Viccek, poénok, vicces képek - nevessünk együtt

FB_IMG_1583842800857

7 Likes

Én kifosztanám az ősszes cukrászdát és csokoládé készletet.
No meg az összes parfümériát :slight_smile:

3 Likes

@Szandika

FB_IMG_1583953129037

7 Likes

@Kokapu Ritka jól mentek mostanában a tárgyak az egyetemen :joy:. De azért kicsit örülök hogy kényszerszünet van, pénteken tömbösített nap lett volna 13-18:30-ig. 3 órás énekkar majd zenetöri. Meg már nagyon éreztem hogy jól jönne egy szünet. Tudom hogy gáz, még csak tanulok, mi ebben a fárasztó :D. Csak most így tavasz elején érzem a vitaminhiányt.

2 Likes

abszolút nem gáz… 3 óra énekkar? az alapesetben is nagyon sok a hangszálaknak, nem?

1 Likes

@random Hát, szerencsére nem annyira megerőltető, mert nem torokból énekelünk. Tanulunk hangképzést, és hasizomból illetve rekeszből énekelünk. El kell lazítanunk az állkapcsunk, meg az arcizmainknak is el kell faradnia, komoly zene szerű az éneklési mód. Persze énekkaron nem lehet olyan profin mint egyedül sajnos és akkor is énekelnünk kepl sokszor ha betegek vagyunk sajnos.

1 Likes

Csak a sok koncentrálás meg stressz, de Párizsba is eljutottunk 10 napra úgyhogy jobb ha csöndben vagyok. Sokat köszönhetek a kórusnak. :slight_smile:

1 Likes

Ugyan, ne szórakozz. Soha nem akarok visszamenni egyetemre, utálok tanulni. És egy kemény félévben el lehet fáradni rendesen… Őszintén szólva nem tudom, hogy csináltam végig, pedig nem volt régen. Annyi éjszakázást, tanulást, utolsó pillanatban leadást, nem beszélve a stresszről…

2 Likes

én is énekkaros voltam pár évig, igaz, ez általánosban volt, utána nem folytattam a zenei tanulmányaimat. pár akkori ismerősöm igen, de csak az egyik énekespalántával tartottam csak a kapcsolatot egy darabig, na ő elég sokat panaszkodott erre, csak ebből gondoltam… (mondjuk az ő hangját megviselte a huzamosabb - 2-3 óra - folyamatos éneklés)

2 Likes

Megerőlteti a hangom mikor beteg vagyok de nagyon :/. Néha be is rekedek utána, de ha sajnos nincs hiányzás akkor muszáj menni. Inkább tényleg koncentrálni nehéz a mindennapokban. :slight_smile:

1 Likes

Én is voltam anno énekkaros, és furulyáztam :))

4 Likes

Én is! :smiley:

3 Likes

Az énekkar esetében az a jó, ha tényleg betegek vagytok, lehet picit “úszni” a többiekkel:) Gáz, ha erőltetik betegen is, nagyon nagy gondot okozhat a hangszalagoknak! Én is tanultam hangkepzest, igaz, magánéneket (opera), de a tanárom meg a beszédet is megtiltotta, amikor beteg voltam.

1 Likes

Igen, nálunk is ez volt középsuliban, szintén magánének :blush: opera szakon voltam :D.

1 Likes

De jó!! Nekem is gimi, 3 év:) Annyira imádtam, pedig nem volt nekem való az éneklés :). De nálad legalább a kóruson keresztül megmarad az éneklés, én csak nagyon keveset énekeltem kórusban.

1 Likes

Ha már volt, bocsi.

13 Likes

Jól indult a napom, köszi! :rofl: :rofl:

1 Likes

Régebben én is így voltam vele :smiley: Most már tudatosabb vagyok. Ledumálom magam, hiszen felesleges lenne.

2 Likes

:grinning::woman_shrugging:

FB_IMG_1584005978977

12 Likes

Hát nem könnyű, az biztos! :grinning:

4 Likes