. Gond nélkül megkaptam a kellemesen langyos levest. Visszaviszem a diákmunkáshoz, kérdezem, meg tudná-e melegíteni? Erre, mintha a világ legnormálisabb dolga volna, azt tanácsolja, hogy rakjam be a mikróba!
    WTF?! Rakjam be a mikróba? Egyébként abba a mikróba, amiről le van kopva minden jelölés és fogalmad sincs, milyen teljesítményen forog, hány percre tedd be? Ezt akkor már igen pikírt hangnem meg is kérdeztem tőle, mégis ő mi alapján szokta kitalálni, hány percre tegye be a mikróba a hideg levesét? Válasz: igen, sajnos sokan panaszkodnak erre!
    Erre is azt mondom, hogy ha ennyire nem érzik a problémát, akkor miről beszélgessünk?
    Ezek “Budapest legjobb környékei”, mégis az attitűd olyannyira balkáni, hogy falnak megyek! Ezek után arról olvasni, hogy Angliában az ingyen kaja a probléma :slight_smile: nagyon vicces :slight_smile:
6 Likes

Az itthoni ügyfélszolgálatos hozzáállásról tudnék mesélni… Ugyan egyik sem beauty téma, de két nagyon negatív élményem is volt: évekkel ezelőtt rendeltem egy telefont, ami három nap után egyszerűen nem működött, a factory resetre sem reagált. Közel két hónapomba telt visszakapni a pénzt, az ügyfélszolgálatos srác szabályosan lecseszett, közölte, hogy ha már kibontottam, akkor ennyi volt (nem, a 14 napos indoklás nélküli elállásnak nem feltétele a bontatlan csomagolás…) és egyébként is biztosan én tettem tönkre. A másik: Telekomtól vettünk tévét, aminek az első naptól olyan hibái voltak, amik használhatatlanná tették. Három hónapos huzavona után kaptuk vissza a pénzt, ahány ügyfélszolgálatossal beszéltünk (akár az LG-nél, akár a Telekomnál), mindenki mást mondott. A kedvencem az volt, amikor eljött a szerelő, megmutattuk neki a hibát, felvette a jegyzőkönyvet (aminek az egyik példányát nálunk hagyta), bele volt írva, hogy mi a hiba, és hogy igen, többször is látta előjönni. Korábban azt mondták, hogy akkor veszik vissza, ha van jegyzőkönyv a hibáról. Ezek után örültünk persze, hogy végre megoldódott a gond, de aztán közölték az ügyfélszolgálaton, hogy dehogy kapjuk vissza a pénzt, a szerelő azt továbbította nekik, hogy nem jött elő a hiba, minden tökéletesen működik. Hiába mondtam, hogy de itt a kezemben a lepecsételt jegyzőkönyv az ellenkezőjéről, hetekbe telt, mire lett valami… Egyetlen előnye ezeknek (azon kívül, hogy mind a kétszer visszakaptuk a pénzt), hogy tökéletes szakértője lettem a fogyasztóvédelmi jogszabályoknak :smiley:

Én nem dolgoztam ügyfélszolgálaton, vendéglátásban is csak rövid ideig kasszáztam Mekiben még a gimi alatt, de ott az volt az első és legfontosabb alapszabály, hogy a vendégnek mindig igaza van, akkor is ha nincs. Nem is értem, hogy hogyan lehetett az az első reakció mindkét esetben, hogy hülye vagyok és hazudok… A tapasztalat viszont az, hogy ha az ember kellően rámenős, akkor visszaadják a pénzt, akkor is, ha törvényileg rámenősség nélkül is kötelező lenne.

5 Likes

Anyukám pont a Telekomnál dolgozott 24 évig személyes/telefonos ügyfélszolgálaton és hát…megvan az oka, hogy már nincs ott. Régen nem a fogyasztók érdekeit nézik a legtöbben. :confused:

Én a diploma után 5 évig dolgoztam különböző fogyasztóvédelmi területeken államigazgatásban, nagy részt közvetlen “ügyfélszolgálatos” munkakörökben. Nagyon szerettem, mert igazán változatos volt és szerettem azt a kihívást, hogy nem lehet rá sose teljesen felkészülni, bárki bármivel bejöhet, neked pedig azonnal topon kell lenned a választ illetően. (Sajnos még a közigazgatáson belül is mindig az ügyfélszolgálat a leglenézettebb osztály mindig, pedig pont, hogy oda kéne szerintem a legélesebb agyú munkaerő…) Sokszor puffogott mindenki az alacsony fizun, de ezt ki merem jelenteni, hogy egyetlen egyszer sem az ügyfeleken csapódott le, maximum a folyosói pletykákon… Kb. 150-180.000 Ft-okat lehet keresni egy kormányablakban, mégsem viselkedett velem soha senki úgy, mint egy étteremben/drogériában/ruha boltban. És akkor a tanárokat meg az egészségügyiseket meg sem említettem. Így mindezeket összevetve semmi szánalom nincs bennem a szolgáltató ipariránt.

4 Likes

Haha jók ezek az eszmecserék :smiley:
Iszonyú sok röhejes sztorit tudnék mesélni, rengeteg féle helyen dolgoztam az 5* hoteltől, felkapott éttermen át, sőt még posh hamburgerezőben is :smiley:

Így hirtelenjében pár dolog jut eszembe:

5* hotel:
Panasz, mert a tetőrész üvegből volt és belesütött a kedves vendég szemébe, de egy ingyen ebéddel megbocsátana. Sok idétlenség történt azon a munkahelyen de ez volt ahol kerek perec megmondtam a főninek, hogy ilyen kreténséget nem hallottam még soha és a többi értékelés jó volt, minek ezen rugózni? Ja Angliában ez a tripadvisor meg hasonló oldalak csicskították be így a vendéglátó ipari egységeket, nem tudom megvan-e az a South Park epizód, ami pont ezt figurázza ki? Én végigröhögtem az egészet, tényleg ilyenek kint az emberek. :smiley: Lehúzlak a Tripadvisoron (persze csak a seggnyalásért cserébe) adjál valamit ingyen vagy kedvezményt! (Beszélünk egy olyan országról ahol nem 120 ezer a minimálbér, hanem 1200 font. Akik nem ragadnak a minimálon nagyon szépen keresnek, mégis olyan spúrok, hogy az hihetetlen)

Melcsi fiúpár reggelizik láttam, ahogy a buggyantott tojás lefröcsköli őket amikor az egyik beleszúrta a villát. Szó nélkül odamentem, vittem nekik nedves kendőt, segítettem rendet rakni. A recepción kijelentkezéskor azt mondták rájuk borítottam az ételt és nem hajlandóak kifizetni azt a reggelit. Iszonyúan dühös voltam rájuk mert amúgy tök kis cukinak tűntek, emiatt is segítettem nekik. Nem is az én asztalkörömben történt, csak a kollégám épp nem figyelt.

Felkapott étterem:
Mindneki tudja, hogy kilométeresek a sorok oda, minimum várakozási idő 1-2 óra de lehet több. Hostessek járják a sort, adnak teát meg ilyen kis nasikat akik ott állnak és várnak, meg beszélgetnek velük, hogy jobban teljen az idő.
Emberünk 3 órát várt, majd úgy érezte neki ingyen jár minden emiatt. Hát nem. :smiley:

Egy kedvesnek tűnő angol pár, idősebbek (na velük kell mindig a legjobban vigyázni) mindent szépen belapátoltak, fényesre törölt tányér, majd amikor a supervisor megkérdezte minden rendben volt-e dőlt belőlük a panasz. Kaptak valami kedvezményt, sajna ilyenkor tényleg jobb és előbb szabadulsz, de odajött hozzám és együtt röhögtünk rajtuk. Biztos irtó kaki volt a kaja, hogy így megették :smiley:

A hambizóban:
Drága öltöny, még drágább óra, fényesre törölt cipő, érezhetően erős parfüm 40-50-eds pasi. 10 font egy hambiért??? Micsoda rablás!!! Ajánlja hogy jó legyen!!! Ekkora már a kiábrándult korszakba jutottam és tudtam, hogy hazajövök. Ránéztem, elmondtam a véleményem: szerintem megéri az árát, friss alapanyagok stb, ő választhatja meg mi kerül bele annyit amennyit akar, szóval kb hülyére is tömheti magát. Tovább akadékoskodik, tudom mire hajt. Majd mögé mutattam és a legszebb mosolyommal elküldtem a szembelévő Burger Kingbe az 1 fontos burgerért, abban biztos nem fog csalódni :smiley:

A legtöbb panasz írásban érkezett és totál kamu is volt, a levélre nem emlékszem, de visszanéztük a kamerákat és semmi olyan nem történt maitt nyígtak. De azért kaptunk egy fejmosást jaj azért figyeljünk blabla, mert a levelet nem a branchba hanem a területi managernek küldték… ja és visszajöttek ingyen enni :smiley: Istenem merő szánalom volt amit műveltek…

Amikor hazajöttem totál csalódás volt itt mennyire a másik véglet megy, mintha ők tennének szívességet, ahogyan sokan írjátok. Kint jó az ügyfélszolgálat ellenben túl jó és sokan kihasználják és ez iszonyúan meg tudja nyomorítani az ott dolgozók életét.

Könyvet tudnék írni ezekről, így leírva nevetségesek, de ott, benne lenni, egyedül melózni és fenntartani magad baromi idegölő volt. Bizony én is csináltam dolgokat amire nem feltétlen vagyok büszke de azok a szemét vendégek irtóra meg is érdemelték. Hogy is mondják? Ne bosszantsd fel azt aki a kajádat hozza ki, mert történhetnek balesetek :smiley: Itthon ez se kell, a Kraken Pub magától is egy fertő ilyen téren :smiley: A világ legfosabb helye szerintem. Nehéz volt ezt megszokni, de már nem érdekel. Csak röhögök ezen és többet nem megyek vissza arra a helyre. Vannak klassz éttermek Budapesten, de nagyon érződik, hogy sokan kimentek külföldre és ilyen idióta droidokat próbálnak okítani több kevesebb sikerrel. Akin látom, hogy legalább próbálkozik nem szólok be de ez ritka. Itthon ez a stílus. Az állásinterjúkról ha visszahívtak ingyenmelóért (nem ma jöttem le a falvédőről, jaj 2 hónap fizetetlen és ha jó vagyok kapok valami kaki fizut) finoman jeleztem a hölgynek hogy nem érdekel, erre rámüvölt, hogy ne finomkodjak jövök vagy sem. Mondom szerintem amikor azt mondtam átadom másnak a lehetőséget akkor az elég egyértelmű volt :smiley:

Nem baj Magyarország így szeretlek :smiley:

De megpróbáltak kioktatni egy textilboltban, és nagyon okosnak gondolta magát a 40-50-es hölgy. Majd megmondtam neki, 12 éve a szakmában vagyok és egy modern és történelmi ruha közt óriási különbség van. Ha düsseszt kérek és nem szatén oka van. Kis hülye barátnőm mutatott neki fotót mert lelkes az indította be a kéretlen okoskodást :smiley: Mondtam neki édes vagy de sose mutatok nekik fotót mert nincs kedvem veszekedni velük hülyeségeken. Nem tudta, nem is haragudtam rá :smiley:

Hirtelen ennyi ugrott be, nem tudom átadja-e a másik oldal problémáit rendesen. Nagyon sokan ki is használják a rendszert ami szerintem ugyanolyan undorító mint ami veled történt. Csak a kolbi másik vége, de ugyanaz a kolbász.

6 Likes

Én a kormányablakban eddig még kivétel nélkül tündéri ügyintézőkkel találkoztam, pedig az egyik hölgy múltkor elmesélte, amikor útlevelet csináltattam, hogy ő egyébként 3 diplomával ül ott…Mégis amikor már századjára kellett levenni az ujjlenyomatomat, akkor sem volt türelmetlen, hanem addig próbálkoztunk, míg végül sikerült.

5 Likes

Velem is kedvesek voltak mindig :slight_smile: A hazai EÜ fényévekkel jobb mint a londoni… ezekben a szektorokban pont jó élményeim vannak :slight_smile:

1 Likes

És milyen lehetne, ha nem csak a dolgozók hivatástudata tartaná életben az egészségügyet itthon. :confused:

3 Likes

Ez tényleg egy másik univerzum! :smiley:

1 Likes

Kormányablakban nekem is csak pozitív tapasztalataim vannak, pedig az utóbbi időben rengeteget jártam oda (házasságkötés miatti névváltoztatás, képzelhetitek…) Maga a rendszer működik sokszor idegőrlően, minden elismerésem, hogy ezt ilyen türelemmel tűrik :slight_smile: Mondjuk ugyanabban az épületben az anyakönyvi ügyeknél olyan halál bunkó volt a nő, hogy két nappal az esküvő előtt az adategyeztetésről sírva mentem haza…

2 Likes

Douglas-shop online akciója: vegyél 3 rúzst és a legolcsóbb ajándék vagyis 2-z fizetsz, 3-at vihetsz. 02.07-ig. Leértékeltekre nem vonatkozik az ajánlat.

1 Likes

Lànyok a cerave termèkelet többen dìcsèrtètek, jòl emlèkszem? A lookfantasticon 25%- os akciò van, es ma 23 òràig + 15% . A kòdot mindjàrt ìrom : 15FLASH A beautybayen JEFFREE termèkekre 30%- os akciò. :sparkling_heart::heartpulse::biohazard:

5 Likes