Na ez én vagyok. Idénre az volt a terv, hogy kimászok a remetelakból, nyitok az emberek felé, élményeket gyűjtök, élek… Erre most…? Lassan a lakásomból sem engedik, hogy kimenjek.
Hahaha, ez annyira találó!! Jó nekik.
(ázsiai lányok: Üdv, 41 éves vagyok)
Egyébként annyira kíváncsi lennék, hogy ők egymásról sem tudják megállapítani a korukat, vagy csak mi nem látjuk, hogy melyikük a 60 éves, nem pedig 35?
Olvastam valahol, hogy az ázsiaiaknak az európaiak ugyanolyan egyformának tűnnek, mint nekünk ők.
Én ezt nem hiszem…
Zseniális, főleg a sminkelős rész.
@Kokapu en is hallottam, hogy nem tudják ők sem megállapítani a korunkat. Azt nem tudom, hogy egymásról meg tudják-e állapítani, hogy hány évesek Vannak ázsiai ismerőseink, megkérdezem majd tőlük, meg hogy egyformának látnak-e minket.
@anon63018870 ez csak vicc, természetesen egy kislány van a képen:) De tényleg annyira jó a genetikajuk, meg nagyon vigyáznak, gyerekkoruktól kezdve sapka, kalap, napernyő, naptej, nehogy az UV kárt tegyen bennük.
Én úgy tudom, az ázsiaiak mindig megkérdik egymástól hogy melyik évben születtek, mert nem tudják megállapítani, ki mennyi éves. :D. Aztán az alapján leszel te a “nővérük” stb, ha idősebb vagy megadják a tiszteletet. Ha egy évben születettek akkor a legjobb barátok vagytok kb :D.
Wow, ezt nem tudtam
@noisette, meg ott valahogy úgy van, hogy már egy évesek megszületésnél vagy valami ilyesmi . Ezért is bizonytalanok abban ki hány éves. Na meg a sok plasztikai műtét, krémek és smink miatt se nagyon lehet megmondani :D.
Igen, van valami a születésnappal, de nem tudom pontosan, mi. Plusz a holdnaptár rendszer miatt minden evben “máskor” van a szülinapjuk. Hivatalosan a Gergely naptár szerinti számít (pl útlevélben), de a kínai szerint ünneplik.
Ez a nagy plasztika mánia főleg Dél-Koreában van, akiket én ismerek, kínaiak, és pl. 24 éves lány maximum 15-nek néz ki. Keveset sminkeli magát, makulátlan a bőre, mint egy kislánynak. Ez egyébként ott sem mindenkire érvényes, de a nagy többség 18 és 35 között alig öregszik.
Akkor úgy tűnik genetikai :D.
koreában a szülinapnak nincs köze a holdújévhez, úgy tudom. ha megszületnek, egy évesek, a következő január elsején pedig kettő, de ez csak a köznyelvben van így, a hivatalos helyzetekben (rendőrség, stb.) a születési dátum a mérvadó
ha a holdújév alapján számolnák, én két évvel számítanék ott idősebbnek, ami azért nagyon gáz
Ja ertem, igazából oda kellett volna írom, hogy Kínáról tudok nyilatkozni ebben a témában
@noisette á, vagy úgy de ott meg nem az van hogy nem lesz két éves a gyermek az első holdújévkor, csak ha tényleg betölti?
Passz, annyit tudok, amennyit leírtam de ha ennyire bonyolult, már ertem, miért nincs fogalmuk sem arról, ki hány éves. Az viszont biztos, hogy sokan közülük jóval lassabban öregszenek:)
országtól függ. én csak koreáról tudom, hogy ez a bonyi rendszer van, illetve hogy a japánoknál meg pont hogy nincs
Tudom, hogy nem vicces sajnos a helyzet, de ez - lévén Harry Potter témájú - kedves a szívemnek.
Hát ezért vettek akkor annyi rizst!
Férjem megkértem, hogy vegyen tésztát. Elég nagy fogyasztók vagyunk. Mondtam, hogy vegyen egy kilós Barillat, esetleg kettőt, elfér. Vett 3 kilót, plusz 2 zacskó Gyermelyit (“mert már a kosarában volt”). Azt hiszem májusig elleszünk vele.