Mindig ilyen volt a szemed? Bár nagyon fiatal vagy, de akkor is változhatott.
Én haragszom a szemhéjamra, amiért lógósra öregszik. Fiatalon nagyon szemsmink-párti voltam és volt is hely a festéknek, mert kilátszott a mozgó rész is. Most jó, ha van kedvem a “crease”-t mélyíteni, oszt csá! A többi úgyis feltapad, ha primerrel kenem is fel.
Teljesen egyetértek. Én is erre jutottam a leltáram után, hogy sokkal jobb cuccaim vannak itthon, mint ami megtetszett egy drogáriában, ez hatalmas segítség ám.
Alapvetően ilyen volt, de nekem is ereszkedik szépen lassan, de folyamatosan. Szerintem ha már zavarni fog a látásban akkor megműttetem. Te gondolkodtál már rajta?
Pont így vagyok a drogériákkal, mint amiket írtok lányok. Bármit kinézek, mindig beugrik hogy van itthon kb. ugyanez a szín, csak márkásabb/minőségibb.
Igen, kellett egy szemléletváltás nekem is, hogy ne csábuljak el, meg hát ugye a tapasztalat, hogy ne kísértsen meg a kíváncsiság, mert úgysem érhet nagy meglepetés, főleg ha tájékozódom KM-en a véleményekről. Hatalmas segítség ez az oldal, még mindig, sok-sok év után oda vagyok érte.
Bennem néha megszólal a kisördög, hogy óh, de csak 600/1200 stb. Ft, de ilyenkor arra gondolok, hogy akkor is plusz darab terméket jelent otthon a meglévő nagyon sok mellé. És akármennyi is egy drogériás termék, annak az árát “beleplántálhatom” egy jobb minőségű termékbe, amit nem azért szeretnék, mert jajdeolcsó, hanem mert tényleg érdekel.
Persze a drogéria is tele van gyöngyszemekkel, de igen, erre jó a KM, erős szűrő lehet - én így akadtam rá a Hohoho palettára, valahogy kitűnt a vélemények alapján az átlag drogériás minőségből, megvettem, és tényleg jó.
Én sajnos még nem jutottam el erre a szintre.
Van itthon Becca púderem, szem alá kiváló. Van Kat Von D, RCMA, Hourglass. Erre mit vettem tegnap?
Catrice blott púdert. Mondjuk legalább azzal a felkiáltással, hogy préselt púderem úgyse nagyon van (igaz, pár hete vettem egy Colourpopot, de az sheer ez meg matt}, ráadásul eléggé táska barát méret.
Kat von D-t meg Hourglasst nem nagyon dobálnék táskába (ha préselt is lenne), mi van, ha kiesik, elhagyom, nagyon megkarcolódik… a mhelyen egy TIU púder van, amúgy nem rossz, de ha eltűnne, azért nem zokognék.
Én inkább a totál felesleges, mertrossznapomvolt ésolyanolcsó, hirtelen, kb. 2 percre jobb kedvre derítő töltelékcuccokról beszéltem.
Na, örülök, hogy mégsem volt olyan gáz ez a vásárlás.
Amúgy a Kat Von D annak ellenére, hogy porpúder, a kiszerelése elég táskabarát. Sőt. Van egy kis műanyag belső fedele, ami tökéletesen illeszkedik, és azon még egy puffni is van. De az igaz, hogy sajnálnám ha valami baja lenne, vagy elhagynám, még ha csak travel méret is.
De az olyanolcsó, töltelékcuccot is megértem, nekem az az Essence/Catrice palettákkal csúcsosodik ki. Semmi szükségem rájuk, hiszen most már mindenféle színem van, nagyon klassz minőségben, de mindig abban reménykedem, hogy kincsre bukkanok.
Én is csak idén kezdtem tudatosan kihagyni az egykori drogériás ámokfutásaimat . Mondhatni leszoktam a kényszeres sminkvásárlásaimról, pedig tavalyig (ejj de szépen fogalmaztam) ha betértem bármilyen drogériába muszáj volt vennem valamit, én képes voltam 20 percig nézni az állványokat, hogy mit is vigyek haza. Kellett a “szerzés öröme”.
Na de nem az volt a mélypont: ugyanis pár éve konkrétan egy nyomi sarki kínaiban is kényszeresen vettem ezt-azt, szájfény, szemhéjpúder, bármi csak smink legyen. Extrém függőségem volt, volt olyan hogy bementem egy kínaiba zoknikért de ácsorogtam a sminkeknél is. Nem találtam semmit. Erre munka után visszamentem mert azon kattogott az agyam hogy ó jaj miért nem vettem semmit hiszen végülis az a csupacsillám babapink szájfény tök jó volt és csak 390 forint…
Na családi nyaraláson 3 éve hamarabb elindultam a cukrászdából hogy betérjek az ottani kínaiba is mert volt nálam 400 forint apró és hátha látok valamit annyiért.
Huh nagyon durva voltam. Nagyon bánom azt a sok sok feleslegesen elszórt pénzt
Ja és most ezt el kell mondanom, volt az életünkben egy időszak amikor nagyon (mit szépítsem) csórók voltunk, kb. 7 éve. Kisbaba, gyes, férjem épp álláskeresésben stb. Vettem 2 Lora rúzst 300 forintért az eurósban, baromi nagy boldogságot okozva magamnak. Most lazán beugorhatok a MAC-be venni 2-3 rúzst. De ezerszer jobban tudtam értékelni azt a 2 darab filléres rúzst, míg most a MAC rúzsokat csak “bedobom” a többi 15 közé. Ilyenkor sokszor elgondolkodok azon, rossz irányba változott az értékrendem
Én csak azért nem vásárolok kozmetikumot kínaiban, mert félek tőle. Mármint, hogy miből van. Habár Lora szájfényem már nekem is volt, még szerettem is.
Engem még most is gyermeki örömmel tölt el egy-egy high-end smink megvásárlása. Múltkor, mikor a Cult Beautytól megjött a csomagom és Becca, Stila és Hourglass volt benne, szinte áhítattal nyitottam ki.
Vagy amikor írom a “mit használtam ma” listámat, és csupa márkás termék van benne, az olyan kellemes elégedettséggel tölt el.
Bár engem inkább az motivál, hogy végre elértem magamnál azt, hogy megérdemlem, és nem sajnálom magamra sem a pénzt. Régen, mikor nálunk is kicsik voltak a gyerekek, és én gyesen voltam, mindig utoljára hagytam magam, pedig a drága férjem soha nem csinált témát a pénzből. De valahogy úgy gondoltam, hogy én nem vagyok fontos.
Jaj, nehogy magadra vedd! Tőlem mindenki arra költi a pénzét, amire akarja, a szankcióm csak rám vonatkoznak, nem általános értékítéletet jelentenek.
Ez egyébként jó dolog. Mármint az érzés hogy elérte az ember esetleg küzdelmek árán, ez bennem is megvan. Én csak azt akarom magammal szemben elérni, hogy ne legyen természetes számomra hogy bármit megvehetek , hanem újra értékelni tudjam amikor veszek valamit. Ahhh az első MAC rúzsom vásárlása előtti éjjel alig aludtam, böngésztem az árnyalatokat, és ez olyan jó érzés volt. Most meg úgy veszek mintha a DM-ben egy zsepit vennék. (nem az anyagiakra értem hanem érzelmileg, hogy természetesnek veszem).
Kínaiban lehetett ám kétes szagú dolgokat kapni, atyaég, micsoda szaga volt néhány dolognak. Volt ami konkrétan Technokol szagú volt!
Dehogy veszem magamra! Csak próbálok tanulni a sorstársaktól.
Igen értem. Mondjuk én mostanában már nem nagyon vettem sminket üzletben. Mindent inkább online rendelek, úgy azért talán jobban ki tudom védeni, hogy egyszerre három rúzst vegyek. Általában ha a kosár tartalmának értéke túl nagy lenne, akkor szelektálok, mert még mindig ott van bennem, hogy pl. nehogy már 30ezret kenceficékre költsek! Ez alól kivétel, ha mondjuk külföldön vagyok, és ott lehetőségem van személyesen vásárolni pl. egy Sephorában, vagy reptéri shopban.
A MAC valahogy nem vonz, van tőlük egy rúzsom, én semmivel sem találom jobbnak, mint pl. a Pupát. Az egyedüli, amit rendszeresen megveszek náluk az az ecsettisztítójuk, abból talán már 4 flakont elfogyasztottam.
Viszont a Pupa veszélyes hely, bár az teljes áron sem vészes, de általában akcióban vásárolok.
Ó a Pupát imádom, ma mondtam sminkeléskor férjemnek pont, hogy az 5 ezres alapozóm kenterbe veri a tizensok ezreset. (A Pupa, csak ugyebár férjuramnak ez semmit nem mondott volna, csak a számok )
Ha lenne rá keretem, sztem belevágnék. Ugyan még nem olyan gáz, de nem lesz jobb magától. 60 évesen meg majd ki se látok
Anyukámból kiindulva elég vacak lesz a helyzet nem sokára. Bár, ő nagyon keveset ápolta a bőrét és most is csak azt ken rá, amit rátukmálok. Szörnyű nőszemély