Akciók - tudsz róla?

Ó, én is a Novák optikában kezdtem! Szakmailag tényleg topon vannak, de aztán én is rájöttem, hogy azonos terméket más áron is meg lehet venni, ezért váltottam.

1 Likes

Én a Logodi szemészeti központban voltam januárban. Az ajtón belépve az is egy optikának tűnik, de hátrafelé elég nagy, több rendelő is van, szemészeti CT, és lézeres műtéteket is végeznek. A doktornő, akinél voltam, hihetetlenül precízen vizsgált meg, életemben senki nem volt még ilyen alapos, pedig 35 éve járok szemészhez.
Amikor végeztem a klinikán is a kivizsgálással, akkor utána kérdeztem olyan szemüveges fórumban, ahol optikusok is vannak, és prizmás szemüveghez éppen a Logodi volt az egyik, amit ajánlottak, szóval lehet, hogy maradok náluk.
Azért nem 100% még, mert majd meglátom, hogy az a hely, ahol az a doktornő rendel, akihez majd megyek, hogy milyen.
Meg nyilván, ha lehet műteni, akkor azt választom. Sajnos nem biztos felnőtt korban, és állítólag nagyon fájdalmas is (nem magát a szemet műtik, hanem a mozgató izmokból vág el az orvos, mert elvileg azokból van valamelyik bénulva, ezért nem tud a jobb szemem a balhoz igazodni). De mondjuk pár hét fájdalom az nem annyira zavar, ha megszűnik a műtéttől probléma.

Ugyanakkor állítólag a prizmás szemüveg pedig úgy van, hogy nemcsak az a lencse kap prizmát, amelyik a rossz szem előtt van, hanem az értéket elosztva mindkettő. Ennek is több hét lehet a megszokása, sőt van olyan is, aki nem tudja megszokni.

Igazából engem a dolognak főleg az esztétikai része zavar, ezért gondolkodom a műtéten. Ugyanis most gyakorlatilag nem bandzsítok mindig, de időnként igen (amellett, hogy a kettős látás viszont állandó), és baromira zavar, hogy nem tudom, hogy mikor. Már volt, hogy pl. beszélgetés során akadályozott, hogy egy idegennel beszélgetve folyton azon járt az eszem, hogy vajon most bandzsítok, vagy sem?
Persze amellett, hogy az a botorkálás, amit tudok csinálni, mivel nem látom jól az utca egyenetlenségeit, az kiborító…

Amúgy ha ez nem lenne, valószínűleg mennék én is a Vision Expresszbe, vagy az Ofotértbe, ahol csinibb keretet találok. :grinning:

4 Likes

Az igazán pozitív élményem a Mammutban lévő Optic World-ben volt. Fúrt keretes szemüvegem volt, a jobb oldali mindig kicsit kilazult, visszatekergettem, ezzel egyre inkább mélyebb lett a lyuk a csavarbál. Néha elvittem random optikába,hogy hátha ők jobban megcsavarozzák, de azután is hamar meglazult.
Gondoltam, megkérdezem, hátha lehetne csak azt a lencsét cserélni. A MOM Parkban lévő Visionban úgy néztek rám, mintha legalábbis leprás lennék, hogy ők ilyet nem csinálnak.
Átmentem az ottani Optic Worldbe, ahol tök kedvesen ajánlották a Mammutban lévő Kitti nevű kolléganőt, aki tuti meggyógyítja a szemüvegemet.
Így is lett, úgy megcsavarozta ( és tett még a csavarra szilikon védőkupakot is) hogy nem is jött szét többet. Mindezt ingyen. :slight_smile:

Azóta már megműtettem a szemeimet, nincs rá szükségem.

Egy kolléganőm is volt aLogodi utcában, ő is teljesen elégedett volt, neki natúr sminkektől lett allergiása reakciója és itt tudták rövid időn belül fogadni.

2 Likes

Nagyon rossz lehet, együtt èrzek veled! Szorìtok nagyon, hogy jò hìreket kapj ,vagyis ,hogy meg tudjàk műteni, es minden rendben legyen! Nekem rövidlàtàs miatt lèzereztèk tègebben. Azòta romlott, de ùgy, hogy az egyik szem többet, mint a màsik.A bal rosszabb messzire, olvasàsnàl pedig a jobbal làtok elmosòdva. Nagyon idegesìtő tud lenni, vezetèshez csinàltattam szemüveget, akkor nincs gond.Szòval ha kettøs làtàsom lenne, szimplàn kiakadnèk. Kitartàs! :sparkling_heart::rose:

1 Likes

Olyan jó, hogy van olyan hely, ahová bizalommal tudsz fordulni! Nem tartom magam félősnek orvosi dolgokban, de azért a szememhez nem szívesen engednék senkit se szikével…
Remélem minél hamarabb meg tudják oldani a problémát.

1 Likes

Jaj, ez szörnyű lehet. :smiley: Ne haragudj, de elképzeltem, hogy kérdeznek valamit, te meg hirtelen azt sem tudod, mire kéne válaszolnod, mert épp azon gondolkodtál, vajon bandzsítasz-e. :smiley: Nagyon megértem egyébként, hogy ez esztétikailag mennyire zavaró. A helyedben én is megpróbálnám a műtétet, ha van rá lehetőség, megoldható.

1 Likes

Nem láttam, hogy megosztották-e már.
Skinsmart kupon: JOY2020EXTRA
Unipatika (Bioderma, Uriage, La Roche-Posay, Vichy): unijoy20
Libri, bookline, inglot, intimissimi, tezenis, phi, praktiker, brendon kupon jutott még el hozzám, ha esetleg érdekel valakit.

7 Likes

Huh nagyon durva lehet ez a műtét, de ha szükséges és segítene neked, plusz a közérzeted is jobb lenne, megéri. Remélem el tudják végezni és jobb lesz a szemed. A kettős látás is összefüggésben van ezzel a dologgal?
Én is drukkolok neked, hogy minden jól alakuljon! :heart: :heart:

1 Likes

Igen, így van, elvileg ez az izom bénulás az oka a kettős látásnak. :face_with_raised_eyebrow:
Kaptam új időpontot június elejére, akkor majd (még) okosabb leszek. :blush:

1 Likes

Az Inglotot megosztod? :slight_smile:

inglot: joy0420

1 Likes

De ari vagy! Engem a Brendon érdekel, köszönöm! :kissing_heart:

@dunaimano, lennél olyan kedves közzétenni a praktiker és az intimissimi, ha netán lenne sloggi is kódjait (sajnos nem nekem, hanem a kis "menyemnek":wink:) Köszi szépen! :innocent: :kissing_heart:

2 Likes

Neked milyen típusú lézerezésed volt és mennyi idő után kezdett visszaromlani? Köszönöm szépen :slight_smile:

Drukkolunk neked majd mesélj hogy sikerült a dolog :heart:

1 Likes

intimissimi: intjoy20
Praktiker (15%): JOY202005

2 Likes

@dunaimano, köszi szépen!! :kissing_heart::kissing_heart:

1 Likes

Én is nagyon szike szkeptikus vagyok… A keresztanyukám járt úgy szegény, hogy 20 évvel ezelőtt megműttette lézeresen a rövidlátását - kis fokú volt, csak gondolta, enélkül egyszerűbb lenne az élet - aztán tavaly hirtelen az egyik szeme 50%-os látásvesztést szenvedett. Orvoshoz ment, és kiderült, hogy az akkori technológiával műtött emberek körében nagyon is gyakori lett azóta ez a mellékhatás… Ezt a sztorit később elmeséltem egy másik orvosnak, aki rögtön rávágta : “De milyen jó volt a kedves keresztanyjának az elmúlt 20 évben.” Hát… - gondoltam magamban - ilyen böszmeséget is csak egy orvos tud mondani (nem tartom őket sokra, ez van…), talán, ha akkor módja lett volna mérlegelni, hogy -2 dioptriával szemüvegezik vagy később akár meg is vakulhat, akkor más döntést hozott volna…
Természetesen van az a zavaró állapot, aminél nincs kérdés, ennél bármi jobb, csinálják legjobb tudásuk szerint, lesz, ami lesz… de összességében borzasztó óvatosnak kéne lenne szerintem bármiféle felvágatást megelőzően… (off topik, de ezért is vagyok totálisan kiakadva az egész wellness-plasztikai sebészetre…).

4 Likes

Ez igaz, általában én sem vagyok műtét párti, ezért a lézeres látásjavítás eddig maximum kósza gondolatként merült fel, komolyabban soha.
Sajnos ezzel a bandzsítással, kettős látással más a helyzet. Egyrészt a bandzsításnak már a tudata (ahogy fentebb írtam is) nagyon zavar, másrészt az sem elhanyagolható szempont sajnos, hogy egy prizmás szemüveg legalább 100, de akár 150ezer forinttal is többe kerülhet (nekem olyan mértékű, hogy valószínűleg egyedileg kellene a lencsét gyártatni).
Az pedig nem lenne mindegy, hogy most 200ezer, vagy 2-3 évente 50ezres szemüveg helyett 200ezer forintos.

Elvileg a műtét a bandzsítást és a kettős látást is megoldja.

Na, de pár hét múlva majd többet tudok

5 Likes

PRK, itt lekaparjàk a szaruhàrtya felső rètegèt, ami 3 nap utàn visszahàmosodik ès computerrel irànyìtott lèzer. - 3.75 volt mindkettő ès asztigmia is volt .@asianlover, a mai technikàknàl màr nincs szikèzès, rezgőkèses technika, igen ott komoly mellèkhatàsok lèptek fel. Sőt, màr kijött a " no touch" is, amikor màr mindent a beprogramozott lèzer vègez.Emberi kèz nem èrintkezik a szemmel. KB. 13 èvvel ezelőtt műttettem meg, mert előtte kontaktlencsèztem.kb. 10 èvi lencse es folyadèk àràbòl mär kijön a műtèt. @Kinga79, a szem romlàsàra felhìvtàk a figyelmem, mivel nem vagyok mai csirke, hogy az öregedèssel vmennyit vissza fog romlani. De megàllt -1 es-1,50- nèl vagyis csak vezetèshez szemüvegezek, különben nem.-4 nèl ugye màr fèl mèterre sem làt az ember èlesen. Szòval nekem ìgy is teljesen megèrte. :hugs:

1 Likes