Viccek, poénok, vicces képek - nevessünk együtt

received_225045868819305

12 Likes

Ez jó :rofl:

Amikor a Krémmánia keresőjébe írom be, hogy Stühmer és csodálkozok, hogy nincs találat és egyáltalán hol van itt a webshop…

8 Likes

Jaaaj, vettem egy doboz édesítőszeres kókuszos szaloncukrot. A Stühmer “rendes” kókuszos szaloncukrát is imádom, és hát sajnos ez is nagyon finom.
Szóval ha azt akartam, hogy a karácsonyfára is kerüljön, vennem kellett még egy dobozzal.
Nesze neked fogyókúra…

3 Likes

Nálam szigor van, se bejgli se szaloncuki évek óta, ajándékba lesz azt a nagy dobozos válogatást rendeltem és még pici hóemberes csokikat szintén ajiba :slight_smile:

1 Likes

Óóó, de irigyellek. Én már készülök, ugyanis a karácsony nekem maga a süti-zaba hadjárat. Nem eszek sokat semmiből, de hát a bejgli, linzer, zserbó és társai nagy kedvenceim. Ez van, sajnos (vagy sem) a sütik jöhetnek. És ilyenkor senki nem néz rám furán, ha teli a hűtő meg a kis dobozkáim sütikkel. :smiley:

3 Likes

Pont ezt szerettem volna megvenni, de a Müllerben és a Tesco-ban is elfogyott, mire odaértem. Égi jelnek vettem, hogy idén se egyek szaloncukrot. :grinning_face_with_smiling_eyes:

A diabetikus csokik és édességek kalóriatartalma semmivel sem kisebb mint a normál csokiké. Nem értem, ha valami édesítőszerrel készült, akkor legalább annyival kevesebb kalóriának kellene lennie mint amennyi a cukoré ami ugye nincs benne? Mert az édesítőszerek ugye kalóriamentesek. :thinking:

1 Likes

Nem mindegyik édesítőszer kalóriamentes. Én inkább azért vettem azt, mert a szénhidráttartalma jóval kevesebb, és így könnyebb megálljt parancsolni. Tapasztalataim szerint a szénhidrát “kívánja” a még több szénhidrátot.

2 Likes

Illetve ami cukormentes, az nem mindig zsírmentes is.

Azt értem, de azt nem, hogy ha nincs benne cukor, akkor azért illene kevesebb kalóriát tartalmaznia mint a cukros verzió. De ahogy elnézem, ugyanannyi a cukros és az édesítőszeres változat is.

1 Likes

Hát, akkor mégis valahol többlet van, ha szénhidrátból nem is :upside_down_face:

Igen, általában több a zsír a diabetikus szaloncukrokban. Másrészt, cukrot ugyan nem tartalmaz, de egyéb szénhidrátot igen. A vége nagyjából ugyanannyi kalória lesz.

3 Likes

Lehet, hogy a zsír lesz a megoldás, abban sokkal több a kalória.

2 Likes

IMG_20211213_193619
Itt azért van egy kis különbség kalóriatartalomban is .

Forrás: Kalóriabázis

2 Likes

1 gramm szénhidrát 4 kcal, 1 gramm zsír 9,3 kcal.

Egyébként szaloncukor válogatja.

A Milka oreo: 100 gramm 543 kcal (CH: 59 gramm, ebből cukrok: 54 gr, zsír: 31 gr.)

Stühmer édesítőszeres kókuszos: 100 gramm 543 kcal (CH: 45,2 gramm, ebből cukrok: 7,7 gr , poliolok: 33, 1 - ennél az a lényeg, hogy a “cukrok” csak 7,7 gr, zsír: 42,7 gr). Édesítőszer: maltitol (ez nem a legjobb édesítőszer, a magam részéről én az eritritet szeretem legjobban, az íze miatt is, és az tényleg 0 kalóriás).

Diabette Mogyoró és mandula ízű krémmel töltött: 100 gramm 461 kcal (CH: 39,2 gr, ebből cukrok: 4,8 gr, poliolok: 32 gr, zsír: 42,9 gr). Édesítőszer: eritrit és sztivia.

Tehát valóban úgy tűnik, hogy nagyrészt a zsírtartalom a kulcs.

5 Likes

Aha! Köszönöm szépen, most már legalább ezt is tudom :grinning:
De nem vagyunk vele kisegítve :cookie: :doughnut: :cupcake: :cake: :neutral_face:

3 Likes

Ott a pont! :ok_hand:
Szerencsére inzulinrezisztenciával nem vert meg az Isten, az egész család jól bírja a cukrot :smiley: nem is szeretem az édesítőszereket, borzalmas mellékízük van, meg a másik, hogy ugyanolyan rákkeltő idegméreg az összes, én a jól bevált fehér cukorra szavazok, ha már a károsítók közül kell választani. Kivétel a zéró kóla, az valamiért beragadt nálam, sokkal jobban ízlik, mint a sima cukros.
Régebben kíváncsiságból kipróbáltam ilyen mindenmentes süteményeket, de bizarr módon olyan gyomorgörcseim lettek tőle (főleg a pisztáciás verzióktól), hogy egy életre elment tőlük a kedvem :joy:

1 Likes

Én is inkább cukor és/vagy méz (latte és tea csak mézzel) párti vagyok, de kólából csak a zérót veszem meg. :rofl:

1 Likes

A mesterséges édesítőszerek többségét én se szeretem, akkor már inkább a cukor - főleg sütés / főzéshez… viszont a sztíviának nincs kesernyés mellékíze, azzal egész jól megbarátkoztam a reggeli kávémban. Ha még nem próbáltad, tudom ajánlani

1 Likes