"A kukában végezte" - de hogyan?

Por alapozóból szerintem nem is fogsz komolyabb fedésűt találni, mert a száraz közegben a túl sok pigment szerintem nem tud egy bizonyos mennyiségen túl úgy működni, hogy az szép legyen.
Az Art Decotól találtam nyár elején egy igen-igen jó púder alapozót, kék kompaktos, SPF50-es ráadásul, közepes fedésűnek mondanám, lehet nedvesen is használni, tökjól mattít. Kifejezetten szeretem! (Bárcsak gondoltam volna arra május közepén, hogy mostanra vagy 4 árnyalattal sötétebb leszek…)

2 Likes

Én az Annabelle Mineralstól a fedő hatásút próbáltam. Pont volt egy-két nagyobb pattanàs rajtam: kèt rétegben gyönyörűen befedte pedig pirosak voltak. Csak teszter kiszerelést vettem belőle, ha esetleg nem válna be mégsem. De el is használtam és azt kell mondanom, hogy az általam használtak közül magasan a legjobb. Próbáltam Alverdét az borzalmas volt, a Yamuna és KAP jó de az AM számomra a Nr.1

7 Likes

Köszönöm a tippet, lehet innen rendelek folyékony alapozó helyett…

1 Likes

Nálam az Ilcsi probiotikumos szérum végezte a kukában, egy laza mozdulattal szó szerint, méghozzá akkor, amikor költöztem haza Luxemburgból és sajnáltam a helyet valamitől, amit utálok, hiába volt drága - egy ideig kenegettem vele magam, de nem bírtam a szagát, ami hivatalosan ugye illat, de nekem túl sok volt (nem értem, hogy a nagy natúrkodás jegyében mi a francnak raknak a kozmetikumaikba parfümöt, alkoholt, linaloolt meg a társait, ha a természetes forrás ellenére egy pici esély is van rá, hogy irritálhatnak). Azóta a kozmetikusom is megpróbálta kezelés végén rám kenni, mondtam, hogy kösz, de inkább ne.

3 Likes

Az egyik régi majdnem elhasznált CP monóm végezte a kukában. Előszedtem, hogy na én ezt most jól elhasználom, még a pan project topikba is felraktam. DE. Úgy beszárad, hogy csak na. Megpróbáltam olajjal életre kelteni, de az sem sikerült, szóval elköszöntünk egymástól. Az árnyalatot imádtam, de brutál régi volt. Nem szabd ezeket sem bespejzolni mert nem húzzák évekig.

2 Likes

Tetszett ez a topik és régóta akartam válaszolni.

Nekem az összes szemhéjpúderem (3db), rúzsom (5db) és szem/szájceruzám (4db) repült a kukába 2 hete, mikor a sminkes barátnöm átjött és kezébe nyomtam a 2007es Loreal szemfestékem h ezzel kenjen ki, majd konstatálta, hogy minden sminkem lejárt és kész életveszély használni öket.
Jó fej volt, mert miután kikukázott mindent, lekisért a sarki Bipába és vettünk rúzst meg BB krémet, meg sminklemosós arcápoló vizet meg pár alap dolgot. :slight_smile:

8 Likes

Szia! Ha por állagú a szemfesték, én nem dobom ki 2 év után. Semmi baja egyiknek sem, a legrégebbi palettám (Urban Decay Naked2) 2005-ös és sem színében, sem állagában semmi változás nincs.

4 Likes

@Anheszenamon De jó! :). Ezt jó tudni, eddig azt hittem hogy szemhéjpúder max 3 év.

1 Likes

A porállagú termékekkel nem kell olyan nagyon vigyázni.

3 Likes

Ó ezt jó olvasni, mert a 2015-ben vett Naked Basics palettákon állandóan vacillálok, hogy kidobjam-e őket vagy sem. Ők a legrégebbi még meglévő palettáim.

3 Likes

Bevallom, nekem van egy krém állagú termékem, amit 2013 óta használok. A Mac Paint Pot az. Sokszor gondolkodtam rajta, hogy ki kellene már dobni, de semmi jelét nem adja annak, hogy bármi baj lenne vele. Még ki se száradt, pedig állítólag az gyakran megtörténik…

3 Likes

Nagyon-nagyon kevés terméket dobok ki, egy kezemen simán meg tudnám számolni, hogy eddig mennyi kozmetikumot dobtam elhasználatlanul ki. Általában szeretem mindenből kihozni amit csak lehet, - hihetetlen mennyit vagyok képes szenvedni egy-egy termékkel, mire feladom - esetleg más céllal elhasználom, de ugye vannak menthetetlen esetek is. Volt ilyen BB krémem, korrektorom, poralapozóm, és szempillaspirálom is.

Jelenleg 2 szempilla bázissal nem tudom, hogy mit tegyek, mindegyiknek adtam több esélyt is, de nem jutunk dűlőre.
Az egyik a Givenchy Base Mascara Perfecto Volumizing & Care Primer:

Ennél a bázisnál arra gondoltam, hogy esti, azaz éjszakai ápoló primer-ként használom el alváshoz :slight_smile: , elvégre ápoló anyagokat tartalmaz.

A másik pedig az Estée Lauder Little Black Primer:
https://kremmania.hu/kremek/estee-lauder-little-black-primer

Egész egyszerűen nem tudtam rájönni, hogy mire is hivatott ez a kis fekete semmiség, mert nálam teljes mértékig a totál nullával egyenlő. Szó szerint semmit nem csinál, még rosszabbul néz ki a szempillám, ha ezt használom, mert csak összetapad (közben semennyire sem dúsít sem hosszabbít, csak összetapaszt), és akármit tettem eddig rá, az nagyon hamar teljesen elpandásította a szememet, méghozzá nem kicsit. Nekem nem hogy nem vízálló, hanem szó szerint rábírja a vízálló szempillaspiráljaimat a kenődésre. Sajnos arra sem jó semennyire sem, hogy a már megfestett szempilláimat kicsit átfésüljem vele, hogy még inkább különválasszam, mert még így is rendkívül tapaszt. Vajon mit lehetne vele még csinálni, hogy ne a kukában végezze???

2 Likes

Írtam egy véleményt egy szemkrémhez és ki is dobtam (kencét papírral kitöröl, tégelyt kiöblít, szelektív tartóba be).
https://kremmania.hu/kremek/estee-lauder-daywear-eye-cooling-anti-oxidant-moisture
5 ml-s volt, valamihez kaptam, ezért nem dühöngök miatta, de sz.r kidobni így is.

1 Likes

Detto :sweat_smile: Én is szagra megyek, lehet ezért megdobálnak de én biztos nem dobok ki egy sminket 6 hónap után, szempillaspirál se fogy el nálam annyi idő alatt. Én az egy hete lejárt tejet is eliszogattam a lakótársaim elborzadására, de semmi baja nem volt, ugyanolyan volt mint amikor megvettem.

5 Likes

Na, most lett elegem a Blistex málnás limonádés vackából:
https://kremmania.hu/kremek/blistex-malna-es-limonade-ajakapolo
Szemetesbe dobtam a belső stiftet, a tokot meg a szelektív műanyag-gyűjtőbe. Égette az ajkaimat a mostani próbánál (megígértem, hogy teszek vele még próbát miután egy ideje már nem szerettem), ezért elég volt. :angry:

4 Likes

Nekem is volt és én sem szerettem.

1 Likes

Tegnap kukába dobtam az EL DW alapozómat. Félig volt az üveg, vagy elfogyott a fele, attól függ, honnan nézzük. Mivel csak alkalmakra használtam, egész egyszerűen nem fogyott el. A batch kód alapján 2013-ban gyártották, 6 és fél éves termék volt már. Nem fogom már többet újravenni, nagyon nehéz állagú termék. Amikor még tájékozatlan voltam a sminkek terén, igen sokra tartottam. Most se vagyok rossz véleménnyel róla, de csak azért, hogy alkalmakkor magamra kenjem, nem éri meg ennyi pénzt beleraknom, mert a másik üveg is így járna.

5 Likes

Kérdésem lenne, mégpedig a rúzsokról. Valahogy sikerült 20 db rúzst összeszednem, amik egy része 1, esetleg másfél, kisebb része 2 éves szavatossággal bír felbontástól számítva. Na mármost, én nem szándékszom őket kidobni, ahogy “lejárnak”, hacsak nincs valami bajuk. Ez alól kivételek a folyékony állagú termékek. Mit gondoltok? Ti mennyi ideig használtok egy rúzst? Figyelitek a szavatosságát?

1 Likes

Ha szagra, állagra, ránézésre rendben van, akkor én nem dobom ki. Nem vagyok túl szigorú.

5 Likes

Én sem dobom ki addig, amíg az állaga, szaga/illata jó. Lehet, hogy szav.idő szerint lejárt,de amíg nincs változás használom.

3 Likes