Ajánlást kérek!

Sleek a Müllerben, van teszter, kipróbálhatod bármelyik palettát.

1 Like

Nem tudom, kinek milyen gyakran kell hajat mosnia, nekem idáig nem volt gondom ezzel. Egy ideje azonban 2-3 nap után már zsírosnak látom a hajtövemet, és ez a tendencia inkább csak romlik. A hajvégek meg inkább szárazak. Lehet, ezt is a kezdődő változókor teszi? :thinking:
Szóval zsíros hajra bevált samponajánlásra lenne szükségem!

3 Likes

Ha belegondolok, hogy nekem is régen 7 napot kibirt a hajam mosás nélkül :D. Elvileg ritkábban kéne mosni és akkor kevésbé zsírosodik. De például én is mostanában inkább 4 naponta mosok hajat, mert ha kicsit is zsiros, azt nehezen viselem. Ami segít rajta az a szárazsampon, hogy tovább birja a hajam, vagy peldául a hajvasalás ( saját hülyeség :D.). Lehet rossz sampont használsz vagy túlzottan megszokta a hajad, nekem sampon váltás , váltogatás beszokott jönni. Vagy valamilyen balzsamtól, hajolajtól is könnyebben zsirosodhat a hajad. Nekem, tudom nem a legjobb márka de a Head and Shoulders vált be legjobban, azzal bírja legtovább a hajam. ;). Kiskoromban egyenesen csodás volt a hajam tőle egy hétig :).

1 Like

Nekem is zsíros a hajam, bár most nálam is volt némi hormon változás. Ha a hajad vége száraz, én lehet inkább száraz samponnal próbálkoznék. Bármilyen zsíros hajra való sampont próbáltam, mindegyik szárította a hajvégeket…

2 Likes

Nekem egy Schauma sampon vált be erre a célra, de lehet másik kategória vagyok, mert nekem világéletemben az elfogadottnál gyakrabban kellett hajat mosnom. Most a Schauma baba samponját használom, az is ugyanolyan jó erre a célra. Nálam még szempont volt, hogy minden irritálta a fejbőrömet, viszketett és apró pattanások jelentek meg rajta, amik fájtak… Összességében a zsírossággal kapcsolatban annyi következtetésem van talán, hogy a testesebb, olajosabb samponokat, hajvégápolókat érdemes kerülni.

Ezzel nem értek egyet, bár egy ideig kísérleteztem vele, de nem segített. Volt, hogy két hétig nem mostam hajat, hátha “megtisztul” a fejbőröm. (Nyári szünet volt, gimis voltam, szerencsére a családomon kívül senki nem látta.) Próbáltam, hogy 2 nap helyett 3-4 naponta mosok csak hajat, de akármilyen kitartó voltam, a második nap után akkor is katasztrofális volt. Nem volt könnyű megbékélnem vele, hogy márpedig a hajmosás nálam két naponként program - főleg mert mindenhonnan dőlt, hogy egészségtelen túl gyakran mosni-, de kénytelen voltam. (Egyébként még mindig nem szeretek hajat mosni.) De belegondolva nem is logikus, hogy a ritkább hajmosás hatására csökkenjen a zsírtermelés, hiszen pl. az arcom sem fog kevésbé zsírosodni, ha ritkábban hámlasztok. Gondolkodtam már rajta, hogy milyen hatása lenne, ha valamilyen BHA-t tartalmazó mistet fújnék időnként a hajtövemre, de egyelőre nem próbáltam ki.

/hangos gondolkodást hallottak… /

3 Likes

Nekem zsírosodó hajra a zöld csomagolású samponok jöttek be leginkább: schauma 7 krauter, elseve multivitamin fresh ha jól emlékszem, schauma superpower (ez elvileg fiúknak való), meg zsíros-korpásra a szenes alverde és az isana anti-shuppen kék tubusos gabonás izé, bár az nem pont ide illik. De egyébként a szárazsamponok pártján vagyok (főleg, mióta a hype mitt kipróbáltam a batiste-et, tényleg nem lehet vele melléfogni).

Ja, meg amit még korai tinikoromban csináltam, az a sörös-almaecetes öblítés - jól ki kell öblíteni, akkor nem lesz szaga száradás után.

1 Like

Hmm, hát akkor én se reménykedek, hogy jobb lesz attól ha ritkábban mosok hajat :sweat_smile:.

Nekem kisgyerekként elég volt két hetente hajat mosni, mostanra (kb. 2 éve kezdődő tendenciával) ez lecsökkent 2 napra, és nem azért, mert én direkt egyre gyakrabban mostam. Alaposab belém sulykolták, hogy nem szabad gyakran hajat mosni, mert gyorsabban fog zsírosodni és mindig figyeltem erre, az edzésekkel is így sakkoztam, hogy ne kellljen plusz hajmosást beiktatni.

2 Likes

https://kremmania.hu/kremek/schwarzkopf-oil-miracle-barbary-fig-oil-keratin-sampon

2 Likes

Én úgy tudom, a sampont a fejbőrhöz, a balzsamot pedig a hajhoz kell igazítani.
A szárazsampont is használom, csak túlzásnak tartom, hogy 2-3 nap után már fujkálnom kell vele a hajamat, mivel eddig nem ehhez szoktam hozzá.

Én még a frissen megszáradt hajamra is fújok némi szárazsampont, ha fel akarom tűzni :smiley: nem mintha zsíros lenne, de textúrát ad, és nem csúszik így szét.

1 Like

Most, hogy mondod… :smiley:

Bocs, az előbb nem írtam, csak bedobtam. Szóval nem lehet, hogy a zsírosodás száraz fejbőr miatt van? Én is ezzel küzdök, 3 nap után mosás, jó még így is csak heti kettő, nem vészes. A harmadik napon használom a Batiste-ot, amit ti ajánlottatok, és bevált.
Nekem most ez a kis fügés a favoritom, szinte nem is kell hozzá plusz balzsam.
Száraz és töredezett hajvég ellen a langyos levegővel szárítás vált be a legjobban. A forró levegő tönkreteszi a hajat. Ja, és még valami, egyszer olvastam valahol, nagyon fontos, az öblítés legalább addig tartson mint a mosás, mert ha hajban marad pl balzsam, sokkal hamarabb fog zsírosodni.

1 Like

Ezt én is olvastam már, hogy nagyon hosszan kell öblíteni, igyekszem is figyelni rá. Illetve ami még fontos szerintem, hogy a hajtőnek még a közelébe se kerüljön balzsam. Nyáron láttam egy YT videót egy hajban utazó csajszitól, ő azt javasolta, hogy fül magasságig menjen csak a balzsam. Azóta így csinálom és szerintem jobb, tisztábbnak érzem a hajtövemet, a fejbőrömet.

3 Likes

Én soha nem vittem a hajtövemig a balzsamot, mégis zsírosodik mióta Budapesten élek. Régen vidéken én is hetente mostam.
Viszont a fodrász ráébresztett, hogy amennyi pollen, kosz, szmog rákerül a fővárosban a hajamra, nem is bánom, hogy mosni kell.
Ez persze @Kamea problémáján, aki nem is itt él, nem segít…

2 Likes

Anyukámnak a változó kor kezdetének ez volt az egyik velejárója, a gyorsan zsírosodó haj. Neki, akinek hetente egyszer csak azért kellett addig mosnia a haját, hogy mégis mossa azért, egyébként ha két hétig nem mosta volna, az sem tűnt volna fel. Neki sajnos semmilyen sampon nem segített ezen. Nagyon sokat szenvedett emiatt.

1 Like

Én nyáron strandolás után vagyok kiakadva, na meg ha megizzad a fejem és emiatt jobban zsirosodik a hajam :/. Kb 2 naponta lehetne mosni.

Hosszan öblítem a balzsamot és nem kenem tövig, mégis… :frowning:
A fodrászkislány szerint is okozhat zsírosodást a hormonális átalakulás.

2 Likes

Syossnak van zsíros hajtőre, száraz hajvégre alkalmas samponja, én ezt használom fél éve, mert ugyanez a problémám, így 3-4 naponta mosok hajat, ennél jobbat még nem találtam drogériás viszonylatban 500ml 1600ft körül vsn a dm-ben.
IMG_20191030_212053

3 Likes

Nekem gyorsan zsírosodó hajam van (2 nap), meg száraz is, és eddig semmilyen sampon nem mérsékelte a zsírosodást, bármit használtam rá… Szárazsamponnal szoktam kitolni 3-4 napra, a Balea szőke hajra valót nagyon szeretem, mert nincs igazán illata, illetve az új felfedezésem a Balea hab formájú szárazsamponja: https://kremmania.hu/kremek/balea-lovely-flower-szarazsampon-hab
Ez ugyan macerásabb, mert nekem csak úgy működik, ha megszárítom a használat után a hajtöveket, de szebb a végeredmény, mint a por állagú terméknél, és frissebbnek is érzem. Így a hajhosszam legalább nem szárad annyira a nagyon gyakori mosástól. A száraz hajvégekre pedig minden alkalommal balzsam (ahogy korábban írták, a tövek közelébe ne kerüljön), illetve minden reggel hajvégápoló olajat is használok.
A ritkább hajmosás sem használt, évek óta próbálom kitolni, és nem javult semmit…
Azért próbálok olyan samponokat használni, amik nincsenek tele olajokkal meg hidratálószerekkel, mert azoktól már 1 nap után moshatnám meg - pl csalán vagy teafa tartalmú ajánlott. A teafaolajról ajánlották nekem, hogy pár cseppet elkeverve a samponba segíthet a zsírosodás mérséklésén, én sajnos nem voltam elég kitartó, mindig elfelejtettem, de el tudom képzelni, hogy működhet :slight_smile:

1 Like