De szép név, még sosem hallottam.
Nálunk is összejöttek az ünnepek, nekem dec. 23-án van a névnapom, Anyunak 24-én.
Az én esetemben mindig figyeltek a szüleim, hogy mindkét napot alaposan megünnepeljük és ajándék is legyen mindkét eseményre, Anyunál meg mindig minimum két ajándékot kapott tőlünk. (Bár őt annyira nem zavarja/érdekli a dolog.)
Köszönöm mindenkinek, @asianlover kislány lesz.
És akik szeretik a karácsonyt (biztos vannak köztünk olyanok is, csak egyelőre nem szólaltak meg), hogyan teremtik meg a hangulatot, és mikor indul a karácsonyi várakozás?
Gratulálok!
A kislányuk november legvégén, adventkor született, így csak az ő születésnapi ünneplése után kezdődik nálunk az karácsonyi időszak. Lakást díszítünk, adventi koszorút készítünk, mézes kalácsot és más sütiket sütünk, szeretjük a karácsonyi illatokat és fényeket, kimaxoljuk az ünnepet. Szerencsére családbarát munkahelyeken dolgozunk, így december közepétől már otthon tudunk lenni, van időnk bőven mindenre, nincs stresszelés semmin. Sokat megyünk korcsolyázni, esténként szeretünk a feldíszített városban sétálni, a karácsonyi vásárokban geszenyét és forralt bort/csokit enni-inni. A karácsony hivatalos 3 napját a nagyobb családdal töltjük, együtt főzünk-ebédelünk-vacsorázunk, ajándékozunk, társasozunk, rengeteget nevetünk, sztorizunk. Volt már eldőlt a karácsonyfa, leégett tepsi süti, vagy annyira extra recept, ami senkinek sem ízlett…
Illetve a “bestof” történet amikor kamaszként az unokatesóimmal egy teljes tálca sütit sikerült leborítani a földre, és hogy a felnőttek ne vegyék észre behívtuk a kutyákat, hogy gyorsan egyék meg. Persze lebuktunk…
Ezek a történeteket sosem felejtjük el. Valószínű, amit vagy ahogy gyerekként átélsz azt viszed tovább a gyerekeidnek is. Gyerekként is szerettem a karácsonyt, felnőttként sincs másképp.
Két ünnep között el szoktunk menni egy kicsit pihenni, és utána újjult erővel kezdünk neki a következő évnek.
Gratulálok!
Nálam gyakorlatilag a november beköszöntével bekapcsol a karácsony detektorom. Lehet nem jött át, de imádom a karácsonyt. Sajnos (dehogy sajnos!) imádom a sütieket, ez az én három napom. Meg a családomat is imádom, szeretek együtt lenni velük, még akkor is, ha a három nap teljes káosz és rohanás. Anyukám részéről sokan vagyunk unokatesók (négyen vannak tesók), gyerekkoromban mindig mamáméknál jött össze mindenki. Nekem ez a karácsony, amikor ott ülünk a fa körül, mama csilingel a kis csengettyűvel, és ott vagyunk sokan. Persze nem maradt minden így, de az utóbbi években kezdünk visszatérni ehhez a szokáshoz.
Párom nem engedi, hogy novemberben már dekoráljak, az első adventet meg kell várnom, de ilyenkor már mindenhol manókat, díszeket és karácsonyfákat látok. Kívül-belül dekoráljuk a házat, azért nem vagyunk nagy giccsben (majd hozok néhány fotót, ha szeretnétek). Aztán a fát én már felállítanám egy héttel karácsony előtt, de erről is le vagyok tiltva, ez szívfájdalmam. Nem baj, így is jó! Idén tervezek megint rajzolni az ablakra krétafilccel, meglátjuk, összejön-e. És persze van három maccsunk is, a benti dekornál figyelemmel kell lenni rájuk is, ha nem akarunk katasztrófa súlytotta övezet lenni A kinti dekort pedig ügyesen magasabbra tesszük, hogy a kutya ne tudja megrágni (a napelemes kis lámpákat szeretettel vadássza le
)
Aztán 20-a körül kezdődik az őrület, elkezdek sütni, jön a tetrisz, hogy mi hol fér el, van-e elég doboz a linzernek, és tulajdonképpen ki fog megenni 4 fajta sütit De én ezt tényleg szeretem, az illatokkal, az érzésekkel, mindennel.
Gratulálok! Jó egészséget és boldogságot!
Igen, kérünk képeket!
Mondjuk az én fejem nem hosszabb, hanem kerekebb…
Én pont ennyire vagyok fotogén kb. A kutty ról fiùkròl páromròl, fàk, viràgok rengeteg fotó, ròlam meg 1-2 Max.
Gratulálok, lehet Karácsonykor már hárman lesztek.
Gratulálok, csodás hír!!!
Anyukák figyelmébe ajánlom:
Néha mi is ilyenek vagyunk? De melyik is?
Profi a csajszi