Ez jó. Én már egy egy hónapos böjtöt is sikernek könyvelnék el, és próbálom józan ésszel eldönteni, hogy kell-e valami, de bizonyos (sok…) dolognak oly nehéz ellenállni.
Te mindenre rákívánsz, vagy csak bizonyos kategóriák kísértenek?
Én úgy belejöttem tavaly az utolsó 4 hónapban abba, hogy nem vettem ruhát, hogy még idén sem vettem semmit.
Bár ma lehet fogok, mert hétvégén osztálytalálkozóm lesz, és még nincs ötletem, hogy mit kéne felvenni.
Bizonyos kategóriák érdekelnek, igen, a különlegességek. Most pl. erre izgultam rá nagyon. Alig várom, hogy elfogyjon a szemkrémem: https://www.ebay.com/itm/Neogen-White-Truffle-Laycure-Oil-Stick-10g-Moisturizing-Beautiful-Multiful-nV/232715630567?epid=19017369832&hash=item362eeeb7e7%3Ag%3AQ2MAAOSwslRavegJ&LH_BIN=1
A szemkrémem amúgy még meg sem érkezett, mivel nem volt és brutál kiszáradtak a szemeim rendeltem egyet: http://kremmania.hu/kremek/purito-centella-green-level-eye-cream
Szerencsére egy drogériában már semmi nincs ami érdekelne, de mindig találok valami érdekes dolgot.
Ezt pl. megvettem, mert ilyenem nem volt: https://www.marionnaud.hu/erborian-bb-drops-20ml.html
Plusz fényvédőm fogyott el, meg hámlasztóm, hajfestéket vettem, szóval a szükséges dolgokat beszerzem, de ezek nem a kincskereső szükségletekhez kapcsolódnak, és nem is okoznak akkora kielégülést.
Az viszont jó érzés, hogy fogynak a dolgaim, és bátrabban is használom a termékeket.
Az is érdekes tapasztalás, hogy hiába van egy tökéletes alapozóm, szeretek változatosan használni sminkcuccokat. Én nem leszek minimalista szerintem sosem ezen a fronton és mind a lelkem, mind a testem szereti és igényli is a változatosságot. De kevesebb termékkel is meg tudom ezt élni, úgyhogy kell a böjt, és az optimalizálás. No meg vannak korszakok. Most pl. a pirosítók, bronzosítók nem izgatnak, se a highlighterek, mert kiéltem magam bennük. Most inkább az arcápolási és a hajápolási dolgok vannak fókuszban. Míg el nem mélyedek egy új területben teljesen addig izgalmas, ha viszont meg van a számomra legjobb termék és nincs több újdonság akkor nem vásárolok többet.
Teljesen egyetértek, drágák, akkor is ha újak az eladónál. Én is lecsaptam volna 1-2-re de max 8-9e áron. (a 9e már postával együtt)
Igen, tényleg elég drágán árulja. Sajnos én vidékiként csak a postát vehetem igénybe. Nálunk a városban még csomagautomaták sincsenek. Ahhoz, hogy Foxpost automatához jussak, 30-35 km-t kellene autóznom.
Ismerős dolgokat írsz, én se tudnék minimalista lenni. Ált. min. 2 dolog kell egy termékből, hogy ne unjak rá, és a “kincskeresési szükséglet” mindig másra fókuszál. Most a folyékony rúzsokra, azok korábban nem érdekeltek, egy mini Jeffree indította el a lavinát.
És igen, a muszáj-dolgok nem igazán elégítik ki ezt a mániát.
Egyébként többen árulnak sok bontatlan terméket, mindig elgondolkodom rajta, hogy miért csináljak. Általában annyival nem kerülnek többe, hogy megérje idegen pénznemben megvenni valamit, várni rá, meghirdetni, a vevő után/postára menni.
Aki csak bontatlan termèket àrul, gondolom megvesz többet, amikor 30 %- os vagy másmilyen akciò van , és itt eladja normál áron- akinek nincs lehetősège külföldről rendelni annak megèri. A másik, az “én” esetem, amikor mindent össze vásárolok, mert " kell" - persze francos krumplit kell a 35. Szemhéjpaletta is, és amikor világos pillanataim vannak, akkor felteszem az ùjszerű, vagy 1x használt dolgaimat normál ár alatt,vagy a régebbieket féláron, és örülök, hogy kevesebb lett, ha sikerül eladnom. Mert közben jönnek az ùjabb dolgok .
A majdnem “hivatásos” eladókra gondoltam. És ha nem tudja eladni a cuccot? Én tiszta ideg lennék, pl. veszek öt Juvia palettát és rajtam marad 3 db.
Én is arra gondolok, hogy akciókor megveszi, és utána normál áron eladja. Vagy sokat jár (vagy családtagja) únión kívülre, és vámmentes üzletben veszi meg.
Nekem mondjuk sosem volt túl erős kereskedői vénám (inkább csak vásárlói ), úgyhogy nem igazán tudom.
Igazából mindegy, csak érdekes. Néha jól jön, amikor nem akarok egy hetet várni, postaköltséget fizetni stb.
Simán vannak akinek van kapcsolata és mindig 30-40%-al olcsóbban jut hozzá nagy tételben. (pl. külföldön dolgozó sminkes tesó pro kártyával Sajnos nem én vagyok )
Vagy ismerek olyan lányzót aki munka révén ajándékba kapja üzletfelektől a szuper cuccokat (szépségipar) de ő magát nem sminkeli. Ilyenkor eladja, mert a családjában sincs aki ilyesmit értékel.
- heti kihívás teljesítése. Juvia’s Warrior I. paletta, hétfőn vettem át.
Fantasztikus ez a paletta, sajnos nem tudok róla rosszat írni, @Natulcien.
Szokásos pigmentáltság, csodálatos fényes színek, semmi porolás.
Mint egy angyal. Gyönyörű lett, nagyon tetszik.
GYönyörű séges, nekem is egy JP paletta a legújabb a Tribe, meg az Ace Flairt, mert azok együtt jöttek.
Ma én is elkészítettem a sminkemet a Colourpop Ooh La La! palettájával. Ez most így megint rózsaszín lett Le vagyok nyűgözve egyébként, nagyon jó kis színek vannak benne és a csillogós is szuper.
Előre is elnézést kérek a kócbaba fejért, de ilyen szanaszét felcsatolt hajjal szoktam reggelente sminkelni
A másodikon már vállalhatóbb a fejem, de a szemsmink kevésbé látszik:
Flairral úgy megnéznék egy sminket!
Jól áll neked a rózsaszín! Felsőben és sminkben is.
Köszönöm szépen
Nagyon jól ál a szőke hajadhoz,kék szemedhez a rózsaszín!
Mindegyik kép nagyon tetszik
Azok a szemek…