2019-es sminkkihívás

Ezen már én is gondolkodtam :slight_smile: De sokszor a külső szemlélő objektívebben látja milyen egy alkat, arc, stb. Az ember önmaga pedig belevetíti azt is, hogy milyen szeretne lenni, és mint tudjuk, nekünk nőknek mindig több kell, jobb kell, más kell, ha egyenes a hajunk akkor hullámos kell,ha 55 kilók vagyunk akkor 53 akarunk lenni, ha barna szemünk van, kéket akarunk. A külső szemlélő pedig azt látja, hogy szép ami van :slight_smile: Azaz objektíven, olyannak lát amilyenek vagyunk.

3 Likes

Én pl. hosszúkás arcot szeretnék, pl. mint amilyen neked is van! :stuck_out_tongue:
Egyébként nagyon jól összefoglaltad, ott a pont! :smiley:

Én meg világ életemben kék szemet szerettem volna, olyan világítóan kéket, mint a tiéd :slight_smile: Fiatalabb koromban (20 körül) majdnem csináltattam kék kontakt lencsét egy optikában, de a férjem (akkor még csak a barátom volt) nem lelkesedett a gondolatért, mert ő barnán ismert meg és neki jó ahogy van a szemem. Csak miatta mondtam le a kék szemről :slight_smile:

2 Likes

:clap::clap: @anon46483502, tökéletesen elmagyaráztad a kontúrozás lényeget és főleg azt, hogy mikor van létjogosultsága a sminkben :ok_hand: :handshake:, köszönöm :smiling_face_with_three_hearts:, épp erre az infóra (is) volt szükségem.
Az elméleti ismeretek után már “csak” a gyakorlati kivitelezést kellene megtanulnom :crazy_face:

3 Likes

És milyen jól tetted, hogy nem tetted meg! :smiley: Na mindegy, jól jön majd még ez az elméleti és gyakorlati kontúrtudásom, ha komolyabb sminket készítek majd valami alkalomra magamnak!

1 Likes

Ebből a videóból én pl. sokat okosodtam. Igaz, hogy német nyelvű…

2 Likes

@Niko nagyon örülök ha segítettem :slight_smile: Igazából nekem is ki kellett tapasztalnom, visszagondolva tényleg nem jól kezdtem neki anno a dolognak :joy:

De én pl. minden sminkbakit elkövettem az évek során, amit csak lehetett. Volt túlpirosítózott korszakom, aztán volt olyan hogy sötétebb alapozót használtam, csak hogy barnábbnak tűnjön az arcom (a hullafehér nyakamhoz…ajjj), megvolt a vastag szemöldök meg a túlszedett is, illetve a sötétebb szájkontúr a világosabb rúzshoz. Most így felülve a nosztalgiavonatra, régebben én elképesztő viccesen sminkeltem :joy::joy::joy: Persze akkor még nem volt ennyi videó meg blog, ahol tanulni lehetett volna, és sokszor a csajoktól bizony a hülyeségeket tanultuk el a suliban, meg a baráti társaságban. Aztán amikor elterjedtek a sminkvideók, akkor már jöhetett a nagy felismerés, hogy ezt meg azt hány éven keresztül rosszul csináltam. Meg persze a visszanézett fotóim, hát csudásak na :crazy_face::crazy_face::crazy_face:

3 Likes

Én is azt gondoltam, hogy ha alapozót teszek fel, akkor a lárvafejet kiküszöbölendően, arra muszáj kontúrozni is, nem tudtam, hogy ez csak az erős, maszkos fedésű alapozókra vonatkozik!
Pedig nagyon megkedveltem az IsaDora kontúrpalettám! Nem baj, most mellőzni fogom egy időre.

Nekem is vannak ám ilyen fotóim, de én inkább igyekszek nem nézegetni őket. :crazy_face:

Ne tedd félre azért teljesen, ha van benne egy melegebb bronzos szín, azt lehet, hogy bronzosítónak tudnád használni (a többit pedig szemhéjra, én mostanában ennyire minimál stílusban nyomom…)

1 Likes

Van benne, de megvan az IsaDora-nak a mono bronzosítója is, és annak sokkal szebb a színe. Inkább azt szoktam használni, de most már nem mindennap.
Óóóóó, én most pótolom be az eddigi nude éveket a szemhéjamon! Minden reggel legalább 4 db szín! :smiley:

1 Likes

Amiket említesz, azok nem hibák, hanem mind egy-egy divathullám volt. A vastag szemöldök, a vékony szemöldök, a sötét kontúr a világosabb rúzshoz. Nézd csak meg a régebbi Oscar díj átadásokat, mindre fogsz sok-sok képet találni. 15 év múlva majd kinevetjük a matt rúzsokat, a pengével vésett szemöldököket, a cut crease-t.

3 Likes

Megnéztem a videót, az 1. sztepp, azaz a sötétebb színnel való kontúrozás, eddig o.k., de az azt követő szteppek végeredménye számomra túl erősek, extrém kontrasztot látok a kontúr+blush+highlighter-es arcrész és az alatta lévő között, nekem ez a végeredmény pl. nem tetszik.
Pont ezért félek ezektől a strumektumoktól: nagyon könnyű velük túlzásba esni és egy túl intenzív szinfoltot produkálni az arc közepén.

1 Likes

Ő is elmondja a videóban, hogy ez erős neki, néhol túl sok(k) került a sminkből az arcára, de mivel több formulát mutat be, emiatt esett túlzásokba szerintem. Az egészséges egyensúlyt nekünk kell megtalálnunk.
Arról is beszél, hogy ha pl. krémes sminkre poralapút viszünk fel, akkor még drámaibb lesz a hatás.

2 Likes

Hát csak sajnos én nem feltétlen akkor sminkeltem így, amikor ezek divatok voltak, hanem kb. ez volt a “rutinom” fiatalon és abszolút hozzá nem értőként :joy::joy::crazy_face:

1 Likes
3 Likes
2 Likes
8 Likes
6 Likes
4 Likes