Eleg hosszu lesz a kortörtenetem, de hatha segit valakinek…
Kb 16-17 eves koromban jelentek meg a pattanasok az arcomon, de akkor ugy rendesen. Fabulom tini tonikjaval kezdtem, aztan garnier, majd vegul a lehetseges osszes drogerias termeket felvasaroltam (kisvarosi lanykent kremmania nelkul akkor semmi eselyem nem volt). Miutan semmi nem segitett, rendszeres vendeg voltam a lehetseges osszes kozmetikusnal a kornyekunkon. Hosszutavu megoldas viszint ez sem volt, a kezeles utan egy hetig minimum vallalhatatlan volt a fejem, mire meg begyogyultak volna a sebek es hegek, addigra jott a kovetkezo adag. Addigra viszont elmultam 18 eves, ugyh nekiindultam a gyogyszerkuranak birgyigyasz javaslatara (Sotret), ami utolag belegondolva egy hulye otlet volt, soha tobbet nem csinalnam. Akkor szebb lett a borkepem, fel even keresztul kb, de cserebe jottek a mellekhatasok, es olyan szinten kiszaradtam mindenhol, hogy nem erte meg a pattanastalan borert cserebe.
Ezutan koltoztem Budapestre es fedeztem fel a kremmaniat, ugyhogy uj projektekbe kezdtem🤣. Mindenfele kremeket es praktikakat kiprobaltam, es reszletesen beleastam magam a hatoanyagok vizsgalasaba, rengeteget olvastam a temaban. (Anyum kozben meg egy termeszetgyogyaszhoz is befizetett, akitol kaptam egy uj etrendet, ami ahhoz vezetett h az 55 kg-bol sikerult majdnem 10et leadnom, ugyhogy nem csak a borom nem javult, de nagyon betegen neztem ki-gyorsan fel is adtam, es visszaszereztem a kiloimat). Par evvel kesobb mikor a koreamania beindult, termeszetesen az is magaval ragadott es havonta jottek a csomagok mindenfelevel, de mindig csalodas lett a vege. Aztan el is ertem a fejlodesben a kemiai hamlasztashoz es ilyen-olyan esszenciakhoz. Rendeltetes szeru hasznalata mellett sem igazan sikerult eredmenyeket elernem. Aztan tavaly marciusban osszeszamoltam az elmulz evek kiadasait, es majdnem elsirtam magam rajta. Akkor eldontottem, hogy ezt feladom, nem erdekel, nem birom mar ezt a kuzdelmet. (Nem adtam fel, annal azert hiubb voltam), elkezdtem termeszetes alternativakat keresni. Kidobaltam az alapozokat, pudereket, pirositokat meg ilyesmiket. Arclemosonak szolomagolajat vettem, ez tokeletesen lehozza a vizallo spiralt (korrektoron es spiralon kivul nem igazan hasznalok sminket), hidratalo krem helyett olajokat hasznalok (eleinte szinten csak a szolomagolajat, azota viszont probalgatok masfeleket is, pl mandulaolaj, ligetszepe olaj), ezeket nagyon nagyon szeretem, gyorsan beszivodik, fenyvedo megy ra, es a korrektor is fent marad egesz nap.
1-2 honap utan nagyon szepen rendbe jott a borom, elmult a vizhiany, sehol sincsenek szaraz foltjaim, nyaron sem zsirosodik ki…
neha jonnek elo meg kisebb pattanasok, de foleg mielott megjonne, es teljesen vallalhato lett az arcom (az utobbi idoben a korrektort is sikerul hanyagolnom).
Nyilvan az ido is segitett, joval kozelebb vagyok a 30hoz mint a 20hoz, de az mindenkeppen sokat hozzaadott a borkephez, hogy a tartositoszereket es szilikonokat, kemikaliakat nagyreszt kiirtottak a rutinbol, es hagyom a boromet is dolgozni. Csak olyat kenek magamra, amit a borom magatol nem tudna eloallitani (fenyvedelem pl), es igy jol megvagyunk