Viccek, poénok, vicces képek - nevessünk együtt

Azért az sem kizárható, hogy a mai 40-es korosztály egy jó nagy része pont ezekért lelki nyomorék? Van két ismerősöm, az egyik pszichológus, a másik pszichiáter, hát tudnának mesélni…
A gyerekek ellen elkövetett erőszak bármilyen formája elitélenő, valahogy nem tudok rá poénként tekinteni…És a gyerekek veréssel való fenyítése Magyarországon még mindig (szerintem rendkívül szomorú módon) elfogadott norma, pedig a fizikai agresszió egyrészt egy öröklödő rossz minta, másrészt a szülői frusztráció és tehetetlenség levezetésének az eszköze…És akinek ez természetessé válik, akár okozója, akár elszenvedője, nem tud kikerülni belőle…

15 Likes

Hú, de komolyra vettétek!
Én jót nevettem, mert se nem vertek, se nem voltam bullying áldozata… már a normális mértéket leszámítva, amit pont, hogy ki akart karikírozni a stand up-os is.
Attól szerintem senkinek nem lesz könnyebb az élete, ha már 6 éves kortól menekülőútnak használhatja a “túl sok stressz ér” meg “engem bántanak” kártyát. Nem gondolom, hogy egy mai huszonéves, aki csak egy tízessel fiatalabb nálam, bármivel könnyebb helyzetbe lenne azzal, hogy vattában nevelkedett, fel sem ismeri a vágódeszkát vagy azt az élethelyzetet, hogy be kéne tudni osztania a pénzét, mert a szülei mindent alá pakolnak és még 30 évesen sem érzi égető szükségét a költözésnek, jól elvan a párjával a saját szobájában a szülei nyakán…
Minden generáció más, mindegyiknek meg van az előnye meg a hátránya, de én abban a jóléti-felső középosztálybeli modellben nem sok haladást látok, ami nárcisztikus egykéket nevel, akik sem épkézláb önálló életre, de főleg párkapcsolati alkalmazkodásra képtelenek. A fogyasztói társadalom szerintem igencsak torz tükörben nevel.

3 Likes

Irigyellek.

1 Likes

Nem kellene összemosni a verést és az elkényeztetettséget.

17 Likes

Jesszus! Mi van Veletek? Ez csak egy stand up comedy! Senki nem gondolja, hogy igazi testet-lelket megnyomorító verésekről lenne szó.
De úgy látszik, győzött a cancel culture, már a neveléssel se szabad viccelődni, az is túl érzékeny terület…

Minden verés igazi, testet-lelket megnyomorító verés.

8 Likes

285740851_868334731225121_5526788167662076208_n

6 Likes

Szerintem ennek semmi köze a cancel culture-hoz. Egyszerűen aki bullying és verés áldozata volt vagy valamilyen módon megtapasztalta, az nem tud ilyeneken röhögni. Valaki ilyenek miatt öngyilkos lesz, szóval én ezt nem tudom viccként felfogni. Te magad mondtad, hogy jót nevettél, mert nem voltál áldozata, és mázlid van, hogy ez a helyzet, de elnézést, hogy nem tudok olyanon röhögni, ami negatív volta miatt egy életre belém égett.
Én magam sem értek egyet azzal, hogy mindennek polkorrektnek kell lennie, stb., de ez konkrétan pont nem az a szituáció.

13 Likes

Miért, van olyan verés, ami nem nyomorítja meg az elszenvedőjét? A verés a nevelés része?

Jobban örültem, amikor a Meteorites gyöngyöket hasonlítottad össze, vagy ruhákról, parfümökről írtál. Ez a fórum elvileg azért jött létre, hogy a Krémmániához kapcsolódó tartalmakról beszélgessünk. Persze simán beleférnek az off topikok, de a végtelen (mondom, végtelen, nem 1-2 hozzászólásos) rugózás azon, hogy kinek mi áll jól hány évesen, ki merészeljen strandra menni (kb. senki), ki hány éves terméket vesz meg, kinek milyen fotója szerepel egy önéletrajzban, mit és mennyit vesz vagy nem vesz, hogyan kellene nevelni a gyerekét, nekem mindez megmérgezi a fórum eredeti, elfogadó, csupán az örömöt adó hobbikra fókuszáló légkörét.
Annyi keserűséggel, haraggal, agresszivitással szembesülünk a mindennapokban, annyi minden stresszel minket, muszáj itt is ezt csinálni?
Ne értsetek félre, nem azt mondom, hogy mindenki tegyen tripla mosolygó szmájlit a kommentje végére, a kulturált vitákkal sincs baj, de itt nagyon eltolódott a hangsúly. Mindig lesznek visító kölykök és büdös emberek a buszon, narancsbőrös s*ggek a strandon, igénytelen önéletrajzot összedobó emberek, de csak magunktól vesszük el az energiát az órákig tartó puffogással.
Sokkal jobb együtt örülni egy babavárásnak, támogatni valakit, akinek nem fogadják el a külsejét a munkahelyén, megcsodálni egy új rúzst vagy egy üres pant.

24 Likes

Az erőszak és bullying sosem elfogadható ès nem vicces, és nem attól lesz valaki talpraesett felnőtt, ha ettől sem védte meg senki gyerekkorában.
Az eredeti gondolat annyi volt, hogy ma az életünk jóval kényelmesebb sok szempontból, és ez jó dolog, a gond akkor van ha átesünk a ló túloldalára és ez a mindennapi életben való eligazodás rovására megy.

4 Likes

Mi is a topic neve? Érdemesebb kimenni a napra, a jó levegőre vagy valami klassz dolgot csinálni egyedül vagy akikkkel vagyunk. Vagy egy szép sminket feltenni…

2 Likes

FB_IMG_1654521177508

21 Likes

:rofl:

FB_IMG_1655054175415

19 Likes

Sajnos átérzem.:sweat_smile::rofl:

2 Likes

Örüljünk annak ami van, mert mi lenne ha még ez sem lenne…:slight_smile:

2 Likes

Sajnos​:sob::sob::grin:

Kapásból azt olvastam, hogy “az ételedben”. :roll_eyes:

3 Likes

image

14 Likes

Ez annyira ismerős, 1,3 kg-os Lucille kutya ugyanezt csinálja. HO-ban dolgoztam, addig sertepertélt, hogy felvettem az ölembe, de nem bírt magával mert akkor meg mancsolt a kezem felé, hogy inkább őt simogassam , ne írjak levelet :slight_smile:
Szigorú gazdi vagyok így letettem, de nem lett túlságosan szomorú szaladt vidámkodni az előszobába, szerintem vannak képzeletbeli kis barátai azokkal játszik ilyenkor.

6 Likes

Home office alatt én is így néztem ki, akkor még két macskával. Az egyik az ölemben, a másik a kezem mellett az asztalon, vagy szintén az ölemben. Ez az egy nagyon hiányzik, és szeretek úgy csinálni dolgokat, hogy ott vannak körülöttem. :slight_smile:

9 Likes