Zsíros, pattanásra hajlamos, érzékeny bőr ápolása, hogyan?

Sziasztok!
Alapjában zsíros bőröm van, évekig küzdöttem a pattanásokkal laktózérzékenység miatt, mostanában azonban nagyon szépen letisztult a bőröm és a hegek is eltűntek. 2,5-3 éve tudatosan ápolom a bőröm, rengeteg TO és G&G terméket kipróbáltam, december óta pedig a Skinsmartos rezsimet használtam, azt bővítgettem ki. Most azonban kipattogtam és mitteszerek alakultak ki a bőrömön. Először abbahagytam a reggeli EUK 134-et és az esti retinolt (mindkét terméket használtam már korábban és semmi bajom nem volt, azt hittem, hogy túl sok krémet kentem egyszerre), visszatértem az eredeti rutinra, de nem lett jobb. Arra gondoltam, hogy a nappali krémemtől lehetett, mióta bevezették az Avonnál a Nutrás mattító krémet, azóta használtam probléma nélkül, így nem akartam lecserélni sem, most viszont megváltoztatták az összetevőket. Találtam itthon egy Mixa Anti-Redness krémet, amit már használtam korábban, mikor kifogytam a szokásosból és akkor nem volt bajom (kb. 2-3 hétig használtam folyamatosan), a probléma azonban továbbra is fenn áll, ma is kijött egy nap pattanás az államon. A fényvédőmet is abbahagytam egy hete pontosan emiatt, hamarosan megjön majd az új (Bioderma Photoderm Nude Touch) de egyre jobban frusztrál a helyzet, de már semmi ötletem arra, hogy mitől pattogok ki/mitől vannak a pattanások. Én rontok el valamit?
Reggel:
Yves Rocher lemosó
Geek & Gorgeous B-Bomb
Mixa Anti-Redness krém

Este:
Yves Rocher lemosó
Geek & Gorgeous Cheer up
Geek & Gorgeous aPad
Mixa Anti-Redness krém (valamelyik nap kifogytam az esti arckrémemből is és nem akartam emiatt vásárolni menni, szóval az sem lehet a gond)

Szia!

Van már egy Mindent a pattanásos bőrről topik és ha beírod a keresőbe pl. hogy “pattanás”, a többi téma vonatkozó hozzászólásait is megtalálhatod.

3 Likes

Csak hogy még könnyebb legyen, milyen topikban lehetne a kérdést felvetni:


És van egy sminkelős téma is, hátha érdekel:

1 Like