Adventi kalendáriumok

Honnan rendelted? A Kiko honlapján megtaláltam, és erősen gondolkozom, hogy megvegyem (a meglepetés élményről ugyan lemaradok, de még így is jó vétel).
Mennyire vagy elégedett azzal, amit próbáltál?

A saját oldalukról, de szerintem már nincs.

Amik a kalendáriumban voltak, még nem próbáltam ki őket. De Kiko rúzsom, pirosítóm, szemceruzám és ecseteim már vannak, azokat szeretem. Illetve most a kalendáriummal rendeltem egy korrektor palettát, az is tetszik.
Azt tervezem, hogy karácsonyra ezekkel sminkelek. :slightly_smiling_face:

3 Likes
  1. nap:

IMG_20211208_093308

Summer Fridays Cloud Dew Oil-Free Gel Cream (50ml - 39 font)

Könnyed olajmentes gél-krém antioxidánsokkal, ami 72 órás (?) hidratálást ígér. Bevallom ez volt egyik meggyőző érvem a naptár megvásárlása mellett. Zsíros bőrüként nehéz olyan hidratálót találni amit nem érzek soknak. Télre úgy néz ki megtaláltam az ideális krémet, de nyárra még keresek. Remélem ez lesz a befutó.

Megvenném teljes áron? Igen.

9 Likes
  1. nap

IMG_20211208_093327

Oskia Isotonic Hydra-Serum (30ml - 78 font)

Hidratáló szérum a hagyományos hidratáló összetevők mellett B5 provitaminnal és ceramidokkal. Sajnos nem állok jól hidratáló szérum fogyasztás téren, így nem bontottam ki. Ennek megfelelően állagról, hatásról nyilatkozni nem tudok.
Függetlenül attól, mit tud, extrém drágának tartom, ahogy az Odacité szérumnál is írtam, a teljes rutinom kevesebbe kerül, mint ez a termék…

Megvenném teljes áron? Nem.

10 Likes

Nagyon jó ez a kalendáriumos sorozat, abba ne hagyjátok! :ok_hand: tökre várom minden nap, mit fogtok posztolni!

1 Likes

IMG_20211215_175621

Nálam most ez a széria a mélyrepülés.

1. Gyertya, megint… már tudom, hogy összesen négy lesz, de nekem elég lett volna egy-kettő. Legalább eddig ez a legjobb illatú.
  2. Fürdőkesztyű. Az egy dolog, hogy számomra csúnya, de rettentően dörzsis már felhúzásnál is, kellemetlen felvenni. Elég mini, nagyobb női kézre nem tudom hogyan megy fel. Amúgy sem vagyok egy bőrradírozóa, szóval megy a szekrénybe (bagy ajándékba :grin:).
  3. Sampon.
  4. Férfi hajzselés tubusnak kinéző, Sport feliratú mentolos, hűsítő tusolózselé. Mivel én még nyáron is képes vagyok zuhanyzás után fázni, ez nem az én termékem. Mondtam is a páromnak, hogy “Na, neked is van benne ajándék.” Illata is szerintem férfias.
  5. Habzó tusfürdő gél - megint? Ez már a harmadik. Lehet nekem voltak nagy elvárásaim, vagy nem ismertem eléggé a termékek repertoárját ennél a márkánál.
8 Likes
  1. nap

IMG_20211208_093351

Briogeo Don’t Despair, Repair!™ Deep Conditioning Mask (59ml - 12 font)

Hidratáló hajmaszk, melyet heti 1 alkalommal kell használni. Nem igazán van időm ilyesmire, de kipróbálom, hátha csodát tesz a hajammal (nem).

IMG_20211213_105139

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% (30ml - 5 font)

Ez egy áttetsző folyékony és gél határán lévő szérum. A pattanások, eltömődött mitesszerek ellen javasolják, valamint az olajtermelés szabályozására. Érdekes módon az utóbbira nekem nem jött be. Viszont a párom nagyon szereti a pattanásaira használni. Az ő bőre inkább száraz, érzékeny, de a termék nem irritálta. Mivel nincs illata, így szó nélkül használja.

10 Likes

December 13. - Sminkszivacs

IMG_20211216_111118

December 14. - Smart szemhéjpúder - 12 Metallic Rosy Sand
IMG_20211216_111330

Tökéletes páros a korábbi matt barnával.
KM0031300501244secondario_608Wx608H

11 Likes

December 15. - Szemöldökcsipesz
Nem hittem volna, hogy a többezer forintos hasztalan próbálkozások után ez lesz számomra A szemöldökcsipesz, de végre úgy tűnik, hogy igen. Lehetne picit hosszabb, de így is elégedett vagyok.

IMG_20211216_153946

December 16. - Smart szemceruza - 16 Metallic anthracite

Kíváncsi lennék, hogy mennyire volt tudatos az, hogy 16-án a 16-os árnyalat, mindenesetre örülök, hogy ez sem fekete. :slightly_smiling_face:

IMG_20211216_154507

Screenshot_2021-12-16-11-22-01-561_com.android.chrome

15 Likes

Felteszek egy majdnem teljes képet, 2 kivétellel, az eddig kibontott kisebb Rituals kalendáriumból. Ami hiányzik egy hab állagú tudfürdő (a fiamnak egy pancsira volt elég :sweat_smile:) és egy párnapermet, mert azonnal befogtam munkára.
Eddigi összegzés: vannak benne fincsi elmények, mint a test és párnamermet, a gyertyák is bejönnek. Az egyéb arc és testápolókat nem próbáltam még. Szappant többet szerettem volna, a dörzsikesztyűt lehet, h bevetem, reszelő fogyóeszköz. Élménynek jó volt, nem bántam, a fiam várta a napi bontást, ő volt a felelős. Jövőre nem hiszem, hogy bármi ilyet veszek. @Nita hogy esett a bontogatás? A többi beszámolót meghagyom Neked. Milyen érzésed van a naptárral kapcsolatban?
20211219_110320

14 Likes
  1. nap

IMG_20211213_105202

Molton Brown Jasmine & Sun Rose Bath & Shower Gel (100ml - kb 7 font)

Kellemes illatú tusfürdő. Nagyon szeretem a Molton Brown tusfürdőket, mert nem orrot elnyomó mű illatúak. Viszonylag kiadósak, de sajnos elég drágák ahhoz, hogy minden nap használjam őket. Így örülök, ha néha így hozzájutok 1-1 tusfürdőhöz.

9 Likes

Én a sminktermékeket hiányolom az enyémből. Nekem már 4 hab állagú tusfürdőgél is összejött, közülük az egyik direkt gyerekeknek való, színes változat. Ez nem is gél igazából, hanem egyből habként jön ki. Fiadnak milyen jó lenne.

1 Likes

Igen, valami színes ajakápoló jó lett volna. Más sminkcuccra nem vágytam tőlük.
Ebben a hajápolókból van már 3 , permetből 3, gyertya 3 (és lesz +1). Az arcáplók nem annyira a tudatos/mentes holmik, érzékeny bőröm lenne bosszankodnék.
Azért az ár-érték arány nem olyan rossz a nagy kalendáriumnál, ugye?

Képen is van már négy gyertyád :slightly_smiling_face:
Én ajándékba kaptam, így nem mertem megnézni az árát :grin: A termékeknek megnéztem, mert feltöltögettem Krémmániára, de ott ugye a teljes kiszerelés árát láttam.
Szappant is fel akartam tölteni, erre láttam, hogy nem is megvásárolható termék, hanem szállodába való pipereként értékesítik, 360 db/110 euró. Ilyen filléres dolgot beletenni… Hát nem is tudom. Azért a Chanel matricánál jobb :grinning:

Mondjuk alapból rettentően túlárazott ez a márka, de egynek elment a kalendárium. Tavalyi TBS jobban tetszett, voltak benne teljes kiszerelések is.
Ebben a body scrub is 70 ml-s, holott az oldalukon a 100 ml-s verziót is travel size-ként jellemzik. Az is kerülhetett volna a dobozba, elférne :grin:

1 Likes

Köszi, hogy befotóztad, nekem egy ideje elmaradt, de most szabin vagyok, szóval hozom majd a maradék napokat. :wink:
Nekem vegyesek az érzéseim. Nekem kicsit sok, hogy 4 gyertya, meg három spray van benne, nem szeretem a töltelékajándékokat sem, és pont a kedvencemből, a habtusfürdőből még csak egyféle volt. Viszont ezek mellett azért sok mindent ki lehet próbálni, nem bántam meg, hogy mrgvettem, de szerintem jövőre inkább valami teás kalendáriumot vagy ilyesmit veszek.

1 Likes

Ja, tényleg, megvan a 4 gyertya :sweat_smile:

Rituals 20. ablak: férfi hűsítő tusfürdő, ezt rögtön oda is adtam a páromnak. Ez volt a nagyobb naptárban is.
IMG_20211220_103624

4 Likes
  1. nap. Ebben a fiókban minden -is- volt.

IMG_20211213_105235

Dr. Barbara Sturm Glow Drops (10ml - 40 font)

Azt hiszem itt kezdtem kicsit ledobni az ékszíjat, mert nem bírtam abbahagyni a nevetést az összetevőknél: Kígyógyökerű keserűfű gyökér és kövér porcsin kivonatot tartalmaz. Vidéki lány vagyok, az utóbbit ismerem, igaz, hogy gazként, amit a tyúkoknak szedtünk… :upside_down_face:
Ezt az apró dolgot leszámítva egy hidratáló szérum.

Fresh Sugar Strawberry Exfoliating Face Wash (50ml - 12 font)
Fizikai radírozó összetevőt (cukrot) tartalmazó lemosó. Kicsit sajnálom, hogy nem a hagyományos lemosójuk került a kalendáriumba. Nem igazán szeretem cukorral karistolni az arcom, még akkor sem, ha jó az illata a lemosónak. :frowning:

IT Cosmetics Complexion Perfection Buki Brush (30 font)
Krémes és por állagú termékek (alapozó, púder, pirosító) felvitelére ajánlott ecset. Kellően puha, kicsit furcsa a nyele (nem rövid, mint egy igazi kabukinak, de nem is olyan hosszú mint egy hagyományos alapozó ecsetnek). Cserébe utazásbarát. A sörték puhák.
Megvenném teljes áron? Nem. Féláron? Igen.

Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder - Translucent’ (3.5g - kb. 10 font)
Színtelen fixáló púder. A vállalt feladatát jól végzi, de a zsíros bőrt nem ezzel kell mattítani.

NARS Bronzing Powder - Laguna (1.2g - kb 8 font?)
A Nars nem szokta túlságosan elengedni a fantáziáját karácsonyi mini termékek terén. A bronzosító mindig a Laguna árnyalat, ami nekem nem áll jól (olivás a bőröm).

Natasha Denona Macro Blade Liquid Liner - Black (0.55ml :scream: - 29 font)
Filces, fekete szemhéjtus. Állítólag nagyon pigmentált, így kezdőknek, és haladó bénázóknak (=én :upside_down_face:) nem ideális.

Too Faced Better Than Sex Mascara (3.9g - 12 font)
Dúsító szempillaspirál. Sajnos nekem nem jött be, emlékeim szerint nagyon hamar az alsó pillák alatt kötött ki.

Vieve Lip Dew (6ml - 17 font)
Ajakolaj, szájfény hibrid. Ki fogom próbálni, de nem az én világom az ilyesmi, a Colourpop darabbal is felsültem.

Westman Atelier Eye Pod - Tabac (0.8g - 28 font)
Krémpúder hibrid szemhéjfesték szaténos fénnyel, meleg középbarna árnyalatban. Ez tipikusan az a termék, amit magamtól biztos nem vennék meg teljes áron, de örülök, hogy a kalendáriumban volt.

11 Likes
  1. nap:

IMG_20211219_164247

Kate Somerville ExfoliKate Intensive Exfoliating Treatment (15ml - 21 font)
Rapidmaszk? Erős lemosó? Nem tudom, mi a jobb leírás. Egy sűrű, zöldes friss illatú paszta, amit 2 percig kell az arcon hagyni. Utazáshoz szeretem magammal vinni, mert így nem kell hámlasztót vinni a lemosóval, csak 1 dolgot.

Medik8 C-Tetra Luxe (8ml - kb. 16 font)
Színtelen C-vitaminos szérum citrusos illattal. A hagyományos verzióját ismerem és szeretem. Nem csíp, és nyáron sem okozott gondot a használata a zsíros bőrömnek. A Luxe verzió a szárazabb bőrűeknek és télen lehet jó.

Drunk Elephant T.L.C. Framboos™ Glycolic Night Serum (8ml - kb. 20,3 font)
Kémiai hámlasztó (10% AHA?, 1% BHA).

RÓEN 75° Warm Eye Shadow Palette (4.2g - 40 font)
Krémes szemhéjfestékek, meleg metálos árnyalatokban. A megfelelő topicban írtam róla, sajnos csalódás.

10 Likes
  1. nap

IMG_20211219_164317

The Inkey List Tranexamic Acid Night Treatment (30ml - 15 font)
2% tranexaminsav tartalmú kezelés, amit elsősorban a pigmentfoltok halványítására ajánlanak. Még nem olvastam utána az összetevőknek, de ha elfogy az aPpad itthon, akkor kipróbálom.

9 Likes