2019-es sminkkihívás

Sziasztok sminkmániások!
Egy borzalmasan nehéz kihívás elé állítottam magam idén. Azt tervezem, februártól nem vásárolok sminkcuccot, piperét, csak szigorúan, ha valami elfogy. Ezért az idei évre egy 51 hetes sminkkihívást tervezek indítani magamnak, a régi sminkcuccok felfedezésért.

Minden héten hétfőn 1 feladatot tervezek adni magamnak, amit tetszőleges időpontban teljesítek a héten. Ha van kedvetek csatlakozni, ebben a topikban minden hétfőn megosztom a feladatot és itt tervezem dokumentálni is a folyamatot.

Az első feladat a hétre.
1.Használd a sminkeléshez a legrégebbi palettád!

7 Likes

A heti része még oké is, de hogy semmilyen sminkcuccot ne vegyek, csak ha elfogy??? Ezt a részét nem vállalom :grinning: (bár idén én is próbálok majd kevesebbet vásárolni azért - tavaly még sok olyan termékem volt, amivel nem voltam teljesen elégedett, szóval kerestem a megfelelőt). :blush:
Bár látom, te is adtál magadnak egy kis kibúvót a januárral. :smiley:

Pontosan:D, ráadásul ajándékba bármit, bármikor kaphatok:D. Nem, amúgy a nem vásárláshoz nem kell csatlakozni, de ha tetszenek a feladatok akkor a régi cuccok felfedezéséhez igen:D

1 Likes

Hú én januártól gyesen vagyok és éppen lelép a férjem… Pont rendezgettem itthon a dolgaimat és nyugtáztam, hogy el kell használni mindent ami nyitva van és csak akkor vehetek valamit ha muszáj.
Szívesen részt veszek benne.

2 Likes

De jó, hogy nem vagyok egyedül, örülök, hogy csatlakozol:).

1 Likes

Pont nézegettem a bb krémjeimet (alapozót nem használok), hogy 4 tubus van nyitva… Azokat is használni fogom, amiket valamiért nem szeretek. Kapnak egy utolsó esélyt aztán ha reménytelen a helyzet megszabadulok tőlük.

1 Likes

Én tavaly júliusban találkoztam először a pan project fogalmával és nagyon vonzott a gondolat, hogy próbáljam elhasználni amim van. Természetesen a vásárlási stopot nem tudtam betartani, de júliustól szinte ugyanazt a bronzert és púdert használtam év végéig. A púdert sikerült is elhasználnom, a bronzernek is több mint felét.
Csak közben meg sajnáltam a többi cuccomat, hogy kihasználatlanul hevernek a fiókban, így arra gondoltam, hogy idén ez másként lesz. 1 hétig használom ugyanazt a szemfestékpalettát, bronzosítót, pirosítót és highlightert. Alapozó, bb nekem is több meg van kezdve, de kb október óta szinte csak a Maybelline Fit me alapozót használom, és hamarosan a végére érek. Utána jöhet a következő megbontott. Persze ha olyan helyre megyek ahol szeretnék nagyobb fedést, vagy hosszan tartó hatást akkor mást veszek elő (Double Wear)

Arra jutottam tehát, hogy alapozóból, púderből, fényvédőből, hidratálóból és szérumból nem veszek addig újat amíg a meglévők nem fogytak el. Ide tartoznak a szempillaspirálok is.
Gyengéim a rúzsok és szemhéjpúder paletták, de próbálok erős lenni.

Januárban én is vettem már pár dolgot, de igazából mind olyanokat amim még nincs. Arc primert a KAP-tól, szemhéjalapozót (UD Primer potion) mert utálom a meglévő Rimmelt és lehet hogy nem fogom tudni elhasználni. És egy marula arcolajat a The Ordinarytól.

2 Likes

A január még nekem is beszerzős, mert van még pár dolog ami kell a gyűjteménybe de után nincs visszaút, visszafogom magam. Amúgy nekem valami perverz kielégülést okoz, ha elhasználok valamit:D. Abban bízom ebben az évben a kihívás rész könnyebb lesz, ezekkel az apró sikerélményekkel. Nagyon kíváncis leszek merre terelődik majd a vásárlásra, és beszerzésre fordított energiám. Igyekszem kiszakadni ebből a “mániából” és nem a beszerzésre koncentrálni, hanem a használatra.

1 Likes

Ez nagyon tetszik, pont én is hasonlót terveztem erre az évre, úgyhgy mindenképp benne vagyok :slight_smile: Megszabadultam/megszabadulóban vagyok minden sminktől ill. parfümtől, amiről tudom, hogy biztos nem fogom elhasználni. A gyengéim a szemhéjpúderek, ebből még így is nagyon sok van, ezeket én is forgatni fogom. Körömlakkot idén még nem vettem, sőt talán legutoljára decemberben, elég jól leépítettem a gyűjteményt (bár vannak még eladó darabok, meg másból is, ha valakit érdekel lesse meg a KM profilomat :DD)

2 Likes

Az nekem is “perverz kielégülést” okoz, ha valamit elhasználok, de sajnos az még inkább, ha valami igazán jót megszerzek. :smiley: :blush:

A hetinél csak a legrégebbi palettát lehet egész héten használni, vagy legalább egyszer kell használni?
Amúgy a legrégebbi nekem a Makeup Revolution Iconic Pro 2 palettája volt, de azt pont karácsonykor ajándékoztam oda valamelyik rokon lánynak. Úgyhogy szintén a MUR Naked dupe Iconic 3 lesz az áldozat. Viszont muszáj lesz kipróbálnom a Lorac palettát is, és ha megjönnek a Juvia’s-ok, őket is. Ráadásul holnap szemészhez megyek, csütörtökön tornázni, úgyhogy a kedd és a csütörtök sminkelés szempontjából kiesik.

4 Likes

Nem, nem kell egész héten, csak egyszer valamikor a hét folyamán. Meg persze nem is kell ezt olyan komolyan van,csak egy kis játék, hátha kicsit előtérbe kerülnek a régi sminkek újra. Meg talán segít kicsit szelektálni, meg kicsit kimozdulni a komfort zónából:). Annyira örülök, hogy érdekel titeket ez a játék, köszi, hogy csatlakoztok:).
Majd mesélj, hogyan tetszenek a JP-k. Nekem ma érkezett meg a Nubian sorozat.

2 Likes

Igen, én is gondolkodtam már olyanban, hogy egy hétig ugyanazt a palettát használni. Mert vannak olyanok, amiket tök régen használtam, sőt még nem is az összes színét. Ezért pl. karácsony előtt, amikor szelektáltam sokról nem tudtam lemondani. Így legalább kipróbálnám, és látnám, hogy érdemes-e a megtartásra.

1 Likes

Igen a bőség zavarában néha nem is veszek észre pl. tök jó színkombókat, vagy elsikkad a figyelmem. Azt remélem, hogy így rá leszek kényszerítve arra, hogy nyitottabban álljak a meglévő dolgaimhoz is. Ez az egy paletta egy hétig is jó ötlet ilyen szempontból. Bár nekem ennél hektikusabb a hangulatom, és nem szeretem a kötöttségeket ebben a hobbiban:D. Ezért is adtam ilyen nagyvonalú feladatokat és határidőket a kihívás során:D

1 Likes

Nekem meg az a gondom az egy hét/egy palettával, hogy akkor a kedvenceim ritkán kerülnek elő. Bár lehetne egy ilyen light verzió, hogy kijelölni minden hétre egy palettát, amivel legalább kétszer teljes sminket kellene kreálni, de a többi napon meg szabadon lehetne választani.
Én végül is nem sminkelek minden nap, talán heti négy-öt alkalommal. Meg nem is annyira az lenne a cél, hogy elfogyasszak valamit, hanem legalább használjam, ha már ott van. És így, kisebb lépésekkel talán számomra könnyebben kivitelezhető lenne.

1 Likes

Igen, pontosan, nem a teljes elfogyasztás a lényeg, hanem a felfedezés. Szerintem egy teljes palettát lehetetlen elfogyasztani. Hallott már valaki ilyenről, hogy a paletta minden színe elfogyott és úgy került a kukába? Én még nem, de meséljetek ha valaki látott, hallott ilyet vagy vele megtörtént.

2 Likes

Én Instagramon láttam ilyet. A hölgy megörökítette minden hónapban, hogy halad a Lorac pro 3 palettával. Csatolom a fotókat. Gondolom ő csak ezt az egy palettát nyúzta amíg el nem fogyott.
%5Bhu.upload_selector.default_image_alt_text%5D
%5Bhu.upload_selector.default_image_alt_text%5D
%5Bhu.upload_selector.default_image_alt_text%5D
%5Bhu.upload_selector.default_image_alt_text%5D
%5Bhu.upload_selector.default_image_alt_text%5D
%5Bhu.upload_selector.default_image_alt_text%5D
%5Bhu.upload_selector.default_image_alt_text%5D

2 Likes

Lányok, otthon is szoktatok sminkelni? A csak bb krém és csak rúzs is ér!

4 Likes

Én minden nap sminkelek. Ha tudom, hogy aznap nem megyek ki a lakásból akkor nem. Ilyenkor csak ajakbalzsamot használok. De az nagyon ritka, ha az idő engedi a kisfiammal minden nap kimegyek. És olyankor sminkelek is.

2 Likes

Á, még munkahelyre sem mindig. Otthon csak akkor, ha valamit próbálgatok.

Viszont az arcápolást azt reggel és este is megcsinálom, akkor is, ha egész nap ki sem teszem a lábam.

3 Likes

Hu de irigyellek. Én smink nélkül már meztelennek érzem magam. Vannak bőrhibáim ( tág pórusok, egyenetlen bőrfelszín, pattanások után maradt hegek) és ha ez mind nem elég, nagyon karikásak a szemeim, a szemhéjam pedig barna mintha beteg lennék. Itt egy fotó smink nélkül és sminkkel. Szerintem anélkül nagyon egészségtelen kinézetem van.
%5Bhu.upload_selector.default_image_alt_text%5D

12 Likes