Mindent a pattanásos bőrről - személyes tapasztalatok, sikerek, bevált módszerek


#1

Akiket nem kímélt a genetika és tini koruk után (vagy éppen alatt) sem szabadultak meg a zsíros, pattanásos bőr problémáitól tudják milyen nagy odafigyelést igényel a bőrük kezelése, rendbetétele és a vállalható bőrkép elérése.

Ebben a topikban azt szeretném ha segítenénk egymást saját tapasztalatainkkal, sikerélményeinkkel legyen az akár célzott termék, bőrápolási rutin, kozmetikai kezelés, életmódváltás, belső szervi/hormonális okok feltárása és annak kezelése. A téma majdhogynem kimeríthetetlen :nerd_face::memo:


#2

Ebbe a témába én is szeretnek belefolyni :slight_smile:
Az én gyerekem 18 évesen kapott aknét. 6 éven át hordtam orvostól orvosig. Végül a SkinAccumax nevű kapszula vettük meg neki ,(interneten ) és 6 hónapi használata úgy 90% al javult a bőre. Ez 5 éve volt. Az eredmény megmaradt.


#3

Azok táborát erősítem, akiknek tinikorban volt (nem súlyos, de zavaró, no) aknéja, és azóta csak nagyon ritkán pattognak ki.

Kb. 10 éve az Effaclar duo és gélt ajánlotta a bőrgyógyász, amelyektől nekem sajnos csak kivörösödött, égett az arcom. Ezután a Dr Pál szagtalan fokhagymazselével kísérleteztem, ami emlékeim szerint segített valamicskét: lehúzta valamennyire a pattanásokat, a zsírosodásra is jó hatással volt; de nem volt csodaszer.

Szerencsére ez az időszak elmúlt. Időnként ma is (20-as éveim elején vagyok) előjön egy-egy pattanás. De általában tudom, hogy mitől: zsíros és cukros kaják pl. csoki, krémes sütemények, kolbász stb. és természetesen a sok stressz.

A bőröm akkor a legszebb, ha sok vizet iszom, kevesebbet és egészségesen eszem, sportolok. 2 év alatt sokat híztam különféle okokból, és ennek sajnos érezhető hatása volt a bőrömre (is). 65kg vs. 90kg, nagyon nem mindegy. Dolgozom az ügyön, 5 kg már lement :slight_smile:


#4

Sziasztok.
Nem sminktermék, de nekem a tej elhagyása rengeteget segített. Növényi tejet iszom és pl a rizstej teljesen jó. Illetve the Ordinary termékek bejöttek :slight_smile:


#5

A tejtermékeket kb 4-5 éve kiiktattam az étkezéseimből, illetve nem egy helyen olvastam hogy a tejtermékek (tehát nem csak a tej, de a tejből készült termékek) fogyasztása ronthat az aknés bőrön amit maximálisan alá tudok támasztani. Amióta elhagytam (a cukorral és az olajban sült dolgokkal együtt) javult a helyzet. The Ordinary termékei pedig maga a megváltás volt a bőrömnek, rengeteget javítottak az állapotán :slight_smile: