Nekem tanulnom kell az elengedést, ami a tárgyakat (is) illeti. Olyanokhoz is tudok ragaszkodni, aminek már semmi értelme, mert valamilyen eseményt, emléket, érzést kapcsolok hozzá. Pl. régi sminkszerek, amiket nagyon szerettem, de már csak nézegetni jók. Azt hiszem ez van a kapcsolataimban is itt-ott. Folyamatban van a környezetem szelektálása (bejövő infók, tárgyak, meghívások, legnehezebb a kapcsolatokban). Ha végeztem, kiválogatom a kisfiam tárgyait is.
Nem vagyok kóros halmozó, de én is a fogyasztók közé tartozom, ha nem is vészes mértékben. De a kis lakás hamar megtelik és már “full”-on van
Szembesültem a kidobandó dolgok problémájával is, pontosabban, hogy hova kerüljenek: szelektív gyűjtő, házi kuka, hulladéklerakó udvar, adomány (manapság senkinek nem kell semmi ), eladás…
A túlzott ragaszkodás mellett van egy egészséges hűség is bennem, mert a jó és nekem tetsző darabjaimat megbecsülöm, javítom, használom, amíg lehet.
Azt hiszem nem vagyok menthetetlen és hajlandó vagyok tanulni is.
Kíváncsi vagyok Te hogy vagy ezzel? Mennyire nehéz túljutnod a régin?
Hú, erre aludnom kellett egyet, annyi minden eszembe jutott. Az elengedés nekem nagy téma, de folyamatosan fejlődök benne. Szerintem a sminkkihívás kicsit az elengedésről is szól, meg a használat öröméről, és nem a birtoklási vágyról. Inkább biztonságérzetet adott, hogy van minden itthon, de aztán meg nyomasztott, hogy nem használom, de az is ha igen, szóval alakul az elengedés, birtoklás folyamat bennem. Alapvetően pakolós vagyok, elrakom amit nem használok, vagy nem kell, mert zavar, hogy helyet foglal. De csak x.pakolás körben tudom teljesen elengedni. Néha jobban megy, néha nehezebben. A gardróbrendezés kapcsán írtam erről egyszer:
Megláttam a hozzászólásodat, és eszembe jutott, hogy ma van a Madara akció… Most valahogy le kell magam róla beszélni.
Na, megyek szétnézek a honlapon
Ne tudd meg hány dolgot és hányszor pakoltam ki-be ma folyamatosan az online kosaramból:D. Találtam kiskaput is, pl. hogy barnítót vehetek, mert az nincs, de sikerült tartani magam. Nem vettem semmit. De ezer dolgot tudnék. A CC, a őssejtes naptej is isteni. Majd mesélj mit találtál.
Két dolgot rendeltem, a többiről sikerült lebeszélni magam főleg, hogy van itthon mindenem.
Az egyik ez a szemránckrém:
Most kétféle szem körüli terméket használok. Az éjszakaival viszonylag elégedett vagyok, de mivel az retinolt tartalmaz, nem akarom nappalra használni. Reggel a Phi Hidratália van most, de valahogy úgy érzem, mindegy lenne, ha semmit sem kennék rá…
A másik pedig ez:
Nagyon felkeltette az érdeklődésemet, ráadásul jókat írnak nagyon az olajaikról a Krémmánián.
Személyes átvételt kértem, kíváncsi vagyok az üzletre is.
Juj azt az üzletet én is nagyon megnézném, majd mesélj kérlek, hogyan tetszett. A szemkrémed micsoda? A retinolos? Én most rendeltem mert elfogy a meglévő nemsokára. Olcsó volt, de napi 2x-i használat mellett nagyon gyorsan fogyott. De bevallom nem bántam mert így rendelhettem másikat:D. Kicsit se vagyok függő:D. Az olajokat én is imádom. Most rendeltem ebayről üres tégelyeket, abba fogok krémeket, meg sminkcuccokat keverni magamnak. Gondoltam ez is segíteni megélni az itthon lévő cuccokat, és nem újakat venni.
Ez a retinolos szemkrémem, Notinoról vettem. Azt nem mondanám, hogy csodaszer, de talán egy fokkal többet ér, mint az általam eddig használtak, ráadásul egész olcsó.
Rilastil intensive szemkrém
Te milyet rendeltél?
Kíváncsi vagyok az üzletre, bár nagy valószínűség szerint háromnegyed 7-kor beesek, de igyekszem majd körbe nézni. Bár tartok is tőle, hogy a pénztárcámra milyen hatással lesz egy ilyen körül nézés.
Én eddig csak a TO Squalene-t használtam, nekem az annyira nem tetszett, viszont a Drunk Elephant Virgin marula olaj az annyira jó, hogy gondoltam kipróbálok mást is, ez meg szimpatikus volt.
Ezt reggelre https://kremmania.hu/kremek/cosrx-honey-ceramide-eye-cream ezt pedig estére rendeltem: https://kremmania.hu/kremek/mizon-intensive-firming-solution-collagen-power-firming-eye
A szemem sok gondoskodást igényel. Sajna a DE C-tango nekem nagyon bejött, de túl drága.
A Marula olaja meg szerintem egyenesen túlárazott. A TO-nak is van 100% marula olaja, amit be is szerzek majd.
Nekem a sárgabarackmag olaj nagy kedvenc, meg az argán, de szkvlán és borágó is tervben van, hogy tudjak itthon kotyvasztani. A száraz bőröm imádja ezeket az olajokat.
Az üzletben meg hátha ki lehet próbálni a cuccokat. Egy csomó mindenre kíváncsi lennék, főleg Inika kozmetikumok háza táján.
Megszabadulsz a legkevésbé szeretettől? Vagy majd akkor, ha letelt a smink-shopping-stop?
Az első vágyott paletta ez az UD Naked3 volt. Akkoriban viszont még sajnáltam volna annyi pénzt kiadni egy palettáért (hol vagyunk már attól… ), úgyhogy hónapokig csak nézegettem. Aztán valahol láttam egy tesztet, hogy a Makeup Revolutionnak van dupe-ja, megrendeltem hát azt. Egy ideig boldogan használtam, aztán rájöttem, hogy elég unalmasak ezek a színek. Jó, mostmár tudom, hogy az UD más minőséget adna, mint a Revolution, de már a színösszeállítás sem hat meg (azóta reptéren láttam már élőben a Naked3 palettát is).
Hát így nem lett nekem ilyen palettám.
Szerintem jól áll neked ez a smink, bár éppen a szemed sminkjéből nem sok látszik.
És az valahol jó dolog, hogy az ember legkevésbé szeretett palettája egy Urban Decay, nem?
Én valószínűleg a The Balm Nude Beach-et választanám. Olyan csalódás volt az nekem, csak azért nem ajándékoztam még el, mert nem akarom elhinni, hogy ennyire nem jött be.
Igen. “Csak” valamit otthon is muszáj. Talán, ha olyan beteg vagyok, hogy nem tudok felkelni se, akkor nem.
Nagyon jól áll ez a hajszín.
Annyira sokat szelektáltam mostanában, hogy tényleg csak szeretett palettáim vannak. Ez a Naked3 annyira nem kedvenc, de vannak benne jó színek, és valamiért ragaszkodom hozzá, így megtartom:). Lehet később újra beleszeretek:D.
Köszönöm szépen, én is oda vagyok érte, így nyárra tökéletes lett ez a világos:).
Nem vesztettél sokat ezzel a palettával, de annyira megnyerő első ránézésre. Még sokadikra sem tudok róla teljesen lemondani, valami mindig bekattan, mikor ki akarom selejtezni és mégis időről időre emlékeztetni kel magam, hogy bizony ilyenem is van. Egy-két szín nagyon hangulatos benne, de alapvetően egy unalmas paletta. Másokkal együtt még szerintem használgatom majd. Nem ismerem a te legkevésbé szeretett palettádat. Rá is keresek. Mi a gond vele? És ui.: tényleg nagyon jó dolgunk van, hogy ilyen kategóriákban válogathatunk paletták közül:D. Nekem nagyon jó érzés, hogy most már tudom, nem a név teszi a sminket. De ehhez ki kellett próbálnom jó pár high endet.
Nekem a Naked3 olyannyira nem vált be, hogy el is adtam. A 2-es és az Original viszont még mindig megvan, nagyon szeretem őket.